DIARY: 161

 photo Desktop638.jpg

En weer een week voorbij, het is inmiddels winter (hoewel het afgelopen weekend meer op herfst leek!) en 2014 telt nog maar tien dagen. Tijd vliegt. Tijd vliegt. En ik vlieg lekker mee.

Maandag
Ik begon mijn week met het regelen van een aantal dingen die al een tijdje op mijn lijstje stonden. Van een bezoek aan IKEA (omdat ik nieuwe lakens nodig had) tot verschillende wassen (inclusief afwas). Natuurlijk werd er ook gewerkt en ’s avonds reed ik naar Amsterdam voor het eerste #GirlsLove2Eat kerstdiner. Ik hou van mijn GirlsLove2Run Crew en ik hou van eten en ik hou van het thema (jurkjes+sneakers), je begrijpt dat er met deze avond weinig mis kon gaan en dat ging het dus ook niet.

Dinsdag
Ik begon dinsdag aan mijn keukentafel achter mijn iMac, maar fietste rond kwart voor tien richting de Starbucks tegenover de Bijenkorf in Den Haag. Daar had ik afgesproken met Chantal, een oud-collega van mijn horeca-baantje. Ze is inmiddels afgestudeerd als diëtist en heeft haar eigen bedrijf, ze brengt allergenen in kaart voor restaurants. Restaurants moeten namelijk sinds 13 december verplicht allergenen op de kaart vermelden. We hebben fijn bijgepraat en gebrainstormd over eventuele samenwerkingen. Koffie ging over in een dimsum-lunch in China Town en vervolgens moesten er nog een paar kerstcadeautjes gekocht worden. Natuurlijk moest er ook nog écht gewerkt worden, dat deed ik ’s avonds tot een uurtje of 22.00u, maar wel met een glas wijn naast me (die moest op, hij stond al een week open en het is natuurlijk verspilling om dan zo’n fles leeg te moeten gooien).

Woensdag
Op woensdag probeer ik iedere week een paar uurtjes met Carlissa te werken. De rest van de week zit zij gewoon op kantoor, maar op woensdag is ze vrij. Of nou ja vrij, dan werkt ze voor zichzelf. Maar dat kan ze natuurlijk ook bij mij doen. Wel zo gezellig en dan kunnen we elkaar ook helpen bij het maken van wat foto’s. Na onze werkdate vertrok ik naar de tandarts voor een wortelkanaalbehandeling (die ik tot hilariteit van velen vastlegde met een selfie, maar ik ken de tandarts want het is de baas van mijn moeder, dus ja, dan kan dat gewoon). Na de behandeling reed ik naar mijn ouders om daar nog even verder te werken en ’s avonds lekker te eten. Het zijn de laatste dagen in het huis waar ik ben opgegroeid, dus ga ik zo veel mogelijk langs.

Donderdag
Op donderdag moest ik weer terug naar de tandarts want mijn noodvulling in mijn kies was verdwenen (wortelkanaalbehandeling wordt pas in januari afgemaakt). ’s Ochtends werd ik wakker met mijn maandelijkse buikpijn, dus eerst moest er een uurtje langer geslapen worden. Daarna tandarts en vervolgens naar Amsterdam voor een interview voor Metro. Daarna door weer en wind weer terug naar mijn auto die ik bij een P+R had geparkeerd, op naar Leiden waar ik met Laura had afgesproken voor een eetdate. De pizza’s (Breseola en Nutella) smaakten allebei meer dan prima.

Vrijdag
Vorige week deed ik suprises met de Cowboys, afgelopen vrijdag stond het jaarlijkse kerstuitje gepland. Alles wat we gingen doen was geheim, maar omdat ik niet tot na middenacht kon blijven en dus met de auto moest, wist ik wel dat het in Antwerpen was. We werkten tot 12.00u netjes op kantoor en vervolgens reed ik naar Antwerpen samen met collega Jeroen die als navigatie diende (in het buitenland doet Google Maps het net iets minder fantastisch). Wat we uiteindelijk gedaan hebben? Eerst lunchten we bij Foodmaker, vervolgens kregen we een culinaire tour door de stad (inclusief lekker eten) en vervolgens speelden we een maffia-spel. Ik ben niet van de spellen, maar als ik me eenmaal ergens aan over heb gegeven, dan wil ik winnen ook en word ik bloedfanatiek. Dat heeft mijn groepje geweten, we hebben keihard door de stad gesnelwandeld (want daar ben ik dus heel goed in, haha). We sloten de avond af bij Tapasrestaurant Las Tapas. Het hoofdgerecht werd pas om 23.00u geserveerd, wat betekende dat ik het toetje moest missen. Ik liep samen met een collegaatje terug naar mijn auto, zette haar af in Breda en reed vervolgens naar Den Haag, om 1.45u opende ik mijn voordeur.

Zaterdag
Niet gek dus dat ik vrij moe was zaterdag. En dat moe zijn had ook nog een andere reden. Ik had de avond ervoor een allergische reactie op iets gekregen (vraag me niet op wat) maar mijn hele hoofd zat toen ik thuis kwam vol met rode bultjes. Eén allergie pilletje hielp niet, dus ik nam een tweede. Nou word ik van één allergie pilletje al duf, van twee dus al helemaal. Ik werd pas om 11.00u wakker (terwijl mijn wekker stond om 8.00u, die heb ik blijkbaar in mijn slaap uitgezet). Ik heb een glas water gedronken, mijn moeder een sms’je gestuurd en vervolgens ben ik weer in slaap gevallen, om 15.00u werd ik pas weer wakker. Ok, dat doe ik dus nooit meer. Aan slaapmiddelen doe ik niet.

Toen ik eenmaal wakker was reed ik naar het nieuwe huis van mijn ouders, daar was ik namelijk nog helemaal niet geweest. Vervolgens reed ik door naar het oude huis van mijn ouders, waar ik weer gezellig bij mijn ouders at. Ik was nog steeds moe en dus kroop ik op zaterdagavond al om half tien weer in bed. Ik kan er echt niks aan doen. Ik beloof plechtig dat ik nooit meer twee allergie pilletjes op één avond neem.

Zondag
Gisteren ging ik voor een lange duurloop die uiteindelijk 36 kilometer lang werd. Ik sloot de run af met een heerlijke warme chocolademelk met slagroom, ik vond dat ik die verdiend had. De rest van de dag spendeerde ik afwisselend met MacBook en iPad in bed. Op mijn MacBook werkte ik, op mijn iPad las ik een boek. Prima zondag.

Komende week is alweer de laatste volle week van 2014. Ik zit vandaag in Roosendaal voor mijn werk, vertrek morgen voor een nachtje naar Parijs, vier woensdag kerstavond met mijn ouders en broertje en zusje en dan volgen er nog twee kerstdagen. Op derde kerstdag eet ik sushi met Marloes en Paul in Den Haag en in dat weekend zal ik vast ook mijn ouders nog wel moeten helpen met verhuizen, want het ‘oude’ huis wordt op 29 december overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Bitter sweet.

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

 1. Esther
  december 22, 2014 / 12:07

  Veel plezier in Parijs! Ik ga over een week een paar dagen dus ik verheug me alweer op je blog erover!

 2. december 22, 2014 / 12:08

  Wow 36 kilometer even op de zondag! Wel balen van je allergische reactie zeg.

 3. december 22, 2014 / 12:10

  Lijkt me heel gek als je ouders na zo’n lange tijd gaan verhuizen. Zelf ben ik vroeger regelmatig verhuisd dus ik ken dat eigenlijk helemaal niet: 1 thuishaven. Ik heb er meerdere haha.

 4. december 22, 2014 / 12:12

  Leuk weekje! En wat een vooruitzicht voor deze week.. Fijn!

 5. Anneli
  december 22, 2014 / 12:47

  Ik heb dat ook gehad, dat mijn ouders na een lange tijd weg gingen uit het huis waar ik ben opgegroeid. Ik dacht ook dat ik het heel erg ging missen, maar uiteindelijk viel het alles mee. Het huis blijft namelijk een gebouw van steen en de herinneringen zoals foto’s, filmpjes, gedachtes en spullen neem je voor altijd met je mee. En waarschijnlijk krijgen je ouders een heel mooi nieuw huis :)

 6. december 22, 2014 / 13:44

  Je hebt weer super veel gedaan en weet niet eens waar ik op wil reageren ;-)

  Weg met de bultjes en problemen in de mond. Ien oui oui Paris! Ik kijk uit naar je Parijs post!

 7. december 22, 2014 / 13:54

  Haha, een tandarts selfie, dat moet kunnen! :-)

 8. Jessica
  december 22, 2014 / 14:03

  Wat een leuke week weer annemerel! Geniet van je nachtje paris! Au revoir!

 9. december 22, 2014 / 14:06

  Leuk geschreven weer!

 10. december 22, 2014 / 14:10

  Dat dagje met je werk (Dutch Cowboys) naar Antwerpen klinkt gezellig. Ik blijf het grappig vinden dat je werkt in de stad waar ik woon.
  Ik zag je selfie van de tandarts ook en inderdaad, ik heb er wel om moeten lachen maar het scheelt al meer als je de achtergrond kent ;) Bij zomaar elke andere tandarts zouden ze raar opkijken denk ik haha!
  Ook altijd superleuk om te lezen: Dat je altijd meerdere ijzers in het vuur hebt. Dus met mensen spreekt over samenwerkingen. Helemaal gaaf! En enorm inspirerend. Daar ga ik ook meer en meer een voorbeeld aan nemen.

  Heel veel succes voor de komende dagen, want afscheid nemen van je oude huisje is toch wel iets vreemds. En een hele fijne Kerst!

 11. december 22, 2014 / 14:20

  Heerlijk om zo even mee te kunnen spieken met je weekje, ziet er weer gezellig druk uit!

  Wat leuk dat je naar Parijs gaat! Weer een (iets minder) spontane trip of persreis?

  Alvast fijne kerstdagen.. geniet ervan! x

 12. Eef
  december 22, 2014 / 14:22

  Ik studeer binnenkort af als tandarts en de patienten die ik tijdens mijn studie behandel, maken regelmatig selfies! Voor mij is het ondertussen de normaalste zaak dat er ondertussen selfies genomen worden, dus neem ze gerust!

 13. december 22, 2014 / 14:35

  Een drukke diary. Wel leuk zo’n tripje naar Antwerpen!

 14. december 22, 2014 / 14:35

  Heerlijk weekje zo te horen! En dat diner klinkt super leuk, het thema was ook tof trouwens.

 15. december 22, 2014 / 14:46

  Haha, die tandarts selfie! En Antwerpen, m’n oude stadje! Heerlijk om daar even te zijn rond kerst lijkt mij, altijd zo gezellig!

 16. december 22, 2014 / 14:59

  Klinkt als een leuk weekje, en respect dat je je tandartsbezoek zo easy ertussendoor deed! Het zou mijn hele dag/week/maand opslokken ;)!

 17. Judith
  december 22, 2014 / 15:59

  Jij hebt het ook nooit niet druk he, haha gelukkig doe je wel allemaal leuke dingen ! (op de wortelkanaalbehandeling na.. )

 18. december 22, 2014 / 17:04

  waaaaaat. 36 km. Mijn hemel! Bikkel!

 19. december 22, 2014 / 17:09

  Veel plezier in Parijs en alvast hele fijne feestdagen!

 20. Milou
  december 22, 2014 / 17:31

  Leuk weer! En veel plezier in Parijs!

 21. Nathalie
  december 22, 2014 / 20:33

  Die allergiepilletjes zijn echt niet normaal he! Ik ben er zelf extreem gevoelig voor. In het pollenseizoen moet ik ze echt nemen omdat ik anders constant met jeukerige ogen etc zit. Maar ik probeer dan echt maar een halfje te nemen, en altijd net voor ik ’s avonds ga slapen. Als ik ze overdag neem ben ik dus net een zombie en schreeuwt mijn lichaam de hele dag om dutjes te mogen doen. Ogen open houden is dan gewoon on-mo-ge-lijk he.

 22. december 22, 2014 / 20:44

  De kerstboom ziet er heel mooi uit!

 23. december 22, 2014 / 21:24

  Veel plezier in Parijs! En hoe geweldig die 36km.. zo motiverend! Leuke en drukke week weer geweest maar wel ook veel leuke dingen!