BEAUTY: Acne.org

Nadat ik vorige week schreef over mijn huid, kreeg ik niet alleen direct een puist onder mijn kaak (dus gelukkig niet in mijn gezicht haha), maar ook heel veel vragen over de gezichtsproducten van Acne.org. Er zijn nogal wat verschillende meningen over de producten van Acne.org, maar ik kan zelf, na vijf maanden gebruik, niet anders dan heel erg positief zijn.

Toen ik begin januari mijn pakketje van Acne.org binnen kreeg kon ik niet wachten om te beginnen met de producten. Ik kende de producten al jaren, maar bestelde de producten nooit. Reden? De verzendkosten zijn hoger dan dat de producten zelf kosten. Maar na de zoveelste acné uitbraak op mijn kaak kon ik het niet meer laten. Daarnaast, redeneerde ik, waren de producten inclusief verzendkosten goedkoper dan de meeste producten die ik de afgelopen jaren getest heb, dus als het niets zou zijn, zou het ook weer niet zo’n grote ramp zijn.

De producten van Acne.org zitten niet in een glamourous verpakking, het is geen pareltje op je wastafel, maar ik heb inmiddels genoeg pareltjes op mijn wastafel, daar was ik niet op zoek. Ik was op zoek naar iets dat daadwerkelijk iets voor mijn huid deed en Acne.org bleek mijn reddende engel.

Het systeem bestaat uit een cleanser, een crème met 2% benzoylperoxide en een hydraterende dag en nachtcrème. De cleanser gebruik je met een beetje water en is super verfrissend. Nadat je de cleanser gebruikt hebt voelt je gezicht direct al lekkerder aan. Vervolgens breng je een laagje benzoylperoxide aan. In het begin gebruik je maar een heel klein beetje (niet meer dan een doperwt), later, als je gezicht eraan gewend is gebruik je meer. Je laat de benzoylperoxide tien minuutjes intrekken, alvorens je de crème aanbrengt.

Na drie dagen zag ik al extreem veel verschil. De kleine puistjes rond mijn neus waren vrijwel allemaal verdwenen en mijn gezicht zag er een stuk beter uit. Maar na een week begon mijn huid te schilferen. Het is een vrij heftig systeem en voor dat schilferen was ik al gewaarschuwd. Mijn huid voelde erg droog en oncomfortabel aan. Maar dat hoorde erbij en ik ben dan ook niet gestopt. Ik kocht een flesje jojoba-olie en vermengde een druppeltje met mijn crème, om mijn huid nog beter te hydrateren. Na ongeveer een maand was mijn huid gewend en verdwenen de schilfers.

In maart en april was ik erg lui en gebruikte ik het systeem niet goed. Ik maakte ’s ochtends mijn gezicht niet schoon, gebruikte de benzoylperoxide niet meer (ik was een beetje bruin van de wintersport en ik was bang dat het witte vlekken op zou leveren) en al snel zag ik mijn huid weer verslechteren. Ik had veel stress, dronk geen rode bietensap meer, sliep slecht, zat heel veel te vervelen aan mijn gezicht.. De acné was terug.

Toen ik in mei op vakantie ging naar Italië ben ik weer actief de producten gaan gebruiken. Ook al zat ik af en toe in de zon en werd mijn gezicht wat bruiner, ik bleef ook de benzoylperoxide smeren (alleen ’s avonds, niet voordat ik in de zon ging, dat is erg gevaarlijk!) en mijn acné was binnen een week verdwenen. Dit keer hoefde ik gelukkig niet aan de benzoylperoxide te wennen en kreeg ik geen last van schilfers.

Ik ben zelf erg blij met de producten van Acne.org en kan ze iedereen aanraden. Natuurlijk reageert iedereen anders op de producten, maar de meiden die ik het heb laten proberen zagen ook verbetering. Esmée zag net als ik binnen een week een verbetering in haar huid, mijn zusjes kleine puistjes op haar voorhoofd verdwenen ook als sneeuw voor de zon. Het is even wennen en doorzetten, maar het resultaat is het voor mij dubbel en dwars waard!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

14 Reacties

 1. juni 4, 2013 / 12:30

  Klinkt geweldig! Zelf heb ik sinds kort ook acne, en ik heb ’t nog nooit eerder gehad, dus ik weet niet zo goed wat ik ermee aan moet!

  Eerst maar eens een oorzaak zoeken (op je 20e beginnen met acne is niet zo heel normaal :p) en als daar niets uitkomt weet ik deze producten te vinden. Heel erg bedankt voor de tip! :)

  • Annemerel
   Auteur
   juni 4, 2013 / 16:02

   Bij mij kwam het ook pas op mijn achttiende!

 2. juni 4, 2013 / 12:36

  Wat fijn dat het zo goed voor je werkt!

 3. juni 4, 2013 / 12:47

  Ik heb zelf gelukkig geen last van Acne, maar wel fijn te horen dat dit zo goed voor je werkt. Ik hoop dat het zo blijft :) xx

  ENTER MY GIVEAWAY
  http://www.creativityandchocolate.com

 4. juni 4, 2013 / 12:53

  Wat fijn dat deze producten zo goed werken!

 5. juni 4, 2013 / 12:59

  Deze uitleg is erg fijn! Denk je dat het ook effect zal hebben wanneer je dit bijvoorbeeld alleen in het weekend gebruikt? Ik ben namelijk op zoek naar iets voor m’n rug en ik zie het niet zo zitten om iedere dag een huisgenoot te vragen om dit te doen, maar mama wil ik in het weekend wel lief aankijken haha!

 6. juni 4, 2013 / 15:26

  Fijn dat de producten zo goed werken! Gelukkig heb ik m’n acné nu ook onder controle maar als hij ooit terugkomt weet ik toch wat te doen.

 7. juni 4, 2013 / 16:07

  Fijn dat je het zo goed onder controle hebt gekregen!

 8. Linda
  juni 4, 2013 / 16:10

  Bij mij begon het ook op mijn achttiende. Wat een drama! Van antibioticapillen tot antibioticazelf, benzoylperoxide, ik heb echt van alles gehad van de dokter. Sindsdien gebruik ik alleen nog maar hypoallergene make-up (Clinique) en ik ben de hyposensitive lijn van Dr. van der Hoog gaan gebruiken voor reiniging en verzorging. Al met al heeft het uiteindelijk wel geholpen en was ik de afgelopen negen maanden bijna helemaal vrij van acne, maar de afgelopen paar weken speelt het weer op. Misschien dat ik me hier eens aan moet wagen…

 9. Ilse
  juni 4, 2013 / 18:44

  Fijn dat het zo goed werkt, ik heb er zelf heel lang last van gehad alleen mijn moeder kwam erachter dat het kwam door sommige fruitsoorten en sinds ik dat niet meer eet gaat het stukken beter. :)

 10. juni 4, 2013 / 20:26

  Echt heel erg fijn dat je iets hebt gevonden dat werkt! Een vriendin van me heeft volgens mij ook een middeltje met benzoylperoxide voorgeschreven gekregen van de dokter omdat ze zo’n acnéhuid had, dat is nu ook wel opgeknapt.

 11. juni 4, 2013 / 21:51

  Het klinkt echt super! Gelukkig is mijn huid een stuk verbeterd nadat ik het Huidboek heb gelezen en mijn producten heb aangepast.

 12. Tari
  juni 5, 2013 / 15:33

  Ik vroeg me af hoe je de producten hebt besteld? Ik zie namelijk dat het alleen binnen de USA te bestellen is?
  Ik doe op dit moment een antibiotica kuur voor mn acne en dit helpt goed. Maar ik heb dit vorig jaar ook al gedaan en toen kwam het een paar weken daarna weer terug. Daarnaast gebruik ik ook een zalfje van de huisarts, en volgens mij zitten daar dezelfde bestandsdelen is als de cremes die jij noemt. En dit werkt ook goed, dus wil ze graag bestellen!