BOEKPRAAT: Mijn tweede boek ligt in de winkel!

 photo _T8A1861_WEB_kleur.jpg

Lieve mensen ik heb deze blog gisteravond geschreven toen ik er nog van overtuigd was dat mijn boek vandaag in de winkel zou liggen. Helaas is door een foutje bij het Centraal Boekhuis mijn boek nergens geleverd, niet bij Bol.com, niet bij boekenwinkels, nergens. Als het goed is ligt hij komende donderdag in de winkel en ontvangt iedereen hem die hem bij Bol.com besteld heeft. Ik vind het super jammer want had me er heel erg op verheugd mijn boek vandaag met jullie te kunnen delen, helaas is er weinig dat ik nu nog kan veranderen. Dankjewel voor jullie begrip.

Het begon eind 2016 met een idee, dat idee werd al schrijvende nog honderd keer aangepast en vandaag ligt het eindresultaat in de winkel. En misschien wel bij jou in de brievenbus. Mijn tweede boek ‘Ik heb geen zin’ is eindelijk overal te koop. En ook al zeg ik nu misschien ‘eindelijk’, twee weken geleden gaf ik nog de laatste aanpassingen door. De afgelopen twee maanden zijn toch wel heel erg snel gegaan.

Zelf heb ik mijn boek al bijna een week op mijn bureau liggen, naast mijn eerste boek. Ze zijn een prachtig stel samen. Al zeg ik het zelf. Maar wat vind je precies in ‘Ik heb geen zin’? Ik ga het kort en bondig proberen samen te vatten. Wens me succes.

Ik heb geen zin is opgedeeld in zeven hoofdstukken met een bepaald thema-smoesjes. In de hoofdstukken vind je dan weer allemaal kleine hoofdstukjes die met dat bepaalde thema te maken hebben. Zo begint het boek met het hoofdstuk ‘ziek, zwak en misselijk’. In ziek, zwak en misselijk vind je bijvoorbeeld een verhaal over een run die ik deed in het hooikoortsseizoen en een verhaal over een run die ik deed op 1 januari, nadat ik ’s nachts toch een paar glazen champagne teveel gedronken had. Andere hoofdstukken bevatten smoesjes over het weer, over dat je niet meer weet waarom je überhaupt hardloopt, over vakanties, denken dat je niet goed genoeg bent, over dat hardlopen ‘saai’ is en tot slot hebben we een hoofdstuk vol met verschillende motiverende verhalen.

Naast mijn eigen persoonlijke verhalen, deel ik ook zes verhalen van hardloopvrienden en familie. Mijn vader, broertje en zusje schreven alle drie een hoofdstuk. En ook Marloes, Laura en Anton-Jan hebben een bijdrage geleverd. Tot slot heb ik ook zes – voor mij inspirerende – personen geïnterviewd; mijn fysio Juliën Hagen, marathonloper Abdi Nageeye, 5000 en 10000-meter loopster Susan Krumins, Klaas Boomsma, hoofdredacteur van Runner’s World Olivier Heimel en ultramarathonloopster Léonie van den Haak.

Het boek heeft mij het afgelopen jaar ook meerdere malen geholpen van de bank naar de deur te komen. Want dat probeer ik met dit boek te bereiken, ik wil jou naar buiten helpen. Want ik weet dat het soms lastig is om die eerste stap te zetten. Zelf ben ik van nature ook een redelijk lui varken. Maar feit is, Netflix is leuker en sushi is lekkerder nadat je je eerst buiten in het zweet hebt gewerkt. Alleen om jezelf daarvan te overtuigen, als je lekker knus op de bank zit onder een dekentje na een lange werkdag, of wanneer je in bed ligt en de wekker op een onchristelijk vroeg tijdstip gaat… Dat is een dingetje. Nu beweer ik niet dat mijn boek het geheime medicijn is, maar wellicht helpt het je wel motiveren toch die eerste moeilijke stap te zetten.

Ik ben heel benieuwd naar wat jullie van mijn boek vinden. Laat het me weten in de comments. En vind het ook heel leuk om jullie foto’s op Instagram te zien. Tag me in je foto’s en gebruik de hashtag #ikhebgeenzin ! Onder alle foto’s op Instagram verloot ik een mooi boekenpakket van mijn uitgever A.W. Bruna!

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. Mark
  oktober 3, 2017 / 12:19

  Via YouTube ben ik samen met duizenden kijkers getuige geweest van het tot stand komen van je 2e boek. Je boekrelease is vandaag en ik wens je veel plezier en succes met de verkoop. ik heb er een goed gevoel over, want dat ventileerde je zelf ook al in je vlogs en je blogs van de afgelopen tijd!
  Groeten van Mark.

 2. Vera
  oktober 3, 2017 / 14:52

  Ik ben zo benieuwd! Je eerste boek heeft me al meerdere malen gemotiveerd en naar buiten gesleept. Ik blader hem nog heel vaak door, gewoon om even iets op te zoeken of voor de leuk. Met dit boek zal dat vast niet anders zijn :)

 3. oktober 3, 2017 / 18:07

  Wat jammer dat hij niet echt is uitgekomen! Ik ben op dit moment heel erg blut door mijn reis afgelopen zomer, maar als we salaris deze maand binnenkomt ga ik hem meteen halen. Vandaag was sowieso geen optie, want op 3 oktober is alles dicht in Leiden. Ik hoop dat donderdag alles goed gaat!

 4. Ilse
  oktober 3, 2017 / 22:51

  Wat balen zeg dat het donderdag is geworden! Ben er heel erg benieuwd naar, kan niet wachten tot ik hem donderdag krijg.

 5. Manon
  oktober 4, 2017 / 10:00

  Zo jammer dat je boek pas donderdag komt, maar zie het positief. Na je boeklancering van gisteren kun je nog langer nagenieten tot de eerste reacties van lezers via sociale media binnen komen. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd, ik kan nog wel wat motivatie tips gebruiken namelijk. Vind het lastig om bij drukke periodes op kantoor toch doordeweeks te blijven lopen.

 6. Iris
  oktober 5, 2017 / 08:15

  Hoi, ik zag net je vlog van de boek release (wauw wat zag je er mooi uit trouwens). Ik wilde nog even zeggen dat je je écht niet zo rottig moet voelen over de problemen met de leverdatum van het boek! Om te beginnen kun jij er zelf niks aan doen, en ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat ik al op een nieuw boek van jou wachtte sinds ik de vorige uit heb, dus dan maken die twee dagen extra ook niet zo veel meer uit toch? Wie wat bewaart die heeft wat :) maarja, inmiddels ben ik wel héél nieuwsgierig geworden dus ik kan niet wachten tot ie vanmiddag op mijn deurmat ligt!

 7. Sylvhna
  oktober 5, 2017 / 20:50

  Je bent voor mij altijd een inspiratie geweest om naar buiten te gaan. Je eerste boek heeft mij ook onwijs veel geleerd en ik ben nu aan het genieten van jouw tweede boek. Nu ben ik bij hoofdstuk 3 en je hebt me al gemotiveerd om vanmiddag weer naar buiten te gaan, ondanks de flinke storm die er stond.

  Dat je boek wat later is kan jij helemaal niks aan doen, hij is er uiteindelijk! Denk dat het voor iedereen wel een domper was dat hij er uiteindelijk niet was dinsdag. Ik had me er ook enorm op verheugd, omdat ik dinsdag jarig was en toch de dag alleen zou zijn. Ik had dus in gedachten om de dag lekker lezend door te brengen en inclusief een klein cadeautje voor mezelf. Helaas werd dat cadeautje vertraagd, maar nogmaals: jouw schuld is dat niet!

  Zo nog even verder lezen in je fijne boek en hoop dat er nog veel meer blijven volgen.
  Ik heb me vandaag na 2 hoofdstukken ook alweer ingeschreven voor 2 wedstrijden. Je bent en blijft altijd mijn hardloop-inspiratie!
  Proost op je nieuwe boek en hopen dat de volgende ook weer snel volgt!

  Liefs Sylvahna

 8. oktober 6, 2017 / 21:46

  Ik hardloop zelf niet maar volg nu al wel zo’n 3 jaar je blog, de hardloop blogs sla ik vaak wel over. Je vlogs kijk ik ook vanaf het begin en zijn leuk/herkenbaar/fijn om te zien. Ik denk echt dat je met dit boek een gat in de markt hebt! Ik hoop dat het een succes wordt. Je verhalen op je blog lezen fijn en vlot dus dat zal met je boeken ook wel zo zijn!