BEAUTY: Annemerel’s Guide To Great Tanning

Photobucket

Disclaimer: ik ben geen dermatoloog & geen schoonheidsspecialiste, adviezen zijn gebaseerd op eigen ervaring en opvolgen is op eigen risico. Langetermijn effecten zijn ook nog niet bekend.

Ik krijg vaak de opmerking ‘jeetje wat ben jij mooi bruin, hoe doe jij dat?’ Nou mensen.. bloed, zweet en tranen! Haha nee hoor, zo’n drama is het nu ook weer niet. Maar het is nou ook weer niet zo dat ik als een wit melkflesje op vakantie ga en dan maar verwacht dat ik binnen een week zo bruin ben dat de mensen aan het zwembad mij aanspreken met ‘hey chocolademeisje’ (echt gebeurd!)

1. Zorg voor een licht zongebruind tintje. Voorbereiding is het halve werk! Als je écht bruin wilt worden en slechts een weekje op vakantie gaat en dan ook nog eens net als ik gewoon een blanke teint hebt, is het wel zaak dat je al een laagje hebt. Wat ik doe? Ik probeer in Nederland al wat zonnestraaltjes te pakken. Zo lig ik vaak genoeg met m’n MacBook in de tuin te werken. Kijk dat noem ik dus multitasken. Het werkt misschien niet zo fijn als achter je bureau, maar ik heb ook nooit gezegd dat een bruin kleurtje krijgen makkelijk is, toch?! En het went, echt waar.. Ik vind het heerlijk om met de zonnestralen op mijn gezicht heerlijk in de tuin te werken.

Ik begrijp ook dat niet iedereen een tuin heeft (ik ook niet, ik maak gebruik van de tuin die bij het ouderlijk huis hoort…) maar voor zonnebanken ben ik niet zo’n voorstander. Ik weet niet waarom, ja omdat het ongezond is, maar dat zijn wel meer dingen. Maar als je echt een melkflesje bent en je gaat maar een weekje naar de zon en bent van plan veel in de zon te zijn, vind ik persoonlijk een zonnebankkuurtje van twee weken niet zo’n heel groot probleem hoor. Ik bedoel, als je het slechts bij die twee weken houdt en dan ook goed de voorschriften volgt en zorgt dat je ab-s0-luut niet verbrand, dan hebben jullie mijn zegen (alsof jullie die nodig hebben, haha!)

2. Zorg voor een clean slate. Voordat je je naar de zon begeeft zorg je ervoor dat je goed gescrubd bent en het liefst ook al even je benen hebt geschoren. Als je gaat bruinen op een ‘nieuw huidje’ dan gaat de kleur veel dieper.

3. Smeer je heel goed in! Ik smeer me vier keer per dag in met factor 20 van Lancaster (de sport versie, want daar zit geen olie in!). Rond m’n ogen smeer ik factor 30 van Clarins (dat gebied moet je extra goed verzorgen, want er is niemand die graag rimpels rond zijn ogen wilt, althans.. ik moet de eerste nog tegen komen!) en op m’n slippen smeer ik ook factor 30 van Clinique (gebruik alsjeblieft geen normale gloss, door de weerkaatsing van de zon in je gloss verbranden je lippen extra snel! Wil je niet, meen ik, spreek uit ervaring!)

4. Zon Zon Zon! Het liefst zo lang mogelijk. Als je je huid toch nog niet zo vertrouwd, blijf dan tussen 12.00u en 15.00u in de schaduw, maar anders.. full sun exposure! Ik kan van 9.00u tot 19.00u in de zon liggen zonder te verbranden, mits ik minstens vier keer heel erg goed insmeer! Goed ik heb het nooit gehad over de schadelijke effecten hiervan.. maar mij is altijd geleerd, zo lang je niet verbrand en het slechts een paar weken per jaar doet, dan moet het kunnen. Zo denk ik er over, en mijn dermatoloog gelukkig ook.

Tijdens het zonnen is het verder belangrijk dat je heel veel water drinkt! Mocht je gaan lezen doe dan altijd een zonnebril op, onbewust knijp je toch een beetje met je ogen en aaiiii daar krijg je dus rimpeltjes van! Vergeet ook niet wat te eten, ik vergeet dat soms een beetje in de warmte, maar ook dat is slecht. Het laatste wat je wilt is een zonnesteek toch?

Extra tips:
– Koop een setje Beach Bal, sporten met je voeten in het water is echt een ideale bruiningsmethode. Niet alleen word je aan alle kanten bruin, het water reflecteert ook nog eens extra waardoor het ook nog eens veel sneller gaat! Oh en ook heel erg fijn als je dreigt verschrikkelijk duf te worden. Beach Bal houdt je wakker!
– Koop een luchtbed en plant jezelf in het kinderbad, of op een strand bevestig iets zwaars aan een touwtje wat je naar de bodem laat zakken en wat je aan je luchtbed bevestigd, zo drijf je niet af. Op het water wordt je niet alleen sneller bruin het is ook een stuk minder heet, wat soms ook best wel aangenaam is! Oh en het ligt ook heel erg fijn, ik val standaard in slaap (vandaar dat het ook zaak is dat je zorgt dat je niet kunt afdrijven!)

5. Hydrateren. En dan begint ’s avonds het echte werk, het hydrateren! Met een fijne aftersun. Denk niet, oh ik heb geen aftersun, laat ik maar bodymilk gebruiken. Geen goed plan, bodymilk sluit je huid af. En in de meeste aftersuns zit ook nog eens een stofje die je bruine kleurtje langer vast houdt. Kijk dat moeten we dus hebben!

Liefs,
Delen:

71 Reacties

 1. juni 21, 2011 / 19:35

  Handige tips al heb ik het allang opgegeven. Ik smeer me 1x per dag in met factor 15 en lig de hele dag in de zon en verkleur nog geen beetje :S

  • Ireen
   juni 28, 2011 / 23:45

   Dat heb ik ook! Sommigen beweren echter dat ook dát schadelijk kan zijn. Ik ben er weer van overtuigd dat het niet schadelijk is om je niet vaker in te smeren, zolang je maar niet verbrandt of te erg verkleurt. Ik verbrand niet en word ook niet snel bruin. Maar waar kan ik vinden of dat schadelijk is of niet…?

 2. juni 21, 2011 / 20:00

  Heel verstandig van je om je zo goed in te smeren! En je bent inderdaad ontzettend mooi bruin :)

 3. juni 21, 2011 / 20:38

  ik heb een hele lichte huid en door al die verhalen over huidkanker ben ik toch een beetje bang geworden…

  • augustus 2, 2011 / 08:13

   Superior thinking demnostreatd above. Thanks!

  • augustus 3, 2011 / 22:19

   With all these silly webisets, such a great page keeps my internet hope alive.

 4. juni 21, 2011 / 20:45

  Handige tips. En idd goed smeren! vele denken dat je door het smeren niet bruin wordt maar dat is echt niet zo!

  • augustus 2, 2011 / 03:42

   Shoot, who would have tuohhgt that it was that easy?

  • augustus 3, 2011 / 13:57

   j0gA7W , [url=http://ychwuyqlgwvi.com/]ychwuyqlgwvi[/url], [link=http://kvjyvtjzpxhz.com/]kvjyvtjzpxhz[/link], http://cmteiqoutqkv.com/

 5. Phine
  juni 21, 2011 / 20:52

  Hele fijne tips… Thank you!

 6. D.
  juni 21, 2011 / 21:17

  Ik gebruik altijd factor 50 van Ultrasun. Eenmaal per dag smeren en je verbrand totaal niet! Zelfs nietals je een rossig typje bent zoals ik :)

 7. juni 21, 2011 / 21:31

  Je bent echt mooi bruin! Handige tips ook!

  Echt prachtige blog, ik kende het al, maar toen vergat ik het, dus ik ben blij dat ik je weer
  ‘gevonden’ heb haha!

 8. juni 21, 2011 / 21:59

  Goeie tips! Ga ze zeker onthouden!

  • augustus 2, 2011 / 11:58

   Hot damn, looking pertty useful buddy.

  • augustus 3, 2011 / 20:34

   It’s like you’re on a misison to save me time and money!

 9. juni 21, 2011 / 23:32

  Wauw, je bent echt mooi bruin! Staat vooral erg mooi bij je haarkleur. Hoop dat de tips bij mij ook helpen met mijn witte lijfje

 10. Elize
  juni 21, 2011 / 23:48

  Je lichaam is inderdaad goed gebruind. Maar je gezicht… Jij hebt echt een super onregelmatige huid! Je moet je huid wat minder gaan belasten hoor. Scrubben is voor de huid in je gezicht helemaal niet zo goed. Je moet het wat laten kalmeren en daarna gewoon alleen met water wassen en een dag- en nachtcreme gebruiken. Jammer, want het is echt goed te zien.

  En verder schrijf je dat water reflecteert. Maar dat is niet zo. Alleen sneeuw en zand reflecteren. Het is wel zo dat je bruiner wordt als je in het water bent. Maar dat komt omdat de UV stralen makkelijker door een natte oppervlakte geleiden. Bovendien kun je langer in de zon blijven omdat je huid steeds lekker koel blijft.

  En je eerst scrubben en scheren voordat je de zon in gaat is echt niet goed!!!!! Als je dat doet dan beschadig je je huid een klein beetje. Als je daarna vol in de zon gaat dan is dat funest voor je huid. Op dat moment zal de bruine kleur wel mooi worden, maar de schade op langere termijn kan gevaarlijk zijn!! Let dus op met het geven van zulke ’tips’ want je helpt een andermans huid om zeep.

  De overige ’tips’ zijn bij iedereen wel bekend denk. Niet zo’n zinvolle blog dus. En bovendien zijn sommige punten echt niet goed voor je huid.

  Groetjes,
  Elize (schoonheidsspecialiste)

  • Annemerel
   Auteur
   juni 22, 2011 / 00:01

   Hi Elize, ik heb acne en loop al een paar jaar bij een dermatoloog vandaar mijn onregelmatige huid. Is inderdaad zonde en goed te zien, je bent wel de eerste die het zegt want normaal krijg ik juist de opmerking “heb jij acne, dat zie ik helemaal niet!” dat de zon niet reflecteert op het water is nieuw voor me, ga ik snel meer over lezen.. En scheren en scrubben kan toch best een dag van te voren als je het daarna goed insmeert? Ik heb er zelf nog nooit last van gehad!

 11. juni 22, 2011 / 09:40

  Leuk blog.. Alleen jammer genoeg wat ik ook doe, ik blijf zo bleek als wat! Volgens mij zelfs als ik 6 weken lang in de zon lig! heb echt van alles al geprobeerd maar bruin worden doe ik niet:(

  liefs.

 12. juni 22, 2011 / 10:21

  Dat jij het op kunt brengen je zo vaak in te smeren! Ik smeer me een keer per dag in, met Ultrasun of iets anders dat de hele dag werkzaam blijft :)… ik kan het ook niet goed onthouden elke zoveel uur :’).

  leuke tips, maar als je niet bruin wordt (niet genoeg pigment in je huid hebt) word je natuurlijk ook niet bruin als je deze tips opvolgt. ik denk dat jij wel uitzonderlijk bruin wordt voor iemand met blond haar… ik zou toch oppassen met dat langdurige in de zon liggen!

 13. E
  juni 22, 2011 / 12:37

  Ik vind zonnen echt vreselijk, maar ben ook wel erg tevreden met m’n witte huidje dus no problemo :)

 14. Renske
  juni 22, 2011 / 13:09

  Leuk artikel!
  Zag net je foto in de grazia leuk zeg erg mooie foto!
  xx

  • augustus 2, 2011 / 07:51

   It was dark when I woke. This is a ray of ssnuhine.

  • augustus 3, 2011 / 20:50

   A bit surprised it seems to simple and yet usfuel.

 15. juni 22, 2011 / 13:57

  Fijne tips! Ik ben zo’n melkflesje, dus ik ga eens proberen of je tips helpen. ;)

  • augustus 2, 2011 / 17:35

   All of these aritcles have saved me a lot of headaches.

  • augustus 3, 2011 / 22:28

   Never would have thunk I would find this so indsipensbale.

 16. Eva
  juni 23, 2011 / 16:45

  Handige tips! Ik vind dat je leuk schrijft, maar stoor me wel aan taalfouten, zoals:

  …zorgt dat je ab-so-luut niet verbrandT
  …Als je je huid toch nog niet zo vertrouwT
  …wat je aan je luchtbed bevestigT
  …Op het water worD je niet alleen sneller bruin

  Gewoon opbouwende kritiek :)

 17. MindOfMine
  juni 23, 2011 / 22:52

  Hey Annemerel!

  Leuk dat je hier je eigen ervaringen met zonnen deelt, vooral omdat jij ook super bruin bent!
  Is het echt zo dat je dermatoloog het prima vindt als je de hele dag in de zon ligt? Het is natuurlijk wel super goed dat je je 4x insmeert al is dat nog niet eens heel veel als je meer dan 8 uur in de zon ligt, anders wel natuurlijk. Maar het is echt zo dat je huis nog steeds schade oploopt als je zont, óók als je niet verbrandt!

  Maar het scheelt dat jij een ‘makkelijke’ huid hebt en snel bruin wordt. Ik met mijn 0-pigmenthuid wordt niet bruin en verbrand snel, dus dat is een ander verhaal.

 18. juni 24, 2011 / 23:36

  leuke tips, gelukkig hoef ik zelf niet ingewikkeld te doen, want ik ben niet zo dol op op vakantie gaan (echt!) – hier in nederland ga ik toch niet echt chocolade worden, ben ik bang- en ik heb ook geen bruinings-ambities. sowieso heb ik als kind al nóóit in de zon gelegen, dus ik krijg altijd metéén uitslag, en verbrand nog niet eens.

  duss…. voor zo’n huidje als jij moet ik 50 jaar trainen ben ik bang, haha.

 19. augustus 3, 2011 / 01:58

  I thought finding this would be so arduuos but it’s a breeze!

 20. augustus 4, 2011 / 16:38

  1ZEsHL , [url=http://vmllcqalljup.com/]vmllcqalljup[/url], [link=http://spcpfvcxioxe.com/]spcpfvcxioxe[/link], http://tjgkaflmdmsy.com/

 21. augustus 6, 2011 / 15:06

  I believe this is among the so much significant information for me. And i am glad reading your article. However should commentary on few basic issues, The site taste is ideal, the articles is in reality excellent :D. Just right activity, cheers.

 22. augustus 10, 2011 / 06:01

  Great web site. A lot of helpful info here. I am sending it to a few pals ans additionally sharing in delicious. And of course, thanks for your effort!

 23. augustus 10, 2011 / 06:12

  Some really prime content on this website , saved to bookmarks .

 24. augustus 10, 2011 / 15:07

  Simply a smiling visitor here to share the love (:, btw outstanding design. “He profits most who serves best.” by Arthur F. Sheldon.

 25. augustus 10, 2011 / 22:49

  I have recently started a blog, the information you provide on this web site has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work.

 26. augustus 11, 2011 / 01:20

  Currently it’s good time to make a few plans for the future and it’s the moment to enjoy. I have read this put up and if I could I desire to recommend you few attention-grabbing issues or tips. Maybe you can publish subsequent articles regarding this blogpost. I hope to learn even more things related to it!

 27. augustus 11, 2011 / 04:24

  hi!,I love your writing so much! share we communicate extra about your post on AOL? I need a specialist in this area to unravel my problem. May be that’s you! Having a look ahead to peer you.

 28. augustus 11, 2011 / 13:28

  Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thanks for lunch! “Dreams are real while they last. Can we say more of life” by Henry Havelock Ellis.

 29. augustus 11, 2011 / 13:32

  Very interesting points you have observed , appreciate it for posting . “Oh, what a tangled web we weave, When first we practice to deceive” by Sir Walter Scott.

 30. augustus 11, 2011 / 14:06

  F*ckin’ remarkable issues here. I’m very glad to peer your article. Thank you so much and i am looking ahead to touch you. Will you kindly drop me a e-mail?

 31. augustus 11, 2011 / 14:25

  I really like your writing style, fantastic information, appreciate it for posting : D.

 32. augustus 11, 2011 / 14:25

  I got what you intend, thanks for putting up.Woh I am pleased to find this website through google. “If one does not know to which port one is sailing, no wind is favorable.” by Seneca.

 33. augustus 11, 2011 / 14:33

  I visited a lot of website but I believe this one contains something special in it. “A wise man’s question contains half the answer.” by Solomon Ibn Gabirol.

 34. augustus 11, 2011 / 14:36

  I have been surfing on-line more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is beautiful worth sufficient for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content material as you probably did, the internet can be a lot more helpful than ever before. “Where facts are few, experts are many.” by Donald R. Gannon.

 35. augustus 11, 2011 / 14:41

  But wanna input on few general things, The website design is perfect, the subject matter is real wonderful : D.

 36. augustus 11, 2011 / 14:49

  You have brought up a very good details , regards for the post.

 37. augustus 11, 2011 / 15:00

  Some genuinely great information, Glad I discovered this. “The historian must have some conceptions of how men who are not historians behave.” by Edward Morgan Forster.

 38. augustus 11, 2011 / 15:02

  Great – I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs and related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task.

 39. augustus 11, 2011 / 15:02

  I guess you have made many truly fascinating points. Not as well many people would really think about it the direction you just did. I am truly impressed that there is so much about this subject that has been unveiled and you did it so nicely, with so considerably class. Topnotch one, man! Genuinely special things right here.

 40. augustus 11, 2011 / 15:09

  I love your writing style truly enjoying this internet site. “Men do less than they ought, unless they do all that they can.” by Thomas Carlyle.

 41. augustus 11, 2011 / 20:36

  There is noticeably a bundle to find out about this. I assume you made sure nice points in features also.

 42. augustus 12, 2011 / 07:21

  Skillful Substance, although I would have to assert that given the number of views this has had it should be worth meditating about trying to better the spelling and the english! Produced a deeply good read though, awesome matter.

 43. augustus 12, 2011 / 07:34

  I was very pleased to seek out this web-site.I needed to thanks on your time for this excellent read!! I undoubtedly having fun with each little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 44. augustus 12, 2011 / 08:18

  Very interesting information!Perfect just what I was searching for! “To be without some of the things you want is an indispensable part of happiness.” by Bertrand Russell.

 45. augustus 12, 2011 / 08:49

  I was studying some of your content on this internet site and I believe this internet site is real informative ! Continue putting up.

 46. augustus 12, 2011 / 19:05

  Excellent writter, Thanks for delivering the prestigious article. I found it useful. Best regards !!

 47. augustus 12, 2011 / 20:41

  I have not checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I’ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it friend :)

 48. augustus 12, 2011 / 20:49

  Appreciate it for helping out, superb info. “You must do the things you think you cannot do.” by Eleanor Roosevelt.

 49. augustus 13, 2011 / 02:27

  Your home is valueble for me. Thanks!? This website online is really a stroll-by means of for the entire information you needed about this and didn know who to ask. Glimpse right here, and also you l definitely uncover it.

 50. augustus 13, 2011 / 07:20

  Skillful Stuff, even though I would be in possession to say that given the volume of views this has received it should be desirability thinking about trying to cultivate the spelling and the english! Made a particularly good read though, crack matter.

 51. augustus 13, 2011 / 10:34

  Spot on with this write-up, I really think this website needs far more consideration. in all probability be once more to read much more, thanks for that info.

 52. augustus 13, 2011 / 16:15

  Only a smiling visitant here to share the love (:, btw great pattern. “He profits most who serves best.” by Arthur F. Sheldon.

 53. augustus 14, 2011 / 03:40

  This is the suitable weblog for anyone who wants to find out about this topic. You realize a lot its virtually hard to argue with you (not that I really would need aHa). You positively put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, just great!

 54. augustus 14, 2011 / 11:08

  An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a bit analysis on this. And he in fact purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love studying more on this topic. If doable, as you grow to be experience, would you mind updating your weblog with extra details? It’s extremely helpful for me. Big thumb up for this weblog put up!

 55. augustus 14, 2011 / 15:16

  hi!,I like your writing so much! percentage we communicate more approximately your post on AOL? I need an expert on this area to resolve my problem. Maybe that is you! Having a look forward to see you.

 56. augustus 14, 2011 / 17:53

  I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Keep up the superb works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my web site :).