CPC DIARY: Problemen, problemen #19

Vanmorgen zou ik mijn laatste duurloop doen. Acht dagen van tevoren 17 kilometer lopen zou ik mensen die voor hun eerste halve marathon trainen niet aanraden, maar ik liep vorige week 25 kilometer en de week daarvoor een halve marathon en ik heb geen spierpijn gehad. Natuurlijk, mijn knie protesteerde een beetje, maar dat nemen we de komende 15 dagen nog voor lief. Nee, de reden dat ik nu niet in hardloopkleding zit heeft niets te maken met het feit dat ik me bedacht heb over deze afstand.

Het is dat witte goedje dat op dit moment op de weg ligt dat mijn plannen om zeep helpt. Natuurlijk kun je hardlopen met sneeuw, maar waar is het sneeuw en waar is het ijzel? Verder moet ik met sneeuw waterdichte schoenen dragen en ik wilde juist op de schoenen lopen waar ik de halve marathon op wil gaan lopen (ben er nog steeds niet uit of ik veilig op de LunarTempo’s ga, of iets minder veilig voor de Nike React kies. Denk dat ik vandaag voor de LunarTempo’s gekozen had, omdat ik vorige week al op de React’s heb gelopen).

Dit is de eerste keer dat ik denk shit, deze ‘Siberische beer’, deze ‘Beast from the east’, ik ben er nu wel een beetje klaar mee. De schoenen zijn niet het enige probleem, ik ben ook gewoon heel erg bang om uit te glijden. Dat ik wekenlang er alles aan doe om fit te worden en dan acht dagen van te voren nog even een lekkere schuiver maak. Je hoeft niet eens van te vallen, een verkeerde stap kan al een lies of kuitblessure opleveren. De liesblessure heb ik zelf weleens mee mogen maken, in 2013, zes weken voor de Parijs marathon. Waarom je je mijn verhalen over de Parijs Marathon niet kunt herinneren? Omdat ik hem nooit gelopen heb dankzij die fijne blessure.

Verder wil ik jullie niet bang maken en vooral niet te dramatisch doen.

Ik heb zo’n vermoeden dat de sneeuw minder snel smelt dan ik zou willen. Met dit soort temperaturen blijft het natuurlijk voor de verandering wel liggen. Morgen lopen klinkt ook niet echt aantrekkelijk, dan voorspellen ze alleen maar regen. Regen en kou = ijzel.

Goed er zijn grotere problemen op de wereld, veel grotere problemen, maar op deze zaterdagochtend om 8.47u is dit even mijn probleem. Wat zouden jullie doen? Toch naar buiten gaan? Of voorzichtig naar de supermarkt lopen, een pak warme chocolademelk halen en slagroom en de rest van de dag op de bank met Netflix spenderen? 

Liefs,
Annemerel

OK. De tweede optie klinkt mij ook veel beter in de oren maar ik heb een opdrachtgever beloofd om een video te maken van mijn laatste lange duurloop voor de CPC dus daar hebben we wel een soort van probleem.

Delen:

13 Reacties

 1. Fred
  maart 3, 2018 / 09:12

  Hier in A’dam ligt geen enkel vlokje, straten helemaal schoon. In jouw geval zou ik voor optie 2 gaan en morgen de video maken ;-)
  Leuke mok trouwens, die met Æ erop!

 2. Lotte
  maart 3, 2018 / 09:13

  Hi Annemerel, ik ben net terug van een kort rondje, 5 kilometer om precies te zijn. En ik twijfelde om te gaan, maar voor motivatie heb ik jouw blogs uit 2012 en 2017 over ‘running in winterwonderland’ gelezen en toen was ik overtuigd om te gaan. Ik ben blij dat deze blog er pas op staat nu ik terug ben ;). Het was heerlijk. Maar uiteraard snap ik ook dat je bang bent net nu een blessure op te lopen.. lastig! Wat je ook doet, fijne dag vandaag!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 3, 2018 / 09:38

   Wat goed dat je al gegaan bent en wat leuk dat je geïnspireerd bent geraakt door mijn blogs. Maar heb nog nooit zo’n lange afstand in de sneeuw gelopen…

 3. maart 3, 2018 / 09:16

  Misschien kun je de omstandigheden testen door chocomelk te halen in de supermarkt en het lopen uit te stellen tot vanmiddag omdat t dan misschien gaat dooien? Ik snap je dilemma we….loop zelf altijd heel verkrampt als t glad is.

 4. maart 3, 2018 / 09:55

  Ik zou geen risico’s nemen en lekker voor optie 1 gaan!

 5. Angela
  maart 3, 2018 / 10:04

  Of op naar Fred in het sneeuwvrije Amsterdam en daar je duurloop doen ?

  • Annemerel
   Auteur
   maart 3, 2018 / 10:34

   Hahaha ja kan inderdaad ook meer naar het Noorden rijden… let me think about that

   • Fred
    maart 3, 2018 / 13:30

    Je bent van harte welkom in A’dam.
    Krijg je ook nog een zelfgemaakte cappuccino ;-)

 6. Lois
  maart 3, 2018 / 10:48

  Waarom geen alternatieve trainingen…indoor lopen, fietsen core training…en morgen weer verder….. ga je in je rustpauze na de cpc wel alternatief trainen? ( ik heb juist door alternatief te trainen mijn bekkeninstabiliteit te weten verminderen, door de rest sterker te maken)

 7. Ilona
  maart 3, 2018 / 11:58

  Lastige keuze! Als je uitglijdt ben je nog verder van huis… Ik vind het hier in Den Haag ook dubieus en ik denk dat ik maar voor een rondje wandelen ga. Dat kan je natuurlijk ook doen, maak je lekker een grote wandeling in de duinen, heb je toch wat beweging gehad en kan je daarna alsnog lekker op de bank kruipen :)

 8. Ilse
  maart 3, 2018 / 15:30

  Ik zou verstandig doen en morgen lekker gaan lopen en de video opnemen.

 9. Ann
  maart 3, 2018 / 16:04

  Ik werd wakker met precies deze dilemmas, maar een vriendin zei ga gewoon, langzaam lopen, kleine stapjes, ik ga ook. Vanaf 09:00 12.3km gedaan 6’17 per km, prima voor mij. Verse sneeuw is niet glad. Nu alles gesmolten is en een paar duizend mensen eroverheen zijn gegaan is het waarsch wel link. Ik kan voor de rest van de week niet meer lopen ivm werk en reizen dus ben mentaal blij dat ik dit mooi heb gedaan. Voor jou komen er nog kansen!

 10. Cinthia
  maart 3, 2018 / 17:12

  Herkenbaar dilemma, ik heb mn training verschoven naar maandag, vandaag lekker 3 uur geschaatst, genoeg bewogen dus!