BEAUTY: The French Pharmacy

 photo DSC_2638.jpg

Ik ben sinds een paar maanden (dankzij Alexandra) groot fan van de apotheek in Parijs. Ik ben een klein beetje spuit 11 als je bekijkt hoeveel hierover al op beautyblogs geschreven is, maar goed, ik associeerde Parijs voorheen niet als beauty-walhalla, maar als de stad van Maje, Ladurée en de Eiffeltoren. Nu weet ik wel beter… De apotheek in Parijs zit voortaan in mijn vaste Parijs-route en die gaat daar voorlopig niet meer uit. Vaste route zeg je? Maar op iedere straathoek zit toch een apotheek? Klopt. Maar de apotheek in Saint-Germain de ‘City-Pharma’ is de apotheek waar je moet zijn. Ze hebben er alles en het is vaak nog een paar euro goedkoper dan bij de apotheek op de hoek. Voordat je hierheen gaat moet je wel compleet rustig zijn, het is hier zo druk en als je hier met de verkeerde (gehaaste) instelling naar binnen gaat is de kans groot dat je gillend gek wordt. Je kunt er niet lopen van de hoeveelheid mensen en de rijen voor de kassa zijn afschuwelijk. Maar je moet er iets voor over hebben, niet waar…

Goed wat moet je nu precies kopen als je bij de City-Pharma bent…

Bioderma Créaline H20
Dit is een make-upremover die je zowel voor je gezicht als je ogen kunt gebruiken. Het is een reiniger voor de (zeer) gevoelige huid. Er zit geen geur aan, er zitten geen parabenen in en ook geen alcohol. Deze make-upremover droogt je huid niet uit, maar werkt juist hydraterend. Je hebt deze flessen in alle soorten en maten. Ik kocht een flesje van 100ml voor op reis (2,99) en twee grote 500ml flessen die bij elkaar (14,99) kostten. Een liter make-upremover voor nog geen vijftien euro dus. Geen geld.. toch? Oh ja en ook niet geheel onbelangrijk, het haalt écht al je make-up van je gezicht.

Avibon
Avibon mag op dit moment eventjes niet verkocht worden. Het is een crème die voor het grootste gedeelte bestaat uit Vitamine A, dit werkt tegen droge plekjes, maar ook puistjes en de eerste rimpeltjes. Een wondermiddel dus. Het schijnt dat celebs dit massaal op hun gezicht smeren. Ik vind dat mijn gezicht heel lekker ‘vol’ aanvoelt nadat ik de crème ’s nachts gebruikt hebt. Maar zoals ik al zei, mag Avibon op het moment niet verkocht worden. Toen ik vroeg waarom zeiden ze dat het kwam doordat de molecuul onstabiel is en dat er op dit moment gewerkt wordt om dit weer in balans te brengen(?). Ik ben geen scheikunde expert en het klonk voor mij dus allemaal heel erg vaag (vooral omdat dit gesprek in het Frans/Engels gevoerd werd), maar goed, even wachten dus, totdat dit weer op de markt gebracht wordt. Het kostte me in maart maar 5,99 voor een tube van 30 gram.

BiafineAct
Deze crème werkt fantastisch tegen brandwonden. Maar je hoeft niet alleen heet water over jezelf heen te gooien of met je arm tegen een hete oven aan te komen om deze crème te gebruiken. Mensen die een hele droge huid hebben door acnémedicatie of die een peeling hebben gehad, of verbrand zijn in de zon kunnen deze crème ook heel goed gebruiken. Ook mensen die bestraald zijn gebruiken deze crème op de plekken waar ze bestraald zijn. Goed, waarom heb ik deze crème gekocht? Nou in eerste instantie omdat hij overal in de winkel lag en maar 3,49 was voor 140 gram (en daar ben ik heel erg gevoelig voor), daarnaast heb ik wel eens last van kleine extreem droge plekjes en daar kan ik deze crème prima voor gebruiken.

Embryolisse Hydra-Mat
Ik heb heel veel gehoord over Embryolisse crème. Ik ben niet voor de originele crème gegaan, want die is echt puur voor het hydrateren voor het gezicht (heb ik me laten vertellen), heel veel make-up artists gebruiken deze crème en het moet fantastisch zijn. De make-upartist bij mijn Grazia shoot gebruikte het bijvoorbeeld voor mijn lichaam, om me net wat meer glow te geven. Goed, ik ben gegaan voor de Hydra-mat versie. Deze hydrateert ook heel goed, maar heeft daarnaast een matterend effect en dat is bij mij wel nodig. De crème verkoelt de huid en reguleert de talgproductie. Ik betaalde 11,99 voor 40ml.

Klorane droogshampoo
Er werkt geen droogshampoo beter dan de droogshampoo van Klorane. Hij zorgt er echt voor dat je net even iets langer kan wachten met een wasbeurt en als je behoefte hebt aan volume is dit ook je vriend. Ik heb veel droogshampoo’s getest (Andrélon, Syoss, Batiste) maar dit blijft mijn favoriet. Hij kost 7,99 voor 150ml bij de City-Pharma.

Vichy Détranspirant Intensif 72H
Ik gebruik al minstens tien jaar alleen deodorant van Vichy. De enige deo waar ik geen bultjes van krijg en die ervoor zorgt dat ik niet ga stinken ;-) (niet geheel onbelangrijk). In Nederland zijn de Vichy Deo’s vrij duur, deze deodorant kost bij mijn apotheek bijvoorbeeld 11,99. Bij de apotheek in Parijs kocht ik er 2 voor precies dezelfde prijs.

Avène Eau Thermale Water Spray
Dit water is heerlijk om op je gezicht te spuiten als je het warm hebt, maar het wordt ook gebruikt om je make-up langer op je gezicht te laten zitten door visagisten. Daarnaast kun je dit water ook gebruiken als je je gezicht gaat reinigen. Teveel water op je gezicht kan uitdrogend werken, dit water kun je wel op je gezicht gebruiken zonder het uitdrogingsgevaar te hebben. Het water zit vol mineralen die het gezicht voeden. Het verfrist, kalmeert en hydrateert. Het kostte me 5,99 voor 150ml.

Ben jij wel eens bij een Franse apotheek geweest? Heb jij tips voor producten die ik de volgende keer echt moet proberen!

Liefs,
Annemerel

Delen:

35 Reacties

 1. augustus 20, 2013 / 17:06

  Die makeup remover van Bioderma is top!

 2. augustus 20, 2013 / 17:10

  Kijk dat is fijn. Ik zocht nog een goede makeup remover en ga deze binnekort maar eens proberen.

 3. augustus 20, 2013 / 17:11

  Hm die make-up remover klinkt wel aantrekkelijk. Alhoewel ik Parijs vaak heb bezocht ben ik daar nog niet geweest. Ik woon nu in Berlijn en daar heb je dan weer fijn goedkope DM drogisten :)

 4. augustus 20, 2013 / 17:27

  De make-up remover klinkt inderdaad goed!

 5. Anoniem
  augustus 20, 2013 / 17:30

  Als je brak bent of een kater hebt is er Citrate de betaine, het zijn bruistabletten die je oplost en het werkt tegen hoofdpijn, misselijkheid en algemene malaise na teveel drinken haha. Het zijn 20 tabletten voor ongeveer 5 euro.

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 20, 2013 / 17:31

   Wat een goede tip!!!

 6. Marijke
  augustus 20, 2013 / 17:30

  Vorige week ben ik ook voor het eerst naar de City-Pharma geweest. Haha ik vond het wel leuk al die mensen! De volgende keer als je gaat moet je de Nuxe huile prodigieuse proberen. Dqt is echt een hele fijne droge olie, je huid wordt er echt super zacht van en het ruikt ook nog eens lekker!! :)

 7. augustus 20, 2013 / 17:34

  Ik ben er nog niet geweest maar misschien ga ik binnenkort naar Parijs en kan ik een kijkje nemen.

 8. augustus 20, 2013 / 17:36

  Oeh ik ben een groot fan van de Parijse apotheek! <3 Zo ligt er nog een halve liter tube van Biafine op voorraad. Mijn favoriete nachtcrème als mijn huid wat onrustig oogt, omdat hij puistjes laat verdwijnen als sneeuw voor de zon. ;) Bioderma staat voor mijn volledig tripje op de shoppinglist, daar ben ik zoooo benieuwd naar!

 9. augustus 20, 2013 / 17:40

  Oh ik ben heel erg benieuwd naar die crème met Vitamine A. Idd een vaag verhaal. Maar in Nederland mag dit niet zonder recept verkocht worden, dus al een plus dat dat normaal in Frankrijk niet zo is. Vit A helpt ook bij acne (interessant detail voor mijzelf). Heb er nog nooit geshopt maar lijkt me erg interessant om te zien wat ze in Frankrijk allemaal verkopen OTC. Jeeej!

 10. augustus 20, 2013 / 17:49

  Ik haal altijd embryolisse crème en klorane shampoo, crèmespoeling en anti klit spray en maskers van kibio en nuxebij de pharmacie in Frankrijk.

 11. augustus 20, 2013 / 17:53

  Klinkt goed allemaal!

 12. augustus 20, 2013 / 17:58

  Klinkt goed! Ik heb geen tips, maar ik ben wel benieuwd naar deze producten!

 13. augustus 20, 2013 / 18:03

  Fijne producten. De Avene spray gebruik ik ook. Hij is erg prettig!

 14. augustus 20, 2013 / 18:27

  Ik ben ook fan van Embyolisse! en de Biafine crème gebruik ik altijd als ik verbrand ben en heel soms als mij huid heel slecht is.

 15. assia
  augustus 20, 2013 / 18:41

  Tegen mij werd rond pasen gezegd dat er een brand was geweest in de fabriek die avibon produceert. Raar dan zeg.

  Ik heb de originele embryolisse en vind hem niet zo boeiend eigenlijk. Beetje te vettig ook voor mn gezicht. De biafine gebruik ik altijd na het scheren.

  Enige waar ik fan van ben is de doliprane in capsules. Dit is gewoon paracetamol maar dan niet van dat samengeperste poeder wat zo blijft hangen op je tong.

  En ik ben fan van la roche posay. De reinigers drogen niet uit en fijne gezichtscremes.

 16. augustus 20, 2013 / 18:48

  Die make-up remover klinkt fijn. Zo’n spray heb ik van La Roche Posay (of Vichy geloof ik) en is echt heel fijn als het buiten zo warm is om even op te frissen.

 17. augustus 20, 2013 / 18:49

  Had ik ook niet verwacht van Parijs!

 18. augustus 20, 2013 / 18:58

  ik ben wel een pharmacie binnen gegaan in Frankrijk maar niet echt iets gekocht.. Had ik dit maar eerder gelezen ;) Ik heb er wel wat leuke china glaze lakjes gescoord!

 19. augustus 20, 2013 / 19:05

  Ik ben echt heel erg benieuwd!

 20. augustus 20, 2013 / 20:49

  Ruikt de droogshampoo van Klorane ook nog lekker? :)

 21. augustus 20, 2013 / 20:55

  Fijn lijstje!! Nog een aanrader is de Nuxe Huile Prodigieuse! :-)

 22. Moor
  augustus 20, 2013 / 21:46

  Berichtje van een franse lezeres :)

  Het aller fijnste product van bioderma vind ik dus de make-up remover die jij hebt hebt, en de face wash ‘Sébium Gel Moussant’. De face-wash is écht een aanrader als je last van puistjes hebt, ze verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  Verder is de dagcrème van Avène heel fijn, ik weet niet uit me hoofd hoe die precies heet maar ze hebben er een voor alle typen huid, dus gewoon zoeken naar die bij je huid pas.

  Voor body lotion vind ik de ‘Mixa’ bodylotions heel fijn, hele basic lotions die je huis goed hydrateren zonder alhocol etc..

  De ‘René Furterer’ leave-in spray is ook een aanrader, hij ruikt heeeeeerlijk en verzorgt je haar heel goed.

  En dan als allerlaaste aanrader zijn alle shampoo’s en bodywash dingen van ‘Le Petit Marseillais’. Ze ruiken echt zo lekker, je kan je bij de supermarkt halen en de geur blijft heel lang hangen.

  Oh en natuurlijk de parfum ‘La Petite Robe Noir’ van Guerlain die je (ik geloof) niet in Nederland kan halen! Het is de lekkerste parfum die je ooit zult ruiken (echt waar!) maar helaas zit er een pitig prijskaartje aan.

  Nou dit was dan alles, hoop dat je er wat aan hebt!

 23. augustus 20, 2013 / 22:47

  Wat een heerlijk artikel!! Lekker Parijs meets beautyblogger! Nu wil ik helemaal gaan…!

 24. augustus 21, 2013 / 00:07

  Klinkt allemaal super, behalve het molecuul verhaal ;) ik ben nu wel benieuwd hoe dat zit….

 25. Marieke
  augustus 21, 2013 / 08:13

  Hi Annemerel,
  Bedankt voor al je leuke blogs. Ik volg je nu al zeker een half jaar stilletjes, en zal nu ook eens reageren ;-)

  Voor iedereen die geen tripje Parijs in t vooruitzicht heeft: de
  Embryolisse creme kocht ik een paar weken geleden gewoon in Nederland bij een DA-drogist.

 26. Lonneke
  augustus 21, 2013 / 09:04

  Zei je gister niet dat je deo, remover, ondergoed en een hele leuke trui had gekocht?
  Wat is dit dan ;-)?

  Hhaha, nee hoor, geniet er van als je het je kan veroorloven! Enn bedankt voor de tips!

 27. augustus 21, 2013 / 09:35

  Herkenbaar, eerder ging ik in Spanje helemaal los, maar Frankrijk blijkt nog goedkoper!

  Op aanraden van jou de Bioderma remover gekocht, fantastisch spul! Verder gaat er altijd Nuxe mee, Les Petit Marseillas, Rhinacort (neusspray met anbitiotica), aerius tegen hooikoorts, hier vrij verkrijgbaar en goedkoper dan in NL, de pil is hier ook goedkoper en los te halen, ibuprofen 600 en daglenzen. Veel cheaper dan in Nederland!

  En als je je echt slecht voelt, meteen naar de apotheek en ze geven je een combi van vitamine c, zink en paracetamol icm iets homeopathisch en de dag erna ben je weer topfit!

 28. augustus 21, 2013 / 10:07

  Ik ontdekte deze zomer ook (door toeval) pas dat de Franse apotheken zo fijn zijn! Moest iets hebben tegen mijn enorme verkoudheid en toen zag ik dat Vichy daar zo goedkoop was. Meteen een extra grote fles Micellaire reinigingslotion gekocht :)

 29. augustus 21, 2013 / 10:30

  Handig artikel, ik wist helemaal niet dat Franse apotheken zo fijn zijn! Dus je bent niet helemaal spuit 11 haha! :) XX

 30. augustus 21, 2013 / 11:26

  Hier in Belgie kost een 500 ml fles Bioderma bij de apotheek 20 euro! Als ik weer eens in Parijs ben ga ik flink inslaan, ik kan niet meer zonder. Ik gebruik ook al jaren de dagcreme van Avene (pour peaux intolerantes), voor de hele gevoelige huid. Irriteert niet, hydrateerd goed en is niet ‘vettig’. Echt een aanrader!

 31. augustus 21, 2013 / 15:55

  Hmm ik heb nooit geweten dat de apotheek in Parijs zoveel goede producten voor een betaalbare prijs verkocht werd. :D

 32. augustus 23, 2013 / 11:48

  Top! Weet ik direct wat ik volgende keer kan halen als ik weer in Paris ben ;-)!
  Waneer gaan we ?

 33. e
  augustus 27, 2013 / 17:15

  rhinofebral: super tegen verkoudheid, dichte neus, bijholte-ontsteking
  Novacetol: geweldig: paracetamol/codeine/aspirine