BEAUTY: Acne Update June

 photo acne.jpg

“Annemerel wat ziet je huid er goed uit!” “Wauw, Annemerel, je huid!” “Annemerel, gaat het nu zo goed met je huid?”. Uhm ja, het lijkt erop, maar ik durf het eigenlijk niet hardop te zeggen. Dat heeft helaas nog nooit positief uit mogen pakken. Iedere keer als ik zeg dat mijn huid aan de beterende hand is, of wanneer ik mensen tips geef om acné te behandelen, komt de acné-klopgeest keihard terug. Ik zeg dus niet meer dat het goed gaat met mijn huid, maar op het moment dat ik dit schrijf ziet het er in ieder geval véél beter uit dan op 1 januari, nu bijna een half jaar geleden. Ik ga nu ook niet meer iedere dag met een laag foundation en poeder de deur uit en ben tevreden met een laagje BB Cream  (Estée Lauder Clear Difference BB Cream) + een beetje concealer.

Vorige week dinsdag kreeg ik mijn derde peeling bij Annelijn van Ierland van de Velthuiskliniek. Ze stelde dat mijn huid de afgelopen twee maanden super veel vooruitgang geboekt heeft (niet mijn woorden, hahaha, ik zeg niks). Mijn poriën zijn een stuk fijner, de littekens zijn minder zichtbaar en er is minder actieve acné in mijn gezicht. Wel heb ik helaas nog steeds iets teveel mee-eters, hiervoor krijg ik van Dr. Velthuis een recept voor Differin voorgeschreven, deze moet ik afwisselen met de Benzoylperoxide die ik om de dag gebruik. Ik moet nu dus de ene avond Differin smeren tegen mee-eters en de andere avond Benzoylperoxide (Benzoylperoxide remt de groei van de bovenste huidlaag en de groei van de acné bacterie).

Toch zit er nog steeds acné op mijn kin en rechterwang. Het is nu dus mijn derde peeling en iedere keer krijg ik vlak voordat ik de behandeling krijg een uitbraak op mijn kin en/of wang. Toevallig hè? Ik krijg iedere eerste dinsdag van de maand een peeling, zou het soms iets met elkaar te maken hebben ;-)… Reken maar van YES. De maandelijkse periode is een bitch en is op dit moment de grootste vriend van mijn acné. Naast dat ik nu Differin ga smeren, moet ik ook iets gaan vinden om die hormonen weer een beetje in balans te brengen.

De afgelopen maanden heb ik namelijk niet alleen veel last van acné tijdens mijn menstruatie, ik heb ook extra veel last van alle andere kwaaltjes. Buikpijn waar ik misselijk van word en die pas weg gaat na 800mg Ibuprofen, last van mijn rug, opgezwollen lichaamsdelen. Ik voel me iedere maand gewoon minstens een week niet helemaal mezelf en dat is veel te veel. Ik denk dat ik door beter op mijn voeding te letten die hormonen wel weer wat in balans moet kunnen brengen. Ooit deed ik een cleanse en tijdens die cleanse had ik zo weinig last van mijn menstruatie dat ik geen enkel pilletje hoefde te slikken. Ik ben er dus echt van overtuigd dat voeding heel veel invloed heeft op je hormonen en op die manier dus ook verband houdt met acné, althans, voor mij.

Nou, good luck to me… voeding is namelijk op dit moment iets waar ik op dit moment niet zo goed mee bezig ben. Of nou ja, het is maar hoe je het bekijkt. Ik geniet van croissants met Nutella, pasta’s met room en drink regelmatig een Apérol en een glas wijn (ik hou het wel altijd bij één of twee glazen, maar het zijn wel lege calorieën). Ik geniet er wel van en daarom noem ik het ook niet ‘slecht’, maar goed, voor die hormonen kan ik misschien beter iets meer groenten en fruit en iets minder simpele koolhydraten eten en drinken.

I’ll keep you posted!

Liefs,
Annemerel

Delen:

28 Reacties

 1. juni 12, 2014 / 12:13

  Je huid ziet er echt goed uit en ook zo mooi bruin! Altijd die verrekte hormonen, vreselijk. Ik ben nu zwanger en mijn huid is mooier dan ooit, gelukkig. Succes met het vinden naar balans in je eten, maar volgens mij komt dat wel goed :)

 2. juni 12, 2014 / 12:29

  Je bent al mooi bruin zeg!

 3. juni 12, 2014 / 12:29

  Mooi dat het wat beter gaat! Wij mogen het wel zeggen toch ?

 4. Tessa
  juni 12, 2014 / 12:32

  Je huid ziet er echt mooi uit zeg! Ik hoop voor je dat het vanaf nu beter zal gaan, is voor jou ook niet leuk natuurlijk. En ik ben ervan overtuigd dat het je gaat lukken om een goede balans te vinden in je eten. Succes meid!

 5. Nadia
  juni 12, 2014 / 12:39

  Wauw, ik vind het er echt goed uitzien!

 6. juni 12, 2014 / 13:02

  Je huid ziet er mooi uit, helaas merk ik het bij mij juist heel erg als ik verkeerd ga eten. En ik heb het er toch even van genomen afgelopen weekend, haha dat heb ik geweten. Oeps..

 7. Margot
  juni 12, 2014 / 13:07

  Ik vind de foto heel mooi! En je huid zit er inderdaad fantastisch uit!

 8. juni 12, 2014 / 13:10

  Herkenbaar, tijdens mijn menstruatie is het ook extra erg! Zelf had ik een paar maanden geleden erg last van acné en ben ik toen naar de huidarts geweest, die schreef me ook een behandeling voor en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben! Mijn huid is niet perfect, maar het verschil is enorm!

 9. Suuz
  juni 12, 2014 / 14:17

  Wat fantastisch om dit te lezen zeg!!!!! ik ben zo blij voor je! super fijn dat je huid zo opgeknapt is! en ik hoop ook dat dit voor altijd is!!! hormonale schommelingen hebben we helaas allemaal, die zich op de meest irritante manieren uiten :-( bah bah… je huid ziet er in ieder geval prachtig uit op de foto!

 10. juni 12, 2014 / 14:33

  Hormonen kunnen echt verschrikkelijk zijn…. Hopelijk krijg je het wat onder controle

 11. Judith
  juni 12, 2014 / 14:46

  Wauw, ziet er goed uit! Ik zelf heb af en toe ook last van acné en het lijkt vaak samen te hangen met voeding. Maar om daar alles nu voor te laten…

 12. juni 12, 2014 / 15:48

  Fijn dat het beter gaat! Zo een sportieve vrouw en dan toch de lege calorieën. Bij mij is het net andersom, niet sportief maar let wel goed op mijn voeding.
  Interessant om te lezen dat je hormonen hier mee te maken hebben, klinkt logisch! Goed om te lezen… Ik haat de little nasty blackheads!!

 13. juni 12, 2014 / 16:05

  Fijn dat het beter gaat! Vind het er heel gezond uit zien :)

 14. juni 12, 2014 / 16:12

  Wat een prachtige foto! Ga je ook wel eens naar de sauna? Ik was laatst een week in een hotel met een hele fijne sauna en ben er iedere dag heen gegaan, toen had ik echt veel minder last van mee-eters op mijn neus!

 15. juni 12, 2014 / 16:18

  Ziet er inderdaad goed uit :)

 16. Melissa
  juni 12, 2014 / 17:12

  Je kan beter gezond eten dan die troep op je huid smeren! Gezond eten is lekker en fijn voor je lijf. McDonalds en roompasta daarentegen niet…

 17. juni 12, 2014 / 17:18

  Ah, lijkt me wel vervelend als gezond eten niet echt een keus is maar je er eigenlijk toe gedwongen wordt om je lichaam een beetje fatsoenlijk in balans te houden. Natuurlijk is het voor iedereens lichaam wel beter, maar ik eet niet super gezond en dan is het niet zo dat ik heel erg last heb van dingen ofzo. Maar, your skin looks good!

 18. juni 12, 2014 / 17:33

  Goed om te horen dat je vooruitgang hebt geboekt zeg!!!

 19. juni 12, 2014 / 18:08

  Je huid ziet er veel beter uit hoor meid. Acné is verschrikkelijk en ik kan jammer genoeg erover mee praten. Het is ook vooral tijd gunnen (moet ik zeggen hahah). Ik merk wel in de zomer dat ik het beter kan accepteren, omdat je dan een lekker bruin kleurtje hebt en de littekens en roodheid minder ziet. Ik hoop voor je dat het vooruit blijft gaan!

 20. juni 12, 2014 / 19:36

  Wel fijn dat je zelf ook ziet dat er vooruitgang in zit. Ik zie het duidelijk! En ja, die maandelijkse periode, wie heeft er niet last van?!

 21. Mams kim
  juni 12, 2014 / 20:16

  Je huid ziet er echt goed uit annemerel.Hier even een les van een oude doos….kijk uit met het slikken van de anticonceptie pil., waarom: ik slikte die pil al 35 jaar , kwam bij gyneacoloog en die zei stoppen met die pil na zoveel jaar.En wat gebeurt er: in 1 maand tijd 9 kg afgevallen.En ik had een soort zadeltassen op mijn heupen, je gelooft het niet weg als sneeuw voor de zon.De hormonen waren de boosdoener van de zadeltassen.Dus jonge dames begin er niet zomaar aan, als ik het had geweten was ik er nooit mee begonnnen.Weet nu pas wat voor lichaam ik eigenlijk had/heb. Borst 90 cm, taille 65 cm, heup 89 cm( was 1.15 cm ) Bizar he een leuk figuur eindelijk op mijn 50 e jaar…….

 22. juni 12, 2014 / 21:52

  Maar als je zulke last heb van je menstruatie, nooit overwogen een spiraaltje te nemen of iets dergelijks. Waardoor het minder kán worden?

 23. Eva
  juni 12, 2014 / 23:58

  Afgelopen dinsdag voor het eerst een Mirena-spiraaltje laten zetten (ik ben 22 jaar). Voelde er amper iets van. Nu al beste keus van mijn leven. Aanrader!!!

 24. Ilse
  juni 13, 2014 / 01:05

  Wat een veranderingen in die periode, hij ziet er zeker beter uit. En die verrekte hormonen soms ook..

 25. juni 13, 2014 / 10:00

  Je huid ziet er echt mooi uit en je bent echt al heerlijk bruin!!

 26. Janine
  juni 13, 2014 / 11:22

  Hoi Annemerel,

  Off-topic: op mijn browser (Chrome) staan bij de knopjes rechts twitter/bloglovin/facebook/instagram, de knopjes voor twitter en bloglovin over elkaar heen.
  Ik dacht ik meld het even.

  Groet, Janine

 27. juni 13, 2014 / 11:23

  Wat fijn dat je huid vooruitgang boekt door die peelings. Je hormonen huishouding meer in balans krijgen zal zeker helpen voor je huid en tijdens die ene week in de maand. Ik heb er weinig tot geen last van. Maar ik krijg wel een paar lelijke pukkels wanneer ik ongezond eet altijd. Daarom probeer ik die balans vast te houden anders word ik ongelukkig van talgbultjes, puistjes en mee-eters.

 28. Sash
  juni 13, 2014 / 16:00

  Heb je al eens maca poeder geprobeerd?