DIARY: 182

 photo Desktop836.jpg

Maandag
Een maandag die voelt als een zondag, heerlijk! Ook al heb ik geen vaste dagen waarop ik werk, en werk ik ook gewoon op deze ‘zondag’, het voelt toch anders dan een normale maandag. Het grootste verschil? Mijn mailbox stroomt voor de verandering niet over met nieuwe mails en ik kan lekker doorwerken. Wat ik zoal doe? Ik weet dat ik aan mijn boek gewerkt heb, maar… ok laten we even mijn snapshot diary bekijken… Ja, vooral werken aan mijn boek dus en blogjes schrijven en ’s avonds uiteten met mijn familie. Fijne dag.

Dinsdag
Een dag vol met afspraken in Amsterdam. Eerst heb ik een evenement ter ere van de lancering van de nieuwe geur van Paco Rabanne, Olympéa. Een heerlijke zoete geur, die toch ook iets fris heeft zodat hij ook prima voor de zomer geschikt is. Daarna had ik een lunchafspraak met Esmée, maar daar tussenin had ik twee uur niets te doen. Ik dacht dat ik maar een uurtje niets te doen had, dus ik had mijn MacBook niet mee naar Amsterdam gesleept, nu baalde ik daar wel een beetje van. Ik besloot naar de Utrechtsestraat te lopen en bij de Marc Jacobs winkel een nieuwe laptoptas te kopen. Ik heb nog steeds geen cadeautje voor mijn verjaardag van mijn ouders en oma uitgezocht, dus ik vond dat wel een leuk idee. Helaas bleek de Marc Jacobs winkel weg te zijn uit de Utrechtsestraat. Jammer. Dan maar weer terug naar de Leidsestraat, waar ik met Esmée heb afgesproken.

Of nou ja, bijna Leidsestraat dan, we lunchen bij Herengracht, op de hoek bij de Leidsestraat. De Eggs Royal zijn zoals gewoonlijk HEERLIJK! En met Esmée is het super gezellig. Vervolgens loop ik terug naar mijn auto die nog op de Overtoom staat en rij ik naar Sapje, voor een intake en om mijn detoxpakket op te halen. Mijn laatste afspraak vindt plaats bij De Hallen, bij mijn advertentiebureau, waar ik samen met Francien een afspraak heb.

Woensdag
Detoxdag 1 en wat een helse dag. Niet alleen leef ik vandaag op sapjes, ik ben ook nog eens ongesteld geworden, wat betekent dat ik ontzettende buikpijn heb. Ik mag geen pillen slikken. SHIT. ’s Middags voel ik me zo beroerd dat ik niets anders kan dan kokhalzen, ik lig dan ook alleen maar in bed, hopend dat de tijd sneller gaat. Normaal zitten er niet genoeg uren in een dag, deze dag wil ik alleen maar zo snel mogelijk van af zijn!

Donderdag
Na een helse dag/nacht voel ik me iets beter, maar erg goed voel ik me ook nog niet. Ik ben heel slap en spendeer weer het grootste gedeelte van mijn dag in bed. Ik doe alleen de belangrijkste dingen die ik moet doen, de rest van de tijd sluit ik mijn ogen. Het mooie is wel dat ik ook geen trek heb, want ik voel me veel te rot om trek te hebben.

Vrijdag
Op de laatste dag van de detox voel ik me gelukkig een stuk beter. Ik sta om half acht op, stap onder de douche, kleed me aan (had ik al twee dagen niet gedaan), smeer wat make-up op mijn gezicht (had ik ook al twee dagen niet gedaan) en begin met werken. Ik heb bijna niet door dat ik al twee dagen geen echte maaltijd gehad heb. Het enige nare is, is dat ik niets lekkers mag eten en daar heb ik nu dus wel weer zin in. Maar natuurlijk zetten we door, want hallo, we zijn nu al zover gekomen! De rest van mijn detoxverslag lees en bekijk je donderdag, in mijn Detox-vlog. Houd je vast, want ik heb dus ook dingen opgenomen toen ik half huilend in bed lag. Hahaha.

Zaterdag
Een productieve ochtend! Eerst een paar blogs, daarna boodschappen, vervolgens (eindelijk) mijn winterbanden voor zomerbanden ingewisseld (ik was te laat met het maken van een afspraak en moest echt héél erg lang wachten, heb nu maar alvast een afspraak gemaakt voor oktober, om weer terug te wisselen). Tijdens het wachten op mijn winterbanden zat ik super in de flow met een hoofdstuk voor mijn boek en voor ik het wist kreeg ik mijn autosleutels alweer in mijn handen gedrukt. Vervolgens even een paar spullen thuis bij elkaar gezocht en naar mijn ouders vertrokken. Zaterdagmiddag werkte ik bij mijn ouders en nam ik samen met Roos een video op, ’s avonds at ik samen met mijn vader en zusje pasta carbonara, zij met pasta, ik met courgette in plaats van pasta. Het schijnt beter te zijn na een detox om niet meteen zware deegdingen te eten. Ik moet heel eerlijk bekennen dat toen mijn courgette pasta op was, ik toch stiekem ook nog even over ging op de ‘echte’ pasta.

Zondag
Ik bleef bij mijn ouders slapen omdat ik zin had in croissants met Nutella en die stonden er zondagochtend op het menu. Wat ik nog meer deed zondag? Een hardloopwedstrijd lopen in de zeikregen, blegh, het ging niet zo lekker, maar dat lees je vanmiddag! Toen ik weer wat opgewarmd was na de wedstrijd haalde ik boodschappen en maakte ik een recept, dat morgen in Metro staat! Het was geslaagd, al zeg ik het zelf. En het was alweer pasta, dit keer met échte pasta.

Deze week staat weer helemaal volgepland, een extra dag bij DutchCowboys, ik moet nog een onderwerp voor de volgende Metro Fit & Healthpagina bedenken (als je een idee hebt, laat het me weten in de reacties, ik kan wel wat inspiratie gebruiken!) en aanstaande zaterdag is het Glamour Healthevent, waar ik ook onderdeel van ben! Spannennnnnd! Om de week zondag af te sluiten met een training bij de Vondelgym met de GirlsLove2Run Crew. So little time so much (fun things) to do.

Liefs,
Annemerel

Delen:

27 Reacties

  1. juni 1, 2015 / 12:07

    Oh gatver gisteren een wedstrijd in de regen… kan mij voorstellen dat het niet top ging :(

    Misschien leuk om voor de metro eens een kijkje te nemen in de wereld van de “alternatieve health” een vriendin vertelde mij laatst bijvoorbeeld over een homeopaat voor sporters en misschien ook wat info over natuurlijke ingrediënten die je sport prestaties verbeteren (caffeine, bietensap etc.)?

  2. juni 1, 2015 / 12:20

    Ik kijk uit naar de Detox-vlog!

    Wat dacht je van het onderwerp van Skinny bitch naar fit girl? Een paar geleden was het dun, dunner, dunst (denk aan Nicole Richie, Lindsay Lohan en meer) heel
    Hollywood en dus de media stond vol van eetstoornissen en de laatste tijd is het wie heeft de mooiste abs en is goed fit?

  3. juni 1, 2015 / 12:37

    Tof dat je detox hebt gedaan!! Wel zuur dat je ongesteld werd en geen aspirines mocht slikken! Ik zou het besterven!

  4. juni 1, 2015 / 12:42

    Dat klinkt inderdaad weer als een leuke en drukke week in het vooruitzicht! En als het goed is ook een week vol met mooi weer, zin zin zin in!!

  5. juni 1, 2015 / 12:48

    De courgetti pasta ziet er heerlijk uit! Ben benieuwd welk receptje in de Metro komt!

  6. juni 1, 2015 / 12:55

    Idee voor Metro: hoe je je moet voorbereiden op een hardloopwedstrijd als je wéét dat de weersverwachtingen kut zijn. Haha! Ik ben benieuwd naar je verhaal vanmiddag!

  7. juni 1, 2015 / 12:58

    Ik ben nu nog benieuwder naar je detox avontuur!

  8. juni 1, 2015 / 13:03

    Wow zal zwaar zijn geweest ongesteld en zonder aspirine.. Goed van je dat je hebt doorgezet!

  9. Nena
    juni 1, 2015 / 13:19

    Ben benieuwd naar je detox vlog! Misschien is het een idee om voor metro te schrijven over het hebben van een gezonde levensstijl als je druk bent? Ik ben groot voorstander van “voor sporten moet je tijd maken”, maar gezond blijven eten vind ik zelf wel vaak lastig!
    Misschien heb je dit onderwerp al eens behandeld, maar ik reis niet elke dinsdag met het OV dus zie ook niet elke dinsdag de metro helaas!

  10. juni 1, 2015 / 13:41

    Ik dacht dat Detoxen veel langer duurde! Ben benieuwd naar je vlog.

  11. juni 1, 2015 / 14:54

    Leuke diary ondanks dat je je niet goed voelde. Gelukkig gaat het nu weer beter. Ik ben benieuwd naar je hardloopwedstrijd in de regen.

  12. Suus
    juni 1, 2015 / 15:32

    Misschien is het een idee om een artikel te schrijven over hoe je fit blijft tijdens de zwangerschap? Ik weet pas net dat ik zwanger ben, maar kan daar weinig informatie over vinden. Behalve dan over het wel en niet eten van bepaalde dingen, maar over sport kan ik bijna niets vinden…

    • Annemerel
      Auteur
      juni 2, 2015 / 10:42

      Hi Suus, gefeliciteerd! In de Metro van twee weken geleden heb ik het hier over gehad, volgens mij is hij online nog wel ergens te lezen!

  13. juni 1, 2015 / 16:46

    Balen zeg van die beroerde dagen maar gelukkig waren er genoeg leuke dagen en komen die er ook nog aan! :)

  14. juni 1, 2015 / 16:53

    Ik ben heel benieuwd naar je raceverslag van gister. Kan me voorstellen dat het niet goed ging wanneer je in de zeikregen moet lopen. Bah!

  15. juni 1, 2015 / 17:03

    Ben benieuwd naar je detox verslag, lijkt me namelijk erg zwaar om 3 dagen te leven op sapjes! Voor croissantjes met nutella zou ik ook blijven slapen, haha :-)

  16. Maria
    juni 1, 2015 / 17:12

    Misschien kan je de komende weken schrijven over zomerse sporten. Met het WK vrouwen voetbal (met NL!), het WK beachvolleybal in Nederland. Of hoe men sport beoefend in het buitenland, zijn er landen in Europa waar men hele ander sporten doet (stukje over lekker wandelen in de alpen, surfen in frankrijk, of…)

  17. kay
    juni 1, 2015 / 19:09

    Misschien kun je iets schrijven over jou favoriete sport merken en kleding om in hard te lopen. Ik weet dat je ooit eens foto’s had van al je hardloop leggings. Zou leuk zijn als je zoiets weer eens kon delen op je blog of in de metro :)

  18. juni 1, 2015 / 20:29

    Ik ben echt ontzettend benieuwd naar je detox-vlog, wel balen dat je jezelf zo slecht voelde die dagen!! Je hebt weer een leuke week voor de boeg lees ik, have fun!

  19. juni 1, 2015 / 20:31

    Het was inderdaad echt zeikweer gisteren. Het leek wel herfst!

  20. Linda
    juni 1, 2015 / 20:50

    Ik heb wel een ideetje, ook uit een stukje eigenbelang ;), wat is nu een goede verhouding tussen inspanning en ontspanning, oftewel sporten en rust? Ik heb de neiging om bijna elke dag te willen sporten (hardlopen, lesje sportschool of oefeningen thuis) omdat ik vooruitgang wil boeken. En dan voelt het niet echt goed als ik een dag of 2 niet sport. Maar toch merk ik, als ik door omstandigheden bijvoorbeeld een paar dagen niets heb kunnen doen, het sporten daarna veel beter/makkelijker gaat. Soms lukt het echter een een langere periode niet om regelmatig te sporten en dan gaat je conditie toch weer echt achteruit. Waar doe je nu goed aan?!

  21. Nienke
    juni 2, 2015 / 00:07

    Ideetje voor de metro: studentenleven is niet alleen maar bier zuipen. Er zijn ook studenten die bij een studentenroeiverening wedstrijdroeien en ze mogen vanaf dat ze intraining zijn niet meer alcohol drinken, moeten elke dag voor half 12 in bed liggen en ze trainen 7x in de week. Topsport dus, maar dan door studenten. Erg interessant onderwerp want het is echt een manier van leven en niet iets wat je zomaar even doet.

    • Annemerel
      Auteur
      juni 2, 2015 / 10:42

      Leuk idee! Ik ga je mailen voor een stuk eind augustus/september!

      • juni 2, 2015 / 12:04

        M’n ex-huisgenoot in Amsterdam is professioneel roeier en student, dus als je nog iemand nodig hebt kan ik je aan hem voorstellen!

  22. Stephanie
    juni 3, 2015 / 11:36

    Een keertje crossfit uitproberen voor je stuk in Metro?;-) Helpt ook heel erg voor je hardloopprestaties dus 2 vliegen in 1 klap!