PLOG: 29/1

 photo Collages16.jpg

Get ready voor mijn WINTERSPORTPLOG!

 photo Desktop263-1.jpg

Wakker worden met Instagram, stuit op deze foto’s van Miley Cyrus en Madonna. Kan niet wachten op het unplugged concert van Miley en nu blijkt dat Madonna samen met Miley een nummer gezongen heeft. Twee van mijn favoriete zangeressen. Luv it.

 photo Desktop264.jpg

Ik ben wat later wakker dan normaal en wat blijkt.. het is strakblauw! Waarom ben ik nu juist vandaag zo laat wakker?

Als ik mijn slaapkamer uitloop zie ik dat mijn vriend de tafel al gedekt heeft voor het ontbijt en dat hij de taak op zich heeft genomen om naar de bakker te lopen om broodjes te halen.

 photo Desktop264.jpg

Het gaat een beetje tegen mijn principes in om mijn haar te wassen voordat ik ga skiën en dus de hele dag een helm op mijn hoofd heb, maar mijn haar is zo vet.. Ik moet het wel even wassen.

Met als resultaat? SLAP haar. En ik heb nog wel volume shampoo gebruikt. Mijn haar heeft duidelijk last van de zwaartekracht.. Stemt me niet erg vrolijk.

 photo Desktop264.jpg

Iets anders dat me niet erg vrolijk stemt.. het bietensap dat ik voor mijn ontbijt drink. Gatverdamme.. Deze is nog viezer dan die van Zonnatura en VEEL viezer dan het bietensap dat ik zelf maak (met peer en gember).

Gelukkig staan er scrambled eggs klaar, dat maakt een hele hoop goed!

 photo Desktop264.jpg

Op naar boven! Eerst een wandelingetje door het dorp van zo’n tien minuten. Wauw, de lucht is strakblauw!

#selfie
 photo Desktop264.jpg

Ik word altijd zo hyperactief als ik zo’n strakblauwe lucht zie.. dan zou ik het liefst RENNEN naar de liften!

De pistes liggen er mooi geprapereerd bij. Doordat het de afgelopen dagen zoveel gesneeuwd heeft was het skiën niet heel erg makkelijk. Het was vooral veel ploegen door dikke hopen sneeuw. Ik kan niet wachten om ‘echt’ te gaan skiën.

 photo Desktop264.jpg

Met mama in de lift naar boven! Mijn moeder heeft aan de wintersport van vorig jaar een hernia overgehouden waar ze helaas nog steeds niet van genezen is. Ze heeft de hele week nog niet geskied, maar gaat het vandaag proberen.

Mooi gezicht, de witte boompjes en bergen, de strakblauwe lucht en het dorp in het dal.

 photo Desktop264.jpg

Boven! Het is kou-oud!

Waar zullen we vandaag eens naartoe gaan?

 photo Desktop264.jpg

DE MASNER natuurlijk, het skigebied waar iedereen naartoe gaat als het mooi weer is. We zijn redelijk vroeg dus hebben hoop dat het nog niet al te druk is. En dat klopt..Kijk dan wat een uitzicht!

 photo Desktop264.jpg

Tijd voor een korte pauze, tegen de wand van het restaurant is het heerlijk warm, want je zit pal in de zon en uit de wind. Ik zat zonder jas, terwijl het buiten -10 was.

Oh en het uitzicht is fenomenaal…

 photo Desktop264.jpg

Ik trakteer op apfelstrudels. Ze zijn zo groot dat ik met moeite een halve naar binnen krijg. Daar had ik al een beetje op gerekend en daarom heb ik getrakteerd op halve apfelstrudels, iedereen moest z’n apfelstrudel delen. Karig? Nee hoor, we kregen die drie apfelstrudels met zijn zessen met heel veel moeite op, lag vast aan de warme chocolademelk en koffie met slagroom die ik ook al trakteerde ;-).

‘Papaaaaaa tijd voor een foto!’ ‘Zucht… nou eentje dan… maar vlogs zijn toch altijd met video’s?’ ‘Ja maar papa, dit is een PLOG!’ ‘Oooh, wat is dat dan?’ ‘Een PHOTOLOG’ ‘Aahhhh….’

 photo Desktop264.jpg

Let’s goooooo! Roos wacht al ongeduldig.

Het is zoooooo koud! Ik vraag me de hele dag af waarom ik in godsnaam op wintersport wilde ploggen want iedere keer als ik mijn handschoen uitdoe voor een foto bevriezen mijn handen volledig.

 photo Desktop264.jpg

Weer terug in het restaurant op de Masner, dit keer lekker warm binnen. Bad plogger-moment. Mijn goulashsoep was al op voordat ik er een foto van gemaakt heb.

Inkakmomentje na de lunch, gelukkig is daar de schouder van mama. Het zonnetje dat naar binnen schijnt zorgt er nog meer voor dat ik in slaap val.

 photo Desktop264.jpg

Als één van de laatste skiën we om half vijf naar beneden.

Voordat ik naar huis kan lever ik eerst mijn spullen af in het skidepot, zodat ik daar niet de hele tijd mee hoef te sjouwen. Daar heb ik ze vanmorgen ook opgehaald trouwens.

 photo RecentlyUpdated380.jpg

We lopen door het dorp terug naar ons appartement.

Ik maak een selfie en mijn vader vindt dat dat moet worden vastgelegd. Smileeee!

 photo RecentlyUpdated378.jpg

Nadat ik thuis kom duik ik vrijwel direct mijn bed in met mijn MacBook, een begin maken aan mijn PLOG. Eerst mail ik alle foto’s naar mezelf zodat ik ze op mijn MacBook kan openen, vervolgens maak ik van alle foto’s collages, daarna verklein ik alle collages tot 800×400 en dan upload ik alles in Photobucket.

Vervolgens zet ik alle fotocollages in het artikel en schrijf ik mijn PLOG.

 photo RecentlyUpdated379.jpg

 

Als ik klaar ben is het eten ook zo goed als klaar, er staat vandaag kreukelfriet met schnitzel (kipschnitzel voor mij) en boontjes op het menu.

De rest van de avond lig ik in bed met mijn zusje en later ook mijn moeder. We lezen. Roos leest ein-de-lijk The Fault in Our Stars, ik lees Divergent  van Veronica Roth en mijn moeder leest Toen ik je zag van Isa Hoes. De mannen kijken in de andere kamer een afschuwelijke film, aan het geluid te horen, daar mis ik dus niets aan..

Zoooo dat was mijn wintersportPLOG. Nu weten jullie écht waarover ik het heb als ik het over wintersport heb!

Liefs,
Annemerel

Delen:

37 Reacties

  1. januari 30, 2014 / 12:05

    Ziet er weer heerlijk uit, ik ben jaloers!

  2. januari 30, 2014 / 12:15

    ik ben nog nooit op wintersport geweest, maar dit ziet er wel heel erg fijn uit!
    xo, cheyenne

  3. Eef
    januari 30, 2014 / 12:16

    Ondanks mijn haat-liefde verhouding met skiën baal ik stiekem toch dat wij dit jaar niet op wintersport gaan. Helemaal als ik al jouw foto’s zo zie. Hopelijk gaan we volgend jaar weer en lukt het mij dan om zonder paniekaanvallen vanwege hoogtevrees van de bergen af te skiën.

  4. januari 30, 2014 / 12:30

    :-( Ik word helemaal droevig van je skifoto’s. Ik ben zelf een fanatieke skier, maar ik zit thuis met een serieuse knieblessure en ik vrees dus dat ik dit jaar niet op de latte kan staan. And I hate it. Ik heb er echt al om gehuild, zo graag ski ik… Anyway, je foto’s zijn echt super, geniet ervan!

  5. januari 30, 2014 / 12:38

    Ziet er supergezellig uit! Ik ben nog nooit op wintersport geweest, maar het lijkt me wel heel leuk als ik dit zo zie

  6. januari 30, 2014 / 12:45

    Wat een mooie foto’s, ik krijg bijna zin op wintersport te gaan ook al kan ik niet skiën. Ik zou het vooral voor het heerlijke eten en het prachtige uitzicht doen.

  7. Nadia
    januari 30, 2014 / 12:49

    Het ziet er heel gezellig uit allemaal, met z’n allen!

  8. januari 30, 2014 / 12:53

    Wat. Super. Mooi. Weer. Hihi, jaloers zeg! Hier is het weer grijs, like always. ;-) Enjoy xx

  9. januari 30, 2014 / 12:57

    Ik wil nu ook weer terug op wintersport!

  10. januari 30, 2014 / 13:14

    Ziet er herkenbaar uit. Alleen dat gedeelte van ’s avonds in bed lezen dat ken ik niet. Wij gaan meestal apres skiën. Al lig ik dan ook vaak om 22.00 uur uitgeteld in bed.
    Misschien volgende keer wel eens proberen om een lees avondje in te lassen, lijkt me mega relaxed.

  11. januari 30, 2014 / 13:34

    Oh je maakt me zo blij AnneMerel. Dit jaar ga ik niet op wintersport door wat dingen, maar door jou berichten en plogs ga ik toch een beetje :) Oh, dat zonnetje, en die sneeuw. Halleluja wat mis ik het! Heerlijke kaisersmarrn en spfelstrudels. En ’s avonds lekker onder een warm deken een mooi boek lezen. Divergent is zo’n gaaf boek. Deel 3 heb ik een paar weken terug gelezen, en geloof me, dat was huilen,huilen,huilen (maar verder vertel ik niets hoor). Fijne dagen nog daar. Geniet je ook een beetje voor mij? X

  12. januari 30, 2014 / 13:37

    Hihi, je beertje!

  13. Anna
    januari 30, 2014 / 13:39

    Wij gaan ook al bijna twintig jaar naar Serfaus! Heb nu tentamenweek en volgende week herkansingen. Daarna gaan we weer! Heb er onwijze zin in, je verdubbelt de voorpret met je foto’s! Heel veel plezier nog!

  14. Karly
    januari 30, 2014 / 13:48

    Super leuk dat ploggen!!!!
    Al moet ik wel toegeven dat ik er jaloers van wordt..
    Ik skie vanaf mijn vierde maar de afgelopen twee jaar ivm rugklachten niet geweest, wauw wat mis ik de skivakantie…. Hopelijk volgend jaar of het jaar daarna weer gaan.

  15. januari 30, 2014 / 13:59

    Ah wat cosy dat jullie allemaal gezellig bij elkaar kruipen en boeken lezen. Wintersport heb ik nog nooit gedaan en ik moet zeggen dat ik er wel een beetje benieuwd naar ben, maar ik ben niet van jongs af aan pistes afgeskied. Dus op dit moment trekt het me nog iets minder. Mijn vriend daarentegen is met zijn werk mee geweest en hij vindt het heerlijk om te doen. Lekker snowboarden, mooie blauwe lucht, goede sneeuw. Hij is om! Mogelijk dat ik in de toekomst eens lessen neem op de piste. Wel heel leuk om te zien wat jij zoal op zo’n dag doet!

  16. januari 30, 2014 / 14:27

    Ah man, dit is zo fijn om te lezen (en te zien)! Je hebt geen idee hoeveel zin ik nu heb in mijn eigen wintersportvakantie!

  17. F. Suijkerbuijk
    januari 30, 2014 / 14:31

    Zo leuk om deze plog te lezen. Geef er al jaren skiles en ken het gebied tot in details. De masner is fantastisch met dit weer. Wij gaan morgen rijden… Dus we kunnen zaterdag gaan skiën! Maandag avond weer naar huis. We gaan 3 keer per jaar een weekendje en in de vakanties geef ik les. Hoe zijn de pistes??? Ik heb er zo veel zin in!!

  18. januari 30, 2014 / 14:41

    Aaah superleuk! Hier keek ik echt naar uit :D Ziet er echt geweldig uit.

  19. januari 30, 2014 / 15:14

    Oooh op deze plog zat ik te wachten. Ik ben nog nooit op wintersport geweest en ik was altijd zo benieuwd hoe dat zou gaan. Ziet er fijn uit!

  20. januari 30, 2014 / 15:14

    Super leuk om te zien hoeveel plezier je hebt met skieen ik kan echt totaal niet skieen, maar zal het wel een keer willen doen.

  21. januari 30, 2014 / 15:28

    Super leuke plog weer! Ik ben zelf nog nooit op wintersport geweest, maar door deze prachtige foto’s gaat het wel kriebelen!

  22. januari 30, 2014 / 15:40

    Ik heb zooooo een zin, helaas nog 21 dagen en ga ook een wintersportplog maken! Super super super leuk :) En wat heeeerlijk die blauwe lucht :)

  23. januari 30, 2014 / 15:44

    Wat een onwijs leuke plog! Helaas gaan wij zelf dit jaar voor het eerst in jaaaaaren niet skieën. :(
    Maar dit is zó herkenbaar! Lekker na het eten met een boek in bed kruipen is inderdaad héérlijk om te doen! En dan vooral als “de mannen” in de woonkamer tv blijven kijken hihi… Lekker rustig! :)

  24. Marloes
    januari 30, 2014 / 15:51

    Ah geweldig! Ik ga volgende week.. kan niet wachten!! Krijg er op deze manier echt heeel veel zin in :)

  25. januari 30, 2014 / 16:03

    Ah superleuk om eens zo gedetailleerd te zien! Wintersporten blijft toch echt wel een aparte tak van vakantie, maar ook wel weer leuk. Hoe ging het skiën eigenlijk bij je moeder? Leuk dat jullie wel gewoon weer zijn gegaan dit jaar ondanks haar hernia :)

  26. januari 30, 2014 / 16:19

    Super leuk zo’n wintersportplog! Ik keek al uit naar mijn wintersportvakantie, maar nu nog meer!

  27. januari 30, 2014 / 16:23

    Dat ziet er heerlijk uit! Ik heb toen ik je zag van isa hoes net uit :)

  28. Esmee
    januari 30, 2014 / 17:30

    oeh heerlijk!!

    Ik krijg helemaal zin in mijn wintersport vakantie.. die BIJNA gaat beginnen:)

  29. EllaNola
    januari 30, 2014 / 18:58

    Echt tof!

  30. januari 30, 2014 / 18:59

    Mega leuk, nog veel plezier!

  31. januari 30, 2014 / 19:20

    Dit is echt heel jaloersmakend, al die prachtige foto’s van de mooie uitzichten… Maar geniet er van en veel plezier nog!

  32. januari 30, 2014 / 19:37

    Ik ben nog nooit op wintersport geweest maar lijkt me absoluut geen uitrustvakantie! Die strak blauwe lucht en die witte bergen zien er wel prachtig uit.

  33. januari 30, 2014 / 20:18

    Oooh wat heerlijk zo’n strak blauwe lucht als je wakker wordt! Dan spring je toch het liefst in je kleding en ren je naar buiten om de piste op te gaan! Nog eventjes en dan mag ik ook eindelijk weer!

  34. Milou
    januari 30, 2014 / 21:46

    Leuk! Maar toch wel jammer dat we je nu nog niet op de ski’s hebben gezien..! waar is de actie?!;)

  35. Suuz
    januari 30, 2014 / 22:45

    Super leuk :-) HAVE FUN!!! enjoy de rest van de dagen!

  36. januari 31, 2014 / 13:40

    Dat ziet er goed uit! Lekker ook dat je geen make-up op hebt!

  37. Linda
    januari 31, 2014 / 16:31

    Dat ziet er echt heerlijk uit. Ik ga voor het eerst in de afgelopen 17 jaar (ik ski vanaf dat ik 3 ben) niet en ik kreeg eerlijk gezegd echt een brok in mijn keel. Ik mis het zo! Geniet!