ANNEMEREL4LIFE: 2014?

 photo Desktop351-1.jpg

Toen ik vorig jaar eind juni 75% van mijn bloglezeressen over me heen kreeg omdat ik naïef en onnadenkend geweest was dacht ik, dit nooit meer. Toen ik half september nog ruim 1000 euro moest dacht ik, dit nooit meer. De dag voor mijn speech tijdens een Dance4Life event dacht ik, dit nooit meer. Van kilometer 35 tot en met 42 dacht ik, dit nooit meer.

Maar het waren slechts momenten. Slechte momenten die uiteindelijk niet opwogen tijdens alle mooie dingen die ik in die vijf maanden heb mogen doen. Ik maakte armbandjes en ze werden besteld en op Instagram zag ik dat jullie ze daadwerkelijk droegen! Ik gaf bootcamps met Esmée door het hele land en ik ontmoette een deel van jullie. Ik hield die speech en het gaf me adrenaline, een kick, en ik zamelde bijna 4500 euro in op één avond. En ik liep die laatste kilometers van de marathon, ook al deden ze verrekte veel pijn en vroeg ik me af waarom ik dit vrijwillig deed… toen ik over de finish kwam, was ik dat allemaal vergeten.

En nu sta ik voor de keuze, ga ik dit jaar weer de marathon van New York lopen met Dance4Life, of sla ik hem (een jaartje) over. De con’s? Het kost veel tijd, niet alleen het trainen maar ook het inzamelen van het geld. Vorig jaar heb ik zoveel gestrest, ik ben van nature een stresskip en wil voor alles graag een plan B en het liefst ook nog een plan C, D, E en F hebben. Ik wil zekerheid en als ik die niet heb ben ik niet te genieten. Niet voor mezelf, maar ook niet voor anderen. Van afgelopen jaar heb ik geleerd dat het goed komt, maar kan ik me dat over een paar maanden ook nog zo goed herinneren? De pro’s? Ik heb veel geld voor Dance4Life opgehaald en ook al was het redelijk stressvol, het gaf ook een goed gevoel en ik ben blij dat ik Dance4Life op deze manier heb kunnen steunen. Daarnaast was die hele marathon natuurlijk een fantastische ervaring.

Ik heb nog naar andere mogelijkheden gekeken, andere goede doelen ook, maar er is geen enkel doel waar ik liever voor zou willen lopen dan Dance4Life. Daarnaast bestaan ze dit jaar 10 jaar, als ik dan toch geld in ga zamelen, dan doe ik dat voor Dance4Life. Op 27 februari moet ik definitief laten weten of ik meeloop, tot die tijd – shit dat is donderdag al – weeg ik nog even lekker alle voordelen tegen de nadelen op.

Ook jij kunt de marathon van New York nog met Dance4Life lopen, voor meer informatie lees je de website van Dance4Life!

Liefs,
Annemerel

Delen:

57 Reacties

 1. februari 25, 2014 / 12:06

  Alleen jij kan die beslissing maken, maar gebaseerd op je vorige ervaringen zou ik het gewoon doen :-)

 2. februari 25, 2014 / 12:07

  Ik heb zo’n vermoeden dat je het stiekem wel al voor jezelf hebt besloten en dat je hem gewoon weer gaat slopen! I could be wrong…

  • februari 25, 2014 / 15:53

   Slopen! Hell yeah! :) En inderdaad, volgens mij heb je het al besloten. Go for it!

 3. Margot
  februari 25, 2014 / 12:10

  Ik zou het fantastisch vinden moest je het opnieuw doen! Vorig jaar heb ik je helaas niet gesteund (shame on me, maar ik volgde je nog niet zo heel lang, ik denk ergens van in september), maar als je het opnieuw doet kan je zeker al op mijn financiële bijdrage rekenen!

  Ben heel benieuwd naar wat je donderdag beslist! Laat je het ons weten?

 4. februari 25, 2014 / 12:16

  Volgens mij heb je je bevestiging al in concept in je mailbox staan maar wil je graag horen dat wij je weer steunen. Heel begrijpelijk en ik denk dat er weer genoeg kansen en mogelijkheden zijn om het voor elkaar te krijgen. Je hebt nu ook wat langer de tijd dan vorig jaar en ervaring dus het moet lukken toch? Bij mij kriebelt het nog steeds, maar de twijfel is er ook nog…

  • Annemerel
   Auteur
   februari 25, 2014 / 12:20

   Hahaha een klein beetje gelijk heb je al (niet over dat concept overigens), maar wil inderdaad graag bevestiging van jullie en van mijn familie en vriend, die laatste moeten komende 8 maanden ook met mij leven enzo ;-)

 5. Joyce de vetter
  februari 25, 2014 / 12:17

  Na al je fantastische verhalen en ervaringen over het hardlopen en New York, zou ik zeggen: doen!! Maar denk daarbij natuurlijk ook goed aan jezelf. Succes met het maken van deze beslissing!

 6. februari 25, 2014 / 12:21

  Ik zeg doen! Maar volgens mij weet je al wel wat je wilt ;)

 7. Elvi
  februari 25, 2014 / 12:23

  Volgens mij heb jij je keuze allang gemaakt ;).

  Een tip: ben dit jaar eerlijk en open over de kosten. Vooral het deel wat je zelf betaald. Dan zullen de reacties een stuk minder zijn.
  (Is dat uiteindelijk nog bekend gemaakt trouwens? Tegen die tijd had ik namelijk genoeg van de discussie)

  • Annemerel
   Auteur
   februari 25, 2014 / 12:28

   Daar heb ik zeker van geleerd. Vorig jaar uiteindelijk 800 euro zelf betaald, 1200 gesponsord, 400 door link-verkoop, de rest door bootcamps, armbandjes, Sal Y Limon veiling en mijn speech.

   • Elvi
    februari 25, 2014 / 12:40

    Dat is heel duidelijk inderdaad.

    Succes met de inzameling voor dit jaar. Waarschijnlijk heb je vorig jaar zoveel ervaring opgedaan, dat dit jaar een makkie is!

 8. Thyra
  februari 25, 2014 / 12:24

  DOEN!!!!

 9. februari 25, 2014 / 12:30

  Superstoer dat je ‘m al een keer gelopen hebt en dubbel superstoer als je ‘m nog een keer loopt! In elk geval is dance4life heel blij met jouw inzet en enthousiasme, dat helpt ons te doen wat we doen!!

 10. februari 25, 2014 / 12:32

  het is voor ons natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik denk dat dit een hele mooie kans is, ook al kost het veel moeite en energie, je krijgt er wel een hele mooie ervaring/belevenis voor terug en je steunt ook nog eens een goed doel. Mooier kan het haast niet zijn. Succes met het maken van je keus!

 11. februari 25, 2014 / 12:33

  Ik zou het doen Annemerel!!! Ik zou hem volgend jaar ook heel graag willen lopen voor dance4life :-)

 12. februari 25, 2014 / 12:36

  Ik snap de reacties van vorig jaar, maar ik heb geen moment getwijfeld. Logisch dat je je site en het bereik daarvan inzet om geld in te zamelen. Daarnaast natuurlijk ook handig om dit jaar weer advies in te winnen via je site. Als ik het kon zou ik doen. Ik heb net weer mijn eerste 3K gelopen sinds 3 maanden en die deden pijn. Ik zou zo met je meegegaan zijn, als ik mijn training de afgelopen maanden had volgehouden. In een paar maand naar een marathon trainen lijkt me niet echt te doen, zeker niet met mijn discipline (of weet jij toevallig nog iemand die ook nog voor een marathon moet trainen en mij kan motiveren? haha). Nee, lijkt me niet een goed plan. Overigens, twee weken geleden stond ik in Central Park, en toen bedacht ik me wel dat New York een hele mooie bevestiging is van je hele hardloopavontuur, en een tweede keer – als dat is wat je wil, en kan, en als je wéér dat geld in durft te zamelen .. why not? Anders loop je wel weer een marathon in Rotterdam, Amsterdam .. Den Haag. Waarom dan niet weer in die mooie stad die je hartje heeft gestolen? Je krijgt de kans, stuur die mail nou maar, I know you want to! ;)

  • februari 25, 2014 / 13:50

   Ik ben stout geweest en heb gegoogled. Nu zoek ik schema’s die mij vanaf nu tot aan oktober naar een marathonafstand zou kunnen brengen. Ik zou het zo doen, dat is nu wel duidelijk denk ik. Kun jij me vertellen of het haalbaar is als ik nog niet verder dan 10K heb hardgelopen om in november een marathon te lopen?

   • Annemerel
    Auteur
    februari 25, 2014 / 16:00

    Ja hoor, als je niet te vroeg te snel wilt is het zeker haalbaar! Maar zeker niet te snel opbouwen, want dan is kans op blessures erg groot en dan ben je veel verder van huis. Het IS mogelijk. Maar het ligt er natuurlijk ook wel een beetje aan hoe makkelijk je opbouwt, was het lastig om naar de 10 op te bouwen, of ging dat redelijk snel?

    • februari 25, 2014 / 20:24

     Ging redelijk snel, ik liep in een week tijd 5K (toen ik begon met hardlopen) en toen heb ik een paar weken later de 4 mijl van Groningen gelopen (6,5K) en niet veel later heb ik een 10K gelopen en toen heb ik het hardlopen een beetje laten verslonzen. Vandaag liep ik voor het eerst weer, ik liep 3K en dat voelde ronduit verschrikkelijk. Dus ik ben nog niet heel ervaren en heb het ook eigenlijk redelijk snel een paar keer gelopen. Ik wil graag zoveel, maar ik heb niet echt een doel gehad, dus toen heb ik het een beetje gelaten voor wat het was. Maar hardlopen vind ik echt heerlijk.

 13. februari 25, 2014 / 12:37

  Ik zou het zo doen als ik jou was. Wat zou ik graag mee willen lopen, wat een ervaring! Ik heb het meteen zitten Googelen, en misschien zie ik je in New York!

  http://www.thetouristoflife.com

 14. Dominique
  februari 25, 2014 / 12:40

  DOEN! Je bent een topper!

 15. Eva
  februari 25, 2014 / 12:51

  Ik heb de heisa van vorig jaar niet mee gekregen, maar ik zou het zeker doen als ik jou was! Het is een prachtige ervaring en het geld in zamelen voelt ook onwijs goed. Wees duidelijk over kostenplaatje, dan is er niks aan de hand :) Succes!

 16. Chantal
  februari 25, 2014 / 12:55

  DOEN!! :)

 17. februari 25, 2014 / 12:56

  Annemerel doen! Ik heb je armbandje nog steeds in de kast liggen en heb er een aan mijn zusje gegeven toen ze over de finish kwam van haar eerste loop. Dit betekende veel voor haar en is een leuke herinnering geworden. Ik zal je zeker weer sponsoren!

 18. februari 25, 2014 / 12:58

  Ik zou het doen, al is het alleen maar voor de ervaring. Die reacties van sommigen vorig jaar vond ik persoonlijk een beetje ovetrokken. Als je gaat kun je ook dit keer op mijn steun rekenen. Ik kijk nu al uit naar alle verhalen, blogposts en motivatie om zelf ook in de zomer te blijven lopen!

 19. februari 25, 2014 / 12:59

  Zeker doen! Ik weet zeker dat het alle stress en moeite waard is als jij in november weer door New York rent. Ik zou zelf willen dat ik zo dapper was om zoveel geld op te halen voor een goed doel en daarmee de marathon van NYC te rennen. Want het is ook mijn grote droom om eens daar ooit de marathon te rennen!
  En natuurlijk gebruik je je site om het geld op te halen, het is je leven wat je deelt met je lezers dus daar hoort ook Dance4Life bij. Bovendien bereik je een heel groot publiek met je boodschap en volgens mij heb je vorig jaar uiteindelijk veel meer dan die €5000 opgehaald. Dus ik zeg: go for it!

 20. februari 25, 2014 / 13:00

  Ik zeg doen! Al was het maar zodat wij weer New York verslagen kunnen lezen…
  (Natuurlijk ook gewoon omdat Dance4Life een heel goed doel is en HALLO DE MARATHON VAN NEW YORK!)

 21. Rosa
  februari 25, 2014 / 13:06

  Hi Annemerel,
  Ik draag het armbandje bijna elke dag en elke run die ik loop hangt hij zeker aan mijn pols. Het helpt me niet alleen door de run heen maar ik wordt ook elke keer weer herinnerd aan mijn doelen. Je hebt me echt heel erg geïnspireerd en ik heb nu ook het doel voor mezelf gesteld om naar New York te gaan om de marathon te lopen. Ik zou je zeker weer sponsoren als je gaat!

 22. februari 25, 2014 / 13:08

  Ja doen doen doen! Jij kunt dit soort dingen!

 23. februari 25, 2014 / 13:09

  Alles kan! Maar een andere stad/marathon en ander doel zou me ook leuk lijken (als ik zou lopen ;-) )

 24. februari 25, 2014 / 13:13

  Ik denk dat je zelf het beste kan bedenken of je het wel of niet moet doen (duhhh). Maar als je dit jaar de kans hebt, waarom niet?! Toch een beetje het idee van: haal uit het leven wat erin zit. Wie weet kan het volgend jaar door een één of andere reden niet meer. Je hebt geleerd van vorig jaar en daar haal je nu alleen maar profijt uit!

 25. Joëlle
  februari 25, 2014 / 13:16

  Voor ons is het natuurlijk heel makkelijk om te zeggen: doen! Maar het is een keuze die je zelf moet maken, want jij bent degene die al het werk moet verrichten. Ik zou kijken: waarmee kun je ongeveer hoeveel geld ophalen, geschat t.o.v. de resultaten van vorig jaar, en kun je eventueel de 5000 euro volledig zelf opbrengen in het worst case scenario dat er helemaal niemand doneert (715 euro per maand als je maart – oktober rekent). En inderdaad openheid geven over hoeveel je zelf wilt betalen en hoeveel je uit acties wilt ophalen, maar dat weet je natuurlijk allang.

  Ik vond je bootcamp in ieder geval super en had er ook best 10 euro voor willen betalen in plaats van die 7,50. Als je die weer organiseert en ik kan zou ik zeker mee doen. Je zou ook kunnen denken aan evenementen zoals Yara’s blogclasses: ik denk dat je daar ook genoeg meiden mee zou kunnen trekken. Of de verkoop van e-books, misschien mag je van Dance4Life de marathon ook lopen met logo’s van bedrijven die je sponsoren op je shirt als reclame, en zo zijn er wel meer mogelijkheden.

  Succes!

 26. Desiree
  februari 25, 2014 / 13:37

  jaaaa doen!! ik ben stiekem nu al benieuwd naar nieuwe ideeën om geld te verdienen! ik was fan van je armbandje! <3

 27. tessa
  februari 25, 2014 / 13:49

  Ik zeg gewoon weer doen!! Hopelijk ga je dan weer van die leuke armbandjes of andere dingen verkopen want ik vond ze zo leuk en mijn vriendinnen ook! Succes X

 28. februari 25, 2014 / 13:56

  Tja, dat is lastig. Maak voor jezelf een lijstje met de pro’s en con’s, alleen jij kan beslissen wat je wilt. En alleen jij moet dit proces (weer) doorlopen. Natuurlijk is het supergaaf en echt een droom, maar weegt dat ook op tegen de stress? Misschien moet je idd een Plan B verzinnen, maar dat je het kan staat vast.

 29. februari 25, 2014 / 14:01

  Ik zeg DOEN! Dat is natuurlijk makkelijk voor mij om te zeggen, dus je moet er zelf ook echt 100% achter staan. Inderdaad de voors en tegens afwegen. Maar lieve Annemerel, ik geloof in je! Jij kunt dit! (En ik denk dat al jouw lezers het met me eens zijn).

 30. Janey
  februari 25, 2014 / 14:02

  Doen! :) Er zitten wat “nadelen” aan, maar dat is volgens mij echt niks vergeleken met de voldoening die je eruit haalt! Ik heb vorig jaar met heel veel plezier al je New York artikelen gelezen en ik weet dat ik niet de enige was. Mijn steun heb je in ieder geval! X

 31. Vera
  februari 25, 2014 / 14:11

  Jouw keuze natuurlijk;) maar is het niet leuker dit jaar iets heel anders te doen? Dat de eerste keer zo mooi was dat de tweede keer misschien minder speciaal is?:p Ja ik ben geen ervaren hardloper, dus de lol van een marathon nog een keer lopen zie ik niet zo goed, je hebt jezelf toch al bewezen;)? Maar dat ligt meer aan mij hoor, 43 km lopen lijkt me een beetje teveel van het goede;)
  En dat iemand anders misschien de kans heeft om hem te lopen? In ieder geval veel succes bij je keuze!

 32. februari 25, 2014 / 14:22

  Ik hoop stiekem dat je het doet en ons op de hoogte gaat houden van alle run-vorderingen!

  Echter, is het een keuze die je zelf moet maken. Vraag je omgeving, wat zij ervan vinden (omdat zij degene zijn die direct contact met je hebben.. en dus ook met je gedrag als je stress hebt).

  Verder heb je juist ook door de slechte ervaringen vorige keer, nu ook veel geleerd. Je weet nu waar het fout ging en hoe je het anders kan oplossen. Dat is een echte pro!

 33. februari 25, 2014 / 14:33

  Ik zeg doen! Ik weet zeker dat je het bedrag weer bij elkaar gaat krijgen! :)

 34. februari 25, 2014 / 15:12

  Ook mijn steun heb je als je het gaat doen! (Ik zeg: lees je NYC-blogs nog even terug, het enthousiasme spatte ervan af. ;))

 35. Rosemarijn
  februari 25, 2014 / 15:47

  Als ik al jouw blogposts lees met daarin: “Ik mis New York” of iets wat daarop lijkt, lijkt mij de keuze niet heel erg moeilijk! Maar het is jouw keuze, een jaartje ‘rust’ is ook niets mis mee.

  Als ik eventjes heel egoïstisch mag zijn (oh nee..) dan vond ik de blogposts over New York zoooooooo onwijs leuk! Ik vind al jouw blogposts leuk, maar ik ben gewoon zo verliefd op New York en hardlopen dat dit echt de beste combinatie was.

  Doe wat goed voelt ;)

 36. februari 25, 2014 / 15:59

  Ik zeg doen! Al is het alleen maar voor mijzelf, dat ik al jouw leuke artikelen in de aanloop naar de marathon kan lezen!

 37. Tess
  februari 25, 2014 / 16:06

  Ik vond het vorig jaar heerlijk om over je New York ervaringen te lezen, het is voor mezelf ook een droom die ik ooit werkelijkheid wil maken. Ik zou je zeker weer steunen, als ik jou was zou ik er gewoon voor gaan! Misschien kunnen wij je af en toe met reacties op blogposts ook af en toe ontstressen haha ;)

 38. februari 25, 2014 / 16:09

  Ik zou het zeker doen!

 39. februari 25, 2014 / 16:16

  Go for it ! :)

 40. februari 25, 2014 / 17:13

  Doen natuurlijk! En dan lekker wat langer in NYC blijven, want van NYC krijg je nooit genoeg :-) Succes met je keuze!

 41. Janique
  februari 25, 2014 / 17:44

  Haha Ik weet nu toch al dat je al lang, ook zelf weet, dat je het gewoon wéér gaat doen hoor Annemerel! ;)

 42. februari 25, 2014 / 18:13

  Doen! :-) X

 43. tesss
  februari 25, 2014 / 18:35

  ik heb genoten van alle blogs rondom de marathon! en het moment dat je begon met lopen ben ik serieus zenuwachtig geweest en heb ik voor je geduimd;). Mocht je het weer doen, dan doe ik dat allemaal weer met veel plezier, en sponsor ik je ook!

  Ik heb echt van je avontuur genoten! <3

 44. februari 25, 2014 / 18:46

  Ohhh ik snap dat dit een héél moeilijke keuze is. Want als je nu gaat, zit je er waarschijnlijk echt ‘voor altijd’ aan vast… Nouja hoeft natuurlijk niet maar dan wil je denk ik sowieso elk jaar. Tja, het kost heel veel tijd moeite en stress maar volgens mij was het het ook wel helemaal waard… Of je zoekt een andere toffe stad om ‘m te lopen? Succes met kiezen!

 45. februari 25, 2014 / 19:47

  Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat jij dat mailtje niet verstuurd een dezer dagen haha.
  Als je die armbandjes weer gaat verkopen kan je zeker op mij rekenen, geldt ook voor de bootcamps! Ik heb er spijt van dat ik dat vorig jaar allemaal niet heb gedaan!
  xxx

 46. februari 25, 2014 / 22:13

  Ik zou het gewoon doen! Het geluk dat je eruit haalde was zo leuk om te lezen, en ach.. Die stress, nouja, jammer dan! En als je er nu al aan begint dan heb je veel minder de druk dat je het perse binnen 3 maanden moet hebben, je hebt nog een dik half jaar!

 47. Marjolein
  februari 25, 2014 / 23:19

  Jaaaa! Doen! Al was het maar omdat mijn armbandje gesneuveld is! Daarbij vond ik je New York blogs superleuk!

 48. Joyce
  februari 26, 2014 / 09:50

  Doen! Het was zo leuk om met je mee te leven en je blogs te lezen.

  go for it!!

 49. maart 1, 2014 / 17:17

  Ik zeg doen!! Het moet zo’n geweldig gevoel geven! Al is alvast een plan hebben wel verstandig, maar zodra je dat hebt, doen!!

 50. maart 2, 2014 / 11:35

  Ik ben erg benieuwd wat je uiteindelijk besloten hebt, ik loop een beetje achter met lezen dus zal het antwoord vast nog wel tegen komen ;)