30
okt

FOODIE: Pumpkin Spice Latte à la Starbucks!

Posted in Foodie by Annemerel

Photobucket

Ik begreep nooit zo wat er nu zo aantrekkelijk was aan pumpkin spice latte, totdat ik het zelf een paar weken gelden voor het eerst dronk. Het is echt een drankje voor mij, het heeft een beetje die speculaas-smaak en past perfect in de herfst. Omdat je de pumpkin spice latte bij Starbucks alleen in een paar filialen in Amsterdam kunt halen, besloot ik zelf maar aan de slag te gaan. Met een beetje (veel) hulp van mijn vriend kwam ik uiteindelijk op dit recept uit.. It’s GOOD!

Benodigdheden (voor 1 tall (330ml) latte):
-240ml melk
-2 eetlepels pompoenblokjes (pompoen snijden in wedges van ongeveer 2 cm breed op het breedste stuk en dan 2/3 van een van de wedges gebruiken, de rest van de pompoen gebruik je bijvoorbeeld voor pompoensoep!)
-1 eetlepel suiker
-1 eetlepel vanille extract
-60ml espresso
-1/2 theelepel pumpkin spice mix (of gewoon speculaaskruiden)

En hoe dan verder?

1. Verwarm de melk met de blokjes pompoen op laag vuur, de pompoen moet in de melk garen.

2. Als de pompoen gaar is voeg je de suiker, vanille extract en de pumpkin spices toe aan de melk.

3. Mix met een staafmixer zodat de stukjes pompoen mooi in de melk vermengen.

4. Zeef de mix om de laatste pompoenstukjes te verwijderen.

5. Voeg 60ml espresso toe (dit zijn 2 espresso’s) en mix met de pompoen-kruiden-melk.

6. Giet in een glas/mok en maak af met slagroom en wat speculaaskruiden on top!

7. Geniet, maar drink met mate ;-) een pumpkin spice latte is zo’n 300 calorieën, uh ohhhhh ik ga maar weer even hardlopen, hahaha!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovinPosted in Foodie
Er zijn 35 reacties

 1. Lifesplash zegt:

  Pompoen in mijn drinken? Oh my god. Hoe verzint Starbucks het? :’) Mmmmm. Ik weet niet of dat mij wat lijkt, haha. By the way, het rietje erin vindt ik wel leuk. :p

 2. Lin zegt:

  Mmm, bezorg je ook aan huis?

 3. Emilia zegt:

  Hé hier had ik nog nooit van gehoord, pompoen in de koffie. Maar het klinkt niet verkeerd, met die kruiden erbij!

 4. Miranda zegt:

  Thanks again voor een geweldig recept! Ik las het al op twitter dat het recept dinsdag online zou komen. Had alvast koek/speculaaskruiden gekocht!! Pompoen had ik al in huis om hindoestaanse pompoen te maken. Had er nog even mee gewacht!!

 5. Céline zegt:

  Ik ben op het moment helemaal pompoenfan! Zeker dat ik dit dus ook een keertje ga proberen ;) Heerlijk zo’n lekker warm drankje als je thuis aan het werk bent.

 6. Sabien zegt:

  Yum, klinkt heerlijk! xoxo

 7. Laura zegt:

  Yay, eindelijk het recept! Het ziet er echt ZO goed uit, zeker met die slagroom en dat rietje haha. Klinkt zo lekker he, speculaaskruiden in de koffie :) Yumm

 8. Nina zegt:

  Mmm. Klinkt heerlijk!

 9. martina zegt:

  klinkt als een fijn vriendje;) hihi

 10. Jesdiny zegt:

  In NY is dit drankje super populair maar ik durfde het toch niet te proeven. Nu je zegt dat naar speculaas smaakt ben ik toch wel nieuwsgierig.

 11. Jolien zegt:

  Ik lust geen koffie en ook die pompoen lijkt me maar niets :D maar de foto is wel superleuk. Ik vind het eigenlijk echt jammer dat ik geen koffie lust!

 12. Nina zegt:

  Wow lekker! Wil ik nu haha

 13. Natalina zegt:

  Ik vind ‘m heerlijk hoor! Had het er nog niet zo lang geleden zelf over op m’n blog! Jammer van die 300 calorieën dan, je moet ook nog leven ;) Ik heb er makkelijk een halfuurtje treinreis naar het vliegveld voor over, aangezien hier in Noorwegen de enige Starbucks op Gardemoen vliegveld zit!

 14. Lara zegt:

  Oeee dat klink goed! Nooit aan gedacht om pompoen te combineren met koffie maar ga ik zeker een keer proberen! X

 15. Kirsten zegt:

  Ik ben benieuwd hoe het smaakt!

 16. Esmay zegt:

  Dat word mijn volgende drinken! Yummeh!

 17. ziet er heerlijk uit!

 18. Nanda zegt:

  Klinkt goed! Speculaaskruiden in de koffie zijn sowieso lekker.

 19. Joyce zegt:

  het ziet er weer goed uit!

 20. jorienke zegt:

  Dat rietje is echt te cute!

 21. Marjolein zegt:

  Klinkt spannend, misschien maar eens uittesten :)

 22. Nuria zegt:

  Jaaa, deze ga ik van het weekend zeker een keer maken!! Lijkt me super lekker!

 23. Mariette zegt:

  Jammie!

  Liefs, Mariette

 24. Anita zegt:

  Lijkt me lekker maar niet met die pompoen erin..

 25. Tedje zegt:

  hmm dat klinkt heerlijk!

 26. Melissa zegt:

  Apart, maar lijkt me op zich wel lekker.

 27. Chantal zegt:

  Ik denk dat ik m’n latte op zich toch liever zónder pompoen heb :)

 28. Veel werk, maar vast erg lekker!

 29. Limoentje zegt:

  Pompoen is zo lekker! Ik maak smoothies, banana-pumpkin bread, soep en binnenkort ook deze latte! Moet nog wel even bedenken hoe ik de espresso ga maken…

 30. Hmmm eerlijk gezegd heeft dit me nog nooit aangesproken, alleen door de naam Pumpkin.. zie het gewoon niet voor me met koffie. Maar zoveel mensen zijn er enthousiast over dat ik het misschien toch maar eens moet proberen ;-)

 31. Anne Solveig zegt:

  Lekker zeg! Dat wil ik ook wel maken!

 32. Ilse zegt:

  Hmm, lekker! Wij hebben alleen nooit pompoenen in huis!

 33. Lisa zegt:

  Hmmm die speculaaskruiden doe ik wel vaker door m’n koffie, want dat is echt té lekker! Maar met pompoen ga ik binnenkort ook maar eens proberen :) Mooi foto ook – krijg er spontaan zin in koffie van!:p

 34. Lijkt me heerlijk! Binnenkort maar weer eens een dagje Amsterdam doen! :)