CRUISIN’: #1

 photo cruis03.jpg


 photo cruis03.jpg
 photo cruis03.jpg
 photo cruis03.jpg
 photo cruis03.jpg
 photo cruis03.jpg
 photo cruis03.jpg
 photo cruis03.jpg
 photo cruis03.jpg
 photo cruis03.jpg

Een ritme waarin je standaard vroeg opstaat loont. Toen gisterochtend om 3.30u mijn wekker ging, had ik het gevoel alsof dat de normaalste zaak van de wereld was. Sterker nog, ik werd twee minuten voor de wekker wakker. Opstaan ging dan ook redelijk makkelijk, zeker met in mijn hoofd het idee dat ik een paar uur later in de lucht zou zijn op weg naar zon en heel veel zee, de Middelandse Zee om precies te zijn.

Want ik ben dus op cruise. Toen ik twee maanden geleden voor deze persreis gevraagd werd wist ik niet hoe snel ik JA moest zeggen. Zelf denk je misschien niet direct aan een cruise als je je vakantie boekt, maar waarom ook eigenlijk niet? In vier dagen bezoek je vier verschillende plekken langs de Middellandse Zee en aan boord ben je van alle voorzieningen voorzien. Dat is pas reizen in stijl.

Goed, een kleine twee uur nadat mijn wekker om half vier ging was ik op Schiphol en ontmoette ik mijn medereizigers. Een groepje van zeven met zes vrouwen en één man, vanaf minuut één al meteen hartstikke gezellig. Na een vlekkeloze check-in, security check (waarbij voor de verandering het apparaat niet op hol sloeg, WIN!), een Flat White bij Starbucks en twee bezoekjes aan het toilet was het tijd om te boarden, eerst naar Zürich. Na een vlucht van nog geen uur kwamen we aan op de luchthaven van Zürich, waarna we doorvlogen naar Athene.

Ik zou willen zeggen, vlekkeloze vluchten, maar dat was niet helemaal waar. Toen we in Athene nog maar een paar meter boven de grond vlogen, gingen we in één keer weer de lucht in. Er stond een voertuig op de landingsbaan. Oeps. Als de piloot een seconde later had gereageerd weet ik niet of ik dit nu nog zo leuk had kunnen schrijven. Weer een ervaring rijker.

Van Athene met een taxi busje naar Piraeus, de haven waar het schip van MSC ligt. We stappen op een cruise die eigenlijk een aantal dagen eerder al in Venetië begonnen is en die een rondje door de Middellandse Zee vaart. Vandaag ligt het schip in Piraeus, morgen zijn we in Corfu, overmorgen zijn we in Dubrovnik (Kroatië) en dan komen we zondag weer in Venetië aan.

Ik verblijf de komende dagen niet zomaar in een hutje, ik verblijf in de Yacht Club, het exclusieve gedeelte van het schip. Het schip “de Fantasia” bevat ruim 1600 hutten, waarvan er 71 in de Yacht Club zitten. Best wel exclusief dus. Het verblijven in de Yacht Club heeft allerlei voordelen, waar ik nog best een beetje aan moet wennen. Zo heb ik 24-uurs butlers service en die man die doet dan ook écht alles voor je. Ik ben zeg maar zo iemand die al haar spullen achter zich laat slingeren. Ik doe het niet expres en ik probeer mijn leven ook te beteren, maar als ik het druk heb, is opruimen wel het laatste waarin ik denk. Ik had een kwartier om me te verkleden, maar kon zo snel het jurkje dat ik nodig had niet vinden, wat doe ik? Ik kieper de inhoud van mijn koffer op bed, trek het jurkje aan en verlaat mijn hut. Kom ik net terug, ligt mijn kleding niet meer op bed. Waar dan wel? Alles is netjes op hangertjes in mijn kast gehangen. Mijn toilettas staat in de badkamer, mijn schoenen staan netjes in de kast opgesteld en mijn koffer staat naast mijn bed. Luxe.

Goed, we waren nog niet aan boord, of het schip was al vertrokken (bij wijze van spreken natuurlijk, we waren natuurlijk wel aan boord, anders hadden we een klein (groot!) probleem gehad. Na een safety drill (deze wordt heel erg serieus genomen) dronken we een drankje op het rooftop terras op de 18e verdieping van het schip. Prachtig uitzicht, heerlijk zonnetje, prima temperatuur, een lekker glas ijskoud water… wat wil een mens nog meer?

Aan het eind van de middag hebben we een rond tour over het schip gemaakt, zodat we de weg een beetje weten. Ik zeg bewust een beetje, want eerlijk gezegd weet ik op dit moment nog steeds niet heel erg veel meer. Zo’n cruiseschip is ZO groot. Gelukkig kan ik 24 uur per dag ‘mijn’ butler bellen, die me kan begeleiden naar de plek waar ik naartoe moet. Heel fijn.

We begonnen de avond met een cocktail met de kapitein en gingen verder in het Yacht Club restaurant waar we heerlijk gedineerd hebben. De keuken is vooral Italiaans georiënteerd (MSC is een Italiaanse Rederij) en daar weet ik wel raad mee. Ik begon met polenta met vis, ging verder met een risotto met garnalen en groenten, had als hoofdgerecht scorpian-fish en deelde mijn dessert met Renée van NSMBL, een Tarte Tatin. Lekker!!!

Toen ik om half twaalf terug kwam in mijn hotelkamer sloeg ik het pillow-menu open, belde ik ‘mijn’ butler en bestelde ik het kussen waar ik vannacht op wil gaan slapen en op dit moment lig ik met vier kussens in mijn rug op een heerlijk bed dit stukje te typen en ondertussen mijn foto’s te bewerken. Ze noemen het werk… Laat me niet lachen. Dit is genieten.

Liefs,
Annemerel

Delen:

35 Reacties

 1. september 6, 2013 / 12:06

  Ziet er goed uit en lekker uit! Geniet ervan en ik ben benieuwd naar nog meer foto’s :)

  liefs Mireille

 2. september 6, 2013 / 12:10

  Wat een geweldige persreis zeg! Hoe luxe is het om een eigen butler te hebben! Supergaaf, geniet er maar even van…

 3. september 6, 2013 / 12:29

  Pfffff ben niet jaloers hoor… Een pillowmenu?! Het moet niet gekker worden hahah, zo zie je maar: sommige mensne hebben echt geld teveel. Hoewel het natuurlijk ontzettend gaaf is een keer mee te maken.

 4. september 6, 2013 / 12:35

  Wow wat geweldig dat je zoiets mag meemaken! Mooi dat je ook zegt dat dit genieten is ipv werk!:)

 5. september 6, 2013 / 12:43

  Leuk dat je dit mag doen. Maar het schiet het doel van een persreis natuurlijk voorbij. Alsof jou lezers allemaal zo’n exclusieve suite kunnen boeken (lijkt me nogal duur). Dus jouw ervaring daar zal een wereld van verschil zijn met ervaringen van mensen in normale suites.
  Maar ja, dat hebben zij zelf natuurlijk zo geregeld, niet jij. Dus geniet maar. Nogmaals, echt leuk dat je dit mag doen

  • Judith
   september 7, 2013 / 17:08

   Hier ben ik het wel mee eens. Hoewel ik inderdaad jaloers ben ;-) vind ik het eigenlijk een mooie manier van marketing van zo’n bedrijf. Huur wat bloggers in, laat ze promostukjes schrijven en hoppa, meer aandacht voor je product – kritiekloos (en logisch, want het is daar ook super mooi!). Dit soort persreizen wordt door de ‘echte’ pers iig niet gedaan, veel te commercieel (en het kost natuurlijk teveel tijd, hehe).

 6. september 6, 2013 / 12:45

  Wauw, wat een luxe! Echt een ervaring zo’n cruise dus! Ik weet niet of ik me echt op m’n gemak zou voelen met een butler die alles voor je doet, ben toch wel gewend die dingen gewoon zelf te doen ;) Maar wel gaaf natuurlijk een keer! Enjoy!

 7. Claudia
  september 6, 2013 / 12:48

  Gaaf! Een cruise staat ook zeker wel op mijn ‘bucketlist’ (heb ik niet echt, maar zo noem ik het maar).

 8. september 6, 2013 / 12:51

  Herkenbaar, zo’n cruise is een heerlijke beleving! Geniet er van!

 9. Yvette
  september 6, 2013 / 13:03

  JALOEZIE!!!! Geniet er goed van!

 10. september 6, 2013 / 13:28

  He, wat vervelend! Ik zou echt niet met je willen ruilen. Zo’n butler lijkt me ook alleen maar heel onhandig, echt hoor.

  • marleen
   september 6, 2013 / 13:41

   haha maar echt SERIEUS! een butler die ongevraagd tussen mijn spullen neust en ze opruimt… ga weg! :P roomservice daarentegen is wel heel fijn!

 11. september 6, 2013 / 14:03

  Wauw dat is inderdaad genieten! Doe mij ook maar zo’n luxe reisje :D

 12. september 6, 2013 / 14:26

  Ooh Annemerel wat heerlijk! Akelig van het vliegen, maar gelukkig is alles goed gekomen. Geniet!

 13. september 6, 2013 / 14:26

  Oeh prachtig. :D

 14. september 6, 2013 / 14:58

  Ik had het er laatst nog over met mijn vriend, lijkt me leuk om eens te doen!

 15. september 6, 2013 / 15:21

  Wauw, wat een luxe. Geniet er maar lekker van! Ik wil zelf ook wel eens op een cruise, maar dan iets minder duur ;)

 16. Joëlle
  september 6, 2013 / 15:30

  Wow, ik dacht dat zulk soort persreizen tegenwoordig niet meer bestonden, maar wel dus… Geniet ervan, heerlijk!

 17. Anne
  september 6, 2013 / 15:41

  Wow, wat een luxe!

 18. september 6, 2013 / 15:52

  Wow jaloooers!!!

 19. september 6, 2013 / 15:56

  Wat een tof schip! En hoe cool dat je daar bij mag zijn :D

 20. september 6, 2013 / 17:12

  Wat een creepy verhaal zeg, van dat vliegtuig!
  Maar je cruise ziet er heerlijk uit.

 21. september 6, 2013 / 17:26

  Die vlucht klinkt niet helemaal lekker, maar de rest wel! Die butler lijkt me echt geniaal, wel handig want ik zou de weg waarschijnlijk ook vergeten op zo´n groot schip. En dat eten en je pillow menu, niet normaal haha! Wel fijn om te horen dat je dit zelf ook niet als werk maar als genieten ziet ;)

 22. september 6, 2013 / 18:44

  Ah wauw, klinkt echt geweldig. Ziet er erg mooi uit!

 23. september 6, 2013 / 18:59

  Wow wat een leven! Lekker hoor geniet er maar van!

 24. september 6, 2013 / 19:18

  Wauw, dat klinkt als een droom!

 25. september 6, 2013 / 19:22

  Wow, zalig! Zo een ‘opruimdienst’ kan ik anders ook wel gebruiken, haha :D

 26. september 6, 2013 / 20:06

  zo klinkt leuk allemaal

 27. september 6, 2013 / 20:40

  Wowwww hoe gaaf is dat! Wanneer maak je zulke luxe nou mee? Ik zit hier een partijtje jaloers te wezen joh, haha… Enjoy!!

 28. september 7, 2013 / 18:34

  Wauw, dat klinkt echt heerlijk! Wat een fijne trip!

 29. september 7, 2013 / 19:38

  Haha wat een ‘werk’-vakantie… Lekker hoor.
  En een privébutler: OMG.
  Gelukkig raak je aan luxe snel gewend ;). Hihi.

  Je schrijft trouwens echt leuk!

  Geniet er nog van!

 30. Karin
  september 8, 2013 / 12:37

  Jaloerssss!
  Al zou ik wel helemaal opgefokt worden van die butler denk ik… ;)

 31. Nadia
  september 10, 2013 / 07:27

  Zooo, wat een luxe zeg, met je eigen butler!