21 dingen die ik in de laatste 21 dagen van 2017 nog moet doen

Het jaar telt nog slechts 21 dagen, drie weken. 21 dingen die ik nog moet doen voordat de klok twaalf uur slaat op 31 december…

 • Mijn auto wassen, van binnen en buiten. Hij is ZO smerig en over een kleine drie weken ga ik met mijn auto naar Oostenrijk en ik kan echt niet zo lang in die auto zitten in die teringzooi. Daarnaast moet ik ook mensen vervoeren, kan ze die zwijnenstal niet aan doen.
 • Een 2017-vlog-video maken. Wens me geluk. Dit wordt een hels karwei. Maar als het eindresultaat wordt zoals ik me voorstel wordt het ook een video waar ik nog heel lang met veel plezier naar zal kijken. To be continued…
 • Mijn hardloopdoelen voor 2018 op een rijtje zetten. Afgelopen jaar heb ik drie hele mooie marathons gelopen, volgend jaar wordt het wel weer een keertje tijd om een PR te lopen. Dat is er dit jaar een beetje bij ingeschoten. Ik ben niet eens in de buurt van mijn PR’s gekomen.
 • Nog eventjes al mijn favoriete Gossip Girl-afleveringen opnieuw bekijken, op 1 januari wordt de serie namelijk van Netflix verwijderd. We krijgen er tien seizoenen Friends voor in de plaats.
 • Een favorietenlijstje / blog maken met al mijn favorieten van afgelopen jaar. Jullie mogen alvast raden wat mijn favoriete nummer van 2017 was/is.
 • Mijn huis een grote schoonmaak geven. Lijkt me fijn om het jaar in een perfect opgeruimd en geordend huis te beginnen. Of nou ja, ik begin mijn jaar in Oostenrijk, maar dat wanneer ik dan terug kom, ik in een brandschoon huis het nieuwe jaar kan beginnen.
 • Mijn kerstboom optuigen, ja je leest het goed, ik heb voor het eerst in drie jaar weer eens een kerstboom.
 • ‘Eventjes’ een weekendje skiën met mijn zusje. Komende vrijdag vlieg ik samen met Roos naar Italië voor een weekendje skiën in de Dolomieten. Super veel zin in.
 • Nieuwe migrainepillen halen bij de apotheek want ze zijn alweer bijna op en als ik tot 1 januari wacht gaat het weer van mijn nieuwe eigen risico af…
 • Bloedprikken. Ik wil niet. Ik moet. Deze week ga ik echt. Denk ik…
 • Film en edit nog 21 dagelijkse vlogs. Zodat ik op 1 januari echt vlog 365 kan publiceren.
 • Een goede kerstplaylist maken op Spotify met daarin al mijn favoriete kerstklassiekers. En deze playlist dan vervolgens zo vaak luisteren dat ik tot december volgend jaar geen behoefte meer heb aan kerstmuziek.
 • Love Actually & The Holiday kijken.
 • Alle apps van mijn telefoon gooien die ik nooit gebruik. De Boston Marathon app heb ik op dit moment niet echt nodig… en al die ongebruikte apps zorgen er alleen maar voor dat ik NOOIT de app kan vinden die ik nodig heb.
 • Minstens 67 kilometer hardlopen. Ik heb nu namelijk 1633 kilometer hardgelopen en ik had mezelf voorgenomen minstens 1700 kilometer hard te lopen in 2017.
 • Mijn administratie van 2017 netjes afronden zodat ik in 2018 met een schone lei kan beginnen. Dit wordt nog wel een beetje een uitdaging want om heel eerlijk te zijn ben ik zelfs nog niet helemaal klaar met 2016. Oeps. Mam?!
 • Bedenken wat ik in 2018 wil met mijn vlogs. Dat ik niet meer 365 dagen lang iedere dag een vlog ga maken, dat had ik op 1 januari van dit jaar al besloten. Maar wat ik dan wel precies ga doen?
 • Mijn oma uitnodigen om mijn appartement te laten zien, ik woon hier nu al een half jaar en ik heb haar nog steeds niet uitgenodigd (iets waar ik regelmatig aan herinnerd wordt), maar ik vind het gewoon nooit goed genoeg.
 • Een salontafel bestellen. Ik baal er van dat alle tafels die ik wil een levertijd van minstens twee maanden hebben, maar daar baal ik al zes maanden van, ik had dus al lang die tafel kunnen hebben. Mooi kerstcadeautje voor mezelf.
 • Mijn oud papier weggooien waar ik al maanden lang over struikel en wat mijn huis altijd een rommeltje laat lijken. Misschien meteen ook even die grote plastic bak uit mijn woonkamer in de kelder zetten samen met mijn vader.
 • Genoeg oliebollen, kerstkransjes, apple beignets en sneeuwballen eten zodat ik een vetlaagje heb voor de koude wintermaanden… (always look on the bright side of life).

Wat staat er nog op jouw to-do-list voor de laatste drie weken van 2017?

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. december 10, 2017 / 13:14

  Leuk lijstje! Ik heb hier nog helemaal niet over nagedacht verder, behalve dat ik nog 11 km wil hardlopen dit jaar en nog minstens 190 hoogtemeters wil om mijn doel te halen: 400km en 4000 hoogtemeters in 2017!

 2. december 10, 2017 / 17:39

  Jaa leuk een recapvlog! Ik denk dat ik ook al wel bijna aan recapblogposts kan beginnen, moet alleen nog even nadenken in welke vorm. En goed voor je kerstgevoel, die kerstboom in huis :)

 3. Cindy
  december 10, 2017 / 18:26

  Nou, dat is een beste lijst… Succes haha!

 4. Ilse
  december 10, 2017 / 18:45

  Laat die playlist maar snel komen want dan kan ik hem ook luisteren en leuk dat je weer een kerstboom hebt!
  Op mijn lijstje (korter dan die van jou) staat ;
  – Pretty little lairs uitkijken
  -Love actually & the holiday kijken
  – de tandarts bellen (kiezen trekken..)
  – mijn kamer opzeggen (ik ga bij mijn vriend inwonen)
  En nog even genieten van deze leuke maand!

 5. Marloes
  december 10, 2017 / 18:48

  Kijk erg uit naar je Spotify kerst playlist :) Ik heb sowieso je November en December playlist gemist?! En omg Gossip Girl idd! Goed excuus om te binge watchen in december met dit kutweer…
  Goede lijst verder wel! Mijn allergrootste doel is om nu écht die moeilijke dingen van mijn scriptie aan te pakken, zodat ik in ieder geval niet meer zoveel daaraan en aan mezelf hoef te twijfelen. Is namelijk helemaal niet nodig maar moet het gewoon eens een keer gaan doen haha.

 6. Britt
  december 10, 2017 / 20:53

  Leuk idee! Ik ga ook snel zo’n lijstje maken!

 7. Yamina
  december 10, 2017 / 22:42

  Nog een reden om bloed te laten prikken, ook dat gaat van je eigen risico af. Zie je vorige punt ;).

 8. december 11, 2017 / 12:53

  Dat gaat je lukken toch?! Misschien een goede stok achter de deur om in januari terug te kijken of je deze 21 dingen gedaan hebt? X

  • Annemerel
   Auteur
   december 11, 2017 / 14:53

   Yes, mijn idee! Ik heb in ieder geval mijn kerstboom al opgezet dus kan een ding afstrepen ;-)

 9. Lianda
  december 12, 2017 / 14:24

  Ohhhh wat een heerlijke lijst!! ;D
  Ga je wel missen hoor (vlogs)! Love them!
  Het is dat jij zei dat Gossip Girl wegging, dat ik dacht dat moet ik snel zijn (ik was net begonnen weer met kijken! Inmiddels alweer in seizoen 4)!
  Haha :-).