THERE WE GO!

Over achttien uur sta ik aan de start van de Boston Marathon. Om 10.25u gaat mijn startschot (16.25u Nederlandse tijd). Vaak wordt me gevraagd of ik voor een marathon zenuwachtig ben. Voor mijn gevoel ben ik dat niet, maar mijn darmen die (nu al) op hol geslagen zijn bewijzen dat er ergens in mijn lichaam wel wat zenuwen verstopt zitten.

Maar echt van die zenuwachtige vlinders in mijn buik, die heb ik eigenlijk nooit voor een marathon. Ik weet dat het pijn gaat doen en daar ben ik van te voren wel een beetje bang voor, maar in het startvak heb ik er eigelijk gewoon heel veel zin in. Dat ik niet voor een persoonlijk record ga morgen, helpt ook goed tegen de zenuwen. Ik ga gewoon lekker lopen en kijken waar het schip strand. Die gedachte geeft ontzettend veel rust. Ik hoef dit keer niet te racen.

De reden dat ik een PR uit mijn hoofd heb gezet is het parcours, dat aardig wat heuvels kent. Uiteindelijk loop je meer naar beneden dan omhoog, maar het schijnt dat op een gegeven moment zelfs het naar beneden lopen ontzettend veel pijn gaat doen. Daarnaast voorspellen ze een temperatuur van rond de twintig graden. Niet mijn favoriete temperatuur om in hard te lopen. Ik heb het geluk dat ik afgelopen week in Fuerteventura al een klein beetje aan warmte heb kunnen wennen, maar dan nog. Ik loop mijn beste tijden als de temperatuur rond de vijf/zes graden is.

Maar ja, als je ergens geen invloed op hebt dan is het het weer. Waar je wel wat aan kunt doen, is de manier waarop je er mee omgaat. Gewoon accepteren, niet te hard lopen, gezicht beschermen tegen de zon met een petje, genoeg zonnebrand, geen drankposten overslaan en had ik al gezegd dat je niet te hard moet lopen? Vanmorgen ontving ik een mail van de B.A.A. (Boston Athletic Association) met daarin waarschuwingen voor allerlei kwaaltjes die je kunt krijgen als je niet op past met de warmte. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Vandaag (voor jullie gisteren) werd ik net als de dag ervoor om zes uur wakker. Niet erg, want genoeg te doen. Tot een uurtje of tien werkte ik achter mijn bureautje in mijn hotelkamer aan mijn Metro-pagina, daarna trok ik mijn hardloopschoenen aan voor een laatste shake-out run. Halverwege kocht ik een Frappuccino en een croissantje, die ik op at in het park. Uiteindelijk heb ik twee uur op een bankje gezeten/gelegen in het park. Het werd steeds warmer, op een gegeven moment zelfs 29 graden. Heerlijk, als je niet hoeft hard te lopen. Daarna hobbelde ik door naar Shake Shack voor lunch, frietjes, een kipburger en een grote limonade later liep ik de laatste twee honderd meter van mijn rondje. Daarna ben ik stil gaan staan en heb ik een UBER besteld. Ik bedacht me ineens dat ik wel genoeg gelopen had voor de dag, mijn lichaam moet uitrusten.

En dat ben ik de afgelopen drie uur dus aan het doen in mijn hotelkamer. Mijn kleding voor morgen klaarleggen, De muziek op mijn iPod Shuffle een update geven, vlogs kijken, een half uur onder de douche staan/zitten/liggen. Ja ik vermaak me wel. Ondertussen zit ik al aan mijn vierde pannenkoek, dus het koolhydraten stapelen verloopt ook redelijk voorspoedig. Ik spoel ze weg met mijn bietensapje van Whole Foods en als ik teveel zoet gegeten heb, neem ik een hand zoute popcorn. Het grote voordeel dat ik al zeven keer eerder een marathon liep, ik weet inmiddels hoe het werkt.

Goed, ik ga een eind aan dit verhaal breien. Als je benieuwd bent hoe het me vergaat vandaag kun je me volgen via de B.A.A. Boston Marathon App (startnummer 14135). Wil jullie bedanken voor alle succeswensen. Zo veel! Mijn blog, Instagram, YouTube, Twitter, Strava, Privé Facebook, mailbox en dan nog alle berichtjes die ik via WhatsApp en iMessage binnenkrijg. Vind het zo lief dat iedereen zo meeleeft. Heel veel dank daarvoor.

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. Manon
  april 17, 2017 / 12:13

  Spannend, heel veel succes!!! Ik heb de app gedownload dus ga je volgen. Toi Toi Toi en vergeet niet te genieten. Liefs,

 2. Tessa
  april 17, 2017 / 12:38

  Heb de app afgelopen week al gedownload, zodat ik je kan volgen tijdens de marathon! Pas goed op jezelf en geniet van Boston. Ik kijk nu al uit naar je marathon-verslag! Succes!

 3. Janine
  april 17, 2017 / 13:20

  Heel veel succes strakkes!!

 4. Marley ten Berge
  april 17, 2017 / 14:02

  Heel veel succes straks! Zal de app downloaden om je te volgen. Ben trouwens wel nieuwsgierig naar je marathon cadeau haha maar die eerst even uitlopen.

 5. Hanne
  april 17, 2017 / 14:02

  Succes!!! Ga je zeker volgen via de app!!

 6. april 17, 2017 / 14:43

  Yeah! Heel veel succes vandaag Annemerel!

 7. lilian
  april 17, 2017 / 15:06

  Heb de app gedownload, maar hij doet het helaas niet om mijn tel.. wilde je graag gaan volgen!
  In ieder geval heel veel succes! Je kunt het!

 8. Kristel
  april 17, 2017 / 15:09

  Heel veel succes!!!!

 9. Tessa
  april 17, 2017 / 15:59

  Lieve Annemerel, ontzettend veel succes, kan me voorstellen dat deze temperaturen geen pretje zijn maar je slaat je er wel doorheen! X

  • Tessa
   april 17, 2017 / 18:52

   Oh jee.. ik hoop gewoon maar dat de app hapert?!

   • Tessa
    april 17, 2017 / 18:53

    Jaaaa gelukkig lag het aan de app (je stond al een uur op 15 km..)! Zet hem op nog eventjes!

 10. Melissa
  april 17, 2017 / 16:00

  Heel veel succes!! Het gaat je weer lukken! En volgen doen we je zeker?

 11. Minke
  april 17, 2017 / 16:01

  Heel veel succes en plezier vandaag! Geniet ervan! You can do this! Ik volg je via de app!

 12. Ingrid
  april 17, 2017 / 16:20

  Heel veel succes! En ga er vooral van genieten! You made it to Boston!

 13. april 17, 2017 / 18:56

  Heel veel succes! Ik zie op de app dat je heel lekker gaat :-)
  Keep going!!

 14. april 17, 2017 / 21:57

  Speciaal om jou te volgen had ik de Boston Marathon app gedownload en je toegevoegd aan mijn favorieten. Na heel veel refreshen en steeds te horen krijgen dat je nog niet gestart was toch maar even naar het tijdsverschil gekeken. Bleek dat jij precies van start ging op het moment dat mijn wedstrijd ook begon. Ik heb je dus helaas niet kunnen volgen, maar bij deze wil je ik je alsnog feliciteren met het finishes van de Boston Marathon onder de 4 uur! Een prestatie waar je zeker trots op mag zijn!!

 15. chucky1012
  april 18, 2017 / 08:35

  Leuk en goed artikel dat jij vandaag in de gratis landelijke krant staat ;-)

  Xoxo

 16. Ilse
  april 18, 2017 / 21:31

  Leuk dat metro-artikel van vandaag! En een gewaarschuwd mens telt inderdaad voor twee.