BELLA ITALIA: #6

Photobucket


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Dus… De zon scheen niet toen we gisterochtend wakker werden. Sterker nog, toen ik ’s ochtends om half zeven wilde gaan hardlopen kletterde de regen op het dakraam. Goed excuus dus om me nog een keertje om te draaien.

Een paar uur later werd ik weer wakker en stond er al een ontbijtje met warme bruine bolletjes en scrambled eggs op mij te wachten. Dat noem ik nog eens goed wakker worden. De zon scheen nog steeds niet, maar de regen was gelukkig wel verleden tijd. Prima dag dus om onze stek te verlaten en in de auto te stappen richting Verona. Ik hou van Verona. Het is de eerste Italiaanse stad die ik in mijn leven bezocht heb (twintig jaar geleden) en ik ben sindsdien minstens tien keer terug geweest. Twee maanden geleden nog, in de meivakantie. De stad is niet groot a la Rome of Milaan, zelfs kleiner dan Florence. Maar het doet me wel denken aan Florence, met de velen bruggen, het water, de heuvels aan de rand van de stad. Oh en natuurlijk: de fijne winkels, ijsjes en cappuccino’s zijn ook in beide steden in grote getale aanwezig.

Goed Floren… Ik bedoel.. Verona dus. Begonnen met een cappuccino bij “ons” barretje. Goede cappuccino’s drinken voor 1,20.. waar kun je dat nog meer? Wat volgde was een vlaag van verstandsverbijstering van mijn kant. De eerste twee winkels die ik binnen kwam gaf ik mijn totale shopbudget dat ik voor deze vakantie beschikbaar had gesteld uit. Maar ik had het ineens echt NODIG. (Herken je dat?). Bij Stefanel kocht ik een jumpsuit en een fijne trui (die ik ook heel leuk in combinatie kan dragen) en bij een Opticien kocht ik een zonnebril van Dolce & Gabbana. Zowel Stefanel als Dolce & Gabbana zijn merken afkomstig uit Italië. Ik zeg, super cultureel verantwoord. OK. Niet echt.. Maar goed, ik moet nu gewoon zorgen dat ik de overige 10 dagen dat ik hier ben geen geld meer uitgeef.

Na mijn uitspatting heb ik heel netjes gekeken hoe mijn moeder en zusje verder shopten en heb ik twee uur vrijwillig een berg beklommen (met meer dan 30 graden), naar een mooi uitkijkpunt. Okee… meervoud, mooie uitkijkpunten. Iedere keer dat we op een nieuw plateau kwamen dacht ik OMG, mooiste uitzicht en maakte ik foto’s. En dat ging dus wel een tijdje zo door (vandaar dat we naar boven en beneden er in totaal zo’n twee uur over deden).

Na “de berg” werd er weer geshopt (niet door mij), aten we heerlijk vers fruit (macedonia) en aten we ijsjes. Het was inmiddels zo warm geworden dat niemand überhaupt nog trek had in iets wat op een echte lunch leek.

Om vijf er waren we thuis en dronken we witte wijn en aten we lekkere hapjes. Na de wijn was ik zo rozig dat ik in het zonnetje in slaap sukkelde en om half negen stond er ineens een bord pasta carbonara voor mijn neus. Wat een leven… Ik heb nog tien dagen tegoed. Wat zeg ik… Misschien heb ik er nog wel meer, want mijn ticket terug heb ik nog niet geboekt en mijn ouders zitten hier nog wel even.

(Ahhh en ik ga waarschijnlijk de vraag krijgen of mijn zusje nog gaat bloggen.. Ze weet het niet. Ze vindt het erg moeilijk om na zo’n tijd van afwezigheid weer gewoon te beginnen en weet ook niet of ze het wel wil… Tot die tijd post ik gewoon lekker foto’s van haar mooie outfits.)

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

21 Reacties

 1. juli 14, 2012 / 12:33

  Ziet er weer heerlijk uit, geniet ervan!

 2. juli 14, 2012 / 12:49

  Verona is zo mooi! Die tweede foto is echt prachtig!

 3. juli 14, 2012 / 12:54

  Ziet er prachtig uit daar! Mooie foto’s

 4. juli 14, 2012 / 13:16

  Wat een heerlijk verslagje. Helemaal nu het hier wel echt een herfstdag is. Balen! Ben erg benieuwd naar je aankoopjes. Ik kocht afgelopen week ook ineens veel meer dan dat de bedoeling was en kwam thuis met een winterjas haha. Ach ja, je kan maar beter voorbereid zijn! ;)

 5. juliette
  juli 14, 2012 / 13:17

  Ahw wat jammer van roos! Ik mis haar blog echt ik vond het heel leuk om te lezen iedere keer :(

 6. juli 14, 2012 / 13:31

  Love the skirt! En verona ziet er prachtig uit, wil ik zeker is bezoeken:)

 7. Suusje Q.
  juli 14, 2012 / 13:31

  Jammer van je sleehakken er onder. Verder super elegant!

 8. Julie
  juli 14, 2012 / 13:48

  De outfit van je zusje is echt heel leuk! Erg elegant!

 9. juli 14, 2012 / 14:02

  Oi! Mijn camping zit vlak bij Verona! Zoveel zin krijg ik nu! :D

 10. juli 14, 2012 / 14:23

  Wauw, ziet er leuk uit daar! :D

 11. juli 14, 2012 / 14:33

  Wat zag je er mooi uit zeg! Een heel verschil met hoe ik eruit zie op vakantie :p En jullie zijn ook al lekker bruin! :-)

 12. juli 14, 2012 / 14:33

  Leuke foto’s hoor! Die grijze rok blijf ik prachtig vinden!

 13. juli 14, 2012 / 15:21

  Ik ben nog nooit naar Italië geweest en was van plan om volgend jaar naar een Spaans eiland te gaan, maar als ik deze foto’s zie dan wil ik misschien toch wel naar Italië.

 14. Akke
  juli 14, 2012 / 16:22

  Wat leuk om zo je verslagjes te lezen van Italië. Ik zit op dit moment ook in Italië en ga over twee weken zeker een bezoek aan Verona brengen na deze mooie foto’s! Veel plezier nog in Italië!

 15. juli 14, 2012 / 16:48

  Zeg de Italiaanse economie supporten is op dit moment ook een nastrevenswaardig doel.

 16. juli 14, 2012 / 19:10

  Prachtige foto’s, Italie lijkt me super! En je rok vind ik erg mooi :)

 17. juli 14, 2012 / 19:39

  Wat lijken jij en je zusje veel op elkaar! En ik vind je outfit super!!

 18. juli 15, 2012 / 12:02

  Wat is het toch een heerlijk land en wat heb je het prachtig in beeld gebracht!

 19. juli 15, 2012 / 15:59

  Wat een heerlijke verslagen allemaal uit Italie! Super om te lezen en te kijken naar die mooie foto’s.
  Ben benieuwd naar je aankoopjes, de zonnebril is in iedergeval erg mooi

 20. juli 15, 2012 / 16:08

  Echt jaloers op het mooie weer waarin jij mag vertoeven. Een groot contrast met het slechte weer hier jammer genoeg. Geniet er nog maar zoveel mogelijk van!

 21. Ella
  juli 15, 2012 / 19:50

  Misschien kan je zusje af en toe op jouw blog bloggen? :) Dan is er minder druk van zoveel keer per week een artikel online hebben (en het bespaart jou ook wat tijd ;)).