RUN BABY RUN: Favourite winter looks

 photo Desktop1973.jpg

Ik krijg regelmatig de vraag ‘wat trek jij aan met deze weersomstandigheden’. Met ‘deze weersomstandigheden’ bedoel ik iedere weersomstandigheid die je je kunt bedenken, van hartje zomer, tot herfst tot dit grauw-natte-klieder-kledder-koude weer van de afgelopen dagen. In mijn boek geef ik uitgebreid antwoord op deze vraag, maar het leek me ook wel eens leuk om een blogje te maken met een paar hardloopoutfits die ik de afgelopen tijd graag draag.

 photo Desktop1973.jpg

Deze eerste outfit is mijn lievelingsoutfit van dit moment. Het is een lange legging van Lululemon met een Nike Knitted Longsleeve en een buff van Nike om mijn nek. Dit loopt heerlijk met tien graden. Is het een paar graden kouder, dan draag ik dit nog steeds graag, maar dan wel voor snelheidswerk of een korte duurloop. Tijdens een lange duurloop kan dit toch net iets te koud zijn. De schoenen die ik hier draag zijn de Nike Zoom Structure Flash editions, deze geven licht in het donker en zijn waterafstotend, heel fijn voor dit soort weersomstandigheden dus. Ook fijn: de zakjes op mijn bovenbenen waar ik mijn iPhone in kan stoppen en tijdens een lange duurloop stop ik er nog wel eens wat gelsnoepjes in.

 photo Desktop1973.jpg

Dit zou ik kunnen dragen tijdens een herstel-run. Ik loop dan niet zo hard (relatief gezien natuurlijk he) en dus kan ik me wel iets warmer kleden. Ik draag een longsleeve van Nike met daar overheen een dunne trui, aan mijn benen een Jogha legging. Op mijn hoofd een muts, de meeste warmte verlaat je lichaam via je hoofd, dus wel zo verstandig om dat hoofd warm te houden. Tijdens een tempo-run ben ik veel minder snel geneigd zijn om een muts te dragen, omdat ik dan het liefst zo min mogelijk gewicht bij me heb en omdat ik het dan al vrij snel vrij warm heb, ook met deze weersomstandigheden. Maar als de temperaturen echt onder nul gaan, draag ik een haarband ofzo, of ik draag een buff om mijn hoofd. Ik draag hier trouwens de Nike LunarTempo’s en die draag ik eigenlijk nooit bij een hersteltraining, klein faalmomentje, ik zou eerder kiezen voor de Zoom Structure’s. Oh ja, deze outfit is ook top als je in de winter een stad bezoekt en tijdens je rondje ergens pauzeert voor een ontbijtje of kopje koffie.

 photo Desktop1973.jpg

Ik draag niet graag jasjes met hardlopen, maar voor dit jasje maak ik een uitzondering. Hij is super licht, waterafstotend, winddicht en als het heel koud is houdt hij goed warm en als het iets minder koud is is hij ook niet ineens heel snel veel te warm. Ideaal voor lange duurlopen dus. Verder draag ik mijn favoriete legging van Lululemon (ook met zakjes op mijn bovenbeen) en weer een Nike longsleeve. Aan mijn voeten de Adidas UltraBoost, deze heb ik nog nooit met een lange duurloop gedragen, maar draag ik eerder voor tempo-werk of korte duurlopen.

Wat is jouw favoriete hardloopoutfit op dit moment? Heb jij het snel warm, of ben je juist een koukleum? 

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

  1. Manon
    januari 7, 2016 / 17:06

    Mooie outfits! Ik heb het altijd best snel koud met lopen, heb dus wel dikkere bovenkleding aan rond deze tijd. Als het nog iets kouder wordt heb ik twee Nike tights met fleece op bovenbenen, die is ook echt top! Laat die winter maar komen ;) Al is niets zo fijn als shortjesweer. Benieuwd naar je boek!

  2. januari 7, 2016 / 17:22

    Mooie outfits! Het jasje van Nike is indd een hele fijne.

  3. januari 7, 2016 / 17:25

    Zeker mooi, deze favorieten! Mijn favoriete outfit hangt ook af van het soort loop. Bij een rustige duurloop moet ik me inderdaad warmer kleden. Ik heb een hele fijne en mooie tight van Asics, die niet te warm is, maar ook niet te koud. En ik vind mijn Falke Longsleeve voor de winter ideaal.

  4. januari 7, 2016 / 17:56

    Wat een leuke sport outfits! Ik ben erg benieuwd naar de legging Van Lululemon

  5. Iris
    januari 7, 2016 / 17:58

    Hele gave outfits! Ik ga zeker eens kijken naar die leggings van lululemon. Het probleem met mooie sportkleding is alleen altijd dat het zooo duur is :(

  6. januari 7, 2016 / 18:02

    Mooie foto’s zijn er gemaakt!

  7. Linda
    januari 7, 2016 / 18:42

    Heel leuk! Maar je hebt niet gezegd waar het jasje vandaan is?

  8. Brenda
    januari 7, 2016 / 18:58

    Erg mooie outfits…. maar ik zie het Nike flash vest zonder mouwen niet, vind je dat niet zo goed (ik overweeg het ook daarmee…)?

    • Annemerel
      Auteur
      januari 7, 2016 / 19:00

      Ja wellicht moet ik volgende week nog een blogje maken, want die hoort ook bij mijn favorieten (net als nog heel veel andere items uit mijn kast). OK, geregeld, volgende week deel 2 :P

      Het enige dat ik soms het idee heb met dat vest… er zitten ganzenveren in en soms heb ik het idee dat ik het extra moeilijk vindt om te ademen (ik ben licht allergisch voor ganzenveren, maar heb sowieso snel last van mijn longen door astmatische bronchitis)

      • Brenda
        januari 8, 2016 / 21:38

        Dankjewel… Ik kijk er naar uit! <3

      • Brenda
        januari 9, 2016 / 12:23

        Nog een tip voor deel 2: vind het altijd handig als je de maat die jij draagt er even bij vermeld…. kunnen wij ons daarop baseren als we online gaan bestellen want het is altijd moeilijk inschatten of iets klein of groot valt… :)

  9. Rowan
    januari 7, 2016 / 19:44

    Hihi ik vroeg gister ook op insta wat je op het moment zoal draagt. Leuke post met hele mooie kleding!

  10. januari 7, 2016 / 20:10

    Super leuk dit artikel! Ik vind het vaak nog moeilijk om te beslissen wat aan te trekken voor een run en niks is vervelender dan hardloopkleding wat niet goed is afgestemd op het weer.

    Ik zweer op Lululemon tights, die zakjes zijn inderdaad ideaal MAAR als het regent dan trek toch die ene tight van Asics aan.

  11. januari 7, 2016 / 20:32

    Ik vind die leggins van Lululemon wel erg mooi! Heb even zitten kijken op de website en kan er niet helemaal uit wijs worden, welke modellen draag jij graag? :)

    • Annemerel
      Auteur
      januari 8, 2016 / 10:43

      Ik draag de speed tight! Dat is die van eh… 128 euro (au!)

  12. Cynthia
    januari 7, 2016 / 20:50

    Ahh yesss dit is echt een fijn artikel!! Net waar ik naar op zoek ben. Ik ben nog aan het zoeken naar een perfecte longsleeve, het zou leuk zijn als je een keer een review schrijft over fijne hardloopkleding (bepaalde merken of samenstelling van stoffen?).

      • Cynthia
        januari 8, 2016 / 12:41

        Ja die heb ik al wel gezien! Vond ik inderdaad een fijne video. Alleen ik heb soms een beetje struggle met al die verschillende stoffen. Ademende stoffen, winddichte stoffen etc.
        En bijvoorbeeld de hoeveelheid polyester en elasthaan in een longsleeve verschilt nogal per merk ben ik laatst achter gekomen. Ik vroeg me af of jij misschien beter weet welke samenstelling van stoffen bijvoorbeeld geschikt is voor de winter?

        Groetjes!

  13. Ilse
    januari 7, 2016 / 23:14

    Wat een fijn artikel en geeft antwoorden op mijn vragen. Ben ook benieuwd naar het stukje in je boek.

  14. januari 8, 2016 / 08:10

    Wat een leuke outfits! Mijn hardloopbroek is helaas kapot, dus moet op zoek naar nieuwe. Die legging van Lulemon ziet er goed uit!

  15. januari 8, 2016 / 08:13

    Leuke outfits!
    Alleen voor de toffe kleren zou ik al gaan hardlopen ;) haha
    xxx

  16. januari 8, 2016 / 11:18

    Leuk om te lezen, ik weet nooit wat ik aan moet trekken haha, ik kleed me altijd te warm :)

  17. januari 8, 2016 / 11:52

    Wat een leuke outfits! Ik krijg gelijk zin om te gaan shoppen voor een nieuwe hardloop look :)

  18. Rianne
    januari 14, 2016 / 09:11

    Hele leuke outfits en ze lijken me erg comfortabel. Zakt zo’n warme muts niet af tijdens het rennen? Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar vind een muts wel een goeie en voor in de zomer een petje ofzo.
    Ben benieuwd naar het uitgebreide stuk hierover in je boek! (:

    Liefs Rianne.

  19. januari 16, 2016 / 15:25

    Wat een heerlijke foto’s en leuk artikel. Ik draag zelf wel vaak een jasje die winddicht van voren is, maar stof van achter. Heel fijn. En de aeroloft bodywarmer van Nike vind ik ook heel fijn! En wanneer het wat kouder is een dikkere tight dan normaal :)