>Daddy’s birthdaypresent & My first iMovie experience

>

Een kieskeurige jarige vader die alleen maar een lieve dochter en dure apparaten met stekkertjes wenst, plus een perfectionistische dochter die de afgelopen periode iets te veel geld aan zich zelf heeft uitgegeven, staat gelijk aan cadeautjesdrama. 
Papa wordt morgen alweer 53 jaar en net zoals eigenlijk ieder jaar was het weer een waar dilemma, wat koop ik in godsnaam voor mijn vader. Zijn er überhaupt vaders waarvoor het makkelijk is een leuk, betaalbaar cadeautje te kopen? Tien jaar geleden kwam ik er nog vanaf met een flesje douchegel, de afgelopen jaren vond ik altijd op het laatste moment nog wel een leuke net uitgekomen CD, maar dit jaar…
Op het allerlaatste moment, vanmiddag rond een uurtje of vier, toen ik onder de douche stond en mijn gezicht erg droog aanvoelde had ik eindelijk mijn eu-re-ka moment. Klaagde papa niet ook altijd over een droge, trekkerige huid? En zei hij niet laatst tegen mijn moeder ‘het is niet eerlijk dat jij allemaal crèmes hebt tegen de rimpels en ik niet’. 
Een lekker antirimpelcremmetje van Biotherm is het uiteindelijk geworden. Nu heb ik echt de eerst komende tijd geen geld meer te besteden, maar dat maakt niet uit. Ik heb een cadeau, that’s all that matters.
Verder ben ik ook al sinds gisteravond bezig met iMovie. Voor een nieuw vak, web 2.0, moet ik een filmpje maken over het internet. Ik heb wat raw footage gekregen en verder is me veel plezier gewenst. Ik heb serieus nog nooit een filmpje gemaakt, heb in de bijna drie jaar dat ik nu met Apple werk iMovie nog nooit geopend, maar nu ben ik helemaal in de ban. Ik ben nu bijna klaar (na minstens twaalf uur werk…. haha dit zou ik normaal nooit doen voor een opdracht die amper mee telt) en het resultaat is een beetje een ratjetoe van verschillend beeldmateriaal, maar ik vind het helemaal prima. Gisteravond rond deze tijd had ik nog nooit iMovie geopend, nu heb ik een echt filmpje, hihi. Het kan alleen maar beter worden toch? Als ‘ie ready is zet ik hem op youtube :) (ik heb daar al jaren een account, ook al heb ik dus nog nooit een filmpje gemaakt!)
Zo en nu ga ik lekker eten. Ik heb vandaag geleefd op twee meergranenbroodjes, een bakje kwark en wat amandelen die mijn moeder zowat in mijn mond duwde. Ik was zo druk met mijn filmpje dat ik niet eens dacht aan eten. Hoe raar is dat? (trouwens niks van te zien op de weegschaal, ik heb al een paar dagen niet gesnoept en alweer een kilo aangekomen.. vanaf vandaag ga ik echt NOOIT meer op de weegschaal, dus.)
Liefs!
Delen:

5 Reacties

 1. mirte
  februari 5, 2010 / 19:17

  >Oh cadeau's voor vaders zijn altijd een drama;) Dit jaar had ik wel een leuk cadeau voor hem (waar ik zelf ook nog een beetje van mee kon genieten!) Ik heb hem meegenomen naar het theater, waar acda en de munnik speelden (vind ie erg goede muziek:P) misschien een ideetje voor volgend jaar;) een papa-dochter avondje!

 2. Eline
  februari 5, 2010 / 20:34

  >Cadeaus voor vaders zijn altijd lastig ja. Gelukkig kan ik de mijne altijd verblijden met een mooi boek. Ben benieuwd naar je filmpje!

 3. Liselot
  februari 5, 2010 / 21:21

  >Mijn vader wil elk jaar voor zijn verjaardag een weerstation, maar omdat die als snel meer dan honderd euro zijn heeft hij die nog nooit gehad…
  Ik heb trouwens een vraag. Hoe verander je het 'Gravatar' plaatje? Elke keer als ik klik op veranderen krijg ik een wit scherm.

 4. rinus
  februari 5, 2010 / 23:41

  >Die vaders, lastige figuren en wat moet je toch kopen op een verjaardag?.
  Ik hoorde hier een soort vader dochter dag uitje, goed idee..
  En anders gewoon lekker niks kopen en een paar sinasappelen uitpersen en dat aan hem geven, zal hij ook top vinden!.
  Benieuwd naar je filmpje!, vandaag ook een run filmpje gemaakt.
  Groet Rinus.

 5. girlfromarnhem
  februari 6, 2010 / 07:22

  >Ik vind dat ook altijd zoooo moeilijk. Toen ik nog contact had met mijn vader kocht ik meestal voor zijn verjaardag een cd van The Stones of iets van Elvis.

  En was hij blij met de creme?