BELLA ITALIA: #4

Photobucket

Mijn welgemeende excuses. Alweer een paar foto’s van instagram. Ik gedraag me als een slechte blogger en ben de afgelopen dagen (mijn hardlooprondjes excluded) helemaal niet op avontuur geweest. Net als dinsdag lag ik gisteren voor een groot gedeelte van de dag aan het zwembad.

Hoe zo’n dag er dan ongeveer uit ziet?

Nou.. Dan gaat om half zeven de wekker en dan denk ik “MEEN JE NIET”. Maar vijf minuten later sta ik in hardloopkleding buiten drie glazen ijskoud water te drinken. Ik loop eerst 70 meter naar het toilet (dat weet ik, want mijn horloge staat die eerste 70 meter natuurlijk al aan, iedere meter telt he!)

Ik loop tien kilometer (hard), denk af en toe eventjes dood te gaan (bergopwaards met 25 graden is best heftig) en drink als ik thuis kom een liter water. Ik pak mijn kleding voor de douche en denk een ijskoude douche te nemen. Die valt tot nu toe iedere keer net iets warmer (noem het gerust HEET) uit. Om 8.00u ‘s ochtends wordt er blijkbaar nog niet gedoucht om voor een koude douche te zorgen.

Als ik terug kom pak ik mijn MacBook en loop ik naar een van de restaurants hier met Wifi-verbinding. Ik bestel een cappuccino, ga online (als het me lukt) en zet de stukjes in wordpress die ik de avond ervoor al geschreven heb. Ik maak een rondje langs mijn favoriete websites en stuur wat nieuwtjes door naar mijn collega’s bij Girlscene. Na een halfuurtje gaat de verbinding uit en loop ik weer terug voor het ontbijt.

Ontbijt bestaat meestal uit een warm broodje uit de oven met Italiaanse ham, groene thee en fruit. LEKKER! Na een espresso en wat Italiaanse amandelkoekjes is het tijd voor een lading zonnebrand en wordt de tas ingepakt.

Rond elf uur ben ik in het zwembad en neem ik mijn positie in. Als een aangespoelde walrus lig ik in het ondiepe gedeelte naast mijn zusje of ben ik samen met mijn iPod Shuffle. Af en toe een beetje draaien en drie uur later is het tijd om het zwembad weer te verlaten. Tijd voor de lunch.

Lunch bestaat meestal uit iets van pannenkoeken of weer warme broodjes met Italiaanse ham. Na een korte siesta is het om half vier alweer thuis voor nog twee uurtjes zwembad. Die twee uur breng ik op dezelfde manier door als die drie uur eerder vandaag.

Als ik terug kom is het tijd voor stokbrood met zelfgemaakte tonijnsalade. Doordat ik ‘s ochtends heb hardgelopen heb ik 24/7 honger. Er wordt dan ook VEEL gegeten. De rest van de dag heb ik qua tussendoortjes alleen wat schepijsjes op, maar ja.. dat zet ook niet echt veel zoden aan de dijk. Natuurlijk worden de stokbroodjes met tonijnsalade vergezeld met een lekkere Italiaanse witte wijn.

De borrel loopt langzaam over in een barbecue of pastafeest. Gisteren was het barbecue. Heerlijk! Na een schranspartij sluiten we de maaltijd weer af met een espresso en amandelkoekjes. Inmiddels is het meestal een uurtje of negen en is het tijd om mijn laptop erbij te pakken. Tijd om te schrijven! Blogjes, mijn kleine ‘projectje’ (dat stelt op het moment nog zo weinig voor dat ik het liever nog niet met de rest van de wereld deel), net zo lang totdat mijn ogen zwaar worden en ik het idee krijg dat ik mijn hoofd vast moet houden om rechtop te blijven.

Dan is het dus tijd voor mijn bed en is het einde zwembad-luilekker-dag.

Vandaag hebben we er weer zo’n eentje. Maar morgen schijnt het weer wat minder spectaculair te worden en is de kans groot dat we onze horizon weer een beetje gaan verbreden. Of nou ja, waarschijnlijk wordt het zoiets als Verona, daar was ik twee maanden geleden nog dus ehh echt verbreden…? Ach, ik geniet en daar gaat het om toch?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

32 Reacties

 1. Anna
  juli 12, 2012 / 12:15

  In zo’n camping slaap je dan echt in een tent met het warme weer? Waarleg je je kleding meer?

 2. juli 12, 2012 / 12:18

  Klinkt heerlijk!! Ik heb alleen 1 vraagje.. loop je 10 kilometer hard op een lege maag? Of eet je wel iets van tevoren?

  • Lola
   juli 12, 2012 / 15:48

   Dat vroeg ik me ook af, want zo lijkt het of je pas om half 1 met de lunch voor het eerst iets eet, terwijl je om half 7 op staat en dan neerzetten dat je zoveel eet (wat broodjes of pannekoeken en een salade op een hele dag). Als je dat veel vindt snap ik wel dat je zo’n lijntje heb;)

  • Ella
   juli 13, 2012 / 10:17

   @Lisa & Lola: er staat toch nog een ontbijt tussen ook ;) na de cappuccino

   • lola
    juli 13, 2012 / 12:54

    Oké dan heb ik er over heen gelezen

 3. juli 12, 2012 / 12:30

  Klinkt geweldig! Respect voor die 10 kilometer, en al helemaal met die 25 graden. wow.

  • Marjolein
   juli 14, 2012 / 02:28

   Wat heerlijk meis! Voor het slapen gaan dacht ik ‘even Annemerel.com checken!’, dit was twee uur geleden. Haha we genieten van je posts! Liefs

 4. juli 12, 2012 / 12:38

  Dat klinkt echt als een perfecte dag. Zucht… Geniet er maar van, hier in NL komt het met bakken uit de hemel en lijkt het wel herfst!

 5. L.
  juli 12, 2012 / 12:55

  Heerlijk om op vakantie toch niets te (moeten) doen! Ik heb er begrip voor als je wat minder foto’s maakt of je post wat korter is ;)

 6. An
  juli 12, 2012 / 12:56

  Is je zusje eigenlijk gestopt met bloggen?

 7. juli 12, 2012 / 12:57

  Have fun nog!

 8. juli 12, 2012 / 13:01

  Ik ben zo jaloers dat je elke dag lekker in de zon ligt;) Het weer is hier zo dramatisch dat ik bijna ga denken dat het gewoon herfst is:( Ben altijd zo bang dat we de zomer helemaal overslaan haha

 9. juli 12, 2012 / 13:05

  Ik vind het al heel wat dat je je wekker zo vroeg zet om te gaan hardlopen en even te bloggen! En dat je de rest van de dag alleen maar aan het zwembad ligt is alleen maar logisch, daarvoor ben je op vakantie toch :). Veel plezier nog! X

 10. Britt
  juli 12, 2012 / 13:20

  Waar heeft je zusje die bikini vandaan? Vind hem echt geweldig!

  Have fun! Geniet lekker van je vakantie!

 11. juli 12, 2012 / 14:40

  Leuk om te lezen. Hoezo die wekker eigelijk? Het is vakantie toch? Dus dan een uurtje minder aan het zwembad en langer om uit te rusten. Of klinkt dat heel gek!

  • Annemerel
   Auteur
   juli 12, 2012 / 19:23

   Als ik later ga hardlopen dan is het zo stervensheet dat ik het amper 5 kilometer kan volhouden ;-)

 12. juli 12, 2012 / 15:21

  Klinkt als een heerlijke vakantie!

 13. juli 12, 2012 / 15:41

  Ik wil ook!

 14. juli 12, 2012 / 16:29

  Klinkt echt leuk !
  Veel plezier verder daar..
  x

 15. juli 12, 2012 / 17:01

  Ik weet niet hoe lang ik deze blogjes nog aankan met deze Hollandse Snert Zomer.

 16. juli 12, 2012 / 17:01

  Ik weet niet hoe lang ik deze blogjes nog aankan met deze Hollandse Snert Zomer.

 17. juli 12, 2012 / 18:03

  ik ga morgen op vakantie en ik kan niet wachten! onze dagen op vakantie zien er ook altijd zo uit, behalve dat hardlopen dan haha! verder alleen maar veel lekker eten en niks doen aan het strand. X

 18. juli 12, 2012 / 18:18

  Dat heb je goed voor elkaar, wat een heerlijke vakantiefoto’s!

 19. juli 12, 2012 / 19:40

  Is dat niet het zwembad op Piani di clodia aan het garda meer :D?! Heerlijke camping!! Veel plezier!

 20. juli 12, 2012 / 19:53

  Leuk!!

 21. juli 12, 2012 / 21:40

  Je weet wel hoe je ons jaloers kunt maken… ;)

 22. juli 12, 2012 / 23:51

  Dat klinkt echt als het perfecte leven! Geniet ervan! :)

 23. juli 13, 2012 / 07:24

  Knap hoor, elke dag zo vroeg de weg op om te gaan lopen!

  Geniet er verder van :-)!

 24. juli 13, 2012 / 07:30

  Heerlijk hoor, die zwembaddagen! Maar ook lekker dat jullie morgen (of is het nou vandaag?) ff wat anders gaan doen, ik wil altijd wel een beetje afwisseling :)
  En knap van je dat je blijft sporten, hoewel ik zo vroeg opstaan op vakantie gekkenwerk vind haha!

 25. juli 13, 2012 / 08:39

  Oh dit klinkt heerlijk en Verona vind ik een super leuke, mooie stad

 26. juli 13, 2012 / 17:57

  Klinkt heerlijk! :) geniet er van!

 27. juli 13, 2012 / 19:48

  Mooi hoe je zo’n simpele dag leuk kan beschrijven!