DIARY: 2022 laat zich nog niet van haar beste kant zien #3

2022 laat zich tot nu toe nog niet echt van haar beste kant zien, maar het jaar is nog jong dus ik heb goede hoop dat het tij nog gaat keren.

Zit ik weer, in de wachtkamer bij de tandarts. Volgens mij is dit de achtste keer in vier maanden tijd? Waar de pijn vandaan komt, ik weet het niet meer en dat is best wel een klein beetje om moedeloos van te worden, omdat je op deze manier natuurlijk ook niet echt aan een oplossing kunt werken. Afgelopen dagen was de pijn zo heftig dat ik zeker weet dat ik een wortelkanaalbehandeling tegemoet ga, maar niets blijkt minder waar. De tandarts voelt veel spanning in mijn wang en kaak en denkt dat die spanning ook weleens voor de pijn kan zorgen. Hij maakt mijn kies wat lager (daar zou ik teveel klemmen) en ik ga met goede moed weer naar huis.

Voel me niet op en top, maar ik heb gisteren weer een spray-tan gedaan en dan ziet het er allemaal net weer wat florissanter uit. Vind ik zelf dan.

Mijn dochter eet haar schoenen liever op dan dat ze ze aantrekt. We (of nou ja ik) werkten dinsdag weer bij mijn ouders, dus Philippa mocht haar mooie schoenen weer aan. Ik werkte bij mijn ouders niet alleen, ik deed ook een training. 4x 2000 meter op marathontempo. De training ging niet vanzelf, maar ik deed hem wel (en dat laatste kun je van al mijn andere trainingen deze week niet zeggen). Ik merk dat ik het nog best heftig vind om lang diep in mijn ademhaling te zitten.

Woensdag had ik voor het eerst mascara op mijn wimpers sinds… volgens mij het begin van 2022. Ik weet niet eens maar wat daar de gelegenheid voor was. Maar ik merkte er in ieder geval een foto van.

Waar ik ook een foto van maakte… deze fantastische risotto met aardpeer. Het is een recept van HelloFresh. Vind het nog steeds zo leuk om steeds nieuwe recepten te proberen. Zelf at ik eigenlijk altijd een paddenstoelenrisotto, maar sinds HelloFresh in ons leven is experimenteren we wat meer en deze met risotto met aardpeer is zeker een aanrader. Hier vind je het recept. (dit is niet gesponsord, heb deze box ook zelf besteld, heb later deze week wel een Instagram samenwerking met HelloFresh, full disclosure).

OK. Ik zit niet echt de hele dag in een dikke trui met mijn dikke winterjas er overheen, maar ik ben er wel toe in staat. Wij zijn dus van die mensen die een energiecontract hadden bij Welkom Energie, je weet wel die energiemaatschappij die eind vorig jaar omviel en wiens klanten allemaal werden ‘opgevangen’ bij Eneco. We kregen donderdag de afrekening van dit grapje (we zijn namelijk inmiddels overgestapt naar een leverancier met betere prijzen). 1380 euro!!! 1380 euro!!! voor twee maanden en 9 dagen. Ik ben online gaan zoeken naar meer ‘rampverhalen’ en zag mensen die rekeningen hadden van meer dan 2000 euro, dus we zijn zeker niet de enige en ja, we kunnen de rekening ook ‘gewoon’ betalen, maar het blijft een bizar bedrag. Dit betaalden we tot voor kort voor een heel jaar. We letten nu dus even extra op hoe warm we de verwarming zetten en hoe lang we onder de douche staan.

Waar we het ook warm van kregen, deze heerlijke Indiaanse Dahl met naanbrood. Ook en recept van HelloFresh.

Pip en haar ballon, ik zou er een boek over kunnen schrijven. Volgens Tuur kan deze ballon niet kapot, maar ik knijp hem iedere keer als ik haar met haar nageltjes over de ballon hoor gaan.

Afgelopen dagen waren niet zo heel erg leuk. Ik had weer veel last van kiespijn en wist op een gegeven moment echt niet meer waar ik het zoeken moest, zelfs niet met pijnstilling. Ik wilde niet naar een spoedtandarts omdat ik liever door mijn eigen tandarts geholpen word, maar dat betekende wel dat ik vier dagen lang echt flink heb moeten afzien. Gisterochtend ging ik helaas ook nog door mijn rug, waardoor ik nu niet echt mobiel ben. Zelfs Philippa optillen lukt me niet.

Best wel een klein beetje ellendig, maar hé, vanaf nu kan het volgens mij alleen maar beter worden. Ik heb vanmorgen een afspraak bij de tandarts gehad en die wortelkanaalbehandeling nu wél gehad. Er bleek toch een ontsteking te zitten in de wortelkanalen. Stiekem vond ik dit wel fijn om te horen, die wortelkanaalbehandeling was zeker geen pretje, maar als dit het probleem oplost dan vergeten we dat gewoon. Morgen kan ik terecht bij de fysio voor mijn rug en dan… wordt dit gewoon een betere week. Daar ga ik vanuit.

Fijne week allemaal!

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

5 Reacties

 1. januari 17, 2022 / 21:44

  Wat balen van je gezondheid! Voor mijn gevoel brengt 2022 bij heel veel mensen tot nu toe vooral veel gedoe en kwaaltjes, maar misschien is dat maar net de bril waardoor ik kijk haha. Beterschap, hopelijk houdt je kies zich nu in elk geval rustig!

 2. Marion
  januari 18, 2022 / 07:53

  Och wat een rotweek. soms zit alles tegen he. Sterkte, hoop dat het gauw weer veel beter gaat. <3

  • Annemerel
   Auteur
   januari 24, 2022 / 08:50

   Dankjewel!

 3. Lindsey
  januari 21, 2022 / 12:28

  Hoi Annemerel, ik zie in je video’s je leuke pyjama van Feetje voorbij komen.
  Valt deze pyjama normaal qua maat, of groot of klein?

  • Annemerel
   Auteur
   januari 24, 2022 / 08:50

   Hij valt best groot, ik had een M besteld, maar is eigenlijk te groot voor mij. Voor baby’s valt hij ook redelijk groot!