2013: Favourite Shoppings

 photo Desktop157.jpg

Laten we het vandaag eens hebben over wat materiële zaken, mijn favoriete aankopen van het afgelopen jaar.. Saillant detail, bijna alles dat ik dit jaar gekocht heb staat op dit lijstje. Ik heb niet veel, maar wel heel veel goede aankopen gedaan. Investeren noemen ze dat volgens mij… Ik kan oprecht zeggen dat ik van geen enkele aankoop spijt heb dit jaar. Oh, misschien van mijn foundation die ik in september kocht en die nu veel te donker is voor mijn huid, maar aan de andere kant, die kan ik in de lente misschien wel weer gaan dragen ;-). Goed, genoeg gepraat, over naar mijn favorieten aankopen van 2013.

10. Tartan scarf

Ik heb er even naar moeten zoeken, maar ik vond mijn Tartan sjaal uiteindelijk bij ZARA in Rotterdam. Ik heb er onder geschuild toen het keihard regende in Central Park, ik heb er onder geslapen in het vliegtuig, ik heb mezelf er op kantoor in gewikkeld, ik draag hem vaak in combinatie met mijn leren jasje en het is een heerlijk kussentje in de trein. I rest my case, één van mijn favoriete aankopen van 2013.

9. T by Alexander Wang Blazer

Ik heb niet veel kleding gekocht voor deze herfst/winter, maar wat ik gekocht heb draag ik ook echt erg veel. Zoals dit jasje van T by Alexander Wang dat ik voor slechts 60 euro (korting + voucher van 200 euro) bij de Bijenkorf kocht. Ik was hier al jaren naar op zoek en nu ik eindelijk mijn zwarte blazer heb ben ik in de zevende hemel. Zo chic en tegelijkertijd zo stoer.

8. Slaapmasker

Mijn slaapmasker dat ik bij Oysho kocht moet ook in deze top 10. Hoeveel rustiger ik slaap sinds ik dat ding heb, WOW. Ik heb zelfs in het vliegtuig kunnen slapen terwijl iedereen aan zijn avondeten zat (en het dus super onrustig was en alle lichten aanstonden). Het helpt natuurlijk ook dat ‘ie er super cute uitziet.

7. Nike Shorts

Yes, geen safari legging of een paar fantastische LunarGlides die me door de marathon hebben heen gesleept (die laatste heb ik namelijk gekregen en die eerste is heel COOL maar heeft zijn sporen nog niet verdiend). Nee, Nike Shorts. Shorts gemaakt van sweaterstof die ik het afgelopen half jaar HEEL veel gedragen heb. Ik kocht ze met 40% korting bij de Nike Store in Milaan en de twee weken erna heb ik niets anders gedragen (ik was op een camping, laat me) en ook in Nederland glipte ik vaak makkelijk even in mijn Nike Shorts. Als ik thuis mijn oefeningen doe draag ik ze graag en nou ja ze zitten gewoon heel erg lekker en het was die twee tientjes meer dan waard.

6. Kussen

Twee weken geleden kocht ik een kussen van honderdnegentien euro. Een aankoop die ik al ruim drie jaar uitstel, ik sliep dus ruim drie jaar op een kussen van Ikea en werd vrijwel iedere ochtend met kramp in mijn nek en hoofd wakker. Totdat mijn moeder me een paar weken geleden aan mijn haren naar de beddenwinkel sleurde en me een kussen liet kopen. Ik probeerde verschillende kussens, maar eigenlijk was het tweede kussen al raak. Ik ging liggen en het voelde gewoon perfect. 119 euro is een bedrag waar ik nog steeds de rillingen van krijg, ik bedoel voor een KUSSEN. Maar eigenlijk, als je er over na gaat denken. Het scheelt (tot nu) een hele hoop hoofdpijn, verdriet en pijn, is welzijn niet veel belangrijker dan alle spullen bij elkaar? Ik bedoel, met hoofdpijn kan ik lastig werken en dus ook lastig geld verdienen… Hmmmm als je het zo bekijkt, kan ik dat kussen misschien wel voor de belasting opgeven ;-). Hahahahaha. Het kussen op de foto is trouwens mijn Ikea kussen van 10 euro ;-)

5. iPad mini

In Newcastle kocht ik mijn iPad mini en nu ik er zo over nadenk, had deze misschien iets hoger op mijn lijst met favoriete aankopen moeten staan, aangezien ik tegenwoordig al mijn boeken op mijn iPad lees en het apparaatje ideaal is om onderweg mee te bloggen. Waarom hij dan toch niet hoger staat? Als ik een tijdje geen boeken lees (zoals afgelopen maanden, ssshtttt) dan raak ik ook gerust mijn iPad een paar weken niet aan.

4. Nike FuelBand

Ik heb hem pas een maand, maar ik kan nu al niet meer zonder, de Nike FuelBand. Je kunt het onzin vinden, maar ik heb nu al het idee dat ‘ie mijn leven veranderd heeft. Ik loop nu namelijk naar de supermarkt, gewoon omdat ik fuelpoints wil halen, normaal pakte ik de auto voor dat stukje van 1 kilometer. Ik vind het minder vervelend om thee te zetten op mijn werk en vraag minder vaak een collega iets mee te nemen uit de supermarkt, ik ga zelf wel, lekker even een stukje lopen. Ja, zo erg laat ik me dus leiden door een stukje plastic en wat digitale puntjes.

3. Tiffany ketting

Jullie weten misschien nog wel dat ik na de marathon in New York direct door ben gelopen naar Tiffany’s. Of nou ja, direct. Ik ben eerst langs Nike gegaan om mijn oranje poncho in te wisselen voor een iets minder opvallend Nike Tech vest en ben vervolgens nog even mijn lichaam gaan rechargen bij Starbucks met een chocolademelk en een cheesecake brownie en toen ben ik dus naar Tiffany’s gelopen, waar ik onthaald werd als een wereldster. Nee, echt. Het was net een film. Iedereen draaide zich één voor één om en feliciteerde me. Van winkelpersoneel tot andere shoppers. I felt on top of the world ;-). Het kettinkje dat ik kocht heeft mijn nek nog niet verlaten en dient als surrogaat medaille voor de New York Marathon.

2. Cameralens

Ik wilde al heel een mooie lens voor mijn camera hebben, maar de prijs weerhield me er steeds van. Toen ik begin dit jaar een financiële meevaller had heb ik uiteindelijk toch mijn pinpas getrokken. Zo’n lens is een investering, want je kunt hem vaak met slechts 20-25% verlies verkopen. Niet dat ik dat van plan was, maar zo redeneerde ik toen ik de lens kocht. Het is trouwens een 17-55 2.8 lens van Nikon. Ideaal. Wel een beetje zwaar (oeps), maar de lens is het waard. Hij kan fotograferen met weinig licht, maar is ook perfect wanneer ik een stedentripje maak. Ik heb mijn andere lenzen sinds april niet meer gebruikt.

1. Leather Jacket

Soms doe je aankopen die je eigenlijk niet van plan bent, maar die uiteindelijk écht een super goede investering blijken te zijn. Mijn leren jasje van ZARA dat ik in maart in Parijs kocht is daar een goed voorbeeld van. Ik heb het afgelopen jaar het jasje zo vaak gedragen. In de lente, in de zomer, in de herfst en nu zelfs winter. Ik draag hem als jas, maar ik draag hem ook vaak gewoon binnen over een witte blouse en zelfs over een jurkje. Het jasje maakt iedere outfit af. Die 179 euro meer dan waard.

Wat kocht jij afgelopen jaar waar je heel erg blij mee bent?!

Liefs,
Annemerel

Delen:

23 Reacties

 1. december 28, 2013 / 12:05

  Oeh, wat een gave lens! Moet ik misschien ook maar eens investeren komend jaar. En dat slaapmasker is te leuk voor woorden! Ik had een hele saaie, maar die ben ik kwijtgeraakt. Jammer, want ik kon er zelfs rechtop zittend mee slapen in een trein naar Kopenhagen. Een unicum voor mij!

 2. december 28, 2013 / 12:17

  Wauw, hele fijne aankopen. Ik ben nog steeds heel blij met m’n iPad mini die ik begin dit jaar kocht. Ik kijk er voornamelijk films en series op, dat is misschien ook een goede voor jou ;)

 3. december 28, 2013 / 12:22

  Mooi lijstje! Toch fijn als je er aan het eind van het jaar achter komt dat je alleen goede investeringen hebt gekocht. Lijkt me dat het een beter gevoel geeft dan dat je je kast vol hebt hangen met H&M-etjes die je nooit aan doet ;)

 4. december 28, 2013 / 12:37

  Mooie aankopen! Ik heb door jou ook zo’n leuk masker van Oysho, echt ideaal!! En de ipad mini staat nog op mijn lijstje voor 2014!!

 5. december 28, 2013 / 12:49

  Dat zijn hele mooie aankopen! Vooral je iPad Mini en je kettinkje!

 6. december 28, 2013 / 12:56

  Ik zou graag in 2014 ook zo’n mooie gevatte lijst hebben met een aantal ‘essentiele’ aankopen die dan ook zo goed bevallen. Hele mooie items. Zo’n leren jasje gaat denk ik mijn eerste ‘investerings-‘aankoop worden haha!

 7. december 28, 2013 / 13:21

  Wat een leuk overzicht!! Je hebt wel mooie aankopen gedaan zeg! Ik ben heel blij met mijn nieuwe Nikon camera. Die ik niet zelf kocht, maar van mijn vriend kreeg.

 8. december 28, 2013 / 13:45

  Dat slaapmaskertje is zo cute!

 9. december 28, 2013 / 14:53

  Allemaal mooie aankopen! Ik ben helemaal verliefd op je slaapmasker. Ik kan niet meer zonder slapen!

 10. december 28, 2013 / 15:04

  Leuk om te lezen! Dat masker is jammergenoeg NER-GENS meer te vinden! Het Tiffany kettinkje vind ik het tofste verhaal! Top idee om je ‘medaille gevoel’ voor altijd te behouden!

 11. december 28, 2013 / 15:07

  Wat een leuk slaapmasker! Het leren jasje is ook erg mooi!
  Liefs

 12. december 28, 2013 / 15:32

  dat slaapmasker, wat leuk! en wat heb jij ongelooflijk mooi haar zeg!
  xo, cheyenne

 13. december 28, 2013 / 15:39

  Hele mooie aankopen, ik ben echt jaloers op je Tiffany’s kettinkje. Ik ben heel erg blij met mijn nieuwe Nikon camera die ik kocht als beloning voor mezelf:)

 14. december 28, 2013 / 16:24

  Erg mooie dingen heb je afgelopen jaar gekocht! Ik ben heel erg blij met mijn iPhone 4s die ik in februari bij mijn nieuwe telefoonabbonement kreeg (naja kreeg, je moet er elke maand een bedrag voor betalen haha)

 15. december 28, 2013 / 17:12

  Mooie spulletjes heb je gekocht afgelopen jaar. Ik vind je sjaal en slaapmasker allebei tof! Mijn beste aankoop is mijn kitten Bo geweest haha, zo gezellig een kleine kat in huis.

 16. december 28, 2013 / 20:48

  Leuk om te lezen, weer erg grappig haha. Ik vind het inderdaad heel goed dat je dat kussen hebt gekocht, wat je als uitleg geeft is echt helemaal waar!

 17. december 28, 2013 / 21:15

  Tot nu toe bevalt mijn Clarisonic Mia2 heel goed en ook mijn hardloopschoenen kan ik niet over klagen. Verder heb ik vooral mijn geld uitgegeven aan reizen, festivals en concerttickets, maar die herinneringen zal ik dan ook eeuwig blijven koesteren.

 18. december 29, 2013 / 11:02

  Mooie aankopen!

  Zelf kocht ik dit jaar mijn eerste spiegelreflex camera. En ik was ook erg trots toen ik mijn eigen domein kocht. :)

 19. december 29, 2013 / 11:15

  Mooie spullen!

 20. december 29, 2013 / 12:39

  Oooh hele mooie aankopen. Je lens is heel gaaf, en je jasje ook!

 21. december 30, 2013 / 22:22

  Mooie favorieten! Ik moet ook nog echt een goed hoofdkussen, goeie reminder. Zooooo belangrijk!

 22. december 31, 2013 / 14:28

  Heel leuke aankopen allemaal! Was het geld wel waard volgens mij :)

 23. januari 2, 2014 / 20:32

  Mooie aankopen! Waar ik graag en vaak iets goedkoops koop, koop jij echt mooie dure dingen! Leuk om te zien:)