2013: Favourite Music

 photo Desktop161.jpg

Ik kan me geen leven zonder muziek voorstellen. Tijdens het werken, tijdens mijn (trein)reizen, tijdens het hardlopen… ik heb altijd mijn iPod oordopjes in mijn oren. Mijn favoriete nummers van het afgelopen jaar?

10. Dido – End of Night

Dit nummer is nooit op single uitgebracht, volgens mij is het nieuwste album van Dido zelfs een beetje geflopt, maar niet bij mij. End of Night heeft wekenlang bij mij op repeat gestaan en ik luister hem nu, bijna een jaar later, nog steeds regelmatig. Mocht dus niet in mijn top 10 ontbreken. Oh wacht, nu ik het nummer op YouTube op probeer te zoeken zie ik dat het nummer toch uitgebracht is als single, ik heb het alleen nooit op de radio gehoord. Helaas.

9. Lana Del Rey – Young & Beautiful

Wauw. Zo’n indringend en mooi nummer, het moment dat dit nummer in de film (The Great Gatsby) begon verscheen er direct kippenvel op mijn lichaam.

8. Armin van Buuren – This Is What It Feels Like

Dit is en blijft één van mijn favoriete nummers tijdens het hardlopen. Ik hou van feel-good-songs zoals deze van Armin van Buuren en dat terwijl ik normaliter helemaal niet naar Armin van Buuren of één van zijn DJ-collega’s luister.

7. Sara Bareilles – Brave

Mooie boodschap, aanstekelijke melodie, heel fijn nummer.

6. The Editors – A Ton of Love

Ik heb dit nummer vijf keer moeten shazammen voordat ik eindelijk onthield welk nummer dit was en voordat ik hem eindelijk aan mijn afspeellijst heb toegevoegd. Vraag me niet waarom het zo lang heeft moeten duren. Zo’n fijn nummer!

5. Icona Pop

Ik kan nog steeds niet stil blijven zitten als ik dit nummer hoor. I DON’T CARE, I LOVE IT. Heb Icona Pop met dit nummer live gezien bij de EMA’s. PARTY-PARTY!

4. Ellie Goulding – Burn

Het nummer dat me van Ellie Goulding-luisteraar in Ellie Goulding-fan veranderde. In februari ga ik haar zien tijdens haar concert. Can’t wait.

3. Katy Perry – Roar

Ik ben een KatyCat sinds Roar! Dit is mijn hardloopsong, of nou ja, één van mijn hardloopsongs. Ik kan me nog herinneren dat ik van de zomer een intervaltraining deed en dat ik dit nummer een half uur lang op repeat had staan. Het laat me gewoon zoveel sneller lopen.

2. Miley Cyrus – Wrecking Ball

Miley op nummer 2 Annemerel? YES. Ze mag dan lichtelijk zijn losgeslagen, haar stem is goed en een groot deel van haar CD is dat ook. Wrecking Ball is sinds het moment dat ik het nummer hoorde al mijn favoriet. Je moet gewoon niet aan die gekke wrecking ball denken terwijl je naar het nummer luistert, dan begrijp je vast wel wat ik bedoel.

1. Coldplay – Atlas

Ik heb dit nummer een keer drie uur lang achter elkaar geluisterd (no kidding) zonder het nummer zat te worden. Het enige nummer waarbij ik al tranen in mijn ogen kan krijgen wanneer ik er alleen maar aan denk. It’s just so goddamn beautiful!

Wat was jouw favoriete nummer van het afgelopen jaar?

Klik hier om mijn top 10 van 2013 op Spotify te beluisteren.

Liefs,
Annemerel

Delen:

16 Reacties

 1. december 31, 2013 / 12:05

  Fijne nummers! Die van lana del rey is ook een van mijn favorieten :)

 2. december 31, 2013 / 12:14

  Ik heb ongeveer dezelfde favorieten als jij! Bij mij staat Ellie Goulding zonder twijfel op één.

 3. december 31, 2013 / 12:15

  Mooi nummer van Dido, die kende ik nog niet verder zijn die van Lana del Rey en Coldplay ook hier favoriet

 4. december 31, 2013 / 12:40

  De CD van Miley Cyrus heb ik ook weken lang geluisterd. Voor het grootste deel is het idd een prima cd.
  En dan te bedenken dat ik het jaar dat zij geboren werd, naar het concert van Guns ’n Roses geweest ben.

 5. december 31, 2013 / 12:52

  Ik ga nú al deze liedjes luisteren, want ik ken er stiekem te weinig van, oeps…

  Sinds ‘Roar’ hou ik ook van Katy, haha! Fijn nummer om hard mee te blèren! En Miley… Ach, Miley. Ik vind ‘Wrecking Ball’ een gewéldig nummer en inderdaad, ik snap wat je bedoelt, gewoon niet aan die wreckingball denken :)

 6. december 31, 2013 / 12:58

  Wat een leuke lijst! Ben het wel met je eens qua nummers! Ik ga in februari ook naar Ellie!

 7. december 31, 2013 / 13:19

  Heel fijn lijstje! Mijne was zeker van Miley <3

 8. december 31, 2013 / 13:33

  Niet helemaal mijn muziek, maar dat eerste nummer vind ik wel heel erg leuk van Dido! :)

 9. december 31, 2013 / 14:14

  Mijn favoriet is ook wel Wrecking Ball, origineel haha..

 10. december 31, 2013 / 14:27

  Mijn favo nummers uit 2013 zijn Happy van Pharrell Williams, Get lucky van Daft Punk en Mermaid van Train :) En ongetwijfeld nog tien andere nummers die ik nu vergeet :P

 11. december 31, 2013 / 14:36

  Net zoals vele vind ik Roar ook een supernummer! Zo catchy!

 12. december 31, 2013 / 14:36

  Leuke nummers, ook zeker wel mijn muzieksmaak. Ik ben altijd heel blij als jij weer een nieuwe playlist online hebt staan, vind ze heel fijn!

 13. december 31, 2013 / 15:23

  Zitten hele mooie nummers tussen. Ik ben ook fan van Katy Perry’s album! Verder vind ik Atlas van Coldplay ook heel erg mooi.

 14. Lisa
  december 31, 2013 / 15:38

  Fijne nummers allemaal! Vooral coldplay en Lana Del Rey. Ik ga ook naar Ellie in februari, nu al zin in!

 15. december 31, 2013 / 16:35

  De meeste ken ik eigenlijk niet, en die ik wel ken is niet helemaal mijn smaak. Maar wel heel leuk om te zien/lezen wat jou favoriete muziek van 2013 was :)

 16. december 31, 2013 / 17:13

  Aaah ik ben fan van Roar!