DETOX FEBRUARY: Carrot, Orange & Ginger juice

 photo DSC_4569.jpg

Juicen, de ene dag heb ik er absoluut geen zin in (want toegegeven, het is heel wat werk om een juice te bereiden), de volgende dag sta ik met liefde en half uur in de keuken sap te persen. Op dat soort dagen maak ik het liefst iets meer dan dat ik daadwerkelijk van plan ben te gaan drinken. Bij de AH To Go koop ik vaak juice d’orange in zo’n plastic 250ml flesje, die bewaar ik, en daar doe ik thuis de juice in die ik overhoud. Dopje er goed opdraaien en dan de vriezer in, op deze manier blijven de vitaminen in het sap het beste behouden.

Het sapje dat ik dit keer voor jullie heb is één van mijn favorieten, bospeen met sinaasappelsap en (wederom) gember. Ik weet niet wat het is met gember, maar iedere keer als ik een sapje met gember drink (of gemberthee) heb ik het gevoel dat ik à la minute gezond ben. En gember is ook hartstikke gezond. Het is een immuunbooster en het werkt heel goed tegen misselijkheid, daarnaast werkt het ontstekingsremmend [Bron].

Benodigdheden (voor 1 liter sap):
8 grote bospenen
4 sinaasappels
3 stukjes gember ter grote van een duim

1. Je kunt de sinaasappels natuurlijk door de sapcentrifuge gooien, maar ik heb het idee dat je meer sap overhoud als je de sinaasappels perst met de citruspers.

2. Was de bospenen goed af en snij in kleine stukjes (op deze manier maak je het je sapcentrifuge net iets makkelijker), schil de gember en snij ook deze in fijne stukjes, gooi de gember en de bospeen tegelijkertijd in de sapcentrifuge (als ik de gember tot het laatst bewaard blijft het sap in de centrifuge achter in plaats van in mijn sapbakje.

3. Mix het gember en bospeensap met het sinaasappelsap, et voilà! Your orange juice is ready to serve!

Wat is jouw favoriete juice recept? Welke juice moet ik ook écht eens proberen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

 1. februari 4, 2014 / 09:15

  Deze lijkt mij een stuk lekkerder dan de vorige met rode biet. Alleen gember?! Brrrr. Ik denk toch dat ik het gewoon bij smoothies hou haha

 2. Dominique
  februari 4, 2014 / 09:22

  Dit is een hele lekkere combinatie ja!

 3. februari 4, 2014 / 09:22

  Maar kan je dit ook gewoon in een blender maken? En dan met water er bij om het vloeibaarder te maken?

 4. februari 4, 2014 / 09:24

  Super gezond inderdaad! Gember helpt ook om af te vallen :)

 5. februari 4, 2014 / 09:29

  Dit klinkt dan wel weer heel erg lekker! Stuk beter dan alles waar bieten in zit ;)

 6. februari 4, 2014 / 09:29

  Ik maak ook wel eens sapjes maar nooit met gember. Toch maar eens proberen dan…
  With love,

  Joy

  | justlikesushi.com |

 7. Marloes
  februari 4, 2014 / 10:03

  Dit is een heel lekker combinatie volgens mij! Mijn moeder maakte dit ook soort van altijd, maar dan met alleen wortels en appels.

  Ik vind het trouwens heel goed dat je bronnen gebruikt bij waar je je informatie vandaan haalt! :)

 8. februari 4, 2014 / 10:05

  Rood fruit, magere yoghurt en een beetje verse jus d’orange. Heerlijk!

 9. februari 4, 2014 / 10:27

  Jaaa! Deze combinatie maak ik zelf ook wel eens. Lekker en ook lekker vaderlandslievend.

 10. februari 4, 2014 / 10:31

  Ik vraag me elke keer af: komt er niet heel veel afval van juicen, terwijl je als je het in de blender gooit een dikker sapje hebt waarbij je meer van de groente gebruikt? Het lijkt me op van die instructiefilmpjes altijd zo’n berg groenafvalsmurrie op te leveren… Hoewel ik me ook afvraag of gember wel lekker blendt ;) Recepten klinken in elk geval heerlijk!

 11. februari 4, 2014 / 10:35

  Deze lijkt me echt super lekker!

 12. februari 4, 2014 / 10:37

  Oh dit klinkt niet verkeerd!

 13. februari 4, 2014 / 11:19

  Klinkt lekker en ziet er ook nog eens niet verkeerd uit!

 14. februari 4, 2014 / 11:59

  Ik heb ook erg graag de smaak van gember. Deze ga ik zeker eens uitproberen. Door de oranje kleur ziet hij er in elk geval al een heel stuk smakkelijker uit dan die groene monsters.

 15. Ilse
  februari 4, 2014 / 12:05

  Dit zijn dus de momenten waarop ik baal dat ik bepaalde soorten fruit niet mag hebben want hij ziet er heerlijk uit!

 16. februari 4, 2014 / 12:08

  Aaah dit maak ik altijd met grapefruits – mijn lievelings juice.

 17. Yvette
  februari 4, 2014 / 12:33

  Klinkt heel goed! Kan ik dit ook met een blender maken (sinaasappels uiteraard eerst uitpersen met de citruspers) en dat het dan een smoothie wordt?

 18. februari 4, 2014 / 14:56

  Dit is echt mijn lievelingscombinatie! Alles bij elkaar is superlekker, en ik ben helemaal dol op gember :) Ik dacht eerst ook dat sinaasappels in de juicer niet zoveel sap opleverden, maar ik heb pas ontdekt dat het veel beter gaat als je de harde en zachte dingen afwisselt! Dan komt er meer sap uit je citrusvruchten, en stroomt de pulp van de harde ingrediënten beter door.

 19. christy
  februari 4, 2014 / 16:04

  Ziet er heel goed uit! Wat ik mij afvraag welke sapcentrifuge gebruik jij? Wil er 1 gaan kopen maar kan geen keuze maken er is zo veel!

 20. februari 4, 2014 / 17:30

  Misschien is het handig dat ik eens een sapding koop want deze lekkere sapjes worden nogal smeuig met een blender :P

 21. februari 4, 2014 / 17:44

  Dit is ook mijn absolute favoriet!!! Lekker scherp door de gember mmm!

 22. februari 4, 2014 / 19:19

  Hmm klinkt goed! Nu moet ik ook maar eens aan de juicer haha.

 23. februari 4, 2014 / 20:14

  Mijn moeder had zo een boek. Voor heel veel juices te maken. Waarin stond welke soorten groenten of fruit goed is voor bepaalde organen of werkingen in je lichaam. Kan ook handig zijn. Bovendien is het opruimen van zo een sapcentrifuge ook niet zo proper. Bij mij is het altijd een zooitje.

 24. februari 5, 2014 / 07:34

  dit klinkt heerlijk! ik wil snel eens de juice-optie van mijn blender uitproberen, kijken of het me gaat lukken :)
  xo, cheyenne