>Barcelona! (DAY 1)

>

Woensdag een uurtje of drie ’s ochtends. Mijn wekker gaat na nog geen anderhalf uur slaap. Normaal val ik na een paar minuten in bed, of ik wil of niet, in een diepe slaap. Maar dat gebeurd natuurlijk nooit als je het heel graag wilt. Om drie uur was ik dan ook nog lichtelijk vermoeid en in de auto met mijn vriendje naar Schiphol heb ik ook ernstige moeite moeten doen niet nog eventjes verder te slapen. Want dat kon ik niet maken, natuurlijk.
Om half vijf liep ik met Laura op Schiphol. Het vliegveld was verlaten, de enige andere reizigers waren een paar groepen examenkandidaten die hoogstwaarschijnlijk bestemmingen als Lloret en Chersonissos hadden. Soms denk ik wel eens, in de afgelopen drie jaar ben ik niks veranderd, maar als ik dan een stel examenkandidaten zie dan besef ik toch wel dat ik een tikkeltje meer volwassen ben geworden. Wat een schoolreisjesdrukte!

Photobucket
Photobucket
Na het inchecken plofte Laura en ik neer bij Starbucks. Ik ontbeet om half vijf met een Muffin en een Frappuccino. Daar heb ik dus absoluut geen problemen mee, haha. Laura hield het bij een theetje.

Photobucket
Het vliegen ging echt super snel, we zouden om half negen in Barcelona landen, maar om half negen waren wij gewoon al in ons hotel! We logeerden in het B hotel aan het Placa Espanya, zo’n twee haltes met de metro van de winkelstraten. We konden eigenlijk pas om 15.00u inchecken, maar we hadden van te voren al gemeld dat we waarschijnlijk iets eerder kwamen, dus ze hadden om half negen gewoon onze kamer al klaar. Helemaal perfect dus!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
De kamer was prachtig. Heel erg design, strak, met donkerbruin en oranje glazen wanden. Luxaflex in het raam die je kon bedienen met een knopje, alle lichten en elektrische apparaten werkten met een knopje op het nachtkastje, een apart toilet (heel belangrijk!), een heerlijk bed, en niet geheel onbelangrijk, WIFI!
Een uurtje later lopen we al de eerste ZARA binnen. Ongelooflijk, hoe opgewonden je van het zien van een ZARA kunt worden. We stapten uit de Metro (we kochten voor zestien euro per persoon een kaartje waarmee we drie dagen onbeperkt konden reizen) en we zagen de eerste direct al liggen! Wat ik niet wist, was dat er op iedere straathoek een ZARA zat, haha. Ik kocht een mooie beige trenchcoat. Niet echt iets wat ik in Barcelona nodig dacht te hebben en eigenlijk sowieso helemaal niet nodig, maar wel heel erg mooi en heelmaal niet duur. In Barcelona is ZARA gewoon twintig tot dertig procent goedkoper dan in Nederland. Het shoppen bij ZARA was dus gewoon alsof ik aan het shoppen was in de uitverkoop.
Bij Miss Sixty kocht ik een paar sandaaltjes, zwart met zilveren glimmertjes. Hartstikke leuk, zaten heerlijk in de winkel en ik had er ook wel vertrouwen in dat ze na een paar uur nog steeds heerlijk zouden zitten. Ik koop namelijk meestal mijn sandaaltjes van Miss Sixty en die lopen goddelijk.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
En toen hadden we eventjes genoeg geld uitgegeven en besloten we wat cultureels te doen. Ik had besloten dat de ZARA ook erg cultureel was, omdat het tenslotte uit Spanje komt, maar goed ik denk dat ik daar thuis niet echt mee aan had hoeven komen. Dus ging ik gewapend met camera in de hand op zoek naar gebouwen ontworpen door de beroemde architect Gaudi. Het zijn niet al te veel foto’s geworden want het was bewolkt en eigenlijk wilde ik niet dat iemand thuis zou weten dat wij bewolking hebben gehad, terwijl in Nederland de luchten strak blauw waren.

Photobucket
Photobucket
’s Avonds belandde we bij Tapas 24. Een super leuk, klein, druk restaurantje midden in het centrum. We hadden tien wachtende voor ons, maar we besloten toch maar in de rij te wachten want wij dachten drukte staat gelijk aan lekker eten. En dat was ook zo! Helaas konden we echt niet binnen zitten, maar buiten was het ook aardig vertoeven. Ook leuk, we werden bij een stel totaal onbekende aan tafel gezet. Twee japanners die alles wat ze wilde aanwezen in een japans boekje met fotootjes van Tapas.
Photobucket

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Maar niet alleen het eten was lekker, de wijn was ook super goed. Wij bestelden een fles Verdejo van 15 euro en echt, ik heb nog nooit een fles wijn gehad die zo goedkoop was en zo lekker. Als je in Spanje bent en je wilt een fles witte wijn bestellen, kies dan vooral Verdejo, omdat het uit Spanje vandaan komt is het een stuk goedkoper, ik denk dat we in Nederland zeker zo’n veertig a vijftig euro voor de fles zouden moeten betalen.

Photobucket
Na het eten zijn we direct naar de hotelkamer gegaan, na die anderhalve uur slaap van de vorige nacht en de hele dag door Barcelona geslenterd te hebben waren we best wel moe…

Morgen dag 2!

Liefs,
Annemerel

Follow my blog with bloglovin

Delen:

23 Reacties

 1. Forever Petite
  juni 7, 2010 / 15:46

  >Super leuk om te lezen, je hebt echt een hele leuke schrijfstijl!

 2. Roos
  juni 7, 2010 / 16:20

  >Ziet er heerlijk uit, het eerste dagje alleen al. ben benieuwd naar de rest.

 3. kimmie
  juni 7, 2010 / 17:10

  >ben ook benieuwd naar de rest van de dagen!

 4. Eline
  juni 7, 2010 / 17:35

  >Wat een heerlijke foto's! Ben benieuwd naar dag 2 :)

 5. Sarah
  juni 7, 2010 / 19:26

  >Aaah, I'm jealous! Superleuke foto's ook :D. Klinkt echt top.

 6. Babss
  juni 7, 2010 / 19:34

  >mooi hotel! waar heb je deze geboekt als ik vragen mag?

 7. barbara
  juni 7, 2010 / 20:02

  >Super leuke foto's! Heb toevallig ook in dat hotel gezeten met mijn vader, 2 jaar geleden :D Echt een geweldig hotel he! Super mooi en luxe inderdaad.

 8. Agnes
  juni 7, 2010 / 20:48

  >Klinkt super! Ben benieuwd naar de rest van je verslag :D

 9. Petra
  juni 7, 2010 / 21:12

  >Leuk zeg! Ik ben jaloers, ik wil ook een keer naar Barcelona! Ik ben benieuwd naar je andere 2 dagen!

 10. Bella
  juni 7, 2010 / 21:29

  >Erg leuk verslag en je bent echt een mooie meid!

 11. Lisa
  juni 7, 2010 / 21:34

  >Superleuke foto's en een leuk stukje! Ben benieuwd naar de rest! Ik ben 4 weken naar Valencia geweest, kwam terug met een extra koffer, mede dankzij de Zara!

 12. Marieke
  juni 8, 2010 / 06:37

  >Heerlijk!! Ik heb zo'n heimwee naar Barca… Was er vorig jaar een kleine week en het was top!

 13. Marleen
  juni 8, 2010 / 07:42

  >klinkt goed!

 14. Renske85
  juni 8, 2010 / 11:08

  >Aaah wat gaaf! En ik zou zo weer terug willen.

  Ik zie op de foto van de rotonde, ook het paleis. Heb je de show bij de fonteinen ook gezien?? Anders heb je wel iets gemist hoor ;o)

  Groetjes, Renske

 15. Anonymous
  juni 8, 2010 / 11:27

  >Zou ik mogen weten in welk hotel jullie zaten? Het ziet er namelijk super leuk uit!!

 16. Aleida
  juni 8, 2010 / 11:49

  >Ziet er gezellig uit! Herken het, ik kan ook om 4-5 uur 's ochtends frappu's wegdrinken met muffins.. :)

 17. Mleen
  juni 8, 2010 / 13:09

  >Nice!
  Benieuwd naar de rest van je verhaal :)))

 18. ღ♥ CONFASHIONS FROM AMSTERDAM
  juni 8, 2010 / 15:18

  >Wat een leuke blog heb jij :D Zo herkenbaar, zo vroeg op t vliegveld en dan naar Spanje alleen ging ik naar Marbella hihi.

  Je had leuke outfitjes aan en dat hotel, LOVE IT! Mag ik vragen welk hotel dit was? Wil in juli graag naar Barcelona, lijkt me heerlijk waar je zat :)

  x!

 19. Nicole
  juni 10, 2010 / 18:42

  >wat grappig! ik zat bij je in het vliegtuig op de heenweg. ik dacht je al te herkennen van je blog, terwijl ik deze nog maar kort volgt.

 20. MindOfMine
  juni 10, 2010 / 21:41

  >Echt super leuk! Krijg zo weer zin om naar Barca te gaan!
  Even een tip: het werkwoord in de verleden tijd bij meervoud, moet altijd met een -n aan het eind. Je zet het steeds als enkelvoud neer.. (we belandde enzo).

 21. Annemerel
  juni 11, 2010 / 19:02

  >@ Nicole! Haha wat grappig, echt! Waar zat je? Heb ik jou ook gezien?

  @MindOfMine ja ik heb mezelf er ook een paar keer op betrapt. Ik denk volgens mij gewoon echt niet na als ik schrijf.. excuus, ik ga er beter op proberen te letten, dit staat ronduit dom natuurlijk :)

 22. Nicole
  juni 13, 2010 / 17:46

  >volgens mij zaten we ergens rond 12, net voor de vleugel, op A & B! ik zag/herkende je pas bij de kofferband in Barcelona. heel grappig! wij waren met zijn tweeën: twee blonde meisjes, rode en blauwe koffer, allebei rond de 1,75? kleine kans!

  ik herkende je jasje en tas, haha! en daarna ook je gezicht!

 23. augustus 10, 2011 / 22:14

  Look Leave Tim Tebow alone. I know his grandparents and yes he is great and good looking but it is not our business on who Tim is dating. He is a football star. Pay attention to his ability to play football and not his personal life. Even if he is a star or not he has the right to keep his personal life to his self. It is not the worlds business. He is not GAY and it does not matter if he is or not but i know for a fact that his personal life is nobody business.