DEAR DIARY: R.I.P. – Snow – 14-01-2013 – 26-01-2013

 photo Instagram1_zps7fdf564b.jpg

Op twitter lijkt iedereen extreem gelukkig, mensen, het dooit! OMG! Maar terwijl iedereen gelukkig lijkt te zijn met de smeltende sneeuw, zie (en hoor) ik alleen maar regen naar beneden kletteren die de straten verandert in modderpoelen.

Ok, ik geef toe, de sneeuw was niet altijd even handig. Ik heb zo’n twee weken niet achter het stuur gezeten, omdat onze straat veranderd was in Thialf (nee, dit meen ik echt.. onze straat is zo’n 170 meter lang en heeft in het midden twee rijen parkeerplekken, dan natuurlijk aan beide kant een bocht van zo’n 25 meter… Ja het is net een vierhonderd meter baan en dan zo met dat ijs erop.. ik vind het de perfecte vergelijking). Maar goed, de straat was dus verandert in een ijsbaan en no way in hell dat ik daar met mijn Ford KA zonder winterbanden (want: gierig, geef m’n geld liever uit aan eten en kleding) overheen ging rijden. Gelukkig heb ik op de momenten dat het nodig was wel gebruik kunnen maken van een chauffeur.

Maar goed, verder vond ik het best aangenaam. Zodra ik 300 meter van mijn huis was verwijderd kwam ik op een geasfalteerd fietspad, dus hardlopen was geen enkel probleem. Het was dan misschien koud, maar na een paar kilometer was ik wel opgewarmd en het was tenminste droog. Zelfs die sneeuwstorm van gisteren vond ik helemaal geen probleem. Het had wel iets. Het was op dat moment nog zo koud dat de sneeuw gewoon op mijn jasje en op mijn haar bleef liggen en het werd dus geen natte kledder boel.

Op dit moment geven ze voor de komende veertien dagen vrijwel alleen maar regen en wind aan. Het weer krijgt 3-en en 4-en op weeronline. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik loop liever net iets voorzichtiger door de sneeuw, dan dat ik bij iedere stap die ik naar buiten zet verander in een verzopen katje.

Daarnaast vind ik die sneeuw ook eigenlijk best wel mooi. Niet die bruine drab langs de weg natuurlijk, maar de bossen en duinen zagen er zo mooi uit onder dat witte laagje. En hoewel ik gruwel van regen die naar beneden valt, kon ik gerust een uur naar buiten staren als de sneeuwvlokjes naar beneden vielen. Ja, de treinen reden wat minder betrouwbaar, maar geloof mij, mijn trein rijdt negen van de tien keer niet zoals ‘ie volgens het spoorboekje zou moeten. Dus dat was niets nieuws!

En dan nog het belangrijkste, de sneeuw was voor mij een fantastisch excuus om iedere dag warme chocolademelk met slagroom te drinken. Om Love Actually, The Holiday, Bridget Jones en al mijn andere favoriete “kerstfilms” zonder gêne te kijken. Om lekker vroeg naar bed te gaan en om net iets langer te blijven liggen, want het was zo lekker warm onder de dekens. En als ik een keertje langzaam hardliep, dan kon ik de sneeuw de schuld geven.

En nu… Zitten we opgeschept met Mister Regen en Misses Wind. Zo niet mijn ding.

Zijn jullie blij dat het eindelijk dooit en de sneeuw plaats maakt voor regen en wind, of zouden jullie, als jullie konden kiezen toch voor sneeuw en ijs gaan?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

49 Reacties

 1. januari 27, 2013 / 17:06

  Hoewel ik de sneeuw ook heel leuk vind (en mooi!) ben ik nu toch wel blij dat het dooit. Ik loop toch wat liever op een ‘veilig’ wegdek zonder het idee te kunnen uitglijden op het ijs dat niet altijd te zien is ;) Maar die regen, bah!! Op naar het voorjaar!

 2. januari 27, 2013 / 17:17

  Ik vond de sneeuw ook niet zo erg. Ik vind dit erger :p op kou kun je je kleden, maar regen? Bluh. En laat ik nou net deze week elke ochtend vroeg eruit moeten, dus regen en donkere ochtenden. Niet leuk haha.

 3. januari 27, 2013 / 17:20

  Ik vond de sneeuw ook niet echt een ramp haha. Je hebt ook prachtige plaatjes geschoten <3

 4. januari 27, 2013 / 17:23

  Ik was afgelopen week op wintersport dus heb er helemaal niks van meegekregen… Helaas niet kunnen schaatsen :(

 5. januari 27, 2013 / 17:24

  Hier waait het eigenlijk altijd, dus veel wind zou ik dit niet noemen :P Ik ben heel blij dat de sneeuw weg is, het is echt helemaal niks voor mij! Voel me echt gehandicapt met die sneeuw, kan geen kant op… En thuis blijven is ook niet mijn grootste hobby :P
  Doe mij maar af en toe wat regen, daar fiets ik wel tussendoor.

  Had ik al gezegd dat hier vandaag vooral de zon scheen? :D Goed, ik ben weer een gelukkig vrouw!

  • januari 27, 2013 / 17:25

   Voordeel van sneeuw is wel dat je veel meer licht hebt om foto’s te maken, dat is wel heel makkelijk :D

 6. januari 27, 2013 / 17:32

  Ik vind het ook jammer dat de sneeuw weg is! Zo gezellig en knus als alles wit is. Net het idee dat ik op wintersport ben (16 februari!!). Dus ben totaaal niet blij met die regen en dooi ;) xoxo

 7. Kim
  januari 27, 2013 / 17:36

  Geef mij maar sneeuw en ijs!

 8. januari 27, 2013 / 17:46

  Ik ben blij, liever in de regen ( ben ik nu onderhand wel gewend aangezien ik tot nu toe ALTIJD heb moeten lopen in de regen of wind ) te lopen dan in de sneeuw of stoepen die zo glad zijn dat je dan weer eens uitglijd.. geen sportschool meer voor mij! ( Behalve voor krachttraining dan haha )

 9. C.
  januari 27, 2013 / 17:48

  Ik was net begonnen met hardlopen (4 lessen van Evy gedaan) toen de sneeuw kwam. Hier in de stad was het niet te doen, álles was 1 grote ijsbaan, trottoirs, fietspaden… Ik had alleen op de straat, tussen de auto’s, kunnen gaan lopen.
  Maar als beginnertje leek het me niet slim om over ijs te gaan rennen (dat ga ik als gevorderde ook niet doen hoor) en op de weg is ook niet al te slim, áls er dan iets aan komt, kan ik niet snel de stoep op springen want dan ga ik daar op m’n bakkes.

  Ik vind het dus niet heel erg dat de dooi heeft ingezet. De regen vind ik daarentegen niks, maar voorlopig helpt het om sneeuw en ijs weg te krijgen :P. Echter ben ik wel bang dat ik na 2 weken niks-doen weer bij les 1 mag beginnen…… *Jeej sneeuw* Het enige leuke waren de dwarrelende vlokjes buiten m’n raam en sleetjes trekken op het schoolplein (met m’n kleuterklasje)

 10. januari 27, 2013 / 17:50

  Ik hou van de sneeuw! Het heeft iets moois en magisch.

 11. januari 27, 2013 / 17:59

  Ik ben altijd de pretverpester die de sneeuw niet leuk vind, haha. Vooral als ik een half uur door die sneeuw naar school moet fietsen, bahbah. Als het er eenmaal ligt maakt het me eigenlijk niet zo veel meer uit, mooi is het wel!

 12. januari 27, 2013 / 17:59

  Sneeuw, i love it! Maar eerlijk na een week lang sneeuw en moeten fietsen of de gladde fietspaden hier in het dorp met die ijwind op mijn gezicht, ben ik toch wel een beetje blij dat het nu is weggedooid. Het is leuk voor een paar dagen en het ziet er inderdaad wel echt prachtig uit!

 13. januari 27, 2013 / 18:18

  Ik ben stiekem wel blij met de dooi. Mijn schoenen gingen helemaal naar de *%#*# door de sneeuw haha.

 14. D.
  januari 27, 2013 / 18:23

  Allebei niet leuk, maar sneeuw zorgt ervoor dat ik niet lekker relaxed op straat kan lopen. Plus, het was af en toe bizar koud. Dan maar een paraplu mee in de tas, dat vind ik iets minder erg.

 15. januari 27, 2013 / 18:25

  Ik vind sneeuw heel mooi maar ben er nu eigenlijk ook wel klaar mee. Ik wil gewoon kunnen hardlopen zonder 10 lagen en zonder onderuit te gaan.

 16. januari 27, 2013 / 18:42

  Ik ben toch wel blij dat het aan het dooien is hoor, niet zo mijn ding al die gladheid en kou enzo. Ik fiets nooit met sneeuw en tja, dat belemmert je toch wel in je vrijheid! Doe mij maar een wat hogere temperatuur en oké, een regenpak erbij komt dan misschien ook wel van pas – jammer genoeg.
  Btw ‘Maar goed, de straat was dus verandert in een ijsbaan’ –> veranderD.

 17. januari 27, 2013 / 18:49

  Voor mij kan het niet snel genoeg lente worden :D

 18. Sarah
  januari 27, 2013 / 18:54

  Ik wil dat het gaat sneeuwen!!! Ben meer een sneeuwmens dan regen mens!

 19. januari 27, 2013 / 19:07

  Mja, als je het zo bekijkt… Maar ik was die sneeuw en kou wel echt zat!
  Ik wil gewoon lente, verdorie. Ik vind de winter he-le-maal niks.

 20. J
  januari 27, 2013 / 19:10

  Fietsen in de sneeuw is echt een hels karwei. Dus blij.

 21. januari 27, 2013 / 19:12

  Ik ben zoo blij dat de sneeuw weg is. Ik voel me echt beperkt met de sneeuw. Laat van mij het zonnetje maar doorkomen en de regen neem ik even voor lief. Voornamelijk zo lang de kou maar weg is, sneeuw is mooi maar het is gelijk zo koud dan.

 22. januari 27, 2013 / 19:39

  Regen? Welke regen? ;-) Toen ik terug kwam van mijn werk vanmiddag was het gelukkig gestopt en heb ik in het zonnetje wat heerlijke kilometers kunnen maken. Wat dat betreft ben ik blij dat de sneeuw verdwijnt, maar stiekem vind ik het heel jammer, ik ben echt een sneeuw en wintersportmens!

 23. januari 27, 2013 / 19:52

  Ik zit een beetje in de middenpartij. Ik hou van sneeuw maar tegelijkertijd haat ik het! Dat vieze soppige, je kan de helft van je schoenen niet meer aan… We moeten genieten van de tijd dat we plezier kunnen hebben van de sneeuw!

 24. januari 27, 2013 / 19:56

  Hahaha vind het een lastige keuze! Maar dan wil ik sneeuw… en dan wel dat alles gewoon normaal is. Dus gewoon binnen 15 minuten op school zijn, zoals normaal en niet 2 uur onderweg moeten zijn omdat OV plat ligt. DRAMA haha

 25. januari 27, 2013 / 20:03

  Geef mij maar sneeuw! Dan is het buiten niet zo troosteloos en is het juist genieten geblazen! Ik vind regen zoo shit!

 26. Myrthe
  januari 27, 2013 / 20:17

  Precies dat! ;)

 27. januari 27, 2013 / 20:19

  Ik vind de sneeuw eigenlijk wel leuk. Het is in ieder geval beter dan regen en drap.. Dus ik vind het wel jammer.

 28. 11111
  januari 27, 2013 / 20:20

  1

 29. januari 27, 2013 / 20:26

  Ik vind het ook jammer. Die vieze natte drab van nu vind ik maar niets.. En die regen al helemaal niet..

 30. januari 27, 2013 / 20:53

  Ik ben dolgelukkig dat de sneeuw weg is! Kan ik mijn hakken weer (makkelijk) aan. 8D Ha. Take that bitch. Ik kijk nu al uit naar de lente, rofl.

 31. januari 27, 2013 / 21:46

  Van regen word ik nooit blij, van sneeuw wél want het heeft wel iets magisch moois!

 32. januari 27, 2013 / 21:52

  Helemaal gelijk! Liever sneeuw dan regen! Sneeuw geeft je ook een goed excuus om van die lekker warme moonboots aan te doen waardoor je bijna niet kan uitglijden. En hoe mooi was het afgelopen week met een helderblauwe hemel en dan die sneeuw erbij? Vandaag was het zo grijs..

 33. januari 27, 2013 / 21:58

  Nou vind ik kou helemaal niet erg en de sneeuw ook niet zo lang ik niet weg hoef. Ik ben altijd de pineut als het om sneeuw en kou gaat. Ik val gemiddeld 8x in een week op mijn plaat omdat ik dus bang ben om te vallen. Nu de sneeuw langzaam verdwijnt vind ik het ook wel weer jammer want dat heerlijke gevoel onder het dekentje als ik op de bank lig? Dat is toch iets minder.

  Maar ik blijf gewoon lekker er onder liggen tot ik het echt warm krijg op bank :P

 34. januari 27, 2013 / 21:58

  Zoooooo mee eens! Ik ben gek op de sneeuw! Werd gewoon wat verdrietig wakker toen ik de regen vanmorgen hoorde, dat is now way beter dan mooie sneeuw!

 35. januari 27, 2013 / 21:59

  Ik hou van kou en sneeuw. In de winter vind ik dat het ook echt winter moet zijn. Niet zo’n halfbakken nat hondenweer. Aan de andere kant ben ik wel blij dat ik van de week weer gewoon buiten kan gaan hardlopen ipv in de sportschool!

 36. januari 27, 2013 / 22:07

  Ik ben het zo met je eens! Wie wil er nu regen als je sneeuw hebt. Het is prachtig.

 37. januari 27, 2013 / 23:54

  Van mij had de sneeuw rustig tot begin maart blijven liggen, om vervolgens plaats te maken voor een lente zonnetje! Ik heb tien keer liever vrieskou en sneeuw dan een eindeloze hoeveelheid regen :(

 38. januari 27, 2013 / 23:55

  Nee hoor, ben het deze keer niet met je eens :) Ik heb een hekel aan kou en sneeuw. Regen en wind is ook niet zo fijn, maar sinds ik een auto heb, vindt ik zelfs dat geen probleem meer. Dus ik ben blij :) Bovendien ben je na een bui gewoon klaar en heb je van de sneeuw en kou dag en nacht ‘plezier’.

 39. januari 28, 2013 / 03:10

  Hele leuke dairy weer meis!

 40. Ashley
  januari 28, 2013 / 06:09

  Nou, ik heb het afgelopen jaar wel genoeg sneeuw gezien… Voel wel wat voor een weekje Zakynthos ;-)

 41. januari 28, 2013 / 09:58

  Van mij mag de zomer wel weer komen :)

 42. januari 28, 2013 / 10:51

  Amen! Ik snap al die zeurende mensen niet. Doe mij maar lekker een paar weken echt winter, in plaats van dat druilerige, o zo bekende Nederlandse zeikweer.

 43. januari 28, 2013 / 12:31

  Beter vrizen dan regen zeg ik altijd maar!

 44. januari 28, 2013 / 14:44

  Ik heb me best goed kunnen redden met de sneeuw en het ijs.. Maar op regen kan je je zo slecht kleden.

 45. Rebecca
  januari 28, 2013 / 15:46

  Haha, ben het helemaal met je eens! Maar gelukkig wordt het aankomende week wel weer wat warmer, 11 graden, en komen de eerste springfeelings alweer naar boven!

 46. Ilse
  januari 28, 2013 / 16:48

  Ik vind dit weer eerder een ramp, mijn trein deed wel rampzalig maar goed dat ben ik ondertussen gewend.

 47. januari 30, 2013 / 11:44

  Ik vind de sneeuw wel heel erg mooi, maar ik ben blij dat het weg is. Ik kan weer normaal lopen en mijn trein rijdt ook weer normaal, zonder uitval of vertraging. Dat is zeker fijn als je 3 dagen achter elkaar om 8.30 een tentamen moet maken op school. X