2013: Favourite Memories

 photo Desktop156.jpg

Een jaaroverzicht met lijstjes is niet compleet zonder mijn favoriete ervaringen/momenten te delen. Het was lastig, want er waren erg veel dingen die kans maakten om op dit lijstje belanden, maar ik heb er uiteindelijk toch tien kunnen kiezen.

10. 24 uur Berlijn

In januari ging ik één nachtje naar Berlijn voor een persevenement. Het viel bijna in het water door sneeuw en het feit dat ik er pas achter kwam dat ik die dag zou vliegen, op het moment dat mijn vliegtuig eigenlijk al in de lucht had moeten zitten (kleine miscommunicatie). Gelukkig was het die dag extreem wintersweer en had mijn vliegtuig 10 uur vertraging dus kon ik toch nog mijn vliegtuig halen, die eerst nog via Frankfurt vloog. Het klinkt als een helse reis en het wordt nog erger… Ik legde mijn iPad, iPhone en MacBook op het randje van een wasbak in Schiphol, maar het viel van het randje in de wasbak en de kraan begon automatisch te stromen. AAAAAAHHHHHHH. To make matters worse begon ik mega ernstige hoofdpijn te kregen. Maar toen ik om half negen eindelijk in Berlijn aankwam had ik zoiets van ‘hé, dat heb ik ook weer overleefd’ en het was eigenlijk best wel heel erg spannend. De volgende dag heb ik vier uur lang gewandeld, van Oost naar West door Tiergarten. Heerlijk. Dat ik bij KDW twee hele mooie koopjes in de sale van Maje en Sandro scoorde (een paar laarzen en een clutch) maakte het alleen nog maar beter. What doesn’t kill you makes you stronger. Echt. Alles (of nou ja in ieder geval het meeste) komt goed.

9. 35K training run

Eind september liep ik 35 kilometer als training voor de New York Marathon. Dit was serieus één van mijn favoriete momenten van 2013. Een duurloop? Als favoriete moment? JA! De duurloop ging goed, ook al was het zwaar. Ik liep hem in een mooie tijd en de duurloop gaf me gewoon zoveel vertrouwen voor de marathon, dat ik de rest van de week op wolkjes heb gelopen.

8. Newcastle in januari

Mijn jaar begon goed, met mijn vriend in Newcastle. Ik was op persreis en mocht een +1 meenemen, hoe cool is dat? We voeren met een boot van IJmuiden naar Newcastle, daar sliepen we in een prachtig hotel in het centrum van Newcastle en na drie dagen voeren we weer terug naar IJmuiden. Newcastle zou ik zelf niet zo snel naartoe gegaan zijn, maar waarom eigenlijk niet? Ze hebben er alle Engelse ketens die ze in Londen ook hebben, maar het is een stuk goedkopere reis en ook gewoon weer eens wat anders dan Londen.

7. Bootcamps

Hoe gaaf was het dat ik een aantal van jullie afgelopen zomer heb mogen ontmoeten? Eerst de meiden tijdens de Annemerel.com Bootcamp voor de Ladies Run Rotterdam in samenwerking met New Balance en daarna nog vier keer door het hele land in samenwerking met Esmée. Het was een beetje gek dat jullie wel wisten wie ik was en ik van de meeste niet wist wie zij waren, maar dat maakte helemaal niets uit. Jullie zijn stuk voor stuk leuke, spontane, gezellige en vooral sportieve meiden. Zie ik jullie volgend jaar weer?

6. We Own The Night run

De New York Marathon was natuurlijk de allerleukste run die ik dit jaar gedaan heb, maar een andere favoriet was de Nike Womens Run ‘We Own The Night’ in het Westerpark in mei. Het was mijn eerste 10 kilometer wedstrijd en ik zette er meteen een mooie tijd neer (47.35, tot nu toe nog steeds mijn PR), maar het leukste vond ik nog wel dat al mijn favoriete hardloopmeisjes meededen. Fieke en Francien, Claartje, Marieke, Esmée en Laura. Het was zo’n gezellige run. Het was een prachtige dag, ik had de hele dag in de zon in de tuin gelegen bij mijn ouders, was rond een uurtje of 18.00u naar Amsterdam gereden en, nou ja het klopte gewoon.

5. Cruising in september

In september ging ik (voor mijn blog) op cruise door de Middelandse Zee en dat is me heel goed bevallen. We werden verzorgd als wereldsterren, we konden eten wat we wilden, het weer was perfect en we voeren langs de mooiste plekjes. Oh ja en ik kon het WERK noemen. Kun je dat geloven? Met een cocktail bij een privézwembad luieren in de zon? This is what dreams are made of (yes, ik quote een liedje uit de Lizzie McGuire Movie).

4. Italië

Ik heb het dit jaar niet slecht gehad qua vakanties, zo bracht ik onder andere in totaal een maand door in Italië samen met mijn ouders. Op een camping, dat wel, maar who cares, ITALIE! Ik kan zo genieten van het Italiaanse leven, althans, het Italiaanse leven dat wij leiden als we in Italië zijn (ik kan me zo voorstellen dat wanneer je er woont en werkt het leven toch net iets anders is). IJsjes eten, cappuccino’s drinken, pasta en pizza’s wegwerken, af en toe een rondje hardlopen langs het gardameer of door de heuvels van Toscane, slenteren door Milaan, Florence, Rome of Verona, ontbijten op een terrasje aan het Gardameer voor nog geen 3,50 per persoon. Yes, I could get used to that.

3. Paris

Ik ben dit jaar drie keer een weekendje in Parijs geweest. Maakt mij dat verwend? Ik denk het wel, maar wat heb ik er van genoten. Met de Thalys zit je vanaf Rotterdam binnen 2,5 uur in Parijs en het voelt dan ook als mijn tweede thuis. Ik hou van Parijs, van Ladurée en van La Coupole. Van de Eiffeltoren en van Saint Germain maar ook Le Marais. Van de sfeer, van het fietssysteem, van Les Tuileries, van de metro, van ALLES.

2. Wintersport 2013

De wintersport in februari was zo’n succes dat ik de dag erna onwijs verdrietig was. Ik ging die dag naar Parijs en ik stond op met een brok in mijn keel. Ik wilde niet naar Parijs, ik wilde terug naar Oostenrijk. Volgens mij geeft dat wel aan hoe fantastisch de wintersport was. We hadden voor het grootste gedeelte van de vakantie heerlijk weer en er lag fantastische sneeuw. Wat wil je nog meer (als je op wintersport bent)? Over vier weken gaan we weer, ik kan niet wachten.

1. New York Marathon

Mijn hele New York ervaring is, zoals jullie waarschijnlijk ook wel verwacht hadden, mijn favoriet herinnering van afgelopen jaar. Niet alleen heb ik hier (samen met jullie) 5 maanden naar toegeleefd, het waren 5 onvergetelijke dagen. Ik heb samen met Fieke en Francien gezwommen in de rooftop pool van het Gansevoort, ik heb de Halloween Parade over 6th avenue live gezien, ik ben bovenop het Empire State Building geweest, ik heb gewandeld door Soho, Greenwich Village en Central Park, ik heb ontbeten bij de hipste deli van New York (The Butcher’s Daughter), ik heb Keeping up with the Kardashians live op TV kunnen zien, ik heb geshopt bij de mooiste winkels, ik heb op de trappen van het MET gezeten, ik heb zoveel nieuwe indrukken opgedaan en natuurlijk die 42,195 kilometer gelopen. Die marathon was vijf maanden lang alles en het stelde niet teleur. Het grootste gedeelte van de marathon heb ik op en top genoten, een iets kleiner gedeelte heb ik keihard afgezien, maar toen ik de finishlijn overging herinnerde ik me alleen nog maar de goede momenten. Wauw, wat een ervaring en WAT een herinnering. Jullie zeiden steeds dat jullie tranen in je ogen kregen bij het lezen van mijn verslagen van de marathon, zelf heb ik de eerste vier weken geen traan gelaten, maar als ik er nu aan terugdenk begin ik toch wel emotioneel te worden. Het was zo’n bijzondere ervaring, will it ever get better than that?

Wat waren jouw favoriete momenten van het afgelopen jaar?

Liefs,
Annemerel

Delen:

37 Reacties

 1. december 27, 2013 / 12:04

  Wat een mooie dingen heb je gedaan :)
  Mijn mooiste moment was mijn vakantie in Portugal. 1,5 week heerlijk weer en prachtige stranden en lekker eten en drinken.
  En mijn eerste hardloopwedstrijd was ook een hoogtepunt!

 2. december 27, 2013 / 12:23

  Wauw wat een lijstje, wat een prachtige ervaringen zeg!

 3. december 27, 2013 / 12:33

  Wauw, wat een prachtige lijst! You are one lucky girl. Hopelijk wordt 2014 net zo mooi, of nog mooier! Al zal het moeilijk worden New York te overtreffen ;)

 4. december 27, 2013 / 12:34

  Het is inderdaad super inspirerend om je verhalen over de marathon te lezen.
  Verder hele mooie ervaringen in 2013!

  Ik mocht ook genieten van reisjes naar Italië, Spanje en Thailand :).

 5. december 27, 2013 / 13:15

  Leuke list en je bent niet verwend met 3 keer Parijs, iedereen heeft minimaal 3x per jaar Paris nodig! ;-)

  Ik vind het heerlijk hoe je al je belevenissen beschrijft en hoe eerlijk je bent over de leuke en minder leuke kanten, keep up the good work in 2014!

 6. december 27, 2013 / 13:24

  Wat een super mooie herinneringen van dit jaar! Goed om eens bij stil te staan.

 7. december 27, 2013 / 13:31

  Oohhh heerlijk! Wat veel reisjes <3

 8. december 27, 2013 / 13:40

  Zo’n mooi lijstje. De meeste momenten komen me erg bekend voor. En je zal me misschien een softies vinden, maar ik kreeg weer kippenvel bij het korte stukje over de marathon in NY, haha.

 9. december 27, 2013 / 13:58

  Waauw, wat een mooie dingen om op terug te kijken.

 10. december 27, 2013 / 14:30

  Mooi jaar

 11. december 27, 2013 / 14:33

  Stuk voor stuk hele mooie momenten! Ik krijg ook meteen zin om mijn jaaroverzicht te gaan schrijven :)

 12. december 27, 2013 / 14:46

  Wat een toffe momenten! En ik herken het helemaal, het Italiaanse leven… ik vind het ook zo heerlijk. Gelukkig is mijn zomervakantie 2014 alweer geboekt naar het Gardameer!

 13. Marieke
  december 27, 2013 / 15:06

  Gave momenten, gave foto’s!

 14. december 27, 2013 / 15:39

  Wat een geweldig mooi jaar heb jij achter de rug, super!

 15. december 27, 2013 / 16:12

  Aah je hebt echt een mooi jaar achter de rug! Je hebt het ook echt verdiend :)
  Ik heb ook genoten van mijn tripjes naar Londen, Oostenrijk, Kreta, Disneyland en een weekendje CenterParcs.

 16. Desiree
  december 27, 2013 / 16:29

  ik hou van lijstjes, en dit is een hele mooie! op naar nog zo’n mooi jaar!

 17. december 27, 2013 / 16:30

  Heel leuk dat je al deze highlights met ons deelt! Ik wil ook heel graag x naar Berlijn!

 18. december 27, 2013 / 16:55

  Haha ik herken alles gewoon nog. Fijn zo een overzicht Annemerel. Heel leuk om te lezen.

  Liefs, Mariette

 19. december 27, 2013 / 16:55

  Wat een hoop mooie herinneringen!

 20. december 27, 2013 / 18:24

  Klinkt als een top jaar! Vind je laatste foto echt super tof!

 21. Karlijn
  december 27, 2013 / 19:34

  Klinkt als een heerlijk jaartje! Die foto die in Newcastle is gemaakt, wauw, daar sta je echt heel mooi op!!! Lfs

 22. december 27, 2013 / 19:36

  Lang lijstje vol met mooie ervaringen zeg! En phoe, wat moet jij gelukkig zijn dat je zo even weg kan/bent! En natuurlijk is de New York Marathon de mooiste ervaring, hoeveel mensen kunnen nou zeggen dat ze hem gelopen hebben?!

 23. december 27, 2013 / 19:37

  Wat heb jij mooie dingen beleefd zeg, dit jaar! Wintersport staat bij mij ook altijd hoog op het lijstje. We zijn een jaar niet geweest, maar dat maakt het dit jaar alleen maar leuker!

 24. december 27, 2013 / 19:42

  Leuk om al je favoriete herinneringen te lezen van dit jaar! Xx

 25. december 27, 2013 / 19:47

  Wat heerlijk om te lezen, fijne momenten om op terug te kijken! Dat neemt niemand je meer af!
  Ik vind die laatste foto nog steeds zó tof, ik word iedere keer weer blij als ik ‘m zie, je hebt ’t toch maar mooi geflikt! Zeker iets om trots op te zijn!

  Mijn favoriete moment was toch wel het behalen én het in ontvangst nemen van mijn bachelordiploma geschiedenis. Hier ben ik heel trots op!

 26. december 27, 2013 / 20:24

  Die foto van jou in New Castle is super mooi!

 27. december 27, 2013 / 23:11

  Jeej, wat een prachtig jaar had jij! Echt heerlijke reizen maakte je, top hoor! Fijn dat je nu bijna op wintersport gaat weer, mooi vooruitzicht!

 28. december 28, 2013 / 08:20

  <3 <3 <3 Wat een prachtjaar. Ik hoop dat 2014 net zo of nog mooier voor je wordt, Ann.

 29. december 28, 2013 / 10:23

  Wat een prachtig lijstje! En supertof dat je de marathon van New York hebt gelopen! (Ik volg je blog pas net, vandaar.) Als ik me eens tot hardlopen zou kunnen zetten, zou dat waarschijnlijk ook mijn uiteindelijke doel zijn. Maar helaas, ik ben echt een sucker wat dat betreft.

 30. Anouk
  december 28, 2013 / 15:18

  Ik heb eigenlijk niet een favoriete herinnering, het hele jaar was mooi! :)
  Jouw favorieten lijstjes zijn echt geweldig, ik vind ze zo leuk om te lezn!

 31. december 28, 2013 / 16:08

  Mijn favoriete moment van 2013. De interrail die mijn vriend en ik gedaan hebben door Italie en Frankrijk. Puur genieten was dat. En onze verloving in januari was ook een fijn moment. Alle familie en vrienden waren erbij toen ik op mijn knieën ging voor mijn lief.

  En ik was zo een meisje dat tranen in haar ogen kreeg tijdens de New York verslagen. Voor mij ook het mooiste moment van jou. :)

 32. december 28, 2013 / 21:26

  Wauw, wat voor mooie herinneringen. Je marathon-stukje is weer heel bijzonder geschreven. Die foto in Newcastle is trouwens echt super mooi!

 33. december 30, 2013 / 10:42

  De marathon finish foto blijft prachtig!

 34. december 31, 2013 / 14:12

  Leuk overzicht babe! Die finishfoto van NY blijft geweldig! Ik vond de bootcamp met jou en Es en We Own The Night ook echt top!

 35. december 31, 2013 / 19:15

  Wauw, wat een heerlijk overzichtje. Zeker wel mijn favoriet van ze allemaal! Wil je trouwens nog even complimenten maken voor al je 2013 artikelen, heel tof gedaan. En die foto in Newcastle van jou is ZO leuk!

 36. december 31, 2013 / 19:27

  Wat een mooi overzicht Annemerel!! En wat betreft de bootcamps: Ik denk er nog vaak aan terug, wat was dat leuk! En als ik mezelf daar zie, zie ik gelukkig al veel verbetering in mijn lichaam. Door jou word ik steeds weer gemotiveerd, bedankt daarvoor! En mocht je volgend jaar weer bootcamps geven, ik ben graag van de partij!!

  Liefs,
  Kirsten