BEAUTY: Acne.org

Photobucket

Afgelopen zaterdag schreef ik al dat 2013 het jaar wordt dat mijn acné als sneeuw voor de zon gaat verdwijnen. Het is bewust niet één van mijn doelen voor 2013, want helaas is het toch niet iets dat je 100% in de hand hebt en een doel vind ik iets wat je wel volledig zelf in handen hebt. Maar omdat ik het Universum toch graag wil laten weten dat mijn acné dit jaar verleden tijd gaat worden, schreeuw ik het toch maar even van de daken (je weet maar nooit, wellicht helpt het.. Niet geschoten, altijd mis toch?).

Naast gezondere voeding, groene smoothies en bietensap ga ik het proces ook van de buitenkant op een andere manier helpen. Na heel erg veel goede verhalen gehoord te hebben, heb ik het stappenplan van Acne.org besteld. Het stappenplan is ontwikkeld door Daniel Kern, ooit zelf “slachtoffer” van heftige acné. Op zijn website vertelt hij je welke producten hij gebruikt heeft om zijn acné te genezen. Hij geeft je een hele ingrediënten lijst, waarop je moet letten als je je producten gaat kopen. Heb je geen zin om op zoek te gaan naar de producten, dan kun je de producten ook gewoon in zijn webshop kopen. Hij heeft ze namelijk ook zelf samengesteld. Omdat ik er zeker van wilde zijn dat ik de juiste producten gebruikte, heb ik zo’n setje maar besteld.

In het setje zit een cleanser, een treatment en een moisturizer. Het is de bedoeling dat je je huid zo min mogelijk irriteert en daarom is het belangrijk dat je de stappen allemaal heel nauwkeurig uitvoert.

Je begint met de cleanser, je spettert eerst je gezicht nat met water, vervolgens neem je wat cleanser op je vingers en verspreid je dit heel voorzichtig over je gezicht. Je verwijdert dit ook weer met water. Je laat je gezicht drogen aan de lucht (het is belangrijk dat je je gezicht niet met een handdoek droog wrijft), vervolgens breng je de treatment aan over je gezicht. In de treatment zit 2,5% benzoyl peroxide. Dit droogt de huid uit en zou wonderen voor je acné moeten verrichten. Bij de dermatoloog krijg je ook vaak BP als je last hebt van acné, maar zij geven dit vaak in een hogere dosis, waardoor het dus niet geschikt is voor je hele gezicht. Als de treatment is ingetrokken smeer je een dikke laag van de moisturizer op je gezicht.

Ik gebruik de producten pas sinds vrijdagavond en kan dus nog niet heel erg veel zeggen over het product. Sowieso ben ik voorzichtig met zeggen dat het beter gaat met mijn huid. In het verleden werd mijn huid daar niet beter op. Sterker nog, daar lijkt een vloek op te liggen. Iedere keer als ik vertelde dat het beter ging met mijn huid werd ik de volgende ochtend wakker met een maanlandschap. No kidding.

Toch is mijn eerste indruk positief. Mijn huid lijkt gladder en rustiger. Na drie dagen begon het wel wat droog te worden. Ik heb nog geen schilfertjes, maar tijdens het hardlopen (zweet) prikte het wel wat. Mocht dat erger worden, dan kan ik jojoba olie toevoegen aan de moisturizer.

Ik ben niet van plan om jullie iedere week te gaan vertellen hoe het gaat. Ik schrijf dit voor mezelf wel op, dus over een tijdje (4-6 weken, zo lang heeft je huid gemiddeld nodig om te veranderen) zal ik nogmaals verslag doen.

Heeft iemand van jullie wel eens de producten van Acne.org besteld? Wat zijn jouw ervaringen met de producten?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

52 Reacties

 1. januari 9, 2013 / 12:10

  Succes! Ik heb er gelukkig geen last van, maar ik hoop voor je dat het werkt :)

 2. januari 9, 2013 / 12:11

  Hoop dat het werkt, heel vervelend als je huid steeds niet mee wil werken!

 3. januari 9, 2013 / 12:14

  Gelukkig ben ik gezegend met een mooie huid en heb ik geen last van acne. Ik hoop dat deze producten je uiteindelijk gaan helpen om van je acne (zover dat kan) af te komen. Succes! :)

 4. Gabrielle
  januari 9, 2013 / 12:16

  Hoi Annemerel,
  Een tip van iemand die ook jarenlang bijna d’r haren uit dr hoofd heeft getrokken uit wanhoop (ME!), vanwege die stomme acne. Ga naar een goede schoonheidsspecialist of huidtherapeute, eentje die gespecialiseerd is in acne en laat je huid eens in de 4 tot 6 weken goed reinigen. Gewoon een basis behandeling met alleen reinigen helpt al enorm. Een treatment die mij ook goed heeft geholpen is de Neoderma kruidenpeeling (ook wel bio-peeling geloof ik). Is even doorbijten, maar goed te doen. Het is een peeling op natuurlijke basis, dus géén chemische peeling. Je kan het 1 keer doen maar ook in kuur-vorm. Ik heb het een keer in kuur-vorm gedaan en dat hielp enorm. Je huid gaat zich in record tempo vernieuwen, waardoor er een nieuwe huidlaag verschijnt. Ze raden je dan meestal aan om daarbij ook de neoderma producten te gebruiken, maar dat hoeft natuurlijk niet perse en ik kreeg meestal wat testertjes mee zodat ik in ieder geval na de peeling de producten kon gebruiken. Hopelijk heb je er iets aan! Is misschien het proberen waard! Oja je kan na die peeling gewoon over straat, je krijgt de dag erna wel een ietsjes roder hoofd, maar niet opvallend. En je huid gaat wel schilferen maar ik ging gewoon elke avond zachtjes scrubben en dan goed insmeren en dan viel het reuze mee:)

  • Sanne
   januari 9, 2013 / 13:35

   Neoderma heeft voor mij ook heel goed gewerkt, is ook goed tegen de littekentjes.

 5. januari 9, 2013 / 12:43

  Veel succes! Ik hoop dat het naast het juist eten een goede oplossing blijkt te zijn :)

 6. januari 9, 2013 / 12:43

  Hoop voor je dat het werkt! Ik heb er zelf geen last van Acne.

 7. januari 9, 2013 / 12:50

  Oh, zo herkenbaar die acneaanvallen. Ik heb er jaren last van en heb er ook flinke littekens aan overgehouden. Ik heb er geen ervaring mee, maar ik ben wel erg benieuwd of de producten hebben geholpen voor je huid want het enige wat mij goed heeft geholpen tot nu toe is een andere anticonceptiepil. Dus ik kijk uit naar je update over 4-6 weken :)

 8. januari 9, 2013 / 12:56

  Veel succes ermee!

 9. januari 9, 2013 / 13:02

  Hopelijk werkt dit voor je, ik baal al als ik 1 puistje heb dus ik kan me voorstellen hoe erg je moet balen als je last hebt van (hevige) acne. Ik ben benieuwd naar je resultaat!

 10. januari 9, 2013 / 13:05

  Daar heb ik geen last van, thank God!! Wel heb ik eens in de maand (rond die periode inderdaad) last van wat meer pukkels/plekjes/puisten… maar ja als dat het enige is!! Misschien een tip; ik ben sinds kort Aloe Vera gaan drinken, dit reinigt je lichaam ook van binnenuit. Zorgt ook datj e darmen weer lekker schoon worden en dat alle vitamines dus beter opgenomen worden. Dit kan je gewoon gebruiken als voedingssupplement, ik drink het door mijn smoothie heen ’s ochtends.

 11. januari 9, 2013 / 13:12

  Ik ben benieuwd hoe het voor je gaat werken!

 12. januari 9, 2013 / 13:15

  Had nog nooit van die site gehoord, maar ik ben benieuwd hoe het over een week met of 6 met je huid staat. Misschien dat ik het dan zelf ook wel uit ga proberen ;)

 13. Marlies
  januari 9, 2013 / 13:16

  Ik heb dit ook voor ongeveer een jaartje gebruikt. Ik had zeker minder last van acne, maar het irriteerde mn huid ook verschrikkelijk (erg agressief spul.. heb helaas ook vlekken op handoeken, dekbed, kleding). Ik gebruik nu sinds een tijdje producten van Paula’s Choice (en dagcreme van Uncover), hier zit geen parfum of alcohol in en merk dat dit toch meer doet voor mn huid omdat dit echt kalmeert. Nu eigenlijk geen last meer van acne! (Oke, afkloppen.. ik herken het: jeeej het gaat goed met mn huid. BEM puist)

 14. januari 9, 2013 / 13:16

  Ik heb er geen ervaringen mee helaas, ik hoop voor je dat het werkt! xoxo

 15. januari 9, 2013 / 13:16

  Hopelijk gaat het werken voor je! :)

 16. januari 9, 2013 / 13:27

  Ik hoop dat het werkt voor je! Gelukkig heb ik er zelf geen last van :)

 17. januari 9, 2013 / 13:39

  nog nooit van gehoord !
  maar ik ben heel erg benieuwd hoe het je gaat bevallen!

 18. januari 9, 2013 / 14:00

  Succes! Ik hoop dat deze producten wél helpen. Vroeger had ik ook een onrustige huid, maar toen hielp eigenlijk niets. Met bietensap drinken, salicylzuur, goede gezichtsverzorging en een hoop geduld is het weer goed gekomen!

 19. Pam
  januari 9, 2013 / 14:15

  Zit in hetzelfde schuitje, wat een ellende he een slechte huid.. Ik ben inmiddels ook boven de 20 en baal ervan dat ik er nog steeds last van heb. Bij mij ging het na een microdermabrasie (ofzo) behandeling bij de dermatoloog een stuk beter, maar nu ik met de pil ben gestopt ben ik weer terug bij af. GRRR! Nu inmiddels 5 weken bezig met nieuwe producten maar t schiet niet op.. Op een gegeven moment wordt je er wel een beetje verdrietig van!

 20. ais
  januari 9, 2013 / 14:19

  ik weet niet of ik het al eens gevraagd/gezegd heb maar wat voeding betreft heb ik een vraag: Eet je varkensvlees? En zo ja is mijn advies: stop in z’n geheel met varkensvlees. Ook al eet je het slechts één keer in de week, dan nog stop met bacon, spekjes, salami, smeerworst, parmaham, seranoham, pizza hawaii, half om half gehakt, snitzel, rookworst en álles wat nog meer varken is (tenzij erop staat dat het de rundervariant is, bijv, bij rundersausijzen en runderrookworst).

  Echt het is de beste tip die ik je kan geven ik heb er ook al menig persoon in mijn omgeving mee ‘geholpen’. Zij stopten ook een tijdje en echt al na een week/twee weken begin je vershcil te zin. Het gaat dan met name over de onderkant van je gezicht, dus vanaf je neus en daaronder. De bovenkant is meer hormonaal en de onder kant is voeding (heb ik ooit geleerd, over acne).

  Hoop dat het je iets oplevert, dit stappenplan ook! Al ben ik van mening dat 80% aan voeding ligt :)

 21. januari 9, 2013 / 14:21

  Ben benieuwd! Heb zelf geen last van acne maar heb wel een gemengde huid, dus ik gebruik al een tijdje producten van Dermalogica en die bevallen heel erg goed! Biergist schijnt ook te helpen bij acne (je vind het bij Hema of het Kruidvat, heel cheap).

 22. Marthe
  januari 9, 2013 / 14:21

  Heeft het gebruik van make-up er geen invloed op? Elke dag er iets op smeren en het er dan ’s avonds met een ander product weer afhalen lijkt me irritant voor je huid. Verder slik ik de pil, dat helpt. Volgens mij heb je dat ook wel eens geprobeerd, waarom ben je ermee gestopt? Voor hormonale acne lijkt dat me de enige oplossing…

 23. Leoni
  januari 9, 2013 / 14:24

  Hahaha ik herken dat zó dat er een vloek op rust wanneer je hardop zegt dat het beter gaat met je acné :)
  Ik gebruik sinds enige maanden de producten van Mario Badescu en ein-de-lijk knapt mijn huid (bijna zienderogen) op en helemaal zonder huidirritatie. Ik ben nu inmiddels 42 (sst…)en heb al heel wat producten geprobeerd dus ben enorm blij dat ik nu producten gevonden heb die werken.
  Ik snap dus ook heel goed wat jij “doormaakt” en ga voor je duimen dat dit werkt. Succes meis! :)

 24. januari 9, 2013 / 14:29

  Ik hoop dat het werkt! Succes. :) Ik heb zelf gelukkig nooit last gehad van acne. Ben benieuwd of het helpt.

 25. januari 9, 2013 / 14:40

  Ik ben heel benieuwd! Ik ben zelf ook gezegend met een acne huidje. Op dit moment ga ik over 2 weken een fruitzuurpeeling doen (via de huidarts bij het ziekenhuis).

 26. Marije
  januari 9, 2013 / 14:43

  Ik zou nooit overdag benzoyl peroxide gebruiken, je huid is daardoor véél gevoeliger voor de zon. Ik zou het ’s avonds gebruiken!

 27. januari 9, 2013 / 14:44

  Succes meid hoop het het gaat helpen. Hoop dat je mijn tip nog hebt gelezen?!

 28. januari 9, 2013 / 15:11

  Hoop voor je dat het werkt maar als hij zelf ook slachtoffer was, is dat wel een goed teken. Niet zomaar een groot bedrijf wat een labeltje “voor acne” erop plakt in ieder geval! Dat bietensap vind ik heel interessant, ook maar eens proberen

 29. januari 9, 2013 / 15:38

  Succes!

 30. januari 9, 2013 / 15:38

  Jammer dat je huid niet zo goed mee helpt, maar het ziet er in ieder geval goed uit! En bietensap klinkt ook interessant!

 31. januari 9, 2013 / 16:04

  Ik heb geen ervaring met acne maar het lijkt me wel echt super vervelend! Ik hoop voor je dat deze middeltjes en je gezonde voeding helpen om je huid wat egaler te krijgen :)
  X

 32. januari 9, 2013 / 16:10

  ik hoop dat het werkt :)

 33. januari 9, 2013 / 16:40

  Ik ben een tijdje regelmatig naar de schoonheidsspecialist gegaan en toen is het zeker wel verbeterd, maar mijn portemonnee vond het niet zo leuk. Ik ben toen Biodermal gaan gebruiken en daar gaat het best wel goed mee, behalve als ik ongesteld ben… :P Ik ben benieuwd of deze producten het bij jou gaan oplossen, dan wil ik het daarna ook wel gaan proberen!

 34. januari 9, 2013 / 17:11

  Ik ben erg benieuwd!!

 35. januari 9, 2013 / 17:18

  Hoop dat het voor je werkt, zelf heb ik nooit acne (gelukkig)

 36. Kim
  januari 9, 2013 / 17:36

  Ik ken de site wel, en als ik het zo zie lijkt mijn eigen methode ook wel daarop. Ik gebruik nu sinds een paar dagen benzoylperoxide (maar dan de 5% van de Kruidvat), en dat gebruik ik alleen ’s avonds. Overdag een goede moisturizer zonder alcohol of parfum (ik hou erg van oil of olaz total effects parfum vrij), en een milde reiniger (Clinique). En daarnaast dan bietensap en biergist pillen..
  Ik merk dat mijn huid wat droger is door de benzoyl peroxide, maar ja, dat hoort erbij. Tot nu toe geen nieuwe breakouts, maar goed, niet te vroeg juichen. Ik ben erg benieuwd naar je update over een paar weken! Succes!!

 37. januari 9, 2013 / 17:41

  Dat klinkt trouwens bekend, als je zegt dat iets met gezondheid goed gaat… dan word je daar hard voor gestraft :P ik durf nooit meer te zeggen dat het goed met mijn gezondheid gaat :P

  Zelf heb ik geen ervaring met acne, maar ben wel benieuwd of deze spulletjes helpen :)

 38. januari 9, 2013 / 18:15

  Wat een leuke verpakkingen.

 39. januari 9, 2013 / 18:23

  Heb er zelf gelukkig geen last van, maar ben wel erg benieuwd of het helpt! Ik hoop het voor je!

 40. Jeanine
  januari 9, 2013 / 18:29

  Veel succes!

  myxsweetxlife.blogspot.com

 41. Wies
  januari 9, 2013 / 19:08

  Heel veel succes! Ik heb er zelf ook last van gehad, vooral vorig jaar zat ik er helemaal onder. Mijn huid is nu aanzienlijk beter. Ik gebruik producten van etat pur: salicyzuur en zink gluconate. En salicyzuur 2% van Paula’s choice. Mijn verdere verzorging is helemaal Jetske Ultee-proof. Heb je al eens op haar website gekeken?
  Ik doe daarnaast ook dingen aan mijn voeding. Ik gebruik bijna geen melkproducten meer en geen of heel weinig chocola. Ik ben ook begonnen met bietensap al een tijdje geleden alweer en dit heeft mij ook geholpen. Jammer, dat het niet te drinken is maar als het net uit de koelkast komt is het te doen.

 42. januari 9, 2013 / 19:59

  Hopen dat het beter wordt met deze producten!

 43. januari 9, 2013 / 21:27

  Veel succes, heb zelf een Acne BB cream of crème oid van mijn familie uit Hong Kong gekregen (heb er alleen geen last van.) De verpakking vind ik wel echt heel erg leuk, ik vind ze er ook mooi uit zien. Ben benieuwd hoe ze bevallen. :D Veel succes en ik duim voor je dat het goed komt! ^^

 44. Nathy
  januari 9, 2013 / 21:32

  Ben heel erg benieuwd! Ik ben op dit moment iets meer dan een maand bezig met Tetralysal voor m’n acne, helpt geweldig goed, maar ben een beetje bang voor wat het gaat zijn als ik stop…

 45. Ilse
  januari 9, 2013 / 22:34

  Ik heb er zelf gigantisch last van gehad alleen toen las mijn mams een boek over wat eten met je huid kan doen en dat heeft mij heel erg geholpen. :)

 46. januari 9, 2013 / 23:18

  Ik ben erg benieuwd of het voor jou werkt.

 47. Rebecca
  januari 10, 2013 / 12:03

  Je kunt ook zelf 2.5% BP maken door bij de apotheek een tube 5% benzoyl peroxide, en een tube carbomeer watergel te halen en dit 1 op 1 te mengen. Dat is makkelijker (en goedkoper) dan online bestellen!

  Wat mij echt van m’n slechte huid heeft afgeholpen is 1 keer per dag eerst 2% BHA gel (salicylzuur) van Paula’s Choice gebruiken, en daarna eroverheen 2.5% BP. Dit las ik jaren geleden als tip op acne.org en het werkt echt heel goed.

 48. januari 10, 2013 / 22:28

  Nog geen ervaring met de producten. Ik heb wel erge last van acné dus ik ben benieuwd naar jouw update hierover. Als de producten voor jou werken, zou ik het misschien wel een kans kunnen geven. X

 49. januari 11, 2013 / 22:14

  Hmm ik hoop dat dit een goede oplossing is voor jou huid probleem.

 50. jennifer
  januari 17, 2013 / 20:29

  misschien een tip: ik heb in verleden ook last gehad van acne! ik had toen biodermal reinigingsmousse voor de gevoelige huid gebruikt! mijn huid was na 5 dagen acnevrij en egaal! :)