ASK ME ANYTHING: #3 (On Running & Exercise)

 photo amyrunning.jpg

– Aan welke sport heb je echt een bloedhekel?
Basketbal! Ik krijg die bal dus echt NOOIT in de basket. Oh en hoogspringen, niet mijn ding. Ahh en turnen, ik ben een klein beetje motorisch gestoord en een handstand over een kast maken is dan ook niet mijn ding.

– Hoe gaat het met je fitness abonnement?
Ik ben in januari nog één keer geweest, sindsdien heb ik de sportschool van binnen niet meer gezien. Goed dat je het vraagt trouwens, die moet ik snel opzeggen voordat ik er weer een jaar aan vastzit.

– Welke sporten beoefen je precies?
Hardlopen, obviously. Daarnaast doe ik oefeningen om mijn lichaam te versterken. Krachttraining, maar dan zonder grote gewichten. Als ik de tijd heb ga ik ook graag skeeleren of fietsen op mijn mountainbike. En als er een zwembad in de buurt is trek ik graag baantjes. Eigenlijk ben ik gewoon altijd graag in beweging.

– Zijn er nog bepaalde sporten of oefeningen die je graag zou willen doen of waar je beter in wilt worden?
Vroeger tenniste ik veel. Ik was geen natuurtalent, maar ik had er wel altijd veel plezier in. Helaas heb ik op dit moment geen tennispartner meer, dus tennis ik niet meer. Ik zou het leuk vinden om dat weer op te pakken. En ik zou er ook graag beter in worden.

Daarnaast lijkt het me ook heel gaaf om te leren (kite)surfen. Ben alleen bang dat dat een lastig verhaal gaat worden. De combinatie van mijn missende motoriek en eveneens missende balans maakt mij op papier geen natuurtalent.

– Waarom ben je ooit begonnen met hardlopen?
Heel fout, omdat ik een paar kilo wilde afvallen. Al snel wist ik dat hardlopen niet de manier was om snel veel af te vallen en ontdekte ik dat hardlopen wel heel veel andere positieve dingen met zich mee bracht. Zoals ontspanning en de rush van sneller worden.

– Wat is je favoriete work-out kleding / schoenen?
In de zomer draag ik het liefst een strakke korte tight met een sportbeha en een dry-fittopje. Als ik een lange afstand loop heb ik meestal een iets langere tight aan, omdat ik dan kortere pasjes neem en mijn dijen tegen elkaar aan komt.

Mijn favoriete schoenen zijn op dit moment mijn LunarGlides van Nike, deze hebben een kleine correctie. Omdat ik naar binnen loop heb ik deze correctie nodig om de houding van mijn voet te corrigeren. Daarnaast geven deze LunarGlides ook fijn support, zelfs na 20 kilometer rennen!

– Volg je ook online work-outs via YouTube en heb je daar favorieten van?
Dat heb ik vroeger wel gedaan, maar van Blogilates word ik super geïrriteerd en ik doe eigenlijk liever work-outs via de NTC App van Nike of samen met mijn zusje, zodat er ook iemand is die me daadwerkelijk een schop onder mijn kont geeft als ik denk dat ik niet meer verder kan.

– Welk advies zou je iedere beginnende hardloper willen geven?
Geef het tijd. Je hoeft niet meteen binnen twee weken vijf kilometer binnen een half uur te lopen. Train niet meer dan drie keer per week, ook al op heb je het gevoel dat je meer kunt (omdat je bijvoorbeeld al een goede conditie hebt dankzij een andere sport), met hardlopen gebruik je weer andere spieren en als je deze te snel veel gebruikt kun je ze overbelasten en dit kan leiden tot blessures zoals shin splints (hier weet ik helaas alles van). Geniet van het lopen, wees blij met iedere vooruitgang die je boekt, maar fixeer je niet alleen maar op vooruitgaan. Soms loop je drie keer achter elkaar een mindere tijd, dat maakt niet uit.. De vierde keer loop je misschien weer sneller.

– Waarop kies je je Nike’s als je gaat hardlopen?
Ik loop op dit moment alleen nog op Nike Free’s (5.0) en Nike LunarGlides, de Flyknits bieden helaas niet genoeg support voor mijn ‘moeilijke’ voeten. De LunarGlides draag ik tijdens lange afstanden, tijdens al mijn andere runs loop ik op Free’s.

– Gaan we volgend jaar samen de marathon in Parijs lopen?
Hahaha, uhhhh…. mag ik daar even over nadenken? Ik ga eerst maar eens de New York marathon lopen, kijken hoe ik er daarna over denk. Ik vind een marathon in het voorjaar lopen veel zwaarder dan in de herfst, omdat ik trainen in de zomer veel fijner vind. Maar goed.. Ik denk er over na, de marathon van Parijs staat nog wel op mijn lijstje!

Liefs,
Annemerel

Delen:

24 Reacties

 1. augustus 29, 2013 / 12:07

  Ik heb gisteren ook weer mijn hardloopschoenen uit de kast getrokken. Het ging dramatisch slecht – wandelen zou nog sneller zijn geweest – maar het was wel weer fijn om te doen!

 2. Kim
  augustus 29, 2013 / 12:27

  Leuk! Kan je iets over je trainingsschema vertellen? Doe je intervaltraining en zo ja wat voor een! Ik haaaat interval, maar ik weet dat het me sneller maakt, dus ik zoek een manier om het leuk te gaan vinden!

 3. augustus 29, 2013 / 12:30

  Leuk om te lezen!

 4. augustus 29, 2013 / 12:38

  Fijn om te weten hoe het bij anderen gaat en dat het niet altijd even goed gaat.. Toch fijn om te weten dat je er niet alleen zo voorstaat dus :)

 5. augustus 29, 2013 / 12:42

  Woeeii weer super leuk om te lezen!! Jij bent echt mijn grote motivatie geweest om weer te gaan sporten. Ik ben nu zelfs bezig met 30 days shred. Uhmmm twee jaar geleden had ik degene echt kei hard uitgelachen als hij zou zeggen dat ik dit nu zou doen. Zo zie je maar!

 6. augustus 29, 2013 / 13:12

  Haha leuke antwoorden. Ik las eens: ‘Als je sport om af te vallen is je eetpatroon niet goed.’

  Dus ik ben blij dat je een andere reden hebt gevonden om te hardlopen!

  • Desiré
   augustus 29, 2013 / 15:56

   ‘Als je sport om af te vallen is je eetpatroon niet goed.’
   Dat klopt inderdaad wel (helaas).
   of deze nog: ‘abs are made in the kitchen, not in the gym’
   die is ook bekend.. komt er op neer dat je kunt trainen wat je wilt maar als je niet gezond genoeg eet dat je het niet ziet. (iets van 20% trainen en 80% eetpatroon)

   • augustus 31, 2013 / 11:09

    Maar over het algemeen is wat wij (Nederlanders) een normaal gezond eetpatroon noemen, voor Amerikanen echt super healthy. Dus ik denk dat dat voor ons minder opgaat dan voor hen. Maar goed, als je wilt afvallen moet je ook al Nederlander gewoon oppassen met de fastfood, chips en koekjes

 7. augustus 29, 2013 / 13:40

  Als je de marathon van Parijs gaat lopen volgend jaar.. dan doe ik mee!!

 8. augustus 29, 2013 / 14:28

  Leuk om te lezen. Ik voetbal, maar ben altijd benieuwd hoe ik het als hardloopster zou doen =)

 9. augustus 29, 2013 / 15:04

  Ah leuke blog! Ik als sportfanaat vind dit echt interessant :)

 10. augustus 29, 2013 / 15:21

  Ik ben zo benieuwd hoe je de marathon van New York gaat ervaren!

 11. augustus 29, 2013 / 16:34

  Weer leuk om te lezen!

 12. augustus 29, 2013 / 17:00

  Dit vind ik zo tof om te lezen :D Wat fijn dat je meerdere schoenen hebt voor het hardlopen! Ik heb laatst Nikes gepast, maar ik vind Asics toch veel fijner zitten.

 13. augustus 29, 2013 / 19:10

  Leuk hoor! Ben ook benieuwd naar je precieze schema, zoals hierboven is gevraagd :-)

 14. Aukje
  augustus 29, 2013 / 22:50

  Maar wintersport blijft de allerleukste exercise ever ;-)

 15. augustus 30, 2013 / 09:39

  Erg leuk weer om te lezen!

 16. augustus 30, 2013 / 10:13

  Leuk om wat meer over je te weten te komen;)

 17. augustus 30, 2013 / 13:04

  Echt balen dat je niet meer op je flyknits kan/mag! Geven de Free’s wel genoeg support? Ik heb bij die ook altijd het gevoel dat het niet veel doet voor je voet..

 18. augustus 30, 2013 / 13:20

  Ik ben wel benieuwd naar wat je eet voor je gaat rennen, het staat wel in je vorige post, havermout, maar misschien heb je meerdere dingen die je eet?

 19. Nadine
  augustus 30, 2013 / 14:50

  Gewoon proberen dat kitesurfen! Is het allerleukste dat er is, dus je loopt wel het risico dat je daarna niet meer gaat hardlopen ;). Daarbij woon je dichtbij een van de mooiste kitespots van NL: de zandmotor! Je mag altijd een keertje met mij mee!

 20. Alice
  augustus 31, 2013 / 12:22

  Hoe ben je van je shin splints afgekomen?

 21. augustus 31, 2013 / 17:31

  Leuk om wat te lezen over andere sporten dan alleen hardlopen. Ik heb zelf ook een hekel aan basketbal. Op de middelbare school haalde ik dus altijd een onvoldoende omdat ik hem er niet in kreeg. Te hatelijk.

 22. augustus 31, 2013 / 17:56

  Haha die marathon in Parijs kan er makkelijk bij! Paris is always a good idea! En de wind, sneeuw, hagel, kou en regen…ach daar kunnen we makkelijk tegen. Ja echt ;)