DEAR DIARY: Antwerp

Photobucket

Sinds Laura mijn vriendinnetje is hebben we er de gewoonte van gemaakt in januari een uitstapje te maken naar een iets zuidelijker gelegen stad. Meestal valt de keuze op Antwerpen, zo ook dit jaar. In mijn Ford Ka reden we om negen uur ’s ochtends, gewapend met Starbucks en een van te voren al op sterven na dood bankrekening,  richting ‘De Solden’. Purrrrrrfect!

Na anderhalf uur, een aantal U-turns en 150 kilometer parkeerden we op de Groen Plaats, om maar gelijk onze shoppingmissie (alleen kopen als het EXTREEM goedkoop en fantastisch leuk is) te beginnen bij Mango. Zonder tasjes naar buiten naar de MoccaMore, om vervolgens vol energie de Meir af te struinen. De enige winkel waar ik een klein beetje los ging was Forever 21. Ik kocht vooral lingerie (was nodig en hoe goedkoop is het daar?) en twee topjes, waarvoor één speciaal voor het hardlopen. Hij is marker-geel en hij heeft het zelfde luipaardpatroontje als mijn hardloopbroekjes van Stella McCartney voor Adidas. Need I say more?

We lunchten met broodjes zalm en groene thee en iets daarna kwam ik tot de ontdekking dat al mijn favoriete winkels uit Parijs (Sandro, Zadig & Voltaire, Maje) allemaal in Antwerpen aanwezig waren en 50% korting gaven op de gehele wintercollectie. Jammer maar helaas, zelfs met 50% korting kon ik het me niet veroorloven, maar dat betekent niet dat ik NIET ongeveer ieder kledingstuk bij Maje gepast heb. Ze hadden m’n schoenen nog, één paar, in mijn maat.. Ik had ze bijna gekocht, want mijn schoenen zijn heel erg versleten (ik draag ze al maanden IEDERE dag), maar ik kon het toch niet.

Na een rondje Nationale straat ploften we neer bij Rennaisance, waar we pellegrino sinas dronken en ik mezelf fotografeerde in het toilet. Want dat is wat ik doe. Om half zes zaten we in de auto, Laura achter het stuur, ik met de TomTom in mijn handen. Bij de MacDonalds aten we al het slechts wat ze te bieden hebben (m’n acne dieet begint iets later) op de parkeerplaats (ook al zo’n jaarlijks ritueel), om vervolgens de reis naar Den Haag weer voort te zetten. In Den Haag scheidden onze wegen, maar niet voor onze zomervakantie plannen besproken te hebben. Het lijkt erop dat we dit jaar een beetje later gaan.. Eind september, begin oktober. Parijs is weer onze bestemming. Heel toevallig is het dan ook fashionweek… HMM! TOEVALLIG.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

13 Reacties

 1. januari 29, 2012 / 17:09

  Ow leuk, Antwerpen! Ben er al een tijd niet meer geweest, maar krijg nu wel zin om er weer eens naartoe te gaan!

 2. januari 29, 2012 / 17:23

  Wat leuk om te lezen :) Antwerpen lijkt me geweldig, never been there!

 3. januari 29, 2012 / 17:55

  Oh Antwerpen is een erg leuke en mooie stad! Fijn dat jullie het ook zo leuk hebben gehad :D

 4. januari 29, 2012 / 18:04

  Dus; weinig gekocht? Ik heb nu drie keer de trip gemaakt naar Antwerpen, maar als ik daar ben valt het eigenlijk altijd tegen en koop ik bar weinig – of zelfs niks. Het meeste is toch gewoon hetzelfde als de kalverstraat. Maar dat vergeet ik ook elk half jaar weer als ik vol overtuiging mijn vriend ompraat om er weer heen te gaan.

 5. Eva
  januari 29, 2012 / 19:01

  “en ik fotografeerde mezelf op het toilet. Want dat is wat ik doe.” Lol :p

 6. januari 29, 2012 / 19:11

  Haha ik zeg ook altijd, alleen kopen als het echt heeeel leuk is! En dan kom ik nog met een aantal tasjes thuis ;)

 7. januari 29, 2012 / 21:47

  Heerlijke stad!

 8. januari 29, 2012 / 22:20

  Antwerpen is zo’n leuke stad! En wat leuk dat je weer naar Parijs gaat!

 9. januari 30, 2012 / 05:51

  Gaaf dan jullie naar Parijs gegaan!

 10. januari 30, 2012 / 10:21

  gezellig dagje gehad :)

 11. januari 30, 2012 / 14:04

  Ik koop ook altijd ondergoed bij Forever21. Mooi en betaalbaar en dus perfect!

 12. januari 30, 2012 / 17:58

  leuk om te lezen!

 13. Jazz
  januari 30, 2012 / 22:16

  Leuk! Ik heb zelf in Antwerpen gestudeerd en ik werk er, dus voor mij niet zo speciaal. Toch tof om te zien dat andere mensen er speciaal een heel stuk voor rijden ;).