LOVE: Fall

 photo FullSizeRender_1.jpg

Er is geen ontkennen meer aan, het is herfst. Als ik wakker word is het donker, als ik ’s ochtends mijn make-up aan wil brengen moet ik een lamp aan doen. Voorbij zijn de lange avonden bij mijn ouders in de tuin met witte wijn en Aperol Spritz. Voorbij zijn de avondruns met ondergaande zon in zee. De benen gaan weer in dikke zwarte panty’s wanneer er een jurkje gedragen wordt en mijn zomerse kleurtje zie ik met de dag minder worden. Balen. Maar de herfst heeft ook zijn charmes.

– Ik vind het heerlijk om te wandelen in de herfst. Als het zonnetje schijnt, maar ook juist als de lucht een klein beetje vochtig is. Met mijn voeten door de bladeren stampen, soms wat blaadjes omhoog trappen (ik blijf een klein kind). Kastanjes, eikeltjes en beukenootjes op de grond. Paddenstoelen.. De herfst is prachtig.

– Het leukste is natuurlijk wel als mijn wandeling een doel heeft. Het doel in de herfst is vaak het halen van een Pumpkin Spice Latte bij Starbucks. De Pumpkin Spice Latte is alleen in de herfst (tot en met 31 oktober) verkrijgbaar. Daarna ga ik over op de Winter Specials, of een iets meer verantwoorde optie, een Flat White of een heerlijke beker thee bijvoorbeeld.

– Het is ook weer tijd voor geurkaarsen! In de zomer kun je die natuurlijk ook branden, omdat het gewoon lekker ruikt, maar in de herfst en winter geven die geurkaarsen net iets extra’s, omdat het buiten vaak grauw en donker is. Mijn Malin+Goetz Mojito kaars die ik vorig jaar voor Sinterklaas kreeg ik is nog steeds niet op. Die gaat dus steeds vaker ’s avonds – maar ook overdag als ik aan het werk ben – weer aan.

– Naast Pumpkin Spice Latte’s brengt de herfst ook heel veel lekker voedsel. Alles met speculaas, van gevuld speculaas tot bakkerskruidnoten. Natuurlijk kun je gevuld speculaas ook in de zomer kopen, maar het smaakt toch echt een stuk anders in de herfst. En wat dacht je van heerlijke warme gerechten zoals pompoensoep en oerhollandse stampotjes? En herfstfruit! Mandarijntjes, peren… Kom maar op hoor met die herfst!

– In de zomer vind ik het heerlijk dat je met slechts één kledingstuk (een jurkje) de deur uit kunt, maar wat ik zo leuk vind aan de herfst is dat je kunt spelen met laagjes. Daarnaast heb ik echt nu al weer zin om mijn Maje en Sandro jas uit mijn kast te halen. Daar is het nu nog een beetje (veel) te warm voor, maar ik vertrouw er op dat we nog wel wat kou voor de kiezen gaan krijgen.

– Hardlopen is een stuk makkelijker in de herfst dan hartje zomer, wanneer het dertig graden is. Ik ren liever in de regen dan met dertig graden. Enige waar ik echt niet tegen kan is wanneer het keihard waait, maar ja, dat kun je in de zomer hier in Nederland ook hebben. Dus ja, wat dat betreft..

– In de herfst gebeurt er op entertainment gebied gewoon een stuk meer dan in de zomer. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwe James Bond film en de laatste Hunger Games film, die komen volgende maand uit. En alle TV-series die weer terug zijn van vakantie.. Pretty Little Liars was ontzettend leuk deze zomer, maar het aanbod is nu toch echt een stuk groter. En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle muziek die we deze herfst kunnen verwachten (Selena Gomez, Demi Lovato, Rudimental, Sia, Adele, One Direction, Ellie Goulding).

Ja, ik heb niet zo heel veel problemen met de herfst… helemaal niet zelfs. Ik zal de lange zomeravonden missen, evenals de zon en de zwembaddagen in Italië, maar ik heb ook wel vertrouwen in de herfst.

HAPPY FALL Y’ALL! Wat maakt jou gelukkig in de herfst?

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

  1. oktober 7, 2015 / 12:14

    Lekker gezellig binnen zijn met series, drinken, lekker eten en gewoon lekker kletsen met vriendlief en vriendinnen. Heerlijk. Die kou komt er zeker aan, kijk maar eens naar de weersvoorspelling voor het weekend, brr (vooral de nacht natuurlijk!)!

  2. oktober 7, 2015 / 12:18

    Ik vind de bomen altijd zo mooi in de herfst als ze alle kleuren van de regenboog krijgen :) Daar word ik altijd erg blij van (en dan een boswandeling maken uiteraard).

  3. oktober 7, 2015 / 12:19

    Wat leuk! Na zomer is de herfst mijn favoriete seizoen!

  4. oktober 7, 2015 / 12:23

    Lekker door het veranderende bos wandelen met de hond.. Kastanjes oprapen en meenemen en mijn moeder er blij mee maken.. Van alles. :-) De herfst is fijn.

  5. oktober 7, 2015 / 12:27

    Het TV seizoen is inderdaad ontzettend fijn aan de herfst.. weer lekker veel series kunnen kijken terwijl het toch te koud is om naar buiten te gaan.

  6. chantal
    oktober 7, 2015 / 12:30

    Ook echt het rennen met koeler weer al was het vorig weekend tijdens de singelloop van breda 10km wel heel warm eigenlijk. Ik verheug me ook op koude trainingen in de wind en regen, dat maakt het nog fijner dat je van de bank bent gekomen en een warme douche na afloop kunt nemen.

  7. oktober 7, 2015 / 12:31

    Zo herkenbaar! Ik hou van de zomer, maar vind het echt heerlijk dat het weer herfst is. X

  8. oktober 7, 2015 / 12:46

    I’m not a fall gall maar oke dit klinkt zo slecht nog niet en al helemaal niet als ik eindelijk de witte Hunter regenlaarzen binnen heb weten te slepen.

  9. oktober 7, 2015 / 12:46

    Ik vind het zo fijn als de bomen lekker waaien en in de normale temperaturen weer starten met hardlopen. Heel fijn!

  10. oktober 7, 2015 / 14:12

    De zomer is mijn favoriet en daarna komt de lente. De herfst is best ok tenzij het oneindig vaak regent. Ik vind het wel altijd even moeilijk dat de dagen korter worden qua daglicht. Heb wel eens last van winterdipjes helaas. Leuke voordelen heb je genoemd. Het dragen van laagjes vind ik ook altijd fijn.

  11. oktober 7, 2015 / 14:26

    Ik vind de herfst eigenlijk een van de leukste seizoenen! Lekker onder een dekentje op de bank liggen, kaarsjes aansteken, liiiiiters thee drinken en ehm.. Je bent niet meer verplicht om je benen te scheren haha.

  12. Ilse
    oktober 7, 2015 / 14:41

    Heerlijk lijstje en eindelijk met een dekentje weer films en series kijken terwijl ik thee drink en de geurkaasjes aanstaan. En ondertussen de natuur die prachtige kleuren krijgt en dan een heerlijke wandeling met fijne temperaturen. Laat maar gauw komen! :)

  13. oktober 7, 2015 / 15:02

    Oh heeeerlijk! Ik ben echt dol op de herfst.
    Net lekker in een leuk koffietentje gezeten terwijl het buiten regent. Genieten!
    Liefs Lonneke

  14. oktober 7, 2015 / 16:09

    Alles wat jij opnoemt vind ik leuk aan de herfst, ik heb alleen wel een aanvulling: een boek lezen, met een dekentje en een kop chocolademelk/thee. Dat is ultiem genieten!

  15. oktober 7, 2015 / 17:28

    Ik houd echt van de herfst! :)
    En vooral: mandarijnen. Zo LEKKER!

  16. Elvira
    oktober 7, 2015 / 17:57

    Ik kan me grotendeels in jouw lijstje vinden, behalve dat ik koffie van Starbucks vervang voor thee (ik lust geen koffie). En ik ben jarig eind oktober! :D Ik ben daarnaast ook heeeel blij dat ik bijna mijn nieuwe winterjas aan kan trekken, en de kleuren in de herfst zijn prachtig. Desondanks blijf ik wel echt een zomer-persoon hoor. :-)

  17. oktober 7, 2015 / 18:51

    Ik vond het ook heerlijk om in de herfst hard te lopen, ik was vorig jaar ook begonnen met Start to Run. Nu wandel ik graag buiten, zeker als het zonnetje nog een beetje door de wolken probeert te komen.

  18. oktober 7, 2015 / 19:10

    It’s my birthday! Verder loop ik nog fijn een paar maanden stage bij DutchCowboys in de herfst (en ik heb je nog steeds niet gezien!), staan er weer heel veel nieuwe productlanceringen op de planning en ga ik toch nog een weekje genieten van het zonnetje in Tenerife. Ik heb er zin in!

  19. oktober 7, 2015 / 22:06

    ohloooord, ik hou van de kleuren, maar ik heb echt een hekel aan herfst en winter weer :/

  20. Maaike
    oktober 8, 2015 / 02:23

    Ik ben tot december op Bali dis sla de herfst over dit jaar! Vind ik bijna jammer als ik dit stuk lees ;)

  21. oktober 8, 2015 / 10:20

    De schitterende lucht die je soms aan het einde van de dag ziet ontstaan! Mooi licht om te fotograferen!

  22. Dwight
    oktober 8, 2015 / 23:52

    Een lekker opbeurend stukje.. Heel fijn

  23. oktober 9, 2015 / 17:24

    Mooi om te lezen! Ik geniet vooral van de mooi gekleurde blaadjes aan de bomen, heerlijk om door te wandelen of fietsen :)

  24. oktober 10, 2015 / 00:28

    Ik hou van de herfst. En na het lezen van dit artikel nog meer. Ik kan er niks aan doen, maar ik word echt gelukkig als ik me weer in een lekkere, warme, gezellige en comfy trui kan verstoppen! Big love! En wat de series betreft. Deze herfst zijn er echt belachelijk veel goede series uitgekomen. I love it!