DIARY: 110

 photo Desktop98.jpg

Nog zo’n heerlijk rustig weekje afgelopen week. Een week die begon met iets dat ik in geen tijden gedaan had. Opruimen en schoonmaken. Of nou ja, ik heb het vooral bij opruimen gehouden, eerlijk gezegd was het mijn vriend die alles schoon gemaakt heeft. Maar ik had nu eenmaal zoveel om op te ruimen dat er weinig tijd over bleef om schoon te maken.

Ik was nietsvermoedend aan het werk toen mijn vriend zijn bed uit kwam en meldde dat we op gingen ruimen. Normaliter krijg ik al stekels bij het horen van de eerste twee lettergrepen van opruimen, maar nu had ik warempel zowaar zin om op te ruimen. Mijn vriend wist niet wat hij zag. Van 10.00u tot 18.00u heb ik niets anders gedaan dan spullen weggooien, papieren uitzoeken en opruimen dus. Oh en stofzuigen en stoffen. Het soppen van de keuken en badkamer was voor de rekening van mijn vriend. Ik besef altijd pas hoe fijn het is om een opgeruimd huis te hebben wanneer het daadwerkelijk opgeruimd is. Het was inmiddels donker, we staken alle kaarsen die we in huis hadden staan aan en ploften om 18.00u voldaan op de bank. Fijn.

Een kwartier later ging de bel, we hadden afgesproken met vrienden (de directe aanleiding om ons huis eens goed onder handen te nemen). We slurpten oesters en dronken een glas champagne en gingen vervolgens naar mijn favoriete sushi tentje, Kiraku. Goed eten, lekkere wijn en fijn gezelschap, de ingrediënten voor de perfecte avond.

Dinsdagochtend werd ik iets minder vrolijk wakker. Drie glazen alcohol en mijn lichaam zegt al af. De maanden voor de marathon heb ik vrijwel niets gedronken en na de marathon heb ik ook nog niet meer dan één glaasje per avond gedronken. Gelukkig was het geen échte kater en was het niets dat met een paar glazen water, een groen sapje en 200 milligram ibuprofen verholpen kon worden. Dinsdag heb ik verder vooral besteed aan schrijven.

Woensdag en donderdag werkte ik op kantoor in Amsterdam. Woensdagochtend had ik eerst weer een koffiedate met Laura. Ik blijf het een geniaal idee vinden van mezelf, afspreken voor werktijd. Of ik nu om half zes of om zes uur opsta, het is allebei klote. Kan ik net zo goed om half zes opstaan. Donderdag had ik een lange dag. Ik ging om 7.00u van huis en kwam pas na tien uur thuis. Na mijn werk ben ik met collega’s naar de sample sale van Zoë Karssen geweest en daarna ben ik nog samen met Raquel naar de Thanksgiving Drinks van Tiffany’s geweest. Dit alles deden we per über. Niet omdat we de geldpest hebben, maar omdat we een code hadden die alleen op Thanksgiving gold en we daardoor gewoon volledig gratis reisden. Heel fijn. Aangezien lopen afgelopen donderdag niet al te makkelijk was voor mij en mijn knie.

Vrijdag had ik een leuke meeting en spendeerde ik de rest van de dag met mijn MacBook bij mijn ouders. Mijn Nike Fuelband was binnen gekomen en die moest natuurlijk getest worden. Ook stonden er nog een paar andere pakketjes op me te wachten. Ik hou van pakketjes. Ik laat alles bij mijn ouders bezorgen, dus wanneer ik daar kom is het bijna altijd wel feest. ’s Avonds keek ik met mijn moeder Crazy Stupid Love. Ik voor de honderdste keer, zij voor de eerste. Bijna besloot ik te blijven slapen, ik had gewoon geen zin om nog naar huis te rijden, maar ik besloot toch maar naar huis te rijden omdat ik zaterdagochtend nog wel wat te doen had.

Uiteindelijk heb ik heel de zaterdag in bed gelegen en als ik zeg de hele zaterdag dan bedoel ik ook de hele zaterdag. Ik ben er denk ik in totaal een uurtje uit geweest en dan tel ik alle toiletbezoekjes, alle tripjes naar de koelkast en mijn tien minuten naar de avondwinkel bij elkaar op. Het was niet mijn beste dag voor mijn Nike Fuelband, ik had slechts 700 fuelpunten (normaal is tussen de 2000-3000). Oeps. Maar ik ben nog wel semi productief geweest in bed  en soms heb je gewoon zo’n dag nodig. Ik weet nog niet waarom ik hem zaterdag nodig had (ik heb niet bepaald een drukke week gehad), maar ik weet wel dat ik zondag super vrolijk en energiek wakker werd.

Dat kan ook iets te maken hebben gehad met de zon die naar binnen scheen en die zelfs door mijn slaapmasker heen kwam. Eigenlijk mocht ik van mezelf niet hardlopen, maar ik kon het echt niet laten. Ik ben heel langzaam gaan joggen en moest van mezelf na 500 meter iedere keer 100 meter wandelen. Of mijn knie het ermee eens is? Hmm.. Het is er niet beter op geworden, maar ook niet veel slechter en ik had die adrenaline gewoon even nodig want ik heb het de afgelopen week echt heel erg gemist.

De rest van de zondag spendeerde ik op mijn yogamat, in de keuken en aan de keukentafel met mijn MacBook. Aan het eind van de middag toog ik weer naar mijn ouders voor een zondagsmaal en dat was al weer het einde van mijn weekend.

Deze week ga ik er écht weer even tegenaan. Daarnaast moet ik ook nog even tijd vinden voor twee surprises + gedichten. Oeps. Dat heb ik nu wel lang genoeg uitgesteld.

Liefs,
Annemerel

Delen:

29 Reacties

 1. december 2, 2013 / 12:09

  Heerlijk, zo’n opgeruimd huis! :) En wat balen van je knie joh, hopelijk gaat het snel beter. Slik je trouwens niet een beetje veel ibuprofen? Ik kom dat woord best vaak tegen in je blogs ;)

 2. december 2, 2013 / 12:14

  Ohh heerlijk is dat he! Het opruimen zelf niet, maar na de tijd wel!

 3. december 2, 2013 / 12:15

  Nu wil ik ook opruimen! Het is bij mij zo’n zooi thuis… Maar ik heb er de tijd gewoon niet voor. Hopelijk dit weekend meer geluk haha.

 4. december 2, 2013 / 12:28

  Ja, opruimen staat hier jammer genoeg ook op de planning. Wel lekker, zo’n rustig weekje!

 5. december 2, 2013 / 12:49

  Zelfs zo’n week waar niet al te veel in moet vliegt bij mij altijd voorbij. Heerlijk zo’n dagje in bed!

 6. december 2, 2013 / 12:50

  Je fuelband, ik ben jaloers! Ik heb gister, na al jou dankbetuigingen aan je lunarglides en het advies van de meneer in de hardloopwinkel na videoanalyse, de lunarglides 5 + shield gekocht, wat zijn ze fijn en mooi!

 7. december 2, 2013 / 12:51

  Lekker zo’n rustige week. En opruimen zou ik ook wel eens Mogen doen. Success nog met je surprises en gedichten!

 8. december 2, 2013 / 12:53

  Klinkt heerlijk! En ik ken gevoel van een opgeruimd huis, heerlijk klinkt het. Ikwilde trouwens even zeggen dat jouw stukjes heerlijk weglezen. Hopelijk gaat het snel beter met je knie!

 9. december 2, 2013 / 13:03

  Vind je Zoe Karssen trui echt heel leuk! Ik zou niet graag in Amsterdam wonen, maar afgelopen vrijdag baalde ik wel dat ik niet bij die sample sale kon zijn omdat ik zo ver weg woon.

 10. december 2, 2013 / 13:11

  Zo’n opruimsessie heb ik ook dringend nodig. De kastjes puilen uit omdat ik alles er zo snel mogelijk in stop.
  Gaat op mijn to-do list. Liefst nog dit jaar.

 11. december 2, 2013 / 13:31

  Wederom een erg leuk artikel! :)

 12. december 2, 2013 / 14:06

  Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd zeggen ze toch vaak :) daar kan ik me ook helemaal in vinden. Wat vervelend van je knie joh! Hopelijk gaat dat snel weer beter en kan je weer voluit sporten. Fijne week weer!

 13. december 2, 2013 / 14:35

  Klinkt als een lekker rustig weekje. Wel vervelend dat je nog steeds zo’n last heb van je knie. En juist dan wil je zo graag hardlopen. Ik ken het.

 14. december 2, 2013 / 15:32

  Klinkt echt weer als een fijne week zeg! Die rustige moet je ook hebben af en toe. Wel enorm balen van je knie joh, hoop echt dat het weer wat beter mag gaan komende weken. Veel succes nog met je surprises & gedichten, ik moet nu nog drie gedichten en heb er al vier ofzo. Blijft leuk om te doen :P

 15. december 2, 2013 / 15:53

  Ik heb met dat opruimen precies hetzelfde… Zo voldaan gevoel altijd en altijd fijn een schoon huis. Maar toch doe ik het veel te weinig. Lui ;).

 16. december 2, 2013 / 16:05

  Super leuk om te lezen. Allemaal leuke dingen die je doet!

 17. december 2, 2013 / 16:19

  Oh men, ik wil ook zo’n opruimdrang. Mijn huis heeft het ook écht nodig, maar ik weet dat zo nu en zeldzame momenten zijn waarop ik de kriebels krijg én daar maak ik dan gebruik van. Tussen die momenten door moet ik mezelf er echt toe zetten, blèh.. Balen van je knie :(. Succes!

 18. december 2, 2013 / 16:38

  Wat een fijne diary weer!

 19. december 2, 2013 / 16:47

  Leuke diary weer, al dat eten ziet er heerlijk uit! En ik ben heel benieuwd naar een verslagje over de Fuelband, of hij zijn geld echt waard is.

 20. december 2, 2013 / 17:26

  Ik kan soms ook wel wat opruimwoede gebruiken!

 21. december 2, 2013 / 18:08

  Leuke diary :D en je moet wel trots zijn op jezelf van dat opruimen :)

 22. december 2, 2013 / 19:30

  Nou als je ibuprofen nodig hebt heb je volgens mij een aardige kater hoor :p Pas trouwens wel op met ibuprofen, naar spul.
  Lijkt me best vervelend trouwens als je zo snel een kater hebt.Maar ik nuttig aardig wat alcohol in het weekend, dus dan is het sowieso al anders haha.

  En ik vind je trui leuk!

 23. Yanaika
  december 2, 2013 / 20:32

  Zou je misschien het YouTube filmpje van die tape willen sturen? Ik kijk nu zelf op YouTube maar zie zelf alleen andere technieken…

 24. W.
  december 2, 2013 / 20:50

  Leuke diary!

 25. december 2, 2013 / 21:11

  Heerlijk hè een opgeruimd huis. En een vriend die eerder staat schoon te maken als jij.. Waar vind je die? Hihi

 26. december 2, 2013 / 22:29

  haha heerlijk!
  Heel leuk geschreven, leuk
  liefs xx

 27. december 3, 2013 / 17:06

  Ik heb echt altijd opruimdrang, kan gewoon niet tegen rommel in huis haha. Klinkt verder als een fijn weekje :)

 28. Manon
  december 4, 2013 / 11:33

  He, je hebt precies hetzelfde met je knie als ik. Alleen mag ik nog maar 30 seconden hardlopen en dan weer 30 seconden wandelen.. Gewoon afwachten,. dan komt het wel goed :-)