DETOX FEBRUARY: #3

 photo Desktop313.jpg

Ik begon mijn tweede detoxweek met een dag waarop ik iedere vijf minuten dacht dat ik ging cheaten. Uiteindelijk heb ik niet gecheat. Zelfs toen ik om 18.00u met vette koppijn in bed lag wist ik nog moed te verzamelen om mijn bed te verlaten en een gezonde maaltijd te maken (een salade met kip en noten en zoete aardappelfrietjes). En ook zondag ging het lekker. Een groot gedeelte van de dag was ik aan het hardlopen (dus had ik niet eens de mogelijkheid om te cheaten) en toen ik terug kwam wilde ik heel graag cola, maar wist ik me in te houden en nam ik gewoon een glas water en een pakje VitaCoco.

Maandag had ik een Girlscene dag, en dankzij mijn goede voorbereiding van de dag ervoor (bananenbrood en havermoutkoekjes gemaakt) overleefde ik die dag ook prima, toen ik ’s avonds thuis kwam werd er linzensoep gemaakt. Ik moest nog ruim een uur wachten voordat ik kon eten, maar gelukkig hadden we genoeg gezond eten in huis om voor die tijd geen ‘slechte; keuzes te maken.

Dinsdag ging het allemaal net iets lastiger, dinsdag ging het overdag redelijk goed. Tot…. Mijn vriend vroeg of ik zin had in sushi. Verdomme. Ja, natuurlijk. Ik wil sushi. En hoeveel detox-verantwoorde alternatieven ik ook verzon, die sushi kreeg ik niet meer uit mijn hoofd. Uiteindelijk heb ik de schade beperkt weten te houden door te kiezen voor een salade met tonijn, komkommer en daarna ‘slechts’ één sushirol (met 8 stukjes) te kiezen. Maar goed, ik mocht geen rijst en ik weet ook niet of die sojasaus nu helemaal in mijn detoxplan pastte.

Mijn grootste moment van zwakte had ik woensdag. Ik was al om 5.45u opgestaan voor een dagje Girlscene. ’s Ochtends had ik weer een Starbucksdate met Laura en dronk ik heel netjes een kop thee. Op kantoor ging het ook redelijk goed. Ik lunchte met een heerlijk soepje van Foodware en een speltbroodje en na mijn werk at ik een zelfsamengestelde salade bij de Bijenkorf waarna ik redelijk vol zat. Maar daarna ging het fout. Het was 19.45u en ik begon aardig moe te worden (ik heb al vaker gezegd, vermoeidheid is de grootste valkuil). Ik kwam bij een event vandaan en het regende en waaide keihard, mijn paraplu klapte om de haverklap dubbel en het was een heel gevecht om op het station te komen. Maar goed, tot zover ging het goed.

Waar het dan echt fout ging? Toen er werd omgeroepen dat er geen treinverkeer mogelijk was tussen Leiden en Den Haag daar een aanrijding met een persoon. IK WIL NAAR HUIS. NU. Ik ben moe, ik heb het koud en ik wil naar bed, ik wil geen gezeur met het OV. Ik voelde me op dat moment erg zielig (een andere grote valkuil), liep naar Starbucks, bestelde warme chocolademelk met slagroom en deed… welja, een chocolate chip cookie bij mijn bestelling. Ik genoot van de warme chocolademelk, maar dat koekje was eigenlijk te veel en ik had inmiddels al hoofdpijn van de sugarrush gekregen (niets meer gewend) en ik had dorst en.. nou ja, fysiek ging ik me nu niet echt beter voelen door mijn guilty pleasure bestelling bij Starbucks. (Ik was trouwens maar een half uurtje later thuis dan gepland, uiteindelijk kwam ik op het geniale idee om de fyra/intercity direct naar Rotterdam te pakken en vanaf daar naar Den Haag te reizen, prima!).

Ook deze week heb ik dus weer niet 100% volgens het boekje geleefd. Maar ik zie dat niet als een groot probleem. Het zijn richtlijnen en daar probeer ik me aan te houden. Ja, ik heb sushi op. Ja ik dronk warme chocolademelk met slagroom met een chocolate chip cookie, maar hé… Ik at niet tijdens een aflevering Keeping up with The Kardashians een zak chips leeg en ging vervolgens verder met een zak autodrop. Ik heb niet toegegeven aan dat soort cravings en ik moet ook toegeven, die heb ik eigenlijk de hele week niet gehad. Always look on the bright side ;-).

Donderdag was ik een groot gedeelte van de dag thuis, kijk dan gaat het altijd wel goed. ’s Middags was ik bij mijn ouders en hoewel daar iets meer ongezonde dingen voor het grijpen liggen, liggen daar ook gewoon noten in het keukenkastje en mijn vader maakte donderdag zelfs een bananenbrood, naar ‘mijn’ recept. Het was zijn idee en ik mocht niet helpen. Leuk!

Gisteren begon ik mijn dag met een duurloop van 27,5 kilometer. Voor de duurloop at ik mijn gebruikelijke bakje havermout en dronk ik een paar glazen water. Na mijn duurloop voelde ik me nog redelijk bij de levenden en ik had niet – zoals ik normaal vaak heb – een cola craving. Dus ook de rest van de dag heb ik het netjes gehouden. Mijn vriend maakte tussen de middag een gezonde Valentijnslunch en nou ja, OK, ’s avonds ging ik bijna de fout in door bij Julia’s Pasta’s te eten samen met Raquel, maar uiteindelijk bleek er bij de Julia’s Pasta’s locatie waar wij waren (niet op het station, maar net buiten het station) een saladebar. YES! Om dat te vieren deelden we na onze salade een bakje tiramisu. I never said I was perfect ;-).

Wat er deze week goed ging? Ik was deze week minder moe, had minder last van mijn hoofd en mijn darmen deden niet meer zo gek als in week één. Ik heb me niet volledig aan mijn eigen regels gehouden maar heb voor meer dan 80% gezond en volgens de regels gegeten en gedronken. Ik ben nog steeds niet gezwicht voor koffie, alcohol, frisdrank en roodvlees. Ok, af en toe cheat ik met pasta of rijst, als ik mezelf heel zielig vind trakteer ik mezelf op warme chocolademelk met slagroom en een chocolade koekje van Starbucks, maar overall eet ik gezond en gevarieerd en voel ik me goed, het allerbelangrijkste, toch?

Hoe is het bij jullie gegaan?

Liefs,
Annemerel

Delen:

29 Reacties

 1. Anne
  februari 15, 2014 / 12:35

  Netjes hoor! Ik geloof er heilig in dat af en toe de teugels laten vieren alleen maar helpen om de druk van de ketel te halen, en de rest van de week makkelijker te maken voor jezelf.
  Ik heb de afgelopen week heel netjes gegeten (ook zoete aardappel- en pastinaakfrietjes gemaakt, kip gegrild, en deze met linzen, gegrilde courgette en aubergine in een salade gegooid. En elke ochtend trouw lijnzaad, chiazaad, gojibessen, moerbeien, tarwegras en die hele shitload, haha. Verder veel fruit, noten, avocado en groene thee) Vandaag heb ik even een dagje waarop ik het wat meer los laat, om morgen weer fris verder te gaan. Ik let deze dag dan op mijn eten, maar niet meer heel streng. En ik heb vakantie, dus zin om volop bananenbrood te bakken, omeletjes bij het ontbijt te eten en uitgebreid te lunchen met salades ;)

 2. februari 15, 2014 / 12:37

  Al die foto’s van het eten zien er ook super uit: gezond eten is niet vies. Af en toe wat rijst, pasta of chocolademelk moet dan zeker kunnen. Lekker bezig :)
  Mijn week was de meest ongezonde van het jaar so far ;) Moet ik verder maar niet over na denken…

 3. februari 15, 2014 / 12:50

  Altijd leuk om volgen =)

  Alleen ‘gezeur met het OV, ik voel me zielig’ terwijl ‘een aanrijding met een persoon’ vind ik eerlijk gezegd niet heel erg gepast!

 4. tesss
  februari 15, 2014 / 12:58

  uhuu. 2 valkuilen die me zeeeeeer bekend voorkomen. :P

 5. februari 15, 2014 / 13:06

  Weet je dat ik het juist te gek vind om te lezen dat je de cheatmomenten hebt? Want dat maakt je niet alleen menselijk, maar af en toe genieten voorkomt een giga sugarcravingeetbui. En daarbij is het ook sociaal gezien af en toe gewoon niet te vermijden (en gezellig!). Een inspirerende week!

  • februari 15, 2014 / 13:40

   +1 En je doet het supergoed verder!

 6. februari 15, 2014 / 13:12

  Goed bezig hoor! Sushi op z’n tijd moet gewoon kunnen (HALLO, SUSHI. Daar zeg je geen nee tegen. Nooit.) en die Starbucks op het station was op dat moment ook hartstikke verantwoord :)

 7. februari 15, 2014 / 13:15

  Ik vind dat je het super goed gedaan hebt hoor, ik doe het je nog steeds niet na haha.

 8. Joni
  februari 15, 2014 / 13:25

  He toch super gedaan! Ik volg je blog al een tijdje, en ik moet zeggen dat je mij met deze posts en die van het hardlopen echt inspireert om een gezonde leefstijl vol te houden!

  Keep up the good work!!

 9. februari 15, 2014 / 13:25

  Je bent goed bezig! En ach, af en toe cheaten mag wel, toch?

 10. februari 15, 2014 / 13:26

  Je bent suuuper goed bezig! Cheat momenten moeten er ook juist zijn vind ik, dan ben je daarna weer gemotiveerder denk ik omdat je even de teugels hebt laten vieren en er dan weer vol voor wilt gaan.

 11. februari 15, 2014 / 13:41

  Heel begrijpelijk dat je soms echt even moet cheaten! Je bent hartstikke goed bezig. Een kleine vraag, waarom geen koffie?

 12. februari 15, 2014 / 14:11

  Ik vind dat je goed bezig bent hoor! Ik heb nooit een echte detox gedaan maar ik probeer gewoon over het algemeen slim en gezond te eten.

 13. februari 15, 2014 / 14:42

  Het belangrijkste is dat je zo suiker dingen niet als ‘normaal’ beschouwd maar echt iets als speciaals en dat doe je ook :)

 14. februari 15, 2014 / 15:11

  Het meer water drinken gaat goed op school maar minder goed thuis. Al die mogelijkheden zijn zo een probleem. Het leuke is dat je een gevoel krijgt van het goede te doen en gezond leven heb jij dat ook?

 15. februari 15, 2014 / 15:15

  Goed bezig hoor! Af en toe cheaten is helemaal niet erg. Gewoon genieten van je cheat momentje en er daarna weer tegenaan!

 16. februari 15, 2014 / 15:19

  Als je zó goed je best doet kun je heus wel eens chocolademelk drinken met slagroom. Als je daar op dat moment naar verlangt doe het gewoon! Want je doet het super goed hoor!

 17. februari 15, 2014 / 16:02

  Wauw, goed bezig hoor! Dat broodje ziet er echt lekker uit :) Volgens mij had ik dat al eerder gezegd haha.

 18. februari 15, 2014 / 18:08

  Leuk om zo’n verslagje te lezen! Wat ben je goed bezig zeg!

 19. februari 15, 2014 / 18:44

  Ik vind het heel erg knap gedaan!

 20. februari 15, 2014 / 19:16

  Goed bezig! Ik wil ook echt op deze manier mijn eetpatroon veranderen, lijkt me zó fijn :)

 21. februari 15, 2014 / 19:28

  Ik ga echt he-le-maal niks zeggen over dat cheatmomenten want waarschijnlijk had ik er al 10 gehad. Je doet het echt onwijs goed!!

 22. februari 15, 2014 / 19:44

  Ik denk dat sushi eten niet eens de ergste cheat is maar ik vind dat als je cheat het redelijk in de hand houdt!

 23. februari 15, 2014 / 20:12

  Je bent goed bezig :D af en toe smokkelen is helemaal niet erg toch? Verder eet je hartstikke gezond, en om dat vol te houden is af en toe nou eenmaal een chocolate chip cookie nodig.

 24. Maaike
  februari 15, 2014 / 20:19

  Lekker bezig hoor! Af en toe iets eten wat niet binnen je ‘plan’ valt, maakt het juist wel weer makkelijker vol te houden :) Het is niet erg om af en toe wat ongezonds te eten/drinken!

 25. februari 16, 2014 / 21:03

  Goed bezig, je moet het toch leuk voor jezelf houden!

 26. Suuz
  februari 17, 2014 / 00:00

  Super goed bezig hoor! trots op je!!!

 27. februari 17, 2014 / 21:47

  Je bent heel goed bezig !!!! Bij mij lukt het voorlopig ook vrij goed. Ben ook niet 100% suikervrij, maar ik overdrijf niet en hou het meestal bij 1 chocolaatje en eet niet de hele zak leeg en dat is al een hele prestatie voor mij :)