BEAUTY: New ???

 photo DSC_3339.jpg

Vorige week donderdag heb ik 17 speeddates met verschillende beautymerken gehad. 17 keer vijf minuten praten met verschillende beautymerken. Zwaarder dan je denkt, want je wilt je vijf minuten zo goed mogelijk benutten en precies weten waar alles voor staat. Na afloop kreeg ik een heel fijne goodiebag met daarin een product van ieder merk waarmee ik gesproken heb. Afgelopen week heb ik gebruikt om producten te ontdekken en er zijn er vier waarvan ik zo enthousiast ben, dat ik ze meteen ben gaan gebruiken.

Gamila Secret
Gamila Secret is wel bekend onder de beautylovers. Ik kende het merk wel van horen zeggen, maar ik heb de producten zelf nooit geprobeerd, tot afgelopen week dan. Want sinds deze week gebruik ik de Gamila Secret Soothing Geranium Bar.

De producten van Gamila Secret zijn gemaakt door Savta Gamila, een vrouw uit het noordelijk deel van Israël. Je vindt hier heel veel olijfbomen, kruiden en bloemen die een gunstige werking op de huid hebben. Gamila’s familie is hier al generaties lang van op de hoogte, maar Savta besloot om het geheim met de rest van de wereld te delen en maakte cleansing bars voor het gezicht. Alle cleansing bars zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.

De Soothing Geranium Bar die ik gebruik, heeft een positief effect op de acné huid. Het verbetert de huidstructuur, verfijnt de poriën, matteert en zorgt dat de vochthuishouding wordt geoptimaliseerd. Daarnaast ontgift het de huid, zuivert het, stimuleert het de bloedcirculatie en exfolieert en reguleert het de pigmentatie.

Het gebruik is super makkelijk. Je maakt de cleansing bar vochtig, laat de zeep 30 seconden op je gezicht zitten en spoelt het af met lauwwarm water. Als je make-up draagt doe je dit twee keer, ik zelf maak eerst mijn gezicht schoon met Bioderma en gebruik daarna de cleansing bar.

Mijn eerste indruk? Het voelt goed! Mijn gezicht voelt schoon en het lijkt erop dat mijn huid iets rustiger is. Maar het volledige effect is pas na 4-6 weken goed te zien. I’ll keep you posted..

Je koopt Gamila Secret onder andere online op Gamila.com of bij Skins Cosmetics en Douglas.

Etat Pur
Etat Pur is een Frans merk dat in Nederland online verkocht wordt. Wat maakt Etat Pur zo uniek? Nou je hoort het misschien al aan de naam, maar de producten zijn puur en bestaan uit slechts enkele ingrediënten. Etat Pur gaat terug naar de essentie en biedt specifieke oplossingen voor problemen.

Ik gebruik sinds deze week twee producten van Etat Pur. De Citric Acid AHA en de Melting Moisturizing Cream.

De Citric Acid AHA is een heel klein flesje dat je 1 tot 3 keer per week op je gezicht mag gebruiken. Je moet je daar echt aan houden, anders wordt je immuun voor de stof en werkt het niet meer. Heel jammer, want ik gebruik dit spul het liefst iedere avond, omdat ik echt het gevoel heb dat dit werkt. Maar omdat ik dat graag zo wil houden, gebruik ik het om de avond. De actieve stof in dit product, citroenzuur, werkt tegen acné. In dit flesje zit de hoogst toegestane dosering van citroenzuur.

De Melting Moisturizing Cream is niet speciaal geschikt voor de acné huid, maar zorgt er wel voor dat mijn huid beter wordt gehydrateerd, het versterkt de barrièrefunctie van de huid, verzacht de huid en versterkt het natuurlijke evenwicht. Kortom, het brengt de huid weer in balans.

Mijn eerste indruk? De Citric Acid helpt echt mijn huidoppervlak te egaliseren, waarom kan ik dit niet iedere dag gebruiken? De Moisturizing Cream geeft mijn huid een aangenaam gevoel zonder dat het vet wordt.

Je koopt Etat Pur via de webshop.

Alcina – Hyaluron 2.0
Alcina is een Duits verzorgingsmerk. Het merk vindt zijn oorsprong in de geneeskunde, daar profiteert het merk nog steeds van want de samenwerkingen met dermatologen en andere ervaren medici is nog steeds groot.

In mijn goodiebag vond ik de Hyaluron 2.0, een serum dat je onder iedere verzorging kunt aanbrengen. Dit is dus een product dat je naast je andere producten gebruikt. Het zorgt voor een optimale vochthuishuiding in je huid, zonder deze met vet te belasten. De huid slaat het vocht beter op, geeft een zichtbare gezondere teint, het verfijnt kleine lijntjes en is geschikt voor iedere huidtype.

Mijn eerste indruk? Lekker spul, het is echt een heel lichte formule, het ziet eruit als een soort gel maar het heeft gelukkig niet die kleverige structuur. Hoewel ik last heb van acné en glans, heb ik tegelijkertijd ook een vochtarme huid en heb ik vaak een gevoel van spanning op mijn gezicht. Dat lijkt hiermee iets minder te worden, maar ik gebruik het product – net als de andere producten – pas een aantal dagen, dus hier kan ik nog geen goed beargumenteerd oordeel over geven.

Je koopt Alcina onder andere via dermacare

Naast deze drie producten heb ik nog veel meer mooie dingen gezien tijdens de Mooi PR Beauty speeddates. De nieuwe BB-achtige crème van Oobaloo (die voor de verandering niet BB cream heet!), de producten van Neoderma en de peelings die zij aanbieden, de natuurlijke make-up van Dr. Hauschka, de nieuwe collectie OPI lakjes, de nieuwe geur van Il Profuomo, de kerstgeur van L’occitane…

Thanks Mooi PR, voor deze gezellige middag en alle nieuwe informatie!

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. september 26, 2013 / 17:25

  Soms zie ik in alle beauty producten door de bomen het bos niet meer. Ik zou heel graag 1 effectief middel willen om mijn gezicht schoon te maken en mijn huid ook rustiger te krijgen. Het verhaal achter Gamila Secret klinkt bijzonder, misschien maar eens uitproberen. Tof idee ook die speeddates.

 2. september 26, 2013 / 17:32

  Mooie producten, maar ik haak ook aan bij Anne’s opmerking. Het wordt steeds moeilijker om te bepalen wat wel/niet geschikt is voor jouw huidroutine. Het aanbod is gewoon huge! Wat natuurlijk ook wel weer fijn is :)

 3. september 26, 2013 / 18:26

  oee, erg mooie producten zeg! Ben zeer benieuwd naar die van etat pur, vooral omdat hij niet speciaal voor acne huid is :).

 4. W.
  september 26, 2013 / 18:33

  Ik heb etat pur salicyzuur en zinc gluconate. Werken ook goed bij acne. Proberen waard!

 5. september 26, 2013 / 18:56

  Ik ben ook sinds een tijdje fan van Etat Pur! Het werkt idd gewoon! xoxo

 6. september 26, 2013 / 20:05

  die citric acid van etat pur klinkt goeeeed!

 7. september 26, 2013 / 20:39

  Klinkt goed allemaal!
  Vind het alleen erg duur, ik heb gelukkig zelf een redelijke huid die het prima redt met een goede dagcreme :)

 8. Jessica
  september 26, 2013 / 20:58

  Hoi Annemerel,
  Etat pur heeft ook andere producten voor acne, deze kun je wel vaker gebruiken. Kijk even op de site! Het heeft bij mij erg geholpen in combinatie met de andere producten

 9. september 26, 2013 / 21:18

  Klinkt goed :)

 10. Anne
  september 27, 2013 / 07:28

  Klinkt goed allemaal!

 11. september 27, 2013 / 09:06

  Ik hoop echt voor je dat je over een paar weken een heel goed resultaat hebt, ben benieuwd!

 12. september 27, 2013 / 09:14

  Ik ben benieuwd :D

 13. Suzanne
  september 27, 2013 / 10:33

  Ik ben juist een tijdje geleden begonnen om nog maar 1 merk voor langere tijd te gebruiken. Volgens mij begrijpt je huid het anders ook niet meer haha

 14. oktober 2, 2013 / 09:38

  Dat product van Alcina lijkt me heel interessant. Dit omdat ik laatst (voor het eerst) bij een schoonheidssalon o.a. behandeld ben met hyaluron(zuur) en dat gaf mijn (zeer droge, zeer gevoelige) huid een goede boost!
  Alleen het merk dat ze daar gebruikte is lastig verkrijgbaar, dus misschien is dit een alternatief voor me!