CHALLENGE: BBB Healthclub – 3 weeks later

Drie weken geleden schreef ik over mijn sportieve avontuur in voorbereiding op de marathon aanstaande zondag; trainen bij BBB Healthclub. Geen gewone sportschool, maar een sportschool waarin je traint in warmtecabines. Een half uur lang doe je oefeningen gericht op de gebieden die je wilt trainen in een cabine waarin het vijftig graden is. De voordelen hiervan zouden zijn dat je minder snel blessures hebt, sneller vet verbrandt en je bent in 30 minuten in principe klaar. De afgelopen drie weken heb ik naast het hardlopen drie keer per week een bezoekje gebracht aan de BBB Healthclub in Den Haag. Vanmorgen was mijn voorlopig laatste work-out bij BBB en werd ik gemeten en gewogen.

Plannen
De sportschool… Ik kan er niet aan wennen. Vooral het erna toe gaan vind ik vreselijk en omdat niemand mij verplicht, ga ik niet. Maar naar BBB ben ik afgelopen drie weken wel netjes iedere keer geweest. Reden? Ik heb aan het begin van de maand mijn agenda geopend en ben op zoek gegaan naar plekjes, vervolgens heb ik de planner van BBB geopend en heb ik me gelijk drie weken lang ingedeeld. De work-outs zijn nu dus gewoon afspraken en afspraken zeg je niet af. Ik vind dat heel fijn werken, dat inplannen.

Begeleiding
Bij BBB Den Haag staan slechts vijf warmtecabines, dat betekent dat er slechts vijf mensen tegelijk trainen en dat betekent weer dat je heel persoonlijk geholpen wordt, vaak zijn ze zelfs met zijn tweeën aanwezig om uit te leggen en omdat ik op zondagochtend altijd het vroegste tijdstip kies (en veel anderen dan nog op één oor liggen), was ik ook vaak alleen. Die begeleiding is fijn. Iedere oefening wordt goed uitgelegd en er wordt continu op je gelet. Hoe vaak ik niet gehoord heb ‘je voeten flexen Annemerel’. Nee, even cheaten tussendoor is er niet bij. En dat is maar goed ook, want je ligt daar voor jezelf en jij bent de enige die geholpen is bij het resultaat.

Warmte
Ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste 2, 3 keer wel aan de warmte moest wennen. Hoewel je hoofd niet in de cabine ligt, ligt de rest van je lichaam daar duidelijk wel en 50 graden is niet niets. Maar dat de warmte voordelen biedt, daar kwam ik al snel achter. Ik heb geen één keer last van spierpijn gehad. Eén keer had ik vermoeide spieren tijdens een lange duurloop, maar als ik niet had hardgelopen, had ik nooit last van spierpijn gehad. Het is dus een hele veilige manier van trainen. Het lekkerste? Na 30 minuten de cabine uit gaan en je als herboren voelen. Van hardlopen worden je spieren korter en wordt je niet bepaald leniger, na een half uurtje in de warmtecabine voel ik me flexibel.

Meten & Wegen
Naast het sporten, kun je je bij BBB ook laten meten, wegen en kun je voedingsbegeleiding krijgen. Ik heb BBB slechts drie weken getest en was er niet echt op uit om kilo’s en centimeters te verliezen. Oké, eerlijk is eerlijk, een paar kilo wil ik altijd kwijt en die heupen mogen van mij ook wel een paar centimeter minder. Maar dat was de afgelopen weken niet mijn doel, mijn doel was om mijn buikspieren te verstevigen zodat ik aanstaande zondag die marathon kei hard ga rocken! Toch ben ik van te voren op de weegschaal gegaan en heb ik me twee weken geleden ook nog op laten meten. Vandaag, na mijn laatste training, ben ik weer op de weegschaal gegaan en ben ik weer opgemeten. Ik verwachtte te zijn aangekomen, ik heb immers mijn spieren getraind (en spieren wegen meer dan vet) en heb niet bepaald zuinig aan gedaan met de pasta. Ook was ik een beetje sceptisch over de centimeters, mijn eerste meting was pas twee weken geleden en ik heb vooral mijn buik getraind (waar sowieso niet veel vet zit, maar waar het gewoon niet volledig strak is).Maar uiteindelijk ben ik de afgelopen 2 weken toch nog 7,5 centimeter verloren. Vooral mijn heupen (2 centimeter) en knieën (beiden 1 centimeter) zijn smaller geworden en dat terwijl ik vooral mijn buik en taille getraind heb (waar 1 centimeter vanaf is). Qua gewicht, ik was vanmorgen 400 gram lichter. Maar zoals gezegd, daar ging het niet om.

Aanrader?
Of ik BBB zou aanraden? Daar kan ik heel kort in zijn, ja. De persoonlijke begeleiding is ontzettend fijn, het sporten in de warmtecabine zorgt voor minder spierpijn en andere ongemakkelijkheden. Als ik het had gewild, had ik ook mee kunnen doen met groepslessen, ik had voedingsadviezen kunnen krijgen en BBB biedt ook persoonlijke coaching. Die begeleiding geeft BBB net dat beetje extra. Het enige nadeel is voor mij de prijs. Het is niet belachelijk duur, maar het is duurder dan een budget sportschool. BBB vermeldt zelf op de website niet de prijzen van de abonnementen en daar hebben ze een reden voor, ze willen graag dat mensen een gratis proefles nemen zodat ze zelf kunnen ervaren hoe fijn het is zonder dat ze zich laten afschrikken door de prijs. Dat is slim, want sporten bij BBB is een fijne ervaring en ik kan me heel goed voorstellen dat je na een proefles meteen de stap neemt om een abonnement af te sluiten.

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. oktober 29, 2013 / 17:15

  Zou ik ook echt eens willen proberen :)

 2. oktober 29, 2013 / 17:18

  Lijkt me ideaal idd en jeetje toch wel heel wat cm’s af! Voor mij houdt het sowieso op want heir in de buurt is er geen BBB en ik vrees, ondanks hoe fijn het zou zijn, dat de prijs toch wel boven mijn budget is!

 3. oktober 29, 2013 / 17:24

  Hahaha, wtf? Ik wist even echt niet wat ik zag. Dan ga ik liever naar Bikram yoga, net zo warm en het heeft dezelfde effecten op je lichaam. Toch raar dat mensen daar net zo raar van opkijken.

 4. oktober 29, 2013 / 17:24

  Ik vind het zo’n grappig concept! Ik zou het daarom graag een keer willen proberen. En dan inderdaad zoals jij voor 3 weken om te kijken of het wat voor je is. Zelf ga ik wel naar de sportschool dus met ‘gaan’ heb ik geen moeite. Leuk om te lezen dit en fijn dat je resultaat hebt gezien!

  liefs Mireille

 5. oktober 29, 2013 / 17:24

  Klinkt ideaal! In korte tijd flink trainen zonder spierpijn, perfect.

 6. oktober 29, 2013 / 17:31

  Het ziet er grappig uit :D

 7. oktober 29, 2013 / 17:53

  Klinkt heel interessant!!! En vind 7,5 cm in 2 weken toch een behoorlijke prestatie. Ik heb net mijn eerste les bikram yoga gehad (40 graden, dus ook heet!) en vond het heel fijn. Maar, wel een aanslag op je agenda want duurt 1,5 uur. Dan is dit toch een stuk sneller…

 8. oktober 29, 2013 / 18:17

  Ik vind het zo jammer dat dit zo duur is. Anders wil ik het ook wel!

 9. oktober 29, 2013 / 18:22

  Lijkt me echt heel interessant!

 10. oktober 29, 2013 / 18:30

  Goed geschreven review! Ik vind het wel een aparte manier van trainen, ik weet niet zo goed wat ik er van moet denken!

  • Marloes
   oktober 31, 2013 / 11:12

   Misschien moet je het dan gewoon een keer komen proberen Anneleentje
   x mloes ;)

 11. oktober 29, 2013 / 18:53

  Klinkt super, en wauw, 7.5 centimeter in drie weken vind ik klinken als een topprestatie!

 12. oktober 29, 2013 / 19:04

  Haha, slim van die prijzen ;) Werkte op mijn manege ook altijd zo. Het lijkt me wel leuk om eens te proberen! Maar wat kan je nou voor oefeningen doen in zo’n hokje?

 13. oktober 29, 2013 / 19:07

  Lijkt me echt heel fijn om te doen!

 14. oktober 29, 2013 / 19:25

  Fijne review, al klinkt de warme temperatuur mij letterlijk ‘benauwend’.

 15. oktober 29, 2013 / 20:01

  Lijkt het op een gegeven moment niet dat je in een oven ligt?

 16. oktober 29, 2013 / 20:03

  Ik ben wel benieuwd naar zo’n cabine!

 17. oktober 29, 2013 / 20:47

  Lijkt me een bijzonder ervaring. Ik ben zelf alleen niet zo van de oefeningen, ik sport liever met een grote groep in een zaal met harde muziek.. Ik hou zelf oefeningen doen nooit zo vol.

 18. oktober 29, 2013 / 22:18

  interessant! ik had er nog nooit van gehoord, maar ik snap de effectiviteit erachter wel. klinkt in ieder geval goed! ik ben altijd geïnteresseerd in nieuwe manier van sporten en trainen, dit lijkt me wel heel erg tof! ook fijn om je eigen ervaring ermee te horen :)
  xo, cheyenne

 19. oktober 30, 2013 / 10:34

  Wauw 7,5 in drie weken vind ik best veel! Goed van je :).

  Liefs, Mariette

 20. oktober 30, 2013 / 12:15

  Klinkt inderdaad als een fijne manier van sporten!