DIARY: 20

Ik hou van maandagen, echt waar. Misschien heeft het feit dat ik op maandag meestal thuis ben en niet vaak afspraken heb daar iets mee te maken. Heerlijk om de week rustig en overzichtelijk te beginnen. Of nou ja rustig? Ik bedoel eigenlijk, gewoon op mijn eigen manier. Afgelopen maandag liep ik voor het eerst sinds tien dagen hard en dat was ZWAAR! Na die vijftien kilometer dacht ik echt dat ik voortijdig uit de wedstrijd zou gaan stappen. Het was ook voor het eerst in tijden dat ik weer eens spierpijn kreeg van hardlopen. Dat had ik in 2012 eigenlijk nog niet meegemaakt.

Iets anders dat ik meestal op maandag doe.. Boodschappen. Ik besloot dit keer eens een karretje te gebruiken. Doe ik nooit. Ik voelde me net een verantwoordelijke huismoeder lopend achter dat karretje. En ’s avonds maakte ik ook nog eens een super verantwoorde maaltijd. Een salade met tomaatjes, avocado en paddenstoeltjes (die even snel gewokt in een beetje olijfolie). Volkorenbroodje in sneetjes gesneden, besprenkeld met olijfolie, zout en peper, even zes minuutjes in de oven. En dan de zalm, op één kant gebakken en de andere kant slechts 30 seconden even snel aangebakken. Deze ga ik er in houden. SUPER lekker.

Dinsdag, woensdag en donderdag werkte ik bij Girlscene! Ik sta nog steeds versteld van het uitzicht op de grachten. Ik kan wel foto’s blijven maken. Zeker met strak blauwe luchten. In plaats van lunchpauze besloot ik dinsdag met een collegaatje eens langs de nieuwe Apple Store op het Leidseplein te lopen. Wat een hemel is het daar. Echt waar! Dinsdag was ook de dag dat ik al heerlijk in de fout ging met mijn ‘dieet’. Ik at taart. Ik weet niet hoe je taart moet afslaan. Ik weet het gewoon niet. Ik had nog nooit worteltjestaart op en ik was zo benieuwd en, NOU JA ik had gewoon trek in taart. Heb er wel extra van genoten, telt dat?

Vrijdag was mijn laatste hardlooprondje voor de halve marathon. De tien kilometer die ik liep gingen wel prima, maar toch… Het waren slechts tien kilometer en na die 10 kilometer had ik ook echt geen zin om nog maar een kilometer meer af te leggen. Samen met mijn vriend heb ik gekookt. Of nou ja, we deden samen de boodschappen, daarna ben ik iets “heel belangrijks” gaan doen (wat ik me nu al niet eens meer kan herinneren, kun je nagaan hoe belangrijk) en hij ging koken. Na het eten een paar afleveringen Lost en toen ben ik ergens in slaap gevallen.

De volgende dag stond Antwerpen op het programma! Met mijn ouders en zusje. Vroeg in de auto richting mijn ouders, met zijn alle naar Antwerpen gereden en daar na een kopje koffie gesplitst. Ik met mijn zusje, mijn ouders samen. Wonder boven wonder niet eens zo heel veel gekocht. Op wat lingerie bij Forever 21 (zo goedkoop!) en een broek + wit shirtje bij ZARA na. Ik wilde schoenen, maar ik kon niks vinden wat compleet aan mijn eisen voldeed. Het liefst wil ik die prachtige sneakers van Isabel Marant, maar die waren ten eerste overal uitverkocht en vallen ten tweede wel heel erg buiten mijn budget dat ik op dit moment heb vrijgemaakt voor schoenen. Ik paste een paar schoenen bij Sandro die wel heel erg in de buurt van perfectie kwamen, maar helaas.. de schoenen gingen niet groter dan maat 40 en laat ik nu net maat 41 nodig hebben. Er is me gelukkig wel een hele hoop geld bespaard gebleven.

En gisteren, zondag, was natuurlijk de dag van de halve marathon (waar ik denk ik wel genoeg over geschreven heb). We hebben zo’n geluk gehad met het weer, tijdens mijn eerste kilometers dacht ik ‘Annemerel, als je het nu niet doet, onder die twee uur, dan KUN je het gewoon niet, achter een andere smoes kun je jezelf niet verstoppen!’. Ik heb veel gerekend onderweg. Ik moest van mezelf de eerste tien een bepaald gemiddelde lopen en dat mocht ik na die tien kilometer per kilometer een klein beetje op laten lopen. Uiteindelijk zat ik in de eerste tien kilometer ver onder wat ik mocht lopen en heb ik het uiteindelijk laten oplopen tot het gemiddelde dat ik mocht lopen in de eerste tien kilometer. Begrijpen jullie het nog? Niet.. Voor de geinteresseerden, HIER kun je precies zien hoe hard ik gelopen heb per vijf kilometer. Super interessant, althans dat vind ik. Ik zie wat die gemiddelden betreft ook niet echt punten van verbetering, alleen NOG harder, hahaha!

Gisteravond bestelde ik Chinees en ik had mezelf weer eens laten gaan toen ik aan het bestellen was. Veel te veel natuurlijk! Twee zakken vol!!!!! Meer dan de helft is op gegaan. Ik keek foute Disneyfilms, viel in slaap op de bank, wist mijn tanden nog te poetsen en mijn gezicht nog schoon te maken, verplaatste mezelf naar bed en viel moe maar tevreden weer in slaap.

Heerlijke week gehad! Jullie ook?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

15 Reacties

 1. maart 12, 2012 / 12:13

  Leuk artikel weer op de maandag! Ik zelf heb niet zoveel gedaan dit weekend, maar wel erg genoten van het zonnetje. De lente mag van mij beginnen, heerlijk

 2. maart 12, 2012 / 12:15

  Wauw dat jurkje is echt prachtig!

 3. maart 12, 2012 / 12:17

  Dat klinkt inderdaad heel fijn! Ik heb naar omstandigheden ook een leuke week gehad, maar best wel druk en heftig. Oma van vriendje overleed plotseling, was zo gezond als een vrouw van 20, maar is vredig ingeslapen op bijna 82-jarige leeftijd. Wat is het raar om dan iemand te begraven. Tot nu toe heb ik namelijk alleen mensen verloren die ook echt ziek waren en na zo’n lijdensweg aan hun einde zijn gekomen. Dit was de mooiste dood die je iemand kunt wensen, vredig in haar slaap. Maar alsnog, een heftige uitvaart met veel tranen. Ik had mijn vriendje nog nooit zien huilen, in drie jaar, maar bam, daar waren ze. Studeren stond dus op een laag pitje, maar ondanks dat had ik vanochtend wel wat deadlines te halen, nu het 12:00 is geweest kan ik gelukkig wel zeggen dat ik het gehaald heb en vanmiddag tijd heb, EINDELIJK, om lekker te relaxen. Ik hou ook wel van maandag, vooral omdat ik dan altijd lekker vrij ben!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 12, 2012 / 13:25

   Wat heftig, maar toch ook fijn dat het op deze manier kon. Gecondoleerd!

 4. maart 12, 2012 / 12:29

  Ik hou soms van maandagen. Het is een fijn begin dat de week weer begonnen is, maar ik ben niet zo vaak vrij.

 5. maart 12, 2012 / 13:09

  I love mondays <3 zeker de maandagen na een halve marathon. Wil je 10 april niet ook de 10km in Rdam lopen?

  • Annemerel
   Auteur
   maart 12, 2012 / 13:23

   Jaaaa ik denk het wel.. Maar misschien liever de halve, wanneer is die?

   • maart 12, 2012 / 16:17

    Rotterdam heeft helaas geen halve meer :( In mei wil ik wel weer een halve lopen, denk ik.

 6. maart 12, 2012 / 15:03

  leuk weer om te lezen!

 7. Jessie
  maart 12, 2012 / 15:31

  Wauw, wat een prachtig jurkje! Misschien heb ik er helemaal overheen gelezen, maar waar heb je ‘m gehaald?

  • Annemerel
   Auteur
   maart 12, 2012 / 15:33

   Nergens :( Ik heb hem niet gekocht. Hij is van ZARA, in Antwerpen gepast. Kate Middleton droeg hem een paar maanden geleden en sindsdien wil ik hem hebben. Trok hem aan, maakte een foto, liet hem aan mijn moeder zijn en toen was het jurkje weg. Boehoehoe

   • Anna
    maart 13, 2012 / 10:39

    Wat jammer! Het is echt een prachtig jurkje!!

 8. maart 12, 2012 / 16:35

  Worteltjestaart, oelalaaaaa! Lijkt me trouwens heerlijk om een zusje te hebben, dan heb je gewoon altijd een shopmaatje.

 9. maart 12, 2012 / 19:21

  oeee hoe zien die Isabel Marant sneakers eruit? liefs

 10. Sofie
  maart 14, 2012 / 12:39

  Prachtig jurkje :) hoe maak jij die leuke foto’s (en de kaders errond) toch ?