LET’S TALK ABOUT: Daily vlogging

Vandaag film ik vlog 219, ik vlog dus al 219 dagen iedere dag. Zonder een dag te missen. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Er zijn heel wat dingetjes die ik dit jaar geleerd heb.

 • Neem altijd een extra batterij voor je camera mee, want het kan zomaar zijn dat je batterij ’s ochtends nog aangeeft volledig vol te zitten en een paar uur later compleet leeg te zijn. Een keer zeggen dat je niet kon filmen omdat je camera leeg was kan nog, twee keer misschien ook, maar drie keer wordt gewoon een beetje dom.
 • Edit je vlogs meteen dezelfde avond, of de volgende ochtend. Hoe langer je wacht hoe moeilijker het is om je er toe te zetten. En als je het meteen doet zit de dag ook nog een beetje in je hoofd, waardoor het selecteren van de fragmenten een stuk makkelijker is.
 • Ga geen dingen doen speciaal voor je vlog. Kan misschien leuk beeldmateriaal opleveren, maar als je het lang vol wil houden moet je die camera gewoon meenemen in je leven, dan moet je niet gaan leven voor de camera.
 • Vergeet het idee dat je er altijd perfect uit wil zien op beeld, want dat kan nou eenmaal niet altijd en dat vergroot de drempel die je over moet om de camera aan te zetten.
 • Als je een goede liggende foto maakt op de dag dat je de vlog maakt, scheelt dat bij het maken van de thumb een heleboel gedoe. Het vinden van een goede still uit een vlog is vrij lastig. En als je een hele week vooral thuis bent krijg je al snel iedere dag dezelfde soort thumb.
 • Een verhuizing is goed voor je vlog views.
 • Ik zou het beste het hele jaar op zomervakantie kunnen zijn, ook goed voor views.
 • Iedere dag je vlog beelden netjes in aparte mapjes bewaren is een héél goed idee. Zeker als je in een vlog iets van een archiefbeeld wil gebruiken, dat is namelijk super makkelijk te vinden.
 • Maak je niet te veel zorgen over een ‘saaie dag’. Die heeft iedereen nu eenmaal en die maken je menselijk. Iedere dag alleen maar fantastische dingen doen wordt op een gegeven moment ook dodelijk saai om naar te kijken. Het zijn de ‘echte momenten’ die (voor mijn idee) het meest gewaardeerd worden.
 • Die tien euro die ik iedere maand betaal voor muziek van Epidemic Sound is de beste investering die er is.
 • Buiten op straat vloggen moet je gewoon doen. Ja er zijn honderdduizend mensen die je raar aankijken, maar als je je daar door gaat laten tegenhouden krijg je het als daily vlogger érg zwaar.
 • Het is ontzettend lastig om je dag te filmen en dan ook nog eens een paar keer per dag een foto te maken voor een snapshot diary. Om de een of andere reden werkt die combinatie gewoon echt niet. Hopelijk heb ik volgende week wel weer een geschreven diary. Vandaag moest ik een dagboek maken met vijf foto’s uit zeven dagen. Werkt niet. Mijn excuses.

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. Marlous
  augustus 7, 2017 / 12:17

  Ik doe het je niet na, maar hoop dat jij nog heel lang doorgaat met vloggen!

 2. Rachelle
  augustus 7, 2017 / 14:30

  jouw dagelijkse vlogs zijn mijn favoriet, juist omdat ze zo echt zijn en ik de lengte van je vlogs fijn vind!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 7, 2017 / 16:52

   Dankjewel Rachelle leuk om te lezen!

 3. Rosalie
  augustus 7, 2017 / 17:11

  Ik vind je vlogs ook leuk om te kijken. Ze zijn niet te lang en niet te kort. Precies zo dat ze nog in mijn drukke dag passen. :-)

 4. Anouk98
  augustus 7, 2017 / 18:45

  Dat jouw vlogs ook alle ‘echte momenten’ laten zien is inderdaad een reden waarom ik het zo leuk vind om ze te bekijken!

  En wat gaat de tijd snel, al 219 dagvlogs! Ik vind het in ieder geval erg leuk om ze te bekijken. Je motiveert mij ook echt om mezelf te verbeteren met hardlopen. Ik hoop dat je nog lang doorgaat met vloggen :)

 5. Ilse
  augustus 7, 2017 / 18:49

  Ik vind het heel erg leuk dat je dagelijks vlog, ik kijk er elke dag weer naar uit. Het zou niks voor mij zijn maar chapeau!

 6. Merel
  augustus 7, 2017 / 19:22

  Ik hoop echt dat je nog heel lang door gaat met vloggen. Ik kijk veel vlogs maar ik vind die van jou echt het leukste. Je bent gewoon lekker jezelf en lekker gewoon en dat is leuk om te zien.

 7. augustus 7, 2017 / 20:50

  Wat Rachelle zegt, de lengte is perfect (heb geen geduld voor lange vlogs, en volg verder dus ook geen vloggers) en omdat jij je niet anders voordoet dan je bent (denk ik dan, ken je niet echt natuurlijk ;-))

 8. Bianca
  augustus 7, 2017 / 21:52

  Ik hoop ook dat je nog heel lang blijft vloggen, jij bent ook mijn favoriet, juist door je ‘echte’ vlogs. Ik word enorm geïnspireerd door jou, om te gaan hardlopen, ik heb ineens weer zin om een marathon te gaan lopen (ik ben 42, waarom wil ik dat nog?! haha). Dus ja, ik kijk elke dag weer naar je vlog uit!!
  Oh, en als je volgend jaar nog plannen hebt voor een “Run met Annemerel-marathon”, ik hou me aanbevolen :).

 9. Marion
  augustus 8, 2017 / 10:32

  Superknap hoe je het volhoudt, dat dagelijks vloggen. Je vlogs zijn superlekker om naar te kijken, en het vele werk en de moeite die je erin steekt blijken er ook echt uit, heel gaaf. Je inspireert me om lekker veel te blijven hardlopen en ook aan de rest (core-oefeningen) te denken en om een beetje bewust te eten en te genieten. Ik bestelde laatst zelfs een apérol Spritz, en dat had ik vóór jouw vlogs nog nooit gedronken!
  Ik hoop dat je nog lekker lang doorgaat met heel veel vloggen!

 10. Merel
  augustus 8, 2017 / 11:03

  Juist leuk die daily vlogs en dan de ‘doodnormale’ dagen. Is een keer zien wat een ander doet op een dag is ook wel is leuk vind ik. Mensen zijn nou eenmaal altijd nieuwsgierig naar een ander. En mij motiveer je ook om weer te gaan sporten en hard te lopen!

 11. Marjolein Jansen
  augustus 8, 2017 / 14:33

  Hi Annemerel,

  Ik moet toevoegen dat ik mezelf een slechte ‘volger’ vindt. Ik kijk namelijk heeeel trouw elke dag je vlogs en bekijk elke dag je blog maar reageer bijna nooit!
  Aan het begin reageerde ik bijna dagelijks op je vlogs op youtube maar nu niet meer. Maar dat betekent absoluut niet dat je vlogs minder leuk vindt, ik vind ze juist super leuk! Kijk elke dag met enorm veel plezier :)
  Ik hoop dat je nog heel erg lang door gaat en ik hoop dat je het mij vergeeft dat ik maar zelden een reactie achter laat ;)

  Liefs
  Marjolein