>Chocolate Lover Goes Healthy Chocolate

>

Photobucket
Photobucket
Ik hou onvoorwaardelijk van chocolade, maar dat heeft z’n nadelen. Bonbons zijn bijvoorbeeld niet het meest gezonde tussendoortje, brownies al helemaal niet en een mars is zo over-geproduceerd dat het heel moeilijk is om er nog gezonde voedingsstoffen in terug te vinden. Aangezien ik ook onvoorwaardelijk hou van mijn lichaam komen die twee liefdes dus nogal eens met elkaar in de knoei. 
Maar er is iets nieuws, nou ja nieuws, het ligt al minstens vier maanden bij mij in de koelkast en daarvoor lag het weet ik het hoe lang in Amerika al in de supermarkt, maar er is dus voor mij iets nieuws.
Raw Chocolate. Het schijnt geweldig te zijn, zelfs voedzaam. Op de verpakking van dit koekje, cakeje, chocolaatje, brownievervangetje staat dat het zelfs stress en vermoeidheid verslaat. Het heeft zelfs een hoog vezel gehalte en het bevat groene thee? Klinkt als een godswonder.
Ik ben dus benieuwd, maar ook wel een beetje angstig, anders had het niet al vier maanden bij mij in de koelkast gelegen. Vandaag won mijn nieuwsgierigheid het van mijn angst (waar voor eigenlijk?) en besloot ik het te proberen. 
Eerste indruk? Het stinkt. Naar natuur, naar de boerderij, gatverdamme. 173 calorieën blijven 173 calorieën. Daar voor in plaats kan ik ook een banaan, 2 kiwi’s en een peer eten. Maar nee ik zou het proberen. De eerste happen waren spannend, aftasten, ze smaakte naar de geur. Maar ik moest doorzetten van mezelf en kauwde rustig en bedachtzaam door. En wat bleek, de geur was dan misschien wel niet zo lekker, het smaakte eigenlijk best wel goed.
En het allermooiste, toen ik hem op at was niet het eerste wat ik dacht, ik wil er nog een! Wat ik normaal heb als ik net een brownie verorbert heb. Ik ben ook niet misselijk, hyperactief. Ik voel me prima. Verzadigd.
Of ik er voortaan mijn banaantjes, kiwi’s en peertjes voor inwissel, ik denk het niet. Maar het lijkt mij wel ideaal tegen zo’n chocolade-aanval. Zorg in ieder geval dat er snel weer een paar in mijn koelkast liggen!
Liefs,
Annemerel
Liefs,
Delen:

19 Reacties

 1. Laura
  oktober 11, 2010 / 13:17

  >Wat de boer niet kent, dat eet hij niet. En aangezien ze er niet erg smakelijk uitzien… ;)

 2. Anonymous
  oktober 11, 2010 / 13:34

  >Hoi,

  Kan je ze gewoon bij een natuurwinkel halen? Of waar heb je ze anders gekocht? Ik ben wel benieuwt!

  Liefs..

 3. Mleen
  oktober 11, 2010 / 14:02

  >Haha yuk!

 4. Angelina
  oktober 11, 2010 / 14:48

  >Het ziet er niet zo lekker uit ;-)

 5. Anne
  oktober 11, 2010 / 16:18

  >Ohh maar gewoon even googelen, dan vind je allerlei shops waar je gewoon repen kan kopen, ziet er gelijk beter uit! Ik ga het in ieder geval eens proberen.

 6. Rosanneke
  oktober 11, 2010 / 16:56

  >Hm, ik hou het bij een stukje pure chocolade…

 7. Anonymous
  oktober 11, 2010 / 17:10

  >Gewone chocolade is helemaal niet ongezond hoor. Zeker pure chocolade heeft ongelofelijk veel goede eigenschappen.

 8. Danique
  oktober 11, 2010 / 17:15

  >Hmm, chocolade ziet er toch wat lekkerder uit ;).

 9. Eline
  oktober 11, 2010 / 18:30

  >Het lijkt me eigenlijk best lekker, tenminste zo ziet het er uit.

 10. Claire
  oktober 11, 2010 / 20:26

  >Hmm spannend! En een beetje bliss is natuurlijk nooit weg ;)

 11. Sanne
  oktober 11, 2010 / 22:04

  >Ik heb er nog nooit van gehoord maar het ziet er uit als een plak bedorven salami :') Maar goed, als het goed smaakt dan moet ik het maar eens gaan proberen.

 12. Carina
  oktober 12, 2010 / 07:49

  >Oke ik mag geen chocolade hebben, allergie maar of ik dit mag :|

  Daarnaast geef me dan toch maar me stukje fuit denk ik :P lijkt me lekkerder

 13. Girl Abroad
  oktober 12, 2010 / 10:07

  >mmm sorry, not convinced.

 14. Juliette
  oktober 12, 2010 / 10:39

  >Geef mij dan maar gewoon de Leonidas uit je vorige blog! :P Af en toe een chocolaatje is toch niet erg.

  Liefs.

 15. Annouska
  oktober 12, 2010 / 10:48

  >Het ziet er wel lekker uit, maar bij de geur zou ik toch spontaan misselijk worden en het weggooien.

  Maar toch wil ik het eens proberen, dus ik ga vanavond eens google om te kijken waar ik het kan halen.. ^^

 16. Fleur
  oktober 12, 2010 / 11:21

  >Ik huil i.v.m. hilariteit van de reactie van Sanne :'). Neem anders wat mee naar de volgende blogmeeting? Ben benieuwd!

 17. Ilse
  oktober 12, 2010 / 19:24

  >Het ziet er echt vies uit.. Dus ik denk niet dat ik het ook ga proberen haha!

 18. dandelion
  oktober 13, 2010 / 20:11

  >Het ziet er niet zo lekker uit… ;-)

 19. Olga
  oktober 15, 2010 / 23:05

  >Aanrader dus :)