BLOGGING: 10 other things you should think of when starting a blog (as told by you!)

 photo RecentlyUpdated221-1.jpg
Wauw! Wat een leuke reacties op mijn blog over dingen waaraan je moet denken wanneer je een blog begint. En de tips die jullie gaven waren ook al zo fijn! Ik zet tien tips van jullie op een rijtje!

– Je moet ook kwaliteit leveren, anders lopen mensen bij je weg (Stacey)

Klopt helemaal, je kunt niet een paar weken crap blogs posten, dat merk je meteen. Ik heb ook wel eens mindere dagen en ik ben niet altijd even blij met iedere blog, daar baal ik heel erg van. Vooral als er na zo’n blog een kritische reactie komt. De reden dat die steekt? Omdat ik wéét dat het niet mijn beste werk is!

– Het is ook heel belangrijk om van te voren over je privacy na te denken (Mirjam)

Oeps, JA! Helemaal vergeten te zeggen, deze had eigenlijk wel in mijn eerste blog gemoeten. Privacy is heel erg belangrijk voor mij. Dat zou je misschien niet denken, omdat ik bijna alles deel. Maar geloof me, er is nog zoveel dat ik niet deel. Mijn liefdesleven bijvoorbeeld (ook al is dat momenteel niet eens een bestaand iets, haha). Ik sluit niet uit dat ik in de toekomst nooit iets zal schrijven of een foto van een toekomstige lover zal delen. Ik bedoel, ik kan me namelijk ook niet voorstellen dat mocht ik ooit gaan trouwen, ik de foto’s niet zal delen. Maar voor nu hoeft het niet zo nodig van mij.

– Onthoud: het stopt nooit! (Sabine de Witte)

Het stopt echt nooit! Laatst wilde ik een paar uurtjes slapen overdag omdat ik ’s avonds naar Oostenrijk ging rijden. Ik werd vijf keer gebeld door verschillende bedrijven, ik kwam er achter dat een blog online was gekomen die ik eigenlijk op social moest delen en daarna kreeg ik allerlei reacties op die blog. Tussendoor ging mijn mail ook de hele tijd door. Nee, even een paar uurtjes niets is er vaak niet bij. Zelfs in de skilift beantwoord ik mail! Dat is niet erg, dat is mijn keuze (ik had ook een out-of-office aan kunnen zetten), maar het is wel iets waar je over na moet denken.

– Je moet iets vinden waar je graag over schrijft en iets dat jij ook graag zou willen lezen (Francis)

Ik schrijf over mijn leven en de dingen waar ik van houd, ik denk dat ik dus wel de juiste blogkeuze gemaakt heb ;-)

– Doe het niet voor de bezoekersaantallen! (Daniëlle)

Toen ik begon deed ik het niet voor de bezoekersaantallen en de meeste blogs die ik schrijf, schrijf ik nog steeds puur en alleen omdat ik de dingen wil delen. Maar het is nu ook weer niet zo dat ik NOOIT op Google Analytics kijk. Als ik zie dat een blog scoort (en ik sta zelf ook achter die blog), weet ik wel dat ik vaker over dat soort dingen kan schrijven.

– Iedereen is uniek, dus als je dicht bij jezelf blijft, creëer je unieke content (Nesrin)

Hele mooie benadering! Blijf bij jezelf! Ik schrijf twee blogs per dag, als ik niet dicht bij mezelf zou blijven zou me dat dus écht niet lukken, dat kost veel te veel energie. De reden dat ik zoveel kan bloggen, is dat ik heel erg dicht bij mezelf blijf.

– Al schrijvend leert men (Daniëlle)

Helemaal waar! Doordat ik al bijna twaalf jaar blog heb ik echt mijn eigen manier van schrijven gevonden en ik schrijf nu ook vrij snel. Ik kan een blog van 800 woorden binnen een half uur schrijven als ik in de flow zit.

– Het moet absoluut geen verplichting worden, want dat merken mensen.. (Suzanne)

Liever drie blogs die vol overtuiging geschreven zijn, dan zeven ‘opvulblogs’.

– Niet stoppen als de bezoekerscijfers iets minder zijn.. (Miron)

Gewoon nooit stoppen, nooit, altijd doorgaan. Als je er iets van wilt maken tenminste…

– Als je succesvol wilt worden moet je er zoveel meer tijd insteken dan je denkt, social bijhouden, mails beantwoorden (Veerle)

Jup, dat was ook al één van mijn punten. Het is zoveel meer dan het schrijven van blogs. Van social (Instagram, Facebook, Twitter) tot mail (heel veel mail) tot telefoontjes (net als het eigenlijk niet uitkomt) tot events. Ik ga niet naar veel events, maar moet toch ook af en toe mijn gezicht laten zien, anders bouw je geen band met merken op (en die band is voor mij juist zo belangrijk!), die events zijn nog niet zo erg… maar de reistijd is voor mij vaak ook erg lang, met een event in Amsterdam ben ik eigenlijk minstens zes uur kwijt.

THANKS FOR SHARING LADIES!!!!!!!

Liefs,
Annemerel

Delen:

31 Reacties

 1. januari 22, 2015 / 17:37

  Heel wat interessante tips, tips waar ik in het begin van mijn blog nog niet zo over nagedacht had en nu ook wel begin te merken. Ik ben ook blij dat er tips tussen staan van bloggers die al een hele lange tijd bloggen en daarover ook een tips geven.

 2. januari 22, 2015 / 17:45

  Hé wat leuk dat je de tips nog eens in een artikel vermeldt. Vaak lees ik alleen een paar antwoorden die er al staan en wat daarna komt zie je niet meer.

  • januari 22, 2015 / 20:02

   Ja inderdaad. Ik lees vaak ook enkele reacties, maar nooit alles. Dus tof dat je de nuttigste er even uithaalt

 3. januari 22, 2015 / 17:54

  Wat leuk dat je er nog een artikel van maakt! Extra leuk dat mijn tip “the cut” heeft gehaald natuurlijk ;)

 4. januari 22, 2015 / 18:07

  Super leuk om te lezen!

 5. januari 22, 2015 / 18:12

  Super leuk om te lezen, echt handige tips! Ik heb er ook nog wel eentje: als je een blog hebt met veel foto’s, zorg dan dat die goed zijn, dan blijven mensen ook sneller hangen!

 6. januari 22, 2015 / 18:26

  Haha leuke aanvullingen weer! Ben het er helemaal mee eens. Voor mij inmiddels ook geen weg meer terug ;)!

 7. Linda
  januari 22, 2015 / 18:27

  Interessant! Ik ben bezig met het opzetten van een blog, dus ik neem je tips ter harte! Ik ben journalist/webredacteur, ik denk wel dat dit scheelt. Schrijven en taal is mijn sterke punt, maar bloggen is natuurlijk wel een andere tak van sport.

 8. januari 22, 2015 / 18:42

  Handig dat je de tips uit de reacties ook op een rijtje zet. Het kost inderdaad veel tijd, maar het is wel een fantastische hobby! x

 9. januari 22, 2015 / 18:51

  Leuk dat je reacties van bezoekers hebt meegenomen in dit artikel! Alle punten kloppen! En vooral het feit dat het tijd en energie kost, maar het hopelijk wel meer energie oplevert!

 10. januari 22, 2015 / 19:01

  Ontzettend leuk dat je er inderdaad een soort van “Part two” van hebt gemaakt!
  Je moet inderdaad je blog schrijven met dingen die jij leuk vindt en niet omdat je ze overal maar kan vinden!

 11. januari 22, 2015 / 19:21

  En zo is dat! Leuk om m’n eigen tip terug te lezen. :) Wel slechte timing nu er net een paar dagen niks op onze blog verschijnt. Hahaha..

 12. januari 22, 2015 / 19:24

  Oh leuk, zo’n artikel! Ik vind vooral diegene van dat bloggen geen verplichting moet worden, echt heel erg goed! Dan sla ik liever wat over.

 13. januari 22, 2015 / 19:45

  Dit heb je super leuk opgepakt. En ik vind het heel cool dat ik er tussen zit. Alles klopt, volgens mij heb jij een heel fijn publiek hier, want ik lees op andere blogs ook genoeg negativiteit van lezers.

 14. januari 22, 2015 / 20:03

  Ah leuk zeg die tips, heel handig! Maar ondanks alles is bloggen de leukste hobby die er bestaat haha. ;)
  X Emma

 15. januari 22, 2015 / 20:19

  Wat leuk dat je lezers de kans hebt gegeven om zelf de punten aan te dragen! Top…

 16. januari 22, 2015 / 21:01

  Heel fijn artikel! Je bent echt een voorbeeld en ik kan alleen maar hopen dat mijn blog ooit half zo succesvol wordt als die van jou.

 17. januari 22, 2015 / 21:17

  Leuk om te lezen! Dingen die je eigenlijk allemaal al wel weet, maar waarvan het toch handig is als je er zo nu en dan even aan herinnerd wordt!

 18. januari 22, 2015 / 21:29

  Jup, ook al deze tips zijn zo waar! Ik ben een tijd bezig geweest met het ontdekken wat bij mij paste en nu heb ik het helemaal gevonden, inderdaad door bij mijzelf te blijven en te doen wat ik leuk vind ram ik er nu twee blogs per dag uit (en omdat ik er nu alle tijd voor heb, maar dat terzijde) terwijl ik soms ook wel eens helemaal vast liep omdat ik iets deed wat eigenlijk niet mijn ding was. Het is ook wel eens een maandje stil geweest op mijn blog. Maar ik ben gewoon lekker doorgegaan en het gaat beter dan ooit! :-)

 19. Ilse
  januari 22, 2015 / 23:06

  Interessante tips, ik blijf lekker bij lezen.

 20. januari 22, 2015 / 23:42

  Heel interessant artikel, leuk dat je tips van anderen uit de reacties deelt en daarbij ook je eigen mening geeft. Ik vind het allerbelangrijkste inderdaad ook om dicht bij jezelf te blijven en te schrijven over wat je graag schrijft en over wat je zelf graag leest. Anders houd je het volgens mij niet vol!

 21. januari 23, 2015 / 07:19

  Handige tips! Zo leer je nog eens wat haha

 22. januari 23, 2015 / 10:32

  Hele fijn tips! Handig artikel!

 23. januari 23, 2015 / 11:42

  Heel interessant om te lezen. Super fijne en handige tips! Heb ik ook zeker wat aan x

 24. januari 23, 2015 / 12:23

  Goed artikel en heel handig! Hier kan ik zelf ook nog wel wat mee!

 25. januari 23, 2015 / 13:13

  Ze zijn allemaal zo waar! Helemaal mee eens!

 26. januari 23, 2015 / 13:26

  Heel handig! Ook super leuk dat je de tips van anders bloggers hebt gedeeld :)

 27. januari 23, 2015 / 13:47

  Zo’n handig artikel en ik sluit me hier helemaal bij aan! Topper!

 28. januari 23, 2015 / 17:28

  Wat leuk dat je hier een artikel over hebt gemaakt. Heb zeker wat aan de tips!

 29. januari 29, 2015 / 09:39

  Zo waar allemaal! Het zijn vaak dingen waar je niet aan denkt maar die wel het hele bloggerbestaan maken tot wat het nu is. thanks for sharing!