NEW YORK: 25 things you should do in New York

 photo RecentlyUpdated206-1.jpg

– Wandelen door Central Park met Taylor Swift – Welcome To New York uit je iPod.

– Ontbijt halen en opeten op een bankje of (als het gras droog is) op het gras in Central Park.

– (in de winter) Schaatsen in Bryant Park. Helemaal gratis en SUPER New York. Je moet alleen je schaatsen betalen als je ze wilt huren.

– Lunchen bij The Butcher’s Daughter en/of Café Gitane.

– Naar boven bij het Rockefeller Center, de Top of the Rock heeft een stuk mooier uitzicht dan de Empire State Building!

– Een Starbucks mok met de ‘skyline’ van New York kopen bij (je raadt het waarschijnlijk al) Starbucks.

– Wandelen over de Highline.

– De skyline van Manhattan bekijken vanaf Brooklyn.

– Even zitten op de trappen van het Metropolitan Museum of Art (net als in Gossip Girl!).

– Met de tramway (gratis met je metropas) naar Roosevelt Island (niet zelf gedaan maar volgens Carlissa écht iets dat je gedaan moet hebben en na het lezen van haar blog baal ik dat ik niet met haar ben meegegaan!).

– Met je laptop bij een koffiebarretje werken, als een echte New Yorker.

– Grand Central bezoeken en hardop zeggen… “Hey Upper East Siders. Gossip Girl here. And I have the biggest news ever. One of my many sources, Melanie91, sends us this: “Spotted at Grand Central, bags in hand: Serena van der Woodsen.” Was it only a year ago our It Girl mysteriously disappeared for “boarding school”? And just as suddenly, she’s back. Don’t believe me? See for yourselves. Lucky for us, Melanie91 sent proof. Thanks for the photo, Mel.”

– Een herinnering voor jezelf kopen bij Tiffany’s op Fifth Avenue.

– De Apple Store & Nike Town op 5th Avenue bezoeken, je hoeft er niets te kopen, maar dit zijn epische winkels die je gewoon gezien moet hebben.

– De meest toeristische foto op Times Square maken.

– Lady Speed Stick Deodorant kopen, ik heb veel deo’s gebruikt, maar deze is echt BIZAR goed. Zelfs na mijn vlucht van New York naar Amsterdam, met overstap en heel veel stress en geren met 100.000 tassen rook ik nog fris.

– Een aflevering van je favoriete serie ‘live op TV’ kijken.

– Een cupcake bij Magnolia Bakery in Greenwich Village eten, ook al zijn ze mierzoet en valt het eigenlijk best wel tegen, de herinnering smaakt goed.

– Langs het appartement van Carrie Bradshaw lopen in Perry Street.

– Jezelf een New York naam geven en jezelf de hele periode dat je in New York bent voorstellen met deze naam en bij Starbucks deze naam natuurlijk ook opgeven! (Mijn New York naam is Anna, maar je kunt ook gaan voor iets spannenders zoals Madonna of Beyoncé ofzo, haha!).

– Lekker snuffelen bij Duane Reade (24 uur per dag geopend, dus ideaal als je met je jetlag om 4.00u ’s nachts wakker wordt en iets wilt gaan doen).. De EOS lipbalms zijn een aanrader, de Essie nagellak is een stuk goedkoper! En ik word altijd helemaal wild bij het zien van alle pillen die ze hebben, ik koop meestal alleen maar ibuprofen (is daar goedkoper en ik vind de doosjes handig), maar dat maakt niet uit, kijken is ook leuk…

– Zelf een yellow cab aanhouden en super trots zijn als het gelukt is!

– Bij Whole Foods (bijvoorbeeld op Union Square) de meest ‘gezonde’ dingen in je mandje gooien en dan uiteindelijk niets afrekenen omdat de rij bij de kassa veel te lang is (of ’s avonds laat gaan dan is het iets rustiger!).

– Bij Bloomingdales op Park Avenue winkelen. Dat is wat mij betreft het leukste warenhuis van New York, je hebt er redelijk betaalbare items en het is er lekker groot. Als toerist kun je ook korting krijgen (belasting terugvragen!).

– Een rondje hardlopen door Central Park. Dat kun je doen tijdens de laatste kilometers van een marathon, maar dat hoeft natuurlijk niet. Andere tip, Nike heeft ook hardloopgroepjes, op de Facebook van Nike New York vind je hier.

Hebben jullie nog wat aan mijn lijstje toe te voegen?

Liefs,
Annemerel

Delen:

42 Reacties

  1. november 27, 2014 / 12:06

    Dit ga ik zeker onthouden als ik er ben in April! Ik verheug me erg op het shoppen, maar ook ga ik een helikopter vlucht maken en wil ik graag een show op Broadway bekijken.

  2. Anouk
    november 27, 2014 / 12:07

    Ik hoor het al, ik moet nu toch echt een keer gaan sparen voor een tripje New York. Wat klinkt dit allemaal fijn en die gossip girl herinneringen <3

  3. november 27, 2014 / 12:07

    Ahhhh, ja, heerlijk! Vooral die dingen die ‘echte’ New Yorkers doen vond ik zo leuk! Ik vond het ook zo grappig dat mensen aan mij de weg vroegen, terwijl ik een i love NY trui aan had, zoiets trekt een ‘echte New Yorker’ toch niet aan haha.

  4. november 27, 2014 / 12:08

    Leuke tips! Vooral die van Gossip Girl. Wie weet voor mijn volgende NY bezoekje!

  5. november 27, 2014 / 12:11

    Wat een leuke dingen om te doen!! Zou graag eens naar NY willen endan gaat dit lijstje mee :)

  6. november 27, 2014 / 12:14

    Jaaa, done, done en done. Nou ja, niet alles.. Maar wel heel erg veel! Nog twee tips: of drie eigenlijk. Met de gratis ferry naar Staten Island: prachtig uitzicht op het financial district en langs het vrijheidsbeeld!
    En van Brooklyn naar Manhatten lopen over de Brooklyn Bridge. Het liefst in de ochtend want dan is het nog niet mega druk.
    En als je dan toch Top of the Rock op gaat: doe dat niet op de eerste dag, kijk hoe laat het donker wordt en ga dan tijdens zonsondergang: WAUW! (wel handig om iets voor zonsondergang een kaartje te reserveren want de rijen blijven lang). Prachtige luchten én ook nog eens alles in het donker gezien. Één van de hoogtepunten voor mij :)

  7. Cecile
    november 27, 2014 / 12:30

    Een show kijken op Broadway! Hierna wilde ik nooit meer naar zo’n knullige musical in Nederland.
    En shoppen in SoHo, natuurlijk. Lekker rustig, en dan iets te eten kopen en opeten in zo’n schattig parkje.

  8. november 27, 2014 / 12:37

    Ah wat een heerlijke aanraders. Nu boek ik het liefst een ticket om weer terug te gaan!

  9. november 27, 2014 / 12:54

    Super leuk! Wil er zo graag eens naartoe!!

  10. november 27, 2014 / 12:56

    Ik ben helemaal gek van New York dus erg leuk om te lezen!

    Nog toe te voegen aan je lijstje:
    – Fietsen door Central Park
    – Chelsea Market bezoeken! Daar zijn erg veel leuke eet-tentjes en winkeltjes

    Sommige tips van je lijstje heb ik nog niet gedaan. Dus die voeg ik toe aan mijn to-do-lijstje voor de volgende reis naar New York.

  11. november 27, 2014 / 13:20

    Een fiets huren en door central park fietsen! Al moet je niet de verkeerde uitgang nemen, dan fiets je ineens tussen de auto’s die niet zo dol op fietsers zijn!

  12. november 27, 2014 / 13:23

    Ik mis een Blair Waldorf moment. Bitchface on en foto’s maken, of net als Blair de eendjes brood geven. Nog beter een Chuck & Blair moment.

    Oke het mag duidelijk zijn I love Blair.

    Heel leuk geschreven weer, heb weer gelachen!

  13. hanne.
    november 27, 2014 / 13:28

    Nog een tip: bezoek een basketbal wedstrijd! Echt een super ervaring en heel Amerikaans met het volkslied, cheerleaders etc. Via stubhub kun je van te voren alvast goedkope tickets kopen.

  14. november 27, 2014 / 13:30

    Heeeel nuttig artikel!
    Mijn vriend en ik willen in de zomer naar New York gaan, dit komt dus zeker wel van pas!

  15. november 27, 2014 / 13:34

    Geweldig! Iets wat je zeker gedaan moet hebben is een broadway musical! Wij zijn vorige week naar de Lion King geweest! Heel Gaaf! En als ‘echte’ tijdelijke new yorker moet je ook zeker Traders Joe bezoeken.

  16. Esther
    november 27, 2014 / 13:56

    Ooooh mijn plannen om er met oud&nieuw heen te gaan zijn zojuist niet doorgegaan dus je post maakt me stiekem een beetje verdrietig!

    Maar ooit, ooit! En dan hou ik deze lijst er zeeeeker bij, goede tips!

  17. Stefanie
    november 27, 2014 / 13:59

    Leuk om te lezen! Heel herkenbaar en groot deel gedaan. Hier nog wat aanvullingen:
    – Fietsen door Central Park!
    – Fietsen over de Brooklyn Bridge naar Brooklyn (hoef je dat eind ook niet te lopen) en terug over de Manhattan Bridge die uitkomt in China Town. Sowieso is fietsen door New Tork een belevenis op zich. Met de New York pass kun je 2x fietsen huren en heb je veel entreekortingen op high lights.
    – Op zondagochtend (het eerste deel van) een kerkdienst in de Times Square Church bezoeken. Compleet met gospelkoor en Amerikanen die meedansen en zingen. Als toerist kun je achterin staan zodat je weer weg kunt gaan wanneer je wilt. Leuk om mee te maken!

    • Kirsten
      november 27, 2014 / 14:17

      Zo’n kerkdienst heb ik ook gedaan, speciaal om mee te maken inderdaad! Maar dan in de beroemde Abyssinian Baptist Church in Harlem! Stiekem nog leuker denk ik omdat het niet toeristisch is :)

  18. Gekelien
    november 27, 2014 / 14:09

    Op zondag een dienst bezoeken in Harlem. Wij waren met 2 anderen de enige toeristen en uitgebreid gefeliciteerd vanwege het feit dat we op honeymoon waren. Ontzettend welkom gevoel! En idd fietsen door Central Park, gratis ferry langs het Statue of Liberty en (volgens mijn man) de M&M’s winkel!

  19. november 27, 2014 / 14:22

    Klinkt AWESOME!

  20. Kirsten
    november 27, 2014 / 14:23

    Zo leuk om dit te lezen Annemerel! Omdat ik eerder dit jaar een week in New York was kan ik gelukkig ook al aardig wat dingetjes van het lijstje afvinken ;)

    Verdere aanraders:

    – de gratis ferry (volgens mij schreef je er al eens over) naar Staten Island, perfect uitzicht op de skyline van Manhattan and het Statue of Liberty :)
    – niet alleen op de trappen van het MET museum zitten, maar er ook heen gaan. Het is zo’n prachtig museum en daarnaast heeft New York heel veel mooie musea, waaronder het Guggenheim en Museum Of Modern Art (Moma), allemaal aanraders!

    • Kirsten
      november 27, 2014 / 14:26

      Vergat er nog een paar:

      – Harlem bezoeken (wel overdag), heeft een aparte sfeer en heerlijk “soulfood”
      – Wedstrijd van de New York Knicks bezoeken, incl. kingsize hotdog! ;)
      – Coney Island, mocht je wat strand willen meemaken ;)
      – Brooklyn, Queens, Long Island -> buiten Manhattan, Soho en Williamsburg is daar ook veel te ontdekken, erg leuk!

  21. Kirsten
    november 27, 2014 / 14:31

    Ok, de laatste dan, ik vergat het 9/11 memorial, erg indrukwekkend, moet je gezien hebben!

  22. november 27, 2014 / 14:35

    Hou eens op met deze artikelen ;@ Door jou wil ik steeds meer naar NYC!

  23. november 27, 2014 / 14:56

    fijne dingen! Ooit, ooit! Ga ik naar New York haha

  24. november 27, 2014 / 15:10

    Stiekem hoopte ik al op zo’n artikel;) Ik ga over 4 weekjes naar NY!! Aaaah zo’n zin in!!

  25. november 27, 2014 / 18:12

    deze bewaar ik! Hopelijk ga ik samen met vriendlief (tegen die tijd manlief

  26. Maxime
    november 27, 2014 / 18:14

    New York is en blijft een grote droom van mij. En oh, die Lady Speedstick? Hele grote favoriet! Kan eigenlijk niet meer zonder. Jammer dat het niet in Nederland te krijgen is!

  27. Anne
    november 27, 2014 / 19:21

    Ooit ga ik ook naar New York :)

  28. Femke
    november 27, 2014 / 20:06

    Superleuk… Ik.Moet.Een.Keer.Naar.NY…!!!

  29. Ilse
    november 27, 2014 / 20:08

    Haha, gewoon geniaal dit. Die van GG is echt leuk!

  30. november 27, 2014 / 20:16

    Aaaahhhh, ik wil weer terug!

  31. november 27, 2014 / 20:24

    Ik wil NU naar NY!! Ooit… Ooit, geduld is niet mijn beste eigenschap. Leuk artikel!

  32. november 27, 2014 / 20:34

    Fantastisch lijstje! Ik ben in September gewest en ik wil al terug!! :-)

  33. november 27, 2014 / 21:03

    Wat een heerlijk artikel!

  34. Suuz
    november 27, 2014 / 21:18

    nu heb ik helemaal heimwee…. love new york!! wat een heerlijke tips!

  35. november 27, 2014 / 22:16

    Nu wil ik er ook heen! Wat een heerlijk artikel!!!!

  36. Marjolein
    november 28, 2014 / 11:48

    De cupcakes van DC Washington zijn ook echt een aanrader! Mijn zusjes en ik hebben een vergelijking gedaan tussen die van Carlo’s Bakery en die van hen, die van DC was absoluut lekkerder!! Als je veel zoet houdt natuurlijk!!

    Super leuk stukje!

  37. Yvette
    november 29, 2014 / 16:44

    Leuke tips! Ik ga in mei dus komt vast nog van pas. En die van grand central is geniaal.