DIARY: 132

 photo RecentlyUpdated547.jpg

Is het echt alweer mei? MEI! Mijn favoriete maand van het jaar, maar dat konden jullie donderdag al lezen. Mijn week zou beginnen op de Girlscene redactie maar in plaats daarvan werkte ik thuis voor Girlscene. Wat was daar ook alweer de reden van… graaf, graaf, in mijn geheugen… OJA, ’s avonds een training met de GirlsLove2Run Crew in Rotterdam en het was niet erg handig om heen en weer te reizen met het OV en mijn auto. Goed, hard gewerkt dus vanaf de keukentafel en rond half zeven in de auto richting het Nhow hotel in Rotterdam voor een training met mijn favoriete hardloopmeisjes. Meer over die avond lees je hier.

Dinsdag werd ik wakker met het gevoel alsof er een truck over me heen was gereden. Gatverdamme. Ik sliep pas om half twee de avond ervoor en om zeven uur werd ik wakker. Shit. Waar is water, WATER! Ibuprofen nu, AU mijn nek, au mijn hoofd, au mijn alles. Ik vind een flesje dat al minstens vier weken naast mijn bed staat en de Ibuprofen ligt ook daar ergens te slingeren. Ik neem een pilletje en sluit mijn ogen weer. Twee uur later word ik een stuk frisser wakker. Gelukkig, want ik heb veel te doen en ik loop wat achter. Uiteindelijk ben ik de hele dag tegen de klok aan het vechten. Ik wil al mijn pakketjes verzenden, maar ik heb ook blogs nodig voor woensdag en donderdag en en en… toen was het ineens 16.35u en om 16.45u moest ik al weg. Geen probleem zou je denken, maar ik besefte ineens… FUCK ik heb nog geen blog voor 17.00u. Ik had nog 25 minuten, eigenlijk maar 10, maar goed, dan maar een kwartier later op mijn afspraak (GRRRRR dat gebeurt me nooit, ik heb een vloek over mezelf afgeroepen door dit vorige week te schrijven!!!). Ik maak snel een blog, veel te snel, een alinea aan tekst heb ik.. schaam me diep. Vanaf hier mijn excuses.

Vervolgens gaat er natuurlijk ook van alles fout op weg naar het centrum van Den Haag. Ik heb de verkeerde parkeergarage ingevuld op Google Maps, ik kom in een wijk waar ik helemaal niet moet zijn, alles is opgebroken, ik raak een andere auto als ik probeer te draaien (gelukkig hadden we allebei geen schade, het was maar heel zachtjes) en net op het moment dat ik het op wil geven, ben ik ineens op de plek van bestemming. Eind goed al goed, maar het heeft wel de nodige stress gekost. Oeps. Mijn afspraak was trouwens ‘gewoon’ Carlissa en dit was dus de eerste keer in ruim tien jaar dat ze op tijd was en ik een keer niet. Oeps. We aten bij Little V, praatten bij, en vervolgens reed ik weer snel naar huis, want daar was nog wat werk aan de winkel.

De dag erna had ik ook een beetje haast, ik was namelijk door mijn wekker heen geslapen. Ik werd wakker om 6.15 en op dat moment ging mijn wekker al een half uur lang af, maar het geluid stond super zachtjes! Shit, geen koffiedate met Laura, sorry Laura! Vervolgens was ik ook nog bijna te laat om op kantoor te komen. Shit happens.

Na kantoor liep ik naar het appartementje van Raquel en aten we sushi bij haar in bed. Ik ben ontiegelijk allergisch voor haar drie katten en haar slaapkamer was de enige relatief schone kamer, dus ja, sushi in bed it was! Ik zei relatief schoon, want eh… damn, door al mijn medicijnen heen (had driedubbele dosis genomen) had ik nog steeds jeuk, had ik traanogen en was ik kortademig. Love it. Gelukkig was de sushi erg lekker en was het met Raquel erg gezellig. De nacht bracht ik ook zeer romantisch door met Raquel trouwens, hahaha.

De volgende ochtend had ik weer een date in Amsterdam, dit keer met oud-studiegenootje Rinke. Rinke schrijft ondertussen onder andere voor Nieuwe Revu, Het Parool, Volkskrant en De Correspondent, super leuk om ervaringen met haar te delen, maar ook heel gezellig trouwens. We hadden allebei voor onszelf gezegd, een uurtje, dan moeten we weer aan het werk. Uiteindelijk werden het drie uurtjes. Oeps!

De rest van de donderdag bracht ik door met mijn MacBook, evenals vrijdag. Ik had heel erg veel willen schrijven, maar er kwam weinig uit mijn vingers. Ik zit in zo’n periode waarin ik een beetje inspiratieloos qua onderwerpen ben. Mocht je over een bepaald onderwerp graag iets willen lezen, DO TELL! Alsjeblieft! Laat je ideeën in de reacties achter, hopelijk kan ik er wat mee want deze inspiratiedip duurt mij net iets te lang. Het feit dat ik überhaupt afgelopen weken twee blogs per dag heb kunnen plaatsen mag een wonder heten!

Zaterdagochtend vroeg vertrokken mijn ouders naar Italië, Roos en ik bleven zielig alleen achter. Of nou ja zielig, we gaan dit weekend naar Londen dus mogen niet echt klagen, maar als je sms’jes krijgt van ‘het is hier echt heel erg lekker weer’ en ‘onze ober vraagt waar de mooie dochters zijn’, dan krijg je toch wel zo’n steek van heimwee. Roos en ik brachten een groot deel van de zaterdag trouwens ook door in de zon, in de achtertuin. Met mars ijsjes, Aperol Spritz en tijdschriften. Heerlijk! ’s Avonds improviseerden we een maaltijd met gerookte zalm, speltbrood en sla (ik heb ruim drie jaar op mezelf gewoond, ik woon nu net een maand bij mijn ouders en ik ben alweer zo gewend dat koken ineens een hele opgave lijkt!) en daarna reed ik even naar Kim, die net terug was van een vakantie in Gambia. Op Granny-bedtijd weer naar huis en snel naar bed gegaan, want ook zondag was een drukke dag.

De wekker ging alweer om 6.45u… FML, was het enige dat ik kon denken. Toen ik nog wakker werd door natuurlijk licht was opstaan geen probleem, nu ik iedere keer in het donker wakker word is opstaan ineens een hel geworden. De reden van de vroege wekker? De eerste bootcamp met mijn Girlscamp meisjes in Het Vondelpark! Over de training las je vanmorgen al. Maar voor wie het nog niet gelezen heeft.. het was HEEL ERG GAAF! En we hadden door een klein administratief foutje zelfs meer dan 40 meiden! Wow! Heerlijk die energie die ik van dit soort dingen krijg.

Na de bootcamp had ik extreem veel honger, helaas stond ik in een veel te dure parkeergarage en daar wilde ik geen minuut langer staan, ik zou onderweg wel even bij de McDonalds stoppen. Nou, ik denk dat het universum het daar niet mee eens was, want de eerste racete ik per ongeluk voorbij, de tweede kwam ik niet langs, omdat de weg was opgebroken. Dan maar boodschappen doen bij de Albert Heijn op een lege maag. Stom, ik heb veel te veel koekjes en broodjes gehaald. In de auto is bijna alles al op wat ik gehaald heb. Dat krijg je ervan…

De rest van de zondag spendeerde ik met mijn MacBook, een icepack (au, mijn knie wordt alleen maar erger), nog maar een Aperol (want YOLO en ik ben zielig met mijn knie en ik hoef toch niet voor een marathon te trainen) en bereid ’s avonds met Roos een échte maaltijd, zalm (alweer ja, dit keer zalmmoot), aardappeltjes en sla. Misschien kan ik na deze week weer écht koken.

Deze week werk ik niet voor Girlscene, omdat ik de komende weken extra werk in verband met vakanties van collega’s. Ik heb al zoveel wilde plannen dat ik nu al weet dat er niet veel van terecht gaat komen. Ik wil namelijk EN vooruit werken EN dingen doen waar ik al tijden niet aan toekom EN lekker uitrusten. Dus…. Ik werk maar twee dagen voor Girlscene, kun je nagaan hoeveel meer ik nu ineens kan doen, NOT! En dan vlieg ik zaterdag ook nog eens naar Londen. Ja, erg veel uitrusten zie ik niet gebeuren!

Liefs,
Annemerel

Delen:

44 Reacties

 1. mei 5, 2014 / 17:06

  Volle week weer! Hopen dat je knie snel weer meewerkt! x

 2. mei 5, 2014 / 17:10

  Oh dat stomme universum! Zit mij ook wel eens tegen, bloed chagerijnig word ik dan hoor..
  En tof dat je girlscamp zo’n succes was!

 3. mei 5, 2014 / 17:33

  Wat een drukke week weer! Leuk om te lezen :)

 4. Elien
  mei 5, 2014 / 17:52

  Klinkt weer als een druk weekje (: Oh en misschien kun je je zusje weer n keertje een gastblogje schrijven als jij te druk bent? Dat vorige artikel vond ik namelijk erg leuk! En daarbij ga ik volgend jaar ook rechten studeren, dus misschien kan ze haar ervaringen delen haha?

 5. mei 5, 2014 / 17:54

  Haha, een drukke, chaotische week dus. Ach ja, gebeurt iedereen wel eens. Ben wel benieuwd hoe het er nu precies op de redactie van Girlscene aan toe gaat en wat je daar voor artikelen schrijft, dus misschien kun je daar iets mee :)

 6. Esra
  mei 5, 2014 / 18:18

  Studeer tips! Hoe kom je in godsnaam door de bachelordip heen?

 7. Marie
  mei 5, 2014 / 18:23

  Ik vind het sowieso al fantastisch dat je elke dag stipt op tijd twee blogs upload, je hoeft je helemaal niet te schamen dat er eens een korte tussen zit :-)
  Ik organiseer samen met een vriendin in België ook een bootcamp, ik zou dus graag eens wat tips lezen. Waar doe je inspiratie op voor oefeningen? Hoe spreek je bedrijven aan om te sponsoren voor de goodie bag? Gebruiken jullie muziek? enzovoort

  • Marie
   mei 5, 2014 / 18:24

   uploadt :-)

 8. Lisa
  mei 5, 2014 / 18:27

  Wat een week!!
  Wat betreft ideeën: ik vind je (gezonde) recepten altijd erg goed. Ook heb je onlangs een artikel gemaakt om al je tights te showen. Als mede-hardloper (die nu ook met een knieblessure thuis zit… hopelijk jij minder lang dan ik) vind ik dit soort artikelen erg leuk. Je hebt waarschijnlijk een berg aan hardloopkleding, misschien is het wat om daarvan weer een categorie te laten zien/reviewen, of de leukste hardloop zomer outfits oid?

  • Lisa
   mei 5, 2014 / 18:30

   Oh, over recepten gesproken: ik heb een heerlijk recept voor bananenbrood (van spelt, zonder eieren, met amandelboter). Mocht je erg hoog zitten ;)

 9. Rana
  mei 5, 2014 / 18:31

  Weer een fijne blog! Ik kijk elke dag uit naar je stukjes! Wat ideeën
  Misschien: recepten, boek/cd/dvd reviews, hoe om te gaan met vertragingen in het OV en de daar bijbehorende irritaties (op het moment erg veel last van haha) en misschien iets over reizen of plekken waar je geweest bent…

  • Rana
   mei 5, 2014 / 18:58

   Of misschien een What’s in your bag of een room view of iets over kunst/cultuur/musea

 10. Rita
  mei 5, 2014 / 18:32

  Hi Annemerel,

  Ik zou wel eens een update willen over je cut the crap maand in februari? Heeft dit je verandert qua eten? Of ben je weer terug bij af. Ik heb dit namelijk met je mee gedaan, maar ik hou van chocolade en alle slechte dingen..

 11. mei 5, 2014 / 18:44

  Je had een drukke week zeg, gelukkig wel met veel leuke gezellige afspraken.
  Je vrije week die helemaal volgepland zit is ontzettend herkenbaar. Twee weken geleden had ik een hele week vrij. Ik had zoveel dingen op mijn to do list gezet dat ik op een gegeven moment niet meer wist waar ik moest beginnen.
  Uiteindelijk heb ik de helft geschrapt zodat ik weer een beetje kon ademen en kon genieten van het feit dat ik eigenlijk niets hoefde.

  • mei 5, 2014 / 18:44

   ik was nog niet klaar. Probeer te genieten van je ‘vrije’ week, en veel plezier in London! Hoop dat je knie er snel weer bovenop komt.

 12. Anna
  mei 5, 2014 / 18:57

  Misschien kan je eens schrijven over hoe je begonnen bent met lopen, en hoe je je door motivatiedipjes heen worstelde. Soms heb ik van die momenten dat ik al na drie stappen me zou willen omdraaien en naar huis gaan :) En zoals hierboven iemand zegt: studietips. Ik lees je blog trouwens heel erg graag. dat wou ik even kwijt ;)

 13. mei 5, 2014 / 19:05

  Heel Veel Londen Blogs!

 14. mei 5, 2014 / 19:20

  Wat een leuke drukke week

 15. Catelijne
  mei 5, 2014 / 19:23

  Misschien een blogpost over je huidige verzorgings en make-up routine en producten?
  Of hoe je jezelf toespreekt als je tijdens het hardlopen eigenlijk wilt wandelen omdat je ‘denkt’ niet verder te kunnen? (zo’n moment had ik vanmiddag..mn kuiten voelden zo stijf en het voelde zo zwaar grr..)
  En inderdaad zoals hierboven; tips tegen motivatiedipjes bij hardlopen?
  Of een post over waarom het belangrijk is toch ook maar krachtoefeningen te doen naast het hardlopen (wat dat jou gebracht heeft)?
  Geniet van elke dag deze maand Annemerel, love your blog!

 16. mei 5, 2014 / 19:39

  Haha wat een week! Een week vol obstakels lijkt het wel! En ik herken het hoor: een heel to-do list afwerken en dan nog het belangrijkste vergeten. Shit happends…
  Heel veel plezier in Londen alvast, ik ben mega jaloers ;)

 17. Esther
  mei 5, 2014 / 20:13

  Eehh een shoplog, dan heb je een reden om te winkelen en ik vind het super leuk om te zien :)

 18. Puck
  mei 5, 2014 / 20:18

  Hee Annemerel!
  Misschien een tip voor een artikel … DIY’s die je graag wilt maken en binnenkort gaat maken! Een soort nailed it artikel. Op pinterest staan echt heel veel leuke DIY’s :)
  X.

 19. mei 5, 2014 / 20:37

  Heerlijk hectische en chaotische week! Wel leuk om te lezen dat je de laatste tijd zoveel doet met vriendinnen. En een week ‘vrij’ van Girlscene is ook wel eens lekker!

 20. Marie
  mei 5, 2014 / 21:50

  Ik las in je archieven net een food log (foto’s van alles wat je eet en drinkt die dag). Vond ik heel leuk! Misschien kan je dat nog eens doen als je eens geen inspiratie hebt…

 21. mei 5, 2014 / 21:52

  Misschien leuk om een artikel te schrijven met tips voor beginnende hardlopers? :)

 22. Judith
  mei 5, 2014 / 23:56

  Misschien heeft iemand het al gezegd, maar op zondag kun je op Veel plekken in Amsterdam gratis parkeren (behalve centrum). Dus ook rond het Vondelpark!

 23. Manon
  mei 6, 2014 / 01:30

  Ik zou als je terug bent uit Londen heel graag een artikel willen lezen over alle ‘hotspots’ in Londen. Waar ben je geweest, waar moet je zijn, tips etc. etc.

  Heel erg veel plezier alvast!!

 24. Nadia
  mei 6, 2014 / 07:28

  Ohh, wat een vervelende week! Hoezo gaan jullie dit jaar niet mee naar Italië?

 25. mei 6, 2014 / 08:11

  Die bootcamps en looptrainingen zien er zo tof uit! En veel plezier in Londen, ik ben jaloers!

 26. mei 6, 2014 / 09:15

  Lekker druk weekje! En van een keer een blogje minder vergaat de wereld ook niet ;)

 27. mei 6, 2014 / 09:28

  Ik duim voor een (heeeeel) snel herstel van je knie. Succes & make a lot of pic’s; laat ons meegenieten. :-)

 28. mei 6, 2014 / 10:43

  Als er 1 ding misgaat, dan gaan er nadien meteen 7 andere dingen ook mis eh :-( Ik hoop dat je knie snel herstelt!

 29. Marley
  mei 6, 2014 / 12:04

  Waar kan ik de gastblog van je zusje vinden?

 30. mei 6, 2014 / 14:20

  Enn.. op woensdag kwam je een van je grootste fans tegen (hihi). Geniet met je zusje van het lege huis, is ook best lekker misschien! En het lijkt mij leuk om wat te lezen over je favoriete eettentjes/winkeltjes in Den Haag.

 31. Ilse
  mei 6, 2014 / 14:21

  Dat vervloeken van het stomme universum komt mij heel erg bekend voor, daar heb ik ook vaak genoeg last van! Probeer je rust wel te pakken deze week Annemerel. :)

 32. Elvira
  mei 6, 2014 / 14:45

  Sterkte met je knie! Ik ben zeer benieuwd hoe het nu met je huid is na die behandeling, misschien kun je daar wat over schrijven?

 33. Sonja
  mei 6, 2014 / 15:15

  Voor als je een keer inspiratieloos bent: een lijstje met voor en nadelen van (weer) thuis wonen?

 34. Marieke
  mei 7, 2014 / 08:47

  Hi Annemerel, met de zomer weer in het vooruitzicht lijkt het me leuk als je iets zou schrijven over verschillende soorten vakanties. Ik trek er deze vakantie met mijn rugzak op uit in Scandinavie. Een hele actieve vakantie met moutainbiken, trektochten, wildkamperen, berghutten, etc. Zou dat ook iets voor jou zijn? Gruwel je er van? Etc. Een soort “Jouw vakantie, mijn vakantie-blog” :-)

  • Catelijne
   mei 8, 2014 / 10:10

   wat gaaf! Ik hou van scandinavie (vooral noorwegen). Veel plezier!

 35. mei 7, 2014 / 15:08

  Ik lees graag iets over lopen en healthy Food want dat zijn m’n twee passies. Msh iets over hoe je trainingen best kunt afwisselen of opbouwen?
  Gr. Julie

 36. mei 7, 2014 / 15:52

  Je zou misschien eens een artikel kunnen schrijven over hoe je gezond eet. Ik lees dat je regelmatig ingrediënten vervangt door gezondere alternatieven. Misschien kan je hier eens dieper op ingaan waarom bepaalde ingrediënten juist wel of juist niet echt gezond zijn. In verband met jou Fit For Summer project, dacht ik dat dit wel leuk zou zijn.

 37. Viola
  mei 7, 2014 / 16:47

  Waarom woon je weer thuis dan?

 38. Anna
  mei 8, 2014 / 10:49

  Ik wil wat lezen over Gossip Girllll