FIT: 7 Minute work-out

img_4617Kunnen jullie je nog de vlog herinneren vlak voordat ik naar New York ging, waarin ik een mysterieuze video- en fotoshoot had voor Cosmopolitan?! Het januarinummer, waar deze foto voor gebruikt wordt, is vandaag uit en de bijbehorende video staat ook sinds vandaag online. Doe jij deze 7 minute work-out met mij en met Cosmopolitan?

Ik geef toe, na al die jaren ben ik er nog steeds ontzettend slecht in… krachtoefeningen. Soms heb ik een plank-opleving (zoals nu), maar de overige oefeningen vergeet ik vaak. Terwijl het echt niet zoveel tijd en moeite hoeft te kosten. Met de oefeningen in deze video ben je in totaal 7 minuten bezig en kun je overal doen. 7 minuten, dat zijn nog geen twee nummers van Justin Bieber. In 7 minuten kun je de meeste vlogs nog niet eens bekijken. Tijd is dus geen enkel excuus om de oefeningen niet te doen.

Dat ik deze oefeningen vaker moet doen, daar kwam ik de dag na de opnames wel achter. Mijn hemel, wat een spierpijn… dat heb ik drie dagen lang gevoeld (de work-out stond natuurlijk niet in een keer erop dus sommige oefeningen moest ik meerdere keren herhalen). Maar het zijn wel stuk voor stuk oefeningen waar je wat aan hebt.

De oefeningen focussen zich op je core, dus je buik, billen en heupen. Naast dat ze er voor zorgen dat het allemaal wat strakker wordt, komen ze ook goed van pas tijdens het hardlopen. Een sterke core zorgt voor minder blessures en een efficiëntere manier van lopen. Ik snap van mezelf ook niet waarom ik die oefeningen niet gewoon drie keer per week doe. Er is echt geen enkele goede reden voor mij om ze over te slaan.

OK. Ik ga de uitdaging aan. De laatste drie weken van dit jaar doe ik deze work-out drie keer per week. In het nieuwe jaar moet ik hier natuurlijk eigenlijk mee doorgaan, maar goed laten we kleine stapjes nemen en niet te ambitieus zijn. Negen keer ga ik deze work-out doen.  9 x 7 is 63, iets meer dan een uur ga ik hier aan kwijt zijn. Kan ik. En jullie ook! Doen jullie mee?

Liefs,
Annemerel

P.S. De video en het artikel in Cosmopolitan wordt gesponsord door Samsung, tijdens de work-out draag ik de Samsung Gear Fit2, een activiteitsmeter die onder andere je hartslag meet via de pols en met ingebouwde GPS-tracker, zodat je hem ook goed tijdens het hardlopen kunt gebruiken. Als je hem verbindt met je (Android) telefoon kun je ook je muziek ermee bedienen, je telefoon opnemen en notificaties ontvangen. iOS connectiviteit is nog niet beschikbaar, maar hier schijnt aan gewerkt te worden.

Delen:

22 Reacties

 1. Jolien
  december 13, 2016 / 12:08

  Super leuk dat artikel en filmpje! Je ziet er wel echt anders uit met al die make-up. Ik doe de meeste van deze oefeningen al wel, maar altijd handig zo’n video voor een beetje extra motivatie.

 2. december 13, 2016 / 12:13

  Haha ik keek een stukje van deze video, terwijl ik aan tafel zat.. Ik had natuurlijk mee kunnen doen maar ik heb dit gisteren al heel netjes na 2,5 km hardlopen gedaan dus vandaag heb ik rustdag volgens jou boek (A)

  • Annemerel
   Auteur
   december 13, 2016 / 12:25

   Goedzo hahaha

 3. Aline
  december 13, 2016 / 12:14

  Leuke video, 7 minuten is inderdaad niks. Ik zag wel een klein foutje in de video, namelijk dat er voor de vijfde en zesde oefening nogmaals het ‘scherm’ van de 4e oefening te zien is. Er staat dan Oefening 4 Leg reises, in plaats van Oefening 5 of Oefening 6!

  • Annemerel
   Auteur
   december 13, 2016 / 12:25

   Oh shit!

   • Aline
    december 13, 2016 / 15:13

    En ik bedoelde natuurlijk Leg raises… fijn die autocorrect ;-) Heb net de video voor het eerst gedaan! Powerrrr!

    • Annemerel
     Auteur
     december 13, 2016 / 17:15

     Jaaaa wat goed! Ik heb hem vanmorgen ook gedaan. Daad bij woord gevoegd ;-)

 4. december 13, 2016 / 12:23

  Ik probeer wekelijks naar een lesje core stability te gaan, veel van deze oefeningen herken ik dan ook en ik merk dat hoe vaker je ze doet, je toch sterker ervan word. Een tip voor de jumping jacks, deze kun je zwaarder maken door iedere keer als je benen gesloten zijn, te squaten.
  De brug doe ik ook wekelijks, maar dan zonder het op en neer bewegen, maar door na 15 seconden “omhoog” te staan je linkerbeen te strekken en dan na 15 seconden te wisselen van been. Dat voel je ook wel branden!

  • Annemerel
   Auteur
   december 13, 2016 / 12:25

   Hahaha nog zwaarder maken ;-)

 5. Vera
  december 13, 2016 / 12:27

  Grappig, dit zijn precies de oefeningen die ik vaak na het hardlopen doe naar aanleiding van je boek! Het kost inderdaad best wat moeite om deze nog na een rondje van 10 kilometer uit te persen, maar ik zie in het algemeen echt het resultaat ervan in mijn lichaam :)

  Trouwens: de iOS connectiviteit van die activiteitsmeter is nog niet beschikbaar, zeg je. Betekent dat dat je nu nog niet je telefoon ermee kunt opnemen en notificaties kunt ontvangen?

  • Annemerel
   Auteur
   december 13, 2016 / 14:47

   Nee, op dit moment alleen met Android telefoons!

   • Vera
    december 13, 2016 / 17:10

    Oooh, iOS is natuurlijk Apple. Dank! :)

 6. Marta
  december 13, 2016 / 14:40

  Toffe video! Ik ga ‘m opslaan en hopelijk wekelijks meedoen ;)

  • Sarah
   december 14, 2016 / 15:18

   Hello,
   Moeten wij de video één keer herhalen of meerdere keren?

 7. Jessie
  december 13, 2016 / 18:18

  Wat een handig filmpje! Motiverend :)

  Voor de fanatiekelingen qua oefeningen onder ons (zoals ik); de Nike Training club (NTC) app is een aanrader! Daar staan heel veel work outs op en ik doe die altijd op de dagen dat ik niet hardloop :)

 8. Catelijne
  december 13, 2016 / 18:58

  Net gedaan, ppfff ik merk wel dat ik alleen maar hardloop en verder niets doe. Kostte me erg veel moeite (helemaal als je het goed wil doen zoals recht houden van je heupen en niet smokkelen bij het planken etc ;) ). Moet dit vaker doen dus ik sla het filmpje even op haha

 9. Cindy
  december 13, 2016 / 21:06

  Oh wat een fijn filmpje! Moet eigenlijk sporten, maar hou zó niet van sportschool. Ben veels te zwaar en ga nu
  30 kg afvallen, er zijn er al 10 vanaf. Nu vaak wandelen om gewrichten te sparen.
  Als er minimaal 20 vanaf zijn wil ik deze oefeningen gaan proberen Langzaam opbouwen, dus wellicht met 20 sec beginnen met elke oefening. En zo uitbouwen. Fijn om dit gewoon thuis te kunnen doen.

 10. Ilse
  december 13, 2016 / 22:02

  Echt helemaal niks voor mij, misschien dan toch maar doen!

 11. Sarah
  december 14, 2016 / 10:46

  Leuke video ! Is 7 min genoeg of zou ik dit best herhalen als het gemakkelijk word ?

  • Annemerel
   Auteur
   december 17, 2016 / 17:55

   Herhalen zou zeker goed zijn!

 12. december 14, 2016 / 11:25

  Ahh superfijn dit! Also: planken ziet er altijd zo makkelijk uit maar ik houd het in werkelijkheid écht niet lang vol. Zo teleurstellend altijd dan haha, maar wel de moeite van het doen waard dus :) Je ziet er qua styling natuurlijk een tikje anders uit dan ‘normaal’ maar ik vind het niet overdone of afleidend, mooie samenwerking!

 13. Lana
  december 14, 2016 / 15:07

  Super leuke video, nu hebben we al helemaal geen excuss meer om geen krachtoefeningen te doen! En OMG niet normaal hoeveel je op Blake Lively lijkt op die foto!