Herfst is ook zo slecht nog niet…

Ik ben misschien een beetje verwend met het zomerweer dat ik twee weken lang in juli in Italië had, maar wat is het met het weer hier in Nederland. Ik ben nu drie weken thuis en ik heb al drie weken lang geen bikini gedragen. En dat zegt wat, want als het lekker weer is verplaats ik mijn kantoor al heel snel naar het strand of de achtertuin van mijn ouders. En weet je wat ik nu het ergste vind… dat de zomerdagen wegtikken en dat de herfst alweer bijna voor de deur staat.

Om mezelf (en wellicht) jullie een beetje op te beuren besloot ik wat positieve dingen van de herfst op een rijtje te zetten. Want toen ik er een beetje over na ging denken, besloot ik dat ik afgelopen jaren ook heel erg van de herfst heb kunnen genieten.

Pumpkin Spice Latte’s

Need I say more?! Volgens mij kunnen we vanaf 1 september ons hart weer ophalen bij Starbucks. Eerst een Pumpkin Spice Iced Latte / Frappuccino (hopelijk! als het weer het toelaat) en dan als het kouder wordt de echte warme PSL. Ik heb er nu al zin in.

Riverdale

OH YES! Vanaf 11 oktober is Riverdale terug op Netflix. Kan niet wachten. Ik dacht heel even dat we rond die tijd ook een andere serie konden gaan kijken – Life Sentence, met Lucy Hale – maar die serie begint pas in januari. Maakt niet uit, als het straks oktober is dan is januari dichterbij dan het vandaag is. Obviously.

Berlijn & New York City Marathon

Heeft weinig uitleg nodig denk ik. 24 september loop ik de marathon in Berlijn, zes weken later, op 5 november, loop ik de marathon in New York. Ik heb in beide marathons zo ontzettend veel zin. En ik heb ook gewoon weer zin om even in Berlijn te zijn. En New York natuurlijk. OH NEW YORK.

Bakkerskruidnoten

Laten jullie het me weten als deze weer in de supermarkt liggen. Of misschien beter niet… want dit combineert niet heel lekker met mijn ‘ik wil graag twee kilo voor de marathon kwijt’ voornemen. En nu ik deze foto goed bekijk zie ik ook de voedingswaarde van zo’n zak kruidnoten. 452 calorieën per 100 gram, 350 gram in een zo’n zak (die ik gerust in een dag leeg eet)… wow. Dat is bijna 1600 calorieën. Damn. Ik heb er eigenlijk nooit zo over nagedacht… Misschien had ik deze zak kruidnoten beter niet op mijn lijstje kunnen zetten. Of ik moet gewoon leren dat een klein handje kruidnoten per dag GENOEG is.

Oranje en gele blaadjes aan de bomen

Ik vind de bloemetjes en de groene blaadjes in de lente altijd ontzettend mooi, maar ze staan voor mij ook gelijk aan hooikoorts. En daar heb ik in de herfst dan meestal weer geen last van. Daarnaast vind ik die gele en oranje blaadjes aan de bomen en op de grond misschien ook nog wel mooier dan die gekleurde bloemetjes en groene blaadjes.

De frisse ochtendgeur van herfst

Niet beter dan die koude, nattige ochtendgeur in de herfst. OK. Misschien is de ochtendgeur op wintersport ook wel heel erg lekker. En de geur die je ruikt in de lente. Maar met zomergeurtjes heb ik eigenlijk vrij weinig. Ik vind het vaak maar een beetje muf ruiken als ik in de zomer ’s ochtends de deur uit ga. Ben ik hier de enige in?

Mijn winterjassen weer kunnen dragen

Hoe zeer ik het ‘zonder jas naar buiten’ ook waardeer, ik heb ook wel weer zin om mijn winterjassen uit de kast te halen. Dit jaar koop ik geen nieuwe. OK. Ik heb inmiddels vier mooie jassen in mijn kast hangen, waarvan de oudste alweer uit 2011 dateert. Maar als je jassen van goede kwaliteit koopt kun je die na zes jaar ook nog prima dragen.

Mijn boek ligt eindelijk in de winkel in plaats van dat ik het hier achter mijn MacBook aan het schrijven ben

Begrijp me niet verkeerd, het schrijven van een boek is ontzettend bijzonder en vaak ook heel erg leuk. Maar de laatste loodjes wegen het zwaarst. Ik kan niet wachten om straks het eindresultaat in mijn handen te houden. Maar nu eerst… nog een klein weekje knallen. Het wordt trouwens de gekleurde cover en je kunt hem nu al bestellen op Bol.com

Balen jullie ook zo van dat niet-zomer-weer hier in Nederland? Waar kijken jullie naar uit in de herfst?

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

15 Reacties

 1. augustus 13, 2017 / 12:38

  Ik baal totaal niet en je kan altijd in je bikini gaan zitten, waar dan ook. Ik geniet bijvoorbeeld van motregen tijdens een anderhalf uur durende wandeling in de vroege ochtend met een heel hoop naakslakken. Naakslakken moeten trouwens inmiddels toch ook weten dat het gevaarlijk is voor ze op een verharde weg?
  Verwachtingen maken het leven er niet leuker op en aan z.g.n. weerprofeten van tv/ radio heb ik inmiddels een broertje dood. Je kunt weersomstandigheden altijd wel gebruiken als training, dan doe je gewoon iets minder lang dan anders. Er is wel een app die altijd gelijk heeft wat regen betreft, maar die gebruikt alleen mijn vader en die is niet altijd in de buurt, dus dan maar een plu! Neem zelf geen telefoon mee, want dat geeft RUST tijdens de tochten..

 2. augustus 13, 2017 / 13:18

  Hier in Duitsland is het helaas ook niet echt beter – een beetje jammer, maar ik vind het wel meevallen. Als iemand die minimaal drie keer in de week binnen gaat trainen (steldansen kan niet echt buiten) vind ik het zelf soms makkelijker, haha. Je boek wil ik trouwens zeker lezen, lijkt me super spannend en soms heb ik wel motivatie nodig voor extra cardio…

 3. augustus 13, 2017 / 13:48

  Beetje jammer van het weer ja. maar ja je doet er niets aan. Heb nu vakantie en ben in juni al weggeweest. Toen een week naar Florida, waarvan 4 dagen regen. Nu 2 weken thuis en afwachten wat het weer doet.
  Er zullen heus wel mooie momenten tussen zitten (hoop ik haha). Het voordeel is dan wel weer dat het prima weer is om te wandelen, vanmorgen lekker 6 km door duin gelopen. Echt uitkijken naar de herfst doe ik niet. Herfst betekent ook dat de winter daarna komt, en ik heb zo’n hekel aan de winter…. maar snel een winterzon bestemming kiezen!

 4. augustus 13, 2017 / 14:31

  PUMPKIN SPICE LATTE’S!! Jaaaa. Daar heb ik ook echt weer zin in. <3 Prachtige winterjas op je foto trouwens!

  xx

 5. Rianne
  augustus 13, 2017 / 14:41

  Ik zat vanmorgen nog te denken dat als de zomer zo doorgaat dat het van mij wel herfst mag worden. Ik verlang wel weer naar binnen naar Netflix kijken met de kaarsjes aan en thee met kruidnoten!
  Ik ben ook heel benieuwd naar je boek en je Berlijn avonturen! New York ook maar dat maak ik zelf ook mee haha.

 6. Nathalie
  augustus 13, 2017 / 15:58

  Seizoen 2 van stranger things komt ook in oktober op netflix!

 7. Rosalie
  augustus 13, 2017 / 16:48

  Ik kan altijd wel van de 4 jaargetijden genieten. Al is het sinds het officieel zomer is, alleen meer herfstachtig geweest. Heb je trouwens Shooter al gezien op Netflix? Echt een van de Netflix toppers en Ryan Phillip is enorm fijn om naar te kijken .?

 8. augustus 13, 2017 / 19:07

  September is een van mijn favoriete maanden, ook juist om deze redenen, maar ik geniet van die pre-herfst wel extra als het eerst nog even warm is geweest. En een laatste hittegolf in september vind ik dan weer heel irritant – zodra het nieuwe jaar is begonnen wil ik ook gewoon van die echte zomervibe af zijn -, ik heb het liefst augustus echt zomers en september 20 graden met zon en wat wolken… Maar je kan niet altijd alles hebben. Ik heb nu ook al wel weer zin in de herfst, maar zie echt op tegen de winter en dat is het onvermijdelijke gevolg ervan, helaas. Herinner me nu trouwens ook dat ik juist wel een nieuwe winterjas moet hebben.

 9. Suuz
  augustus 13, 2017 / 19:56

  Kruidnoten!!!!! yes pleaseeee!! en die kcal, daar kijken we gewoon niet naar! Dat mag in de herfst :-) Een handje? hmmm is mij nog nooit gelukt! hahahhaa. En pompoen, can’t wait, zoveel zin in! Pompoensoep of pompoenfrietjes, heerlijk! Maar ook die mooie kleuren, ik ga weer prachtige foto’s maken!

 10. augustus 13, 2017 / 19:57

  Ik vind het echt heerlijk weer, zeker dit weekend. Voor mij is 20-22 graden met een zonnetje echt heerlijk. Als het veel warmer wordt heb ik er echt last van met hardlopen. Natuurlijk lekker als je naar het strand kan, maar meestal is het gewoon werken, koken en kids op bed (die dan toch minder goed slapen). Maar een mooie herfstdag is ook heerlijk, lekker wandelen in het bos met mooie blaadjes en heerlijke geuren. Of ’s ochtends gaan hardlopen en dat je dan de enige bent. Of, niet te vaak, zo’n dag dat het de hele dag regent en je toch gaat hardlopen en daarna lekker de hele dag binnen mag blijven… Maar nu nog even een paar weken zoals dit weekend

 11. Ilse
  augustus 13, 2017 / 20:59

  Ik kan het zo eens zijn met dit lijstje! Kom maar op met die pumpkin spice latte’s, kruidnoten en het nieuwe seizoen van Riverdale!

 12. augustus 14, 2017 / 09:57

  Aaah jaa ik baal echt heel erg hard van het herfst achtige weer. Dit is de eerste zomer dat we in ons nieuwe (en eerste koop-) huis wonen, inclusief tuin! En nu hebben we er amper in kunnen zitten omdat het alleen maar grijs is met regen..

  Maar goed, het is wat je zegt: elk seizoen heeft wel weer iets fijns en moois! En de herfst vind ik ook altijd heel erg fijn (dol op de bomen die mooie kleurtjes krijgen!).

  1 ding: het is NIET mogelijk om maar 1 handje kruidnoten te nemen… Dus ook onmogelijk om dat jezelf aan te leren ;)

 13. Jessie
  augustus 14, 2017 / 12:10

  Ja Pumpkin Spice latte whoop whoop!
  En ik heb je boek al gereserveerd op Bol.com, yay!!!

 14. augustus 16, 2017 / 09:41

  Op dit moment zit ik in Frankrijk waar het 32 graden is en geen wolkje aan de lucht. Voor iemand met een zonnenallerchie kijk ik dus heel erg uit naar het herfstweer van Nederland. Ook leuk: ik ga mijn favoriete band (Kensington) voor het eerst live zien, ben twee weekenden kampbegeleider, en vier in september mijn verjaardag. :)

 15. Rianne
  augustus 18, 2017 / 23:57

  Leuk dat je zo’n positieve draai geeft aan het niet al te fijne weer hier! Ik heb je boek net besteld en gelijk ook een exemplaar voor mijn zusje als cadeau. Can’t wait!! :)

  Groetjes Rianne