CURAÇAO: #1

 photo dushi01.jpg


 photo dushi01.jpg
 photo dushi01.jpg

Toen ik de vluchttijden voor Curaçao een paar weken geleden kreeg toegestuurd was ik blij, yes… we vliegen om 11.45u, dan kan ik tenminste rustig opstaan, ontbijten en dan op mijn gemakje naar het vliegveld. Toch liep het natuurlijk weer anders. Ik was de avond ervoor niet van plan voetbal te kijken, maar toen het eenmaal 3-1 was kon ik het toch niet laten, het inpakken van mijn koffer moest dus na de nabeschouwing beginnen en omdat mijn vader (mijn taxi) zaterdagochtend meer te doen had, moesten we al om 7.15u richting Schiphol. Je begrijpt, dat nachtje was toch weer korter dan gepland.

Starbucks
Rond kwart over acht (3,5 uur voor mijn vlucht) wandelde ik Schiphol Plaza binnen en liep ik gelijk maar naar Starbucks, koffie. Normaal probeer ik voor een lange vlucht geen cafeïne te drinken, maar dit was een uitzondering. Met mijn iPhone in de oplader en mijn Flat White in mijn hand sukkelde ik bijna in slaap op een bankje bij Starbucks.

Anderhalf uur later was ook Marloes op Schiphol, samen met haar (en haar vader) dronk ik nog meer koffie, om vervolgens om 10.15u toch maar eens richting de gate te gaan. Bij de gate ontmoetten we Amanda van het PR Bureau dat deze reis organiseert en nog twee andere journalisten waarmee we zullen reizen. Na nog een stop bij Starbucks (dit keer verstandig: groene thee) lopen we richting de gate waarvandaan we zullen vertrekken en wat blijkt… we vliegen met de Dreamliner!

Dreamliner
Voor iedereen – including myself tot een week geleden – die hier niet van op de hoogte is, de Dreamliner is het nieuwste model van Boeing. De eerste Dreamliner werd een week eerder voor het eerst in Nederland door ArkeFly in gebruik genomen. Arke heeft nog twee Dreamliner’s in bestelling en ook KLM heeft er twee aangeschaft, maar deze zullen pas over een paar maanden geleverd worden. Super bijzonder dus, dat wij met dit spiksplinternieuwe vliegtuig vliegen. We vliegen ook nog eens comfortclass dus wanneer ik me in mijn stoel laat zakken voel ik me de koning te rijk.

Corpulent
Maar weten jullie nog dat ik vorige week schreef dat ik die reis wel zou overleven, als er maar geen corpulent persoon of een jankende baby naast me neer zou strijken? Je raadt nu vast al wel dat één van die twee dingen gebeurde. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit iemand gezien heb die zo eh…. vol van postuur was en het ergste… de vrouw die naast hem zat, zijn vrouw, had eenzelfde postuur. Het was zo erg dat zelfs de comfortstoel van meneer niet groot genoeg voor hem was en zijn arm lag dan ook op mijn stoel, zelf zat ik op een hoekje van mijn stoel met mijn benen in het gangpad, want ook mijn beenruimte werd in beslag genomen.

Kijk, ik die arme man heeft het natuurlijk veel zwaarder dan ik (letterlijk en figuurlijk), maar tien uur op het puntje van mijn stoel zitten zag ik niet helemaal zitten en gelukkig zag de stewardess dat ook. Wonder boven wonder was er een gehele rij met stoelen leeg en mocht ik verhuizen en Marloes en Amanda verhuisden gezellig mee, die corpulente man had er dus eigenlijk voor gezorgd dat we een nog veel betere plek hadden. Thank you very much sir.. of moet ik zeggen Danke schön, want eh… de man in kwestie was Duits.

Vliegen
De tien uur vlogen voorbij. Ik keek een paar aflevering Glee en Modern Family, las de Grazia Beauty Special met Mascha als gasthoofdredacteur, keek de laatste Pretty Little Liars aflevering, las in het boek dat ik nu voor de Summer Reading aan het lezen ben , schreef een blog en laadde ondertussen mijn iPhone op via een USB oplader (HEEL fijn!). Zo’n nieuw vliegtuig is echt een uitkomst voor zo’n clean-freak zoals ik, op de WC stonk het voor de verandering niet en de bekleding van de stoelen zag eruit alsof het nog nooit gebruikt was. Ik wil best vaker met die Dreamliner vliegen.

Na een kleine tien uur in de lucht werd de landing ingezet en om 22.00u Nederlandse tijd, 16.00u plaatselijke tijd landden we op de luchthaven van Curaçao. Nadat we langs de paspoortcontrole zijn en onze koffer van de lopende band hebben kunnen halen, worden we opgehaald door Emlyn, onze gids deze week. Hij brengt ons naar het Kura Hulanda hotel, maar niet voordat we een rondje door Willemstad gereden hebben en de handelskade (je weet wel dat beeld met die gekleurde huisjes aan het water) gezien hebben.

 photo dushi01.jpg
 photo dushi01.jpg
 photo dushi01.jpg

Kura Hulanda
We slapen in Kura Hulanda, dat is geen standaard hotel met een gebouw waarin een X-aantal kamers zitten. Het Kura Hulanda was ooit een wijk in Willemstad, maar alle huisjes zijn opgekocht door een vermogend persoon en die heeft alle huisjes opgeknapt, er een hek omheen gezet, twee zwembaden aangelegd en er een hotel van gemaakt. Ik heb een prachtige bovenverdieping met uitzicht op één van de zwembaden. De kamers zijn in koloniale stijl ingericht, veel donker hout, okergeel, rieten stoelen en olielampen (die laatste slechts voor de sier).

 photo dushi01.jpg
 photo dushi01.jpg
 photo dushi01.jpg

De Gouverneur
Na een duik in het zwembad en een korte opfrisronde vertrekken we naar De Gouverneur, een restaurantje vlak naast ons hotel. Vanaf dit restaurant hebben we uitzicht op de Handelskade. Het begint al goed, het huisaperitief is Aperol Spritz, dan kun je voor mij als restaurant al weinig meer fout doen. Ik bestel een trio van vis (met gamba’s, tonijn en roodbaars) en zoute frietjes met mayonaise, en kies als dessert een limoentaartje.

Dan slaat de vermoeidheid ineens toe, het is 21.30u, maar dat betekent 3.30u in Nederland, ik ben al bijna 24 uur wakker. Na het diner stappen we in de auto voor een korte tour over het Eiland. Ik heb een uur lang keihard gevochten tegen de slaap maar ik moet nu toch bekennen dat ik me er nog weinig van kan herinneren. Oeps. Maar…. Ik val midden op de dag al binnen een kwartier in slaap in de auto, hoe denk je dat dat dan ’s avonds laat gaat? Haha. Needless to say, ik heb heerlijk geslapen.

To be continued..

Liefs,
Annemerel

Delen:

30 Reacties

 1. juni 23, 2014 / 17:16

  Zo’n mooie ‘hut’ had je waar je verbleef. Ik heb zo vaak dat ik als ik moet wachten maar koffie gaat drinken om calorieën van een verleidelijk broodje te vermeiden. (Ja, ik weet dat er in koffie bij Starbucks tot wel 500 calorieën kan zitten, maar toch.)

 2. juni 23, 2014 / 17:17

  Leuk verslag! Als ik jou zo hoor over de Dreamliner mogen alle vliegtuigen wel zo worden wat mij betreft!

 3. juni 23, 2014 / 17:31

  Die Dreamliner klinkt echt als een superrelaxt vliegtuig. Daar zou ik ook wel mee willen vliegen :)
  Ik vind ook de kamer echt heel mooi, heel sfeervol! Ben benieuwd naar de rest van je verhalen :D

 4. juni 23, 2014 / 18:21

  Wat lief van die stewardess! Ik kijk nu al uit naar je avonturen van dag 2!

 5. juni 23, 2014 / 18:24

  Wat een leuk verslag om te lezen: Lucky girl, die Dreamliner ziet er echt mooi uit.

  (en ik moest lachen om die spiegel selfie want je lens lijkt net zo’n portaal naar een andere dimensie :’))

 6. juni 23, 2014 / 18:32

  Oh wat een heerlijke foto’s heb je gemaakt!! En wat fijn dat je met zo’n vliegtuig mocht vliegen waar het nog helemaal schoon was en dat jullie natuurlijk andere plekken kregen :)

 7. juni 23, 2014 / 18:51

  Klinkt allemaal heerlijk! Ik hoop dat ik ook met de dreamliner vlieg wanneer ik naar New York vlieg. Ben benieuwd naar de verdere verhalen:)

 8. juni 23, 2014 / 18:52

  Wauw wat ziet het er mooi uit daar!

 9. B
  juni 23, 2014 / 18:54

  Heh zitten er 6 stoelen op een rij?

 10. juni 23, 2014 / 19:07

  Ahh zo leuk hoe je je heenweg beschrijft! Ik haat het om vroeg te vliegen, mijn voorkeur gaat altijd uit naar laat in de avond vliegen…

 11. juni 23, 2014 / 19:27

  Het ziet er echt heerlijk uit!

 12. juni 23, 2014 / 19:48

  Super mooie kamer! En je moet altijd maar zien dat je nachtmerrie uitkomt haha. Gelukkig werd daar wat aan gedaan. Ben benieuwd naar je volgende verslag!

 13. juni 23, 2014 / 20:36

  Ziet er goed uit!

 14. juni 23, 2014 / 21:31

  leuk verslag! heerlijk om te zien :). heb zin om weer naar curacao te gaan, hoop volgend jaar!

 15. Tessa
  juni 23, 2014 / 21:38

  Heerlijk om je verslag te lezen! Ben benieuwd naar de volgende :)

 16. Suuz
  juni 23, 2014 / 21:44

  Fantastisch om te lezen, ooww ik zou ook graag een keer met de dreamliner willen vliegen! wauw :-) ziet er super goed uit!! nu al benieuwd naar de volgende blogs!

 17. juni 23, 2014 / 22:15

  Heerlijk! Ik ben echt dol op curaçao! :)

 18. juni 23, 2014 / 22:43

  Wauw, die kamer is echt prachtig! En wat een huge vliegtuig, vind die dingen altijd zo impressive.

 19. juni 23, 2014 / 22:51

  Wat een bizar mooie foto’s, wauw!
  Heerlijk zo’n reis!

 20. juni 23, 2014 / 23:25

  Wat heb je een mooie kamer! De gouverneur heb ik trouwens ook eens gegeten, was lekker! De dreamliner klinkt trouwens heerlijk, zonder die Duitse meneer dan, haha ;)

 21. juni 23, 2014 / 23:45

  Aaaah ik wil ook! Vet handig trouwens die usb poort in het vliegtuig!

 22. juni 23, 2014 / 23:48

  Ik heb de dreamliner afgelopen weekend gezien op de luchtmachtdagen in Gilze bij de vliegshow. Wat een mooi toestel. En als ik jouw foto’s zo zie zou ik best ook een vlucht willen maken..

 23. juni 24, 2014 / 06:42

  Wat heerlijk om te lezen, ik waande me ook even op een tropisch eiland :).

 24. juni 24, 2014 / 10:44

  De kamer ziet er echt geweldig uit en het klinkt nu al als een heerlijk tripje. Ik zou trouwens ook in slaap vallen in de auto hoor, zeker als je veel reist dan ben je op een gegeven moment opgebrand. Ik vind het knap dat je het diner nog helemaal hebt weten af te maken ;) Half 10 daar is niet zo heel schokkend maar wetende dat het thuis al half 4 ’s nachts is… poehee!

 25. Judith
  juni 24, 2014 / 11:06

  Misschien ben ik paranoïde, maar ik zou nooit een stuk op internet schrijven over een dik persoon naast me in het vliegtuig. Iedereen die dit leest weet dat jij op die datum in een dreamliner naar Curaçao zat, wat als die vrouw zich in je verhaal herkent? Lijkt me niet zo fijn…

 26. juni 24, 2014 / 11:46

  Para, para, paradise! Heerlijke foto’s Annemerel!

 27. juni 24, 2014 / 15:02

  Ahhh, ik wil ook in die dreamliner! Ziet er geweldig uit, ik kijk uit naar je volgende verslagjes :)