2012: The Music

Photobucket
Muziek doet veel voor mij. Het kan mijn stemming voor een groot gedeelte bepalen. Mijn muzieksmaak valt eigenlijk niet te omschrijven. Maar als ik het dan toch moet doen? Het moet me meeslepen. Wat me dan zoal laat meeslepen? Nou in 2012 waren dat de volgende 10 nummers..


Florence & The Machine – Never Let Me Go
Ik heb de jaren hiervoor waarschijnlijk onder een hele dikke steen gelegen, want een nummer van Florence + The Machine kon ik me niet zo snel voor de geest halen. Totdat in een aflevering van The Vampire Diaries het nummer “Never Let Me Go” gedraaid werd op de achtergrond. Vrijwel tegelijkertijd zond Glee een aflevering uit met het nummer “Shake It Out”. Vlak daarna ging ik op vakantie naar Italië en luisterde ik het album veelvuldig langs het zwembad. Een nieuwe liefde was geboren. Never Let Me Go blijft mijn favoriete nummer, maar wordt op de voet gevolgd door Lover to Lover, Heartlines, Shake It Out, Drumming Song en natuurlijk (na Gossip Girl) You’ve Got The Love!

Demi Lovato – Give Your Heart A Break
Stiekem baal ik ervan dat ik dit moet toegeven, maar een groot gedeelte van 2012 heb ik Give Your Heart A Break van Demi Lovato op repeat gehad. Dit is dus zo’n nummer dat mij om een voor mij nog onverklaarbare reden zo ontzettend meesleept. De rest van de CD van Demi Lovato vind ik overigens verschrikkelijk. Nee, echt. Dit is het enige nummer waar ik met plezier naar luister (en dat zeg ik niet (alleen) om mijn gezicht te redden).

Coldplay – Paradise
2012 begon met het nummer Paradise van Coldplay. In Oostenrijk tijdens de jaarwisseling luisterde ik dit nummer constant. Toen ik na de vakantie een filmpje maakte met dit nummer op de achtergrond wist ik het helemaal zeker, dit was HET nummer van 2012. In Monaco liep ik in het donker hard langs de boulevard, met dit nummer op repeat, iedere vakantie stond ‘ie aan, tijdens de marathon heb ik hem meerdere keren beluisterd en tijdens het concert in september moest ik serieus vechten tegen de tranen. Jup. Echt waar. Love it!

The Script – Hall of Fame
Dit was het nummer waarmee ik de marathon in oktober mee begon en eindigde (geheel toevallig overigens, ik liep met een iPod Shuffle en dit had ik niet gepland). Dit is dus HET nummer van de marathon. Natuurlijk vond ik het nummer ervoor al erg goed, anders had het niet in mijn afspeellijst voor de marathon gestaan.

Madonna – Turn Up The Radio
De nieuwe CD van Madonna vind ik nu fantastisch, maar toen ik het de eerste keer luisterde vond ik het eigenlijk afschuwelijk. Het enige nummer dat ik leuk vond was Turn Up The Radio, een lekker “makkelijk” nummer. Vrolijk, meeslepend en ik kan dan ook echt niet stil blijven zitten als ik dit nummer hoor. Tijdens het concert in Nice in augustus heb ik het uit volle borst meegezongen (net als alle andere nummers overigens).

Taylor Swift – State of Grace
Het vorige album van Taylor Swift vond ik een beetje tegenvallen, maar dit nieuwe album is favoriet! Met als ultieme favoriet op het album, het eerste nummer, State of Grace. Het nummer wordt vergeleken met de sound van U2. Nou durf ik dat niet te bevestigen (never mess met U2 fans), maar ik vind het wel een heerlijk nummer (en luister toevallig ook graag naar U2, dus dat zou een verklaring kunnen zijn).

Fun. – We Are Young
Dit nummer heb ik eind 2011 op een regenachtige zondag zo’n 30 keer achter elkaar beluisterd, de Glee versie dan. Toen ik het eindelijk zat begon te worden ergens in 2012, ontdekte ik het origineel (en de rest van de cd van Fun.) Ik denk dat ik Fun. één van de leukste ontdekkingen van 2012 vind!

The Asteroids Galaxy Tour – Heart Attack
Vlak voor de meivakantie zette ik het nieuwe album van The Asteroids Galaxy Tour op mijn iPod. Het nummer Heart Attack maakte mij het meest vrolijk. Het staat voor mij gelijk aan die vakantie, springtouwen met mijn zusje, hardlopen langs het Gardameer.. Ik gebruikte het nummer ook in mijn Parijs filmpje van september/oktober. Alleen maar goede herinneringen dus.

Train – Drive By
Nog een nummer dat ik veelvuldig luisterde tijdens de meivakantie (goede herinneringen aan die vakantie blijkbaar). Drive By heb ik op een gegeven moment wel net zo veel geluisterd als Soul Sister, en heb ik dus ook bijna uitgekotst, maar na een paar maanden van relatieve “rust” kan ik het nu weer met heel veel plezier luisteren. Het nummer hoort dan ook zeker in mijn top 10 favoriete nummers van 2012.

Calvin Harris – Feel So Close
En ook dit laatste nummer begon ik te luisteren tijdens de meivakantie in Italië. Ik ben het afgelopen jaar tien keer in het buitenland geweest, waarvan zeven keer voor niet-werkgerelateerde dingen (zielig eigenlijk). Toch zijn vier van de tien favoriete nummers van 2012, nummers die ik tijdens dat ene weekje meivakantie in Italië beluisterde. Dit nummer heb ik vooral veel geluisterd tijdens het springtouwen en hardlopen. Normaal ben ik niet zo’n “dance” meisje, maar dat is in 2012 wel veranderd. Tijdens het hardlopen luister ik er nu zelfs vrij vaak naar. Maar dit blijft mijn favoriet.

Mijn favoriete nummers van 2012 beluister je via deze afspeellijst op Spotify.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

15 Reacties

 1. december 25, 2012 / 17:16

  Ik heb ook een erg uiteenlopende muzieksmaak! Van Rihanna naar Kelly Clarkson naar rockbandjes als Rise Against of Volbeat :’) De meeste nummer die jij hier hebt staan vind ik ook zeeer fijn om naar te luisten :)

 2. december 25, 2012 / 17:22

  Wat een leuk en origineel artikel! 2012 was het jaar van de music! Mijn muziek van dit jaar was ook zo uit een lopend!

 3. Lisa
  december 25, 2012 / 18:07

  Ik wed dat je Mumford & Sons ook goed vind. Ik ben helemaal gek op die band. Vooral White Blank Page zal bij je in de smaak vallen, maar ik denk dat je alles zeker leuk zult vinden. Geef niet op na 1 nummer luisteren, het kan even wennen zijn, maar ik kan echt niet wachten tot 30 maart 2013! Dan komen ze eindelijk in Ziggo dome in Amsterdam en ga ik er heen! :)

 4. december 25, 2012 / 18:42

  Wat een lekkere nummers :) Coldplay zou er bij mij ook in staan!

 5. sanne
  december 25, 2012 / 20:27

  coldplay, Demi lovato en Taylor Swift!! Swiftie 4 evah!

 6. december 25, 2012 / 21:49

  And I know them all, and like them allll! Heerlijke nummers. Zelf zal ik Birdy, Adele en Ed Sheeran nog op het lijstje toevoegen. Ondanks dat vind ik dit al wel een heerlijk lijstje. Vooral Demi staat hoog bij mij! Oh en Taylor Swift, of course. (Btw, ben niet Disney obsessed of zo hoor haha! Ik krijg van hun echt zo’n Disney-feeling).

 7. Sophie
  december 25, 2012 / 22:29

  Precies op dezelfde manier, door de epic love scene van damon en elena, begon ook mijn liefde voor, inmiddels, mijn lievelingsband florence + the machine !
  Sper afspeellijst, ik heb precies dezelfde muzieksmaak

 8. december 25, 2012 / 22:44

  Ik hou van muziek, heb het altijd wel op staan<3

 9. december 26, 2012 / 00:03

  Give your heart a break vind ik zo’n leuk liedje! De rest van Demi vind ik verschrikkelijk, maar dat liedje is zo leuk!

 10. december 26, 2012 / 09:16

  Haha je hebt echt een totaal andere smaak dan ik, alleen Florence and the Machine vind ik tof!

  Mijn ontdekking van 2012 is Bat for Lashes en eigenlijk ook Lana del Rey.

 11. december 26, 2012 / 13:13

  Wat een leuke liedjes zijn jouw favoriet! X

 12. december 26, 2012 / 13:23

  Hall of Fame is zo’n geweldig nummer!

 13. december 26, 2012 / 15:13

  Ooh jij was er ook bij op het Malieveld in september, ik ook! :D

 14. Ilse
  december 26, 2012 / 20:49

  Zitten geweldige nummers tussen die ik ook van TVD en Glee ken, give your heart a break is voor mij ook vrij emotioneel maar dat is haar hele album. :)

 15. januari 14, 2013 / 16:33

  Muziek is ook alles voor mij! Vandaar ook mijn muziek blog :). Heel veel artiesten in jouw rijtje komen allemaal op mijn blog en ipod voor. Got to love it! <3