37 redenen waarom jullie hardlopen

Gisteravond deelde ik op Instagram de reden waarom ik hardloop. “Wat begon als compensatie voor mijn liefde voor Ben & Jerry’s, is uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel in mijn leven. Ik loop, omdat ik gewoonweg niet zonder kan. Geloof me, ik heb het geprobeerd (ik heb genoeg blessureleed ervaren), het pakte nooit goed uit. Hardlopen zorgt voor ontspanning die ik op geen enkele andere manier kan bereiken. Hardlopen zorgt voor rust, creativiteit, vlinders in mijn buik, een doel, een reden om goed voor mezelf te zorgen (doe je dit niet dan merk je dit meteen tijdens het hardlopen). Hardlopen is mijn manier van leven.” en ik vroeg in mijn stories wat jouw reden is om hard te lopen. Ik kreeg zoveel uiteenlopende verhalen dat ik dacht, ik moet er een aantal met jullie delen.

🏃‍♀️Om fit te blijven en heerlijk uit te waaien.

🏃‍♀️Omdat er weinig is dat me een meer voldaan gevoel geeft.

🏃‍♀️Omdat ik emotioneel niet zo lekker in mijn vel zat en daar wilde ik op een actieve manier iets aan veranderen. Het werkt.

🏃‍♀️Omdat het me gelukkig maakt.

🏃‍♀️Omdat ik mezelf graag verbeter.

🏃‍♀️Om meer buiten te kunnen zijn.

🏃‍♀️Omdat mijn familie zei dat ik goed kan hardlopen en toen ben ik op atletiek gegaan

🏃‍♀️Omdat het mijn hoofd leegt, het geeft voldoening en ik kan mijn energie kwijt.

🏃‍♀️Conditie, gezondheid, weerstand, doelen stellen en een mooi figuur behouden is ook niet verkeerd.

🏃‍♀️#runningtherapie

🏃‍♀️Om te relaxen, genieten, en lekker snel te lopen tijdens wedstrijden.

🏃‍♀️Omdat ik niet mag badmintonnen maar mijn conditie wel graag wil verbeteren.

🏃‍♀️Om mijn kop te legen en lekker buiten te zijn.

🏃‍♀️Het gevoel van lopen topt alle sporten.

🏃‍♀️Omdat ik dan het gevoel heb dat ik de wereld aan kan.

🏃‍♀️Omdat ik houd van hardlopen

🏃‍♀️Het fijne gevoel erna.

🏃‍♀️Het geeft pure ontspanning.

🏃‍♀️Het zorgt voor rust in mijn hoofd na een lange werkdag

🏃‍♀️Om alleen ‘te zijn’ en ter actieve ontspanning. Ik ben te druk om echt niks te doen.

🏃‍♀️Voor de prestatie, je lichaam laten werken en je hoofd leegmaken.

🏃‍♀️Omdat het moet voor gym.

🏃‍♀️ Omdat het zo lekker is om buiten te zijn.

🏃‍♀️Om mijn hoofd te laten zien dat mijn lichaam sterk is.

🏃‍♀️Omdat een psycholoog veel duurder is.

🏃‍♀️Omdat ik me 100% vrij voel als ik ren, geen zorgen, nergens aan denken, heerlijk.

🏃‍♀️Omdat ik het leuk vind.

🏃‍♀️Omdat ik het heerlijk vind om even niks te moeten denken. Geen studie, geen werk, gewoon alleen maar even je voeten voor elkaar zetten. Zo makkelijk is het. Vooral op zondagmorgen om zes uur in het bos met mijn vader, je hoort alleen de natuur, je ziet reeën en hazen voorbijschieten en je hebt niet eens muziek nodig.

🏃‍♀️Omdat ik er energie van krijg.

🏃‍♀️Omdat het me blij maakt.

🏃‍♀️Om geen lusteloos gevoel te hebben.

🏃‍♀️In het begin om af te vallen en conditie op te bouwen, nu kan ik niet meer zonder.

🏃‍♀️Om me gezond te houden

🏃‍♀️Omdat elke rust genieten is.

🏃‍♀️Om lichaam en hoofd onder controle te houden.

🏃‍♀️Omdat ik me totaal kan ontspannen. Het hoofd is alleen bezig met hardlopen, niets anders.

🏃‍♀️ Om tot rust te komen, om mezelf uit te dagen, om te genieten van de natuur…

OK mensen. Als je na het lezen van dit lijstje nog geen zin hebt om je hardloopschoenen aan te trekken dan weet ik het ook niet meer.

Liefs,

Annemerel

Share:

6 Comments

 1. N
  mei 19, 2020 / 12:59

  Oh wat zou ik willen dat ik er zo van geniet.. Heb het vaak geprobeerd, maar het blijft alleen maar strijd.

 2. Annemiek
  mei 19, 2020 / 14:21

  Het is dat ik vanochtend al heb hardgelopen anders zou ik nu meteen naar buiten gaan! Misschien gewoon nog een rondje gaan? Haha.

 3. ed
  mei 19, 2020 / 14:21

  Hey annemerel! Nog iets voor op een lijstje! Wist je dat wanneer de vader ouder is dan 50 jaar bij het verwekken van een kind, het risico op autisme 66% hoger is!!!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 19, 2020 / 15:47

   Bedankt voor deze nieuwe informatie, dan moeten Tuur en ik maar snel aan de slag denk ik ;-)

 4. mei 19, 2020 / 20:30

  Wat een lang lijstje. Maar hardlopen boeit mij meestal helaas niets. Er zijn maar weinig dagen dat ik echt zin in hardlopen heb. Soms is het wel lekker hoor, vooral in lente/herfst. Maar veel van deze dingen zijn ook van toepassing op een goede work-out.

 5. Rianne
  mei 24, 2020 / 11:48

  Superleuk artikel, Annemerel (: Zo’n dosis inspiratie kan iedereen altijd wel gebruiken en is gewoon leuk om te lezen. Fijne zondag, liefs Rianne