BEAUTY: On a Foundation Hunt

Photobucket

Ik ben naarstig op zoek naar een nieuwe foundation. Een HG (Holy Grail) zoals ze dat zo mooi in Beautyblogland noemen. Als jullie bovenstaande foto zien denken jullie waarschijnlijk, je hebt volgens mij wel genoeg foundation Annemerel. Maar niets is minder waar.

De foundation van Kanebo is veel te oranje voor mijn gezicht, Teint Innocence van Chanel kocht ik zes(!) jaar geleden, in 2006 dus. De enige reden dat ik die nog niet heb weggegooid is omdat ‘ie zo ontzettend lekker ruikt. Color Ideal van Lancôme is wel mooi, maar maakt me ook wat grauw. Lancôme Teint Miracle heb ik de afgelopen twee jaar gedragen (en dat is ook wel aan het flesje te zien, die is vrijwel op). Het doosje van Chanel is al vijf jaar oud (maar het doosje is zo mooi) en de Studio Fix van MAC is ook al wat ouder en ik heb teveel “reliëf” op mijn gezicht, waardoor de foundation echt op mijn huid blijft liggen.

OK. Zijn jullie het nu met me eens?! Ik heb een nieuwe foundation nodig. Teint Miracle van Lancôme is goed, maar ik twijfel. Ik zou eigenlijk wel iets meer dekking willen. Maar ik wil ook dat ik de foundation makkelijk op kan brengen en dat er geen olie in zit, want daar krijg ik (nog meer) acné van. En als je dan eindelijk een foundation gevonden hebt die aan alle criteria lijkt te voldoen, dan moeten ze ook maar net JOUW kleur hebben. Hij mag niet te donker zijn, maar ook niet te grauw. Het liefst heb ik een foundation van Chanel, want oh die geur vind ik zo lekker (als je ooit een Chanel foundation gehad hebt weet je wat ik bedoel). Hij moet dekken, maar je moet hem ook niet zien zitten. Kortom… Ik heb een wonder smeerseltje nodig.

Nu is mijn vraag aan jullie… Hebben jullie jouw HG al gevonden en zo ja, WELKE IS HET?! Ik heb zelf al avonden lang op Makeupalley.com door reviews gebladerd en kan door de bomen het bos niet meer zien.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

65 Reacties

 1. Julie
  september 26, 2012 / 12:04

  BB cream voor gemengde tot vette huid van Garnier! Dekt als een foundation, smeert heel goed open, perfecte kleur voor mij (heb de variant voor lichte huid), helemaal niet duur en de toestand van mijn huid is er echt op verbeterd (gebruik het nu ongeveer een maand). Een echte aanrader!

 2. essia
  september 26, 2012 / 12:07

  Bobbi Brown! Heel veel kleuren en zonder olie.

 3. september 26, 2012 / 12:08

  Ik gebruik een moisture tint van MAC en die meng ik dan nog met mijn dagcreme (waarschijnlijk bega ik hiermee allerlei beautyverboden). Maar ik vind dat ze bij MAC heel goed advies geven en echt de tijd voor je nemen als je met een vraag komt.

 4. september 26, 2012 / 12:13

  Op dit moment gebruik ik geen foundation meer, alleen concealer van MAC, Pro Longwear. Echt een super smeersel!

 5. september 26, 2012 / 12:16

  Oh, ik heb hetzelfde probleem! Ben ook op zoek naar de ideale foundation. Tot nu toe gebruikte ik altijd Even Better Makeup van Clinique (fijn maar iets te duidelijk zichtbaar), en sinds kort heb ik de BB creme van l’Oreal maar die dekt niet voldoende voor al mijn ‘oneffenheden’. Keep me posted als je het wondermiddel hebt gevonden…

 6. me
  september 26, 2012 / 12:21

  Veel te veel werk een foundation, ik gebruik hooguit een BB-creme maar kan het me dan gelukkig ook wel veroorloven want geen last van acné en die paar vlekjes die iedereen op zijn/haar huid heeft storen me niet.

 7. Esmee
  september 26, 2012 / 12:22

  Chanel’s vitalumiere Aqua foundation in Beige Rose is de fijnste foundation die ik ooit heb geprobeerd, echt je wilt niet anders meer!

 8. Ris
  september 26, 2012 / 12:25

  De Chanel Vitalumiere Aqua is een ge-wel-dige foundation, maar die heeft wel een vrij lichte dekking. De Perfection Lumiere heeft volgens mij de meeste dekking. De meeste Chanel foundations zijn wel fijn en in een goede (lichte!) kleur. Als je naar een Chanel counter gaat, kan je vragen of de verkoopster het bij je aan wil brengen of een sampletje vragen. Succes!

 9. Wieske
  september 26, 2012 / 12:31

  De nieuwe van Max Factor is fijn! Facefinity all day flawless foundation, onlangs nog gereviewd door een bekende beautyblog. Ik heb echt al véél foundation geprobeerd en gehad maar deze blijft echt wel het langste zitten en dekt ook nog eens goed. Ik meng hem wel met een iets zachtere foundation want hij is wel ietsje droog voor mijn huid op dit moment.

 10. Kim
  september 26, 2012 / 12:33

  Hi Annemerel,

  Ik zou je de Matchmaster van MAC aanraden. Dekt denk ik genoeg jouw huid en is niet te ‘pancake’ achtig. Het is mijn favoriet in ieder geval. En genoeg kleuren!

 11. Liesbeth
  september 26, 2012 / 12:33

  Mijn absolute HG is de matte foundation van FACE Stockholm: veel kleurenkeuze, ideaal voor mijn vette huid, goede dekking… Het enige nadeel is de verkrijgbaarheid.

 12. september 26, 2012 / 12:34

  Ik heb van alles gehad van Chanel tot allerlei varianten van Lancome en heb mijn foundation nu gevonden: Lancome Teint Idole Ultra. Dat is de teint Miracle met minder olie, een matte versie. Ik gebruik m heel graag omdat ik ‘zweet’ in me gezicht en dat is met die olie versies geen ideale combi. Ben eigenlijk zelf ook wel heel erg benieuwd naar MAC foundations. Succes!

 13. september 26, 2012 / 12:37

  Chanel mat lumière!

 14. september 26, 2012 / 12:37

  Ik vind de foundations van Catrice geweldig, maar je zoekt waarschijnlijk iets meer high end :P

 15. september 26, 2012 / 12:48

  vitalumiere aqua is denk ik wel wat voor jou !
  ik wil geen full coverage, ik gebruik dus zelf bb cream !
  succes met je zoektocht :)

 16. Sanne
  september 26, 2012 / 13:20

  Wil je perse een duurder merk?
  Ik gebruik namelijk Catrice Photo Finish en ik vind het echt een goede foundation. Dekt goed en blijft lang zitten. En voor die paar (5?) euro is het misschien eens het proberen waard!

 17. Linda
  september 26, 2012 / 13:23

  Chanel Vitalumiere Aqua is inderdaad een super foundation. Je ziet ‘em echt niet zitten op je gezicht, dus geen “cake”. Wel is de dekking vrij licht. Als je budget wil gaan is Catrice Photo Finish een hele goede foundation. Opletten dat je hier niet te veel van gebruikt want dan zakt hij wel wat in de lijntjes. Dat is eigenlijk mijn enige klacht met de Catrice foundation. Bijna net zo fijn als de Vitalumiere.

 18. L.
  september 26, 2012 / 13:26

  Zelf heb ik Chanel Vitalumiere kleur Beige (sable) en ben erg tevreden! Je krijgt geen neppig hoofd ervan en dekt supergoed.

 19. september 26, 2012 / 13:27

  Na een lange zoektocht ben ik superblij met mijn La Prairie foundation, die wel goed dekt zonder pancake achter te laten. Ik moet een goed dekkende foundation vanwege mijn vitiligo en bij deze kan mijn huid gewoon ademen, gaat niet glimmen en blijft lang zitten. Echt mijn HG!

 20. shirley
  september 26, 2012 / 13:34

  Make Up For Ever HD Foundation. ben erg heel erg tevreden mee. Heel veel verschillende kleuren en past zich tevens aan aan de kleur van je huid.

 21. september 26, 2012 / 13:40

  Wat een dure namen zie ik hierboven voorbij komen! En dan te bedenken dat mijn HG de foundation van de Hema is; veel verschillende tinten (ik heb de lichtste), goedkoop en prima spul. Geen dure merken voor mij dus ;)

 22. Claudia
  september 26, 2012 / 13:40

  Zeker weten de Catrice Photofinish foundation, zo fijn!

 23. M.
  september 26, 2012 / 13:48

  CLINIQUE! Ik zweer erbij. En dan wel bij de Superbalanced potjes. Vochtregulerend, zonder olie, waterproof/beschermend. Het brengt heel makkelijk aan en je krijgt er geen vlekken van. Echt een aanrader!! Ik lijk wel een verkoopster;)

 24. september 26, 2012 / 13:54

  Ik ben van de BB cream van L’Oreal :)

 25. september 26, 2012 / 14:19

  Catrice photofinish zou heel goed zijn als budget variant.
  verder schijnt die van Chanel ook erg fijn te zijn. Lumière.

 26. september 26, 2012 / 14:36

  De MAC foundations vind ik super, dan voornamelijk de studio fix fluid. Sinds kort ben ik ook weg van de BB cream van Garnier. Goed smeerbaar, goede, subtiele dekking en ziet er totaal niet uit alsof je verl make up op hebt. Zorgt meer voor een puur natuur uitstraling. :)

 27. Mandy
  september 26, 2012 / 14:58

  Haha, nu heb je nog meer keuzemogelijkheden…
  Ik voeg er toch nog een optie aan toe: toen ik nog foundation gebruikte was ik helemaal weg van Givenchy Photo Perfexion, goede kleuren en smelt heel mooi samen met je huid waardoor je niet echt hoeft te letten op vegen en strepen. Hij is ideaal voor een iets vettere huid, een droge huid wordt er echter nog droger van. Tegenwoordig gebruik ik alleen nog een coverstick en heel soms wat True Mineral poeder van de Hema er overheen, is toch wat minder gedoe dan foundation:)

 28. Kate
  september 26, 2012 / 15:01

  Make Up Forever HD! Echt een prachtige finish en niet zwaar. Je kunt m licht of dekkend dragen. Goede kleuren ook, zowel voor roze-ige en gelige huidstinten.

 29. Judith
  september 26, 2012 / 15:09

  Bobbi Brown! Die foundations zijn echt heel goed. Ze hebben echt alle kleuren en er zijn veel verschillende, dus je kunt er vast een vinden met een goede dekking voor jou;)

 30. Michelle
  september 26, 2012 / 15:25

  Ik gebruik er 1 van clinique echt een hele fijne!

 31. september 26, 2012 / 15:43

  Ik vind persoonlijk Bourjois Flower Perfection eigenlijk wel heel fijn! Maarrrrr, ik heb niet echt een supermoeilijke huid (a)

 32. L.
  september 26, 2012 / 16:01

  Ik vind de Lancome teint idole 24h ook heel fijn, en van wat ik gehoord heb heeft deze ook net wat meer dekking dan Miracle! Ik heb qua merken meestal niet heel veel keus omdat ik vrij bleek ben en heb ook niet een uitgesproken gele of roze ondertoon, dus foundation is al snel of gewoon te donker of te geel of te roze, maar lancome teint idole 24h in 01 beige albatre is echt perfect :) maar dat moet je inderdaad maar weer net zien, dat ze jouw kleur hebben, maar als Miracle jouw kleur heeft, heeft Idole die misschien ook wel!

 33. Rebella
  september 26, 2012 / 16:12

  Ontbijtkoek gemixt met een beetje Brinta en een scheutje melk werkt ook fantastisch!
  Grapje.

 34. september 26, 2012 / 16:40

  Ik heb een keer een foundation gehad van Dior, die was super fijn. Nu gebruik ik er 1 van MAC die vind ik ook top, aangezien ik Dior te duur vond.

 35. laura de graaf
  september 26, 2012 / 16:52

  cha cha tint of benetint van benefit!

 36. september 26, 2012 / 17:07

  Yes, na veel proberen heb ik mijn HG gevonden! Clarins Everlasting Foundation, echt fantastisch!

 37. september 26, 2012 / 19:03

  Bij mij is dat de Vitalumière Aqua van Chanel in ik geloof tint 3 (maar daar heb jij dan weer niks aan). Er staat bij: skinperfecting make-up maar ik vind dat het niet echt aanvoelt als een foundation. Lekker licht, genoeg dekking en zo’n dewy huidje krijg je ervan, love it!

  <3

 38. juliette
  september 26, 2012 / 19:04

  Waarom gebruik je geen chanel vitalumiere of de foundation van shiseido die in een blauwe verpakking zit, ik weet even niet meer hoe deze heet. Maar misschien is dat iets en anders is dit misschien handig! :) http://www.youtube.com/watch?v=NmBlA2bCusw

 39. Brechtje
  september 26, 2012 / 19:26

  de 41 dames boven mij hebben je vast al fantastisch advies gegeven :) Maar ik zal ook een poging wagen.
  Ik heb zelf veel goede ervaringen met Bourjois healthy mix foundation en concealer. Mooi prijsje ook. Op dit moment draag ik alleen zo nu en dan een beetje concealer, mijn huid is zodanig opgeknapt dat dat kan :)
  Wat ik zelf nog wel eens wil proberen is een minerale poeder foundation. Mijn prioriteit is dat het er natuurlijk uitziet en dan mensen niet echt aan je kunnen zien dat je wat draagt.

 40. september 26, 2012 / 19:35

  Ik gebruik geen foundation, alleen in de winter een beetje poeder van l’oreal. Dus kan je niet zo helpen met deze kwestie..

  • Rikkert
   september 26, 2012 / 21:35

   Waarom reageer je dan???

 41. Jaylinn
  september 26, 2012 / 19:41

  Na, al die reacties nog een andere tip. Super-activ-liquid-make-up van Art of Image. Nog niet een heel bekend merk, maar het wordt in dezelfde fabriek gemaakt als Shiseido. De foundation is op waterbasis, mediumdekkend en daarnaast bevat het bestanddelen die vochtibrengend, beschermend en genezend werken. Ik was nooit zo’n fan van foundations, maar sinds deze ben ik om.

 42. september 26, 2012 / 19:41

  Leuk om alle comments te lezen:) Van alle foundations die ik tot nu toe heb geprobeerd vind ik Bourjois Healthymix SERUM (niet ‘foundation’, die is net iets anders geloof ik) de beste qua dekking, kleur, textuur en no-cake-effect. Echt een fijne foundation die niet duur is, zonder olie en op gel-basis. Echt het proberen waard! Ook vind ik de BB cream van Garnier voor gemengde huid fijn (en mat) maar die heeft niet de dekking die je zoekt.
  De andere die ik al heb gebruikt zijn Catrice photo finish, Chanel Vitalumiere Aqua en Clinique Superbalanced make-up maar die vond ik allemaal te ‘dewy’ en niet mooi passen bij m’n gemengde huid (Ik raad ze dan ook niet aan bij een vette huid).
  Verder heeft Clinique 2 olie-vrije, matte foundations die ook een goede high-end optie zijn. Check ook deze video http://www.youtube.com/watch?v=w-i9kW6qd1I Ik hoop dat je jouw HG zal vinden!

 43. Monique
  september 26, 2012 / 20:42

  BareMinerals!!(Sephora V&D) absoluut een aanrader of UNE mineral foundation (Etos)Dekkend maar super luchtig!

 44. Maaike
  september 26, 2012 / 21:04

  Waarom in hemelsnaam foundation? Ik gruwel er van. Op foto’s heb je een egaal gezicht, zoiets heeft niemand. Ook zie je het bijna altijd zitten. Wil je er toch iets op smeren, doe dan een BB creme:) bevalt mij prima!

  • Annemerel
   Auteur
   september 26, 2012 / 21:39

   Ik draag vrijwel altijd foundation, vandaar dus dat egale gezicht ;-) en ik ben de “curator” op mijn eigen blog he, foto’s waarop duidelijk oneffenheden te zien zijn plaats ik vaak niet. Behalve als ik wil laten zien hoe mijn huid er uit ziet.

 45. Britt
  september 26, 2012 / 21:36

  Estée Lauder Double Wear foundation! Nadeel is dat er in Nederland niet zoveel tinten verkrijgbaar zijn, maar als je een match kan vinden is het een topper! Zeer goede dekking, heb geen concealer nodig voor puistjes o.i.d. en blijft goed zitten. Na het stappen in een bloedhete club moet je thuis echt nog aan de slag om de foundation van je gezicht te halen. Kan misschien een nadeel zijn voor sommige mensen, maar ik wil graag dat m’n foundation goed blijft zitten. Aanrader dus! Ruikt alleen wel een beetje merkwaardig schmink-achtig. Maar daar wen je aam ;)

 46. Merel
  september 26, 2012 / 21:43

  Essence van kruidvat, lekker goedkoop, natuurlijk en dekkend, kortom; ideaal!

 47. Pien
  september 26, 2012 / 22:15

  Ik heb echt precies hetzelfde probleem, ik mijn badkamer kastje staat ook foundation van Clinique, Lancome, Shiseido, L’oreal en ga zo maar door..

  Nu sinds een paar maanden gebruik ik Clinique Even better wat ik er fijn aan vind: hij is niet vet, bevat geen parfum en veroorzaakt geen puistjes of verstopt in elk geval de poriën) niet, en hij blijft goed zitten wat ik dus echt een pluspunt vind omdat ik altijd overal van hot naar her ren en dus ook zweet in me gezicht..

  Voor als ik wat meer dekking nodig heb gebruik ik Clinique Super Balanced make up, zelfde verhaal maar net iets meer dekkend. Succes met je zoektocht!!

 48. Laura
  september 26, 2012 / 22:30

  Bourjois Healthy Mix (de “gewone” en de serum). Echt een hele mooie natuurlijke dekking, blijft goed zitten en een goede prijs (15 euro!). Succes met het zoeken naar een goede foundation. Bij mij was het ook een flinke zoektocht maar ik heb de mijne gevonden en gebruik ‘m nu al 4 jaar! :)

 49. J Helmond
  september 26, 2012 / 23:06

  Chanel’s vitalumiere Aqua foundation!! :)

 50. P.
  september 26, 2012 / 23:59

  Ik zou producten met alcohol of parfum vermijden (al ruikt het nog zo lekker ;-)). Heb zelf ook regelmatig acne op mijn kin maar sinds ik geen producten met parfum of alcohol gebruik gaat het een stuk beter! Succes!

 51. Laura
  september 27, 2012 / 10:12

  Ha Annemerel,

  Herken je zoektocht! Hierbij een aantal tips:
  • Chanel Mat Lumiere (gebruik ik nu en is echt heel fijn en geeft een goede dekking. Mooi mat, maar ook een bepaalde subtiele glans zonder glans overkill)
  • Vitalumiere Aqua raad ik echt af. Hij lijkt heel mooi, maar gedurende de dag wordt het heek glanzend
  • Givenchy Matissime is ook fijn, mooie dekking en een mooie matte foundation
  • Armani Luminous Silk Foundation (echt een topper, maar niet in Nl verkrijgbaar, wel online en in Antwerpen)

  Tot slot, gebruik sinds kort onder mijn foundation Dr Brandt Pores No More Pore Refiner. Werkt super goed, glijdt als een vloeibaar zijde over je gezicht, foundation smeert hierdoor goed uit én blijft lang zitten.

  Laat je weten hoe je zoektocht eindigt?
  Succes!
  Lfs Laura

 52. Lindsey
  september 27, 2012 / 12:23

  Dior nude! Al aan verschillende mensen met verschillende huidtypes aangeraden en iedereen is fan! Aanrader :)

 53. Babette
  september 27, 2012 / 12:33

  Chanel Mat Lumiere! Ook ik heb ‘reliëf’.. en deze werkt voor mij perfect! Zelfs de kleur is goed..

 54. lisa
  september 27, 2012 / 14:02

  Nude skin van Dior, gebruik ik nu al bijna 3 jaar!

 55. Ilse
  september 27, 2012 / 20:55

  Ik gebruik geen foundation want mijn huid kan er niet tegen!

 56. L.
  september 27, 2012 / 21:07

  Estee Lauder Double Wear Stay in Place. Vrij zware dekking en super kleuren. Mss niet voor dagelijks gebruik. Maar andere fond de teints van EL zijn ook super!

  Daarnaast: Armani! Super merk en super make-up!!

  Ten slotte: MUFE HD aka Make-up Forever High Definition. Echt goed en schappelijk prijs!

  Voor kleurenhulp: http://www.temptalia.com/foundation-matrix
  Dat is een matrix van alle fond de teints merken, types en kleuren! Eens je de juiste kleur hebt van 1 merk voor jou, kan je kijken welke kleur fond de teint dat je dan hebt bij een ander merk fond de teint, type en variant! Echt een aanrader!

  Succes en laat weten wat je hebt gekozen op je website aub! :)

 57. september 28, 2012 / 09:28

  Zoals al eerder genoemd: Bourjois healthy mix foundation en concealer! Werken echt heel fijn en zijn niet te duur:)

 58. september 28, 2012 / 22:37

  Mijn favo foundation op dit “moment” is van Bobbi Brown maar de nieuwe van YSL roept ook mijn naam…

 59. oktober 6, 2012 / 14:54

  Ik heb een budget tip: Photofinish van catrice!
  Het is mijn eerste liquid foundation nadat ik altijd dream matte mousse droeg.
  Ik vind hem fantastisch! Je kan hem makkelijk uitproberen, aangezien ie maar iets van 6 euro is!