CHICAGO SNAPSHOT DIARY #4 (9/10)

 photo Recently Updated262.jpg

 photo Desktop3089.jpg

Goedemorgen! Het is kwart voor vier en mijn wekker is zojuist gegaan en ik ben direct klaarwakker. Oh ik hou van jetlags zoals deze. Vandaag is het eindelijk tijd om de marathon te lopen. Zoveel zin in. Wat je misschien aan mijn hoofd ook wel al kan zien.

Ik ben echt mega goed voorbereid, gistermiddag heb ik alles voor vandaag al netjes klaar gelegd in mijn badkamer. Ik laat op zo’n ochtend voor de marathon weinig aan het toeval over.

 photo Desktop3089.jpg

Helaas krijg ik mijn pannenkoeken vandaag echt niet weg. Super rot, want ik moet er eigenlijk wel een stuk of zes eten om genoeg binnen te hebben voor de marathon, maar na drie pannenkoeken kan ik niet meer. Als ik een vierde in mijn mond wil stoppen komt het er meteen weer uit, mijn gag-reflex werkt op volle toeren. Gelukkig hebben ze in het hotel speciaal voor de marathon een mini ontbijtje om vijf uur, daar scoor ik nog wat (extra) bananen en granola bars.

Ik wil 3.35 lopen vandaag, maar als het goed gaat wil ik voor een tijd van 3.25 gaan. Ik heb op de expo gisteren een plaktattoo met daarop de tussentijden in miles staan voor een marathon in 3.25. Ziet er best professioneel uit en het matcht mooi met mijn outfit.

 photo Desktop3089.jpg

Het snackontbijt in het hotel, ik ben een van de eerste, als in: er is verder nog niemand en het licht staat ook nog niet aan.

Om kwart over zes stap ik in een taxi richting het start terrein, ik ben zeker niet de enige.

 photo Desktop3089.jpg

Een half uurtje later is het licht en sta ik in de rij voor de dixie’s, die zoals gewoonlijk belachelijk lang is.

Maar het is me gelukt, ik sta op tijd in mijn startvak…

 photo Desktop3089.jpg

En ik sta ineens ontzettend vooraan, in startvak A. OMG. Als dat maar goed gaat.

Het complete race verslag lezen jullie vanmiddag, maar de korte samenvatting… de eerste tien gingen veel t snel maar ontzettend lekker, de tweede tien had ik wind in mijn gezicht en voelde ik mijn kuiten zwaarder worden. Op 20 had ik een lichte mentale breakdown. Tot 30 kilometer voor iedere meter geknokt, mijn kuiten zaten totaal op slot. Met nog 6 mijl te gaan besloten dat als ik positieve gedachten aan de marathon over wilde houden ik beter over zou kunnen stappen op een strategie van wandelen-sprinten. Langzaam hardlopen deed namelijk onwijs veel pijn en snel hardlopen hield ik niet zo lang vol. Onderweg kunnen filmen en foto’s gemaakt en met een lach op mijn gezicht de marathon uitgelopen. Geen fantastische tijd, maar wel heel netjes onder de vier uur (3.46.16). Dus mega blij.

 photo Desktop3089.jpg

Zo kwam ik over de finish.

Maar doordat ik niet de adrenaline had van dat marathon PR was ik toch wel een beetje levenloos na de finish. Ik probeer op deze foto heel stoer en vrolijk te kijken maar het gaat niet van harte en ik denk dat je dat ook wel kunt zien. Ik ben helemaal leeg. Niet zo gek na 42,2 kilometer.

 photo Desktop3089.jpg

Om 14.00u heb ik een livestream voor de TUI Facebookpagina. Helaas werkt de microfoon van de frontcamera van mijn NIEUWE IPHONE 7+ niet mee en ben ik de eerste helft van de livestream onverstaanbaar. Zo ontzettend stom. Denk je een nieuwe iPhone te hebben… (op een aantal van de video’s die ik tijdens de marathon heb opgenomen hoor je ook alleen maar ruis!) maar hé niets aan te doen. Om half vier is het eindelijk tijd om te lunchen. Ik ga weer voor de kipburger bij de Shake Shack.

En daarna is het tijd voor Tiffany’s! Ik laat jullie zo snel mogelijk zien wat ik gekocht heb, ik heb nog geen mooie foto gemaakt want het armbandje (ja het is een armbandje) zit nog in het doosje en hij is online (nog) niet te koop dus ik kan ook geen link plaatsen. Maar hij is heel mooi. Natuurlijk, anders zou ik hem niet kopen.

 photo Desktop3089.jpg

Time for dinner!

We (we = Bart van TUI en ik) dineren bij Beatrix, waar ik vrijdagochtend ontbeten heb. We beginnen met hummus en naan brood.

 photo Desktop3089.jpg

En gaan daarna voor de zeebaars. Natuurlijk drinken we daar een goed glas wijn bij. Want hé die marathon is nu gelopen.

Om af te sluiten doen we een drankje op de zestiende verdieping van de Trump Tower. Dit is het uitzicht voor het gebouw. Ik ben zo onder de indruk van Chicago, het is echt een prachtige stad.

 photo Desktop3089.jpg

En dit is het uitzicht vanaf de zestiende verdieping. Helaas is het terras gesloten en kan ik geen mooie overzichtsfoto maken maar om je een kleine impressie te geven.

We kijken trouwens ondertussen naar het Trump-Clinton debat op TV. Heel grappig om dat in de Trump Tower te doen. Vraag me wel af waar het personeel op gaat stemmen. Denk dat ze niet open en bloot pro-Hillary kunnen zijn, maar kan me niet voorstellen dat ze op hun grote baas zouden willen stemmen… Ik vond trouwens een grappige foto van Hillary en Donald in betere tijden, toen ze nog een soort van professionele vrienden waren. Wist je dat Hillary zelfs op het huwelijk van Donald en Melanie was? Bizar dat ze elkaar nu zo afmaken in de debatten.

Na dit uitje lopen we terug naar het hotel en om half elf sluit ik mijn ogen. Een latertje voor Chicago. Maar hé, ik hoef nu geen marathon meer te lopen ;-)

Liefs,
Annemerel

Delen:

13 Reacties

 1. oktober 11, 2016 / 12:06

  Leuk die snapshot diaries! Klinkt toch als een zeer geslaagde chicagotrip en een marathon onder de 4u: ik doe het je niet na! Eeuwig respect dus!!

 2. oktober 11, 2016 / 12:12

  Fijn dat je toch heel blij bent met je marathon tijd, dat is in het verleden wel eens anders geweest (terwijl je daar ook ontzettend trots op had mogen zijn!) Zo indrukwekkend dat je al die marathons sloopt!

  Ben heel erg benieuwd naar je armband!

  Haha, ja Trump.. ik kan me ook niet voorstellen dat er mensen op hem stemmen, toch staat ie er in de peilingen redelijk goed voor….

 3. oktober 11, 2016 / 12:34

  Wow woman je straalt gewoon op de foto’s voor de marathon, te gek om te zien. Die plaktattoo ziet er gaaf uit. Ik zou er denk ik lichtelijk zenuwachtig van worden maar op zich is het wel een slim idee om die op je arm te plakken.

  Ik ben heel benieuwd naar jouw raceverslag en jouw piece of Tiffany’s.

  Gek inderdaad dat Hillary en Donald eerst professionele vrienden waren.

 4. Mora
  oktober 11, 2016 / 15:01

  Ze heet Melania. :)

 5. oktober 11, 2016 / 15:12

  Gaaf hoor dat je de marathon van Chicago hebt gelopen. Benieuwd welk mooi cadeau je hebt gekocht bij Tiffany’s!

 6. Pascale
  oktober 11, 2016 / 16:58

  Wauw echt heel knap!! Na het zien van je instagram foto’s en je blogs wil ik echt graag een keertje naar Chicago.

 7. oktober 12, 2016 / 14:44

  Dat heb je inderdaad heel erg goed gedaan hoor :) Ben benieuwd naar het armbandje. Vind de foto’s enorm mooi!

 8. Patricia
  oktober 12, 2016 / 18:31

  Zou je een linkje naar de TUI facebookpagina kunnen plaatsen? Ik zou de livestream namelijk graag willen bekijken, maar vanuit België kom ik telkens op de Belgische TUI terecht.. :)

 9. Ilse
  oktober 13, 2016 / 16:39

  Wat had jij een blij hoofd, je had echt zin in die marathon! En heel goed dat je trots bent op deze tijd want hij is echt heel goed!

 10. Vera
  oktober 18, 2016 / 10:49

  Goed gedaan Annemerel! En de tijd die je hebt gelopen is wel iets waar je trots op mag zijn!!

  Verder ben ik al enige tijd op zoek naar de hardloopbroeken met die ideale zakjes aan de zijkant van je benen.
  Weet jij nog meer merken die deze broeken aanbieden of enkel Lululemon?

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 18, 2016 / 16:50

   Ik ken eigenlijk alleen Lululemon! Heb laatst wel gehoord dat Saucony ook broeken met handige zakjes heeft maar die heb ik nog niet gezien of uitgeprobeerd.