DIARY: 150

 photo RecentlyUpdated160-1.jpg

Ik begon mijn week niet al te goed. Ik nam namelijk de idiote beslissing om een juice cleanse te doen, alleen maar omdat ik heel veel flesjes sap had staan die ik nog niet op had en waarvan de houdbaarheidsdatum verstreken was. Hoe dat ging lees je hier. De hele dag was ik alleen maar met die gekke cleanse bezig, terwijl ik eigenlijk moest werken. Natuurlijk schreef ik ook wel gewoon door, maar het bleef gewoon door mijn hoofd spoken, eten, eten, eten. De salade die ik om 18.15u at was goddelijk, de Oreo’s die ’s avonds laat volgden waren ook prima te doen.

Dinsdag werkte ik voor het eerst op de redactie van DutchCowboys in… ROOSENDAAL, of all places. Maar geloof me, Roosendaal is beter te doen dan Amsterdam vanaf Den Haag. Ik was ’s ochtends binnen een uur en 20 minuten van deur tot deur, ’s avonds deed ik er net iets meer dan een uur over. Naar Amsterdam ben ik altijd minstens anderhalf uur bezig en terug vrijwel hetzelfde. De enige file die ik had was bij Delft en Rotterdam, daarna heb ik keihard door kunnen rijden. Nu maar hopen dat dat vaker zo is (en dat ik geen boete krijg omdat ik me per ongeluk niet helemaal aan de snelheid gehouden heb). Het was super gezellig om weer eens op een redactie te werken en leuk om mijn collega’s ook in het echt te ontmoeten. Ik stapte ’s avonds pas om 19.00u weer in mijn auto omdat ik ook nog gezellig met de rest mee at. Not bad at all.

Woensdag had ik een administratie-ochtend, niet mijn favoriete ochtenden, maar als ik geld wil verdienen zal ik toch facturen moeten versturen. Het was zulk lekker weer dat ik aan het eind van de ochtend besloot naar de stad te lopen om een kopje koffie met mijn moeder te drinken. Eigenlijk waren we van plan om de nieuwe Starbucks uit te proberen, maar die opende een dagje later dus werd het het City Café van de Bijenkorf. Ik at een heerlijk citroentaartje waarvan het water nog steeds in mijn mond loopt als ik er aan denk. De rest van de dag spendeerde ik bij mijn ouders met mijn MacBook in de tuin, ’s avonds at ik zelfs gezellig mee in de tuin. Zo fijn dat ik daar altijd terecht kan en ik maak daar dankbaar gebruik van, zeker wanneer de zon schijnt.

Ook donderdag zat ik weer een groot gedeelte van de dag bij mijn ouders, dit keer had dat een andere reden, ik moest namelijk mijn beddengoed wassen en dat kan met geen mogelijkheid in mijn studio. Dit keer bleef ik niet ’s avonds eten, maar had ik een date met Laura bij mij thuis. Maar daarvoor moest ik eerst boodschappen maken. Op het menu? Sushi in a bowl, nog nooit gegeten, nog nooit gemaakt maar klinkt heel lekker en hoe moeilijk kan het zijn. Toen ik eindelijk bij de Albert Heijn was en de helft van mijn ingrediënten al in mijn mandje had zitten ging ik op zoek naar de sushirijst (best essentieel bij sushi in a bowl), helaas… uitverkocht. SHIT! Alles snel terug gelegd en doorgereden naar de volgende Albert Heijn. Stond niet op mijn programma. Daarna snel de sushirijst gekookt en mijn hardloopschoenen aangetrokken voor een testrondje. 25 minuten later was ik thuis en sprong ik onder de douche, ik was net op tijd klaar om Laura gedoucht en wel de deur open te doen.

De Sushi in a bowl was geslaagd (recept volgt morgen) en de hele avond was geslaagd. Ik ben gezegend met zo’n lief vriendinnetje als Laura, ik hoefde namelijk niet eens af te wassen “omdat ik dat altijd al moet doen en zij toch een vaatwasmachine heeft”. Na het eten en een fles Aperol was het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Laura, maar niet voordat we elkaar beloofd hadden NU ECHT SNEL NAAR PARIJS TE GAAN.

Vrijdag was ik weer lekker aan het werk voor DutchCowboys en mijn blog en ’s avonds had ik een date met vriendinnetje Kim, dit keer stond mijn paddenstoelen pasta op het menu en die was dit keer net zo geslaagd als de vorige keer. Ook bij Kim smaakte de Aperol uitmuntend, ook al had ik eigenlijk gezworen niets te drinken omdat ik zaterdag een hardloopwedstrijd had.

Die hardloopwedstrijd ging verrassend goed, maar dat lezen jullie allemaal vanmiddag. Ik had absoluut geen enkele verwachting, maar als ik dan toch een kleine verwachting gehad had, dan had ik dit zeker niet verwacht. Damn, het ging echt heel erg lekker. Helaas was ik ’s avonds niet meer zo blij, migraine kwam weer eens gedag zeggen, dus om 21.00u lag ik al in bed en probeerde ik te slapen. Ik ben ’s nachts nog een paar keer wakker geweest, maar toen ik om 8.00u echt wakker werd was ik gelukkig van mijn hoofdpijn en misselijkheid verlost.

Ik kroop vrijwel gelijk achter mijn iMac om weer aan het werk te gaan voor DutchCowboys, die website draait namelijk ook gewoon in het weekend ;-). Lekker geschreven, mezelf verwend met Oreo’s en macarons en ’s avonds met mijn hele familie naar een all-you-can-eat sushi restaurant, geen slechte afsluiter van het weekend. Geen slecht begin van de herfst!

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

37 Reacties

  1. Charlotte
    september 22, 2014 / 12:08

    Jaaaaa Roosendaal!! <3

    (ik zal zo verder lezen maar werd zo enthousiast toen ik dat las) Als je nog een keer ergens lekker wil gaan lunchen in Roosendaal ga dan vooral naar Lunchcafe Lente!

    • september 22, 2014 / 12:48

      Ik ben het helemaal eens met Charlotte! Dat is mijn favoriete lunchtent <3

  2. Amber
    september 22, 2014 / 12:11

    Werk je eigenlijk nog steeds voor Girlscene? Of nu alleen nog maar voor DutchCowboys?

    • september 22, 2014 / 12:54

      Ha, dat wilde ik ook vragen :)
      Die macarons zien er trouwens goddelijk uit!

    • september 22, 2014 / 13:15

      Oh haha ik zie nu dat ik niet de enige ben die dit gevraagd heeft..

  3. september 22, 2014 / 12:49

    Yay! Roosendaal! Daar woon ik ook en gezellig dat je ons dorp (ja, het is soms net een dorp hahaha) aandoet. Ik heb zo nog 20 tips mocht je in Roosendaal iets leuks willen doen of lekker willen eten.

    En Parijs is natuurlijk een geweldig goed idee. Ik ga niet aanstaand weekend maar het weekend erop. En ik heb er ZO’N zin in!

  4. september 22, 2014 / 12:49

    Wat een leuke diary! Ik krijg dezelfde sapjes vandaag binnen als het goed is om te testen.. ben erg benieuwd! XO

  5. Malou
    september 22, 2014 / 12:52

    Misschien dat ik niet goed opgelet heb! Maar werk je niet meer voor Girlscene?

  6. september 22, 2014 / 13:06

    Haha, lekker zo’n spontane juice cleanse :P

  7. september 22, 2014 / 13:06

    Wat leuk dat je ook af en toe op de redactie werkt!! Vast fijn zulke afwisseling!

  8. september 22, 2014 / 13:09

    Zoals meer ben ik wel benieuwd of je nu niet meer voor Girlscene werkt! Is weer een lekker weekje geweest maar volgens mij wel iets minder rennen en vliegen van afspraak naar afspraak -gelukkig-. En als pap en mam er toch niet waren hihi, wat zouden we zonder ze moeten?!

  9. september 22, 2014 / 13:11

    Zeker geen slecht begin van de herfst!

  10. september 22, 2014 / 13:14

    Ga je DC combineren met girlscene of ga je daar nu minder voor schrijven?

    Leuke Diary weer.. en ik heb je tijd van de vredesloop natuurlijk al voorbij zien komen maar ik ben erg benieuwd naar je verslagje :)

  11. september 22, 2014 / 13:26

    Wat leuk dat je werkte in Roosendaal haha, dit is m’n woonplaats! Voor leuke tips kun je me altijd contacten!

  12. september 22, 2014 / 13:48

    Relaxed dat je nu sneller op de redactie bent! Een uurtje van deur tot deur is goed te doen :) En al helemaal als er ook een avondmaaltje voor je geregeld wordt. Klinkt als een fijne werkomgeving!

  13. Suzanne
    september 22, 2014 / 14:06

    Je kan sushi bowl ook maken met basmati rijst of witte rijst als je die laat afkoelen!

  14. september 22, 2014 / 14:22

    Whut? Zit de redactie van Dutch Cowboys in Roosendaal?! Nooit geweten.. hebben ze nog vacatures? ;)

    En inderdaad.. net als vele anderen: werk je niet meer voor Girlscene? :(

  15. september 22, 2014 / 14:57

    Ik kan niet wachten tot ik weer all you can eat sushi kan doen, en dan ook echt alle sushi, niet de zwanger-proof sushi. Dan kan ik me weer één keer volvreten en dan ben ik voor een jaar ook weer klaar met sushi. Nu ik niet alles mag hebben besef ik pas hoe verschrikkelijk lekker ik dat vond!

  16. september 22, 2014 / 15:49

    Ik heb door jou nu heel erg trek in sushi. Benieuwd naar je recept, ook eens leuk om thuis sushi te maken!

  17. september 22, 2014 / 16:16

    OMG!! Ik woon in Roosendaal. Ik las je diary en ik dacht echt zo van OMG! Superleuk, haha.
    x

  18. september 22, 2014 / 16:35

    Sushi bowls zijn goed te doen, ik maak hem zelf ook wel eens met noodles. Ook erg lekker!
    En het lijkt me best heftig om elke dag zo’n eind naar het werk te moeten rijden. Ik rij zelf maar 20 minuten en file vrij, dus heb niets te klagen :)

  19. Janey
    september 22, 2014 / 16:38

    Wat grappig dat je voor je werk naar Roosendaal moest haha, ik woon daar heel dichtbij!

  20. september 22, 2014 / 16:38

    Oh ik mot echt rap weer eens sushi in a bowl maken!

    • september 22, 2014 / 16:39

      Moet, mot staat zo plat!

  21. september 22, 2014 / 16:58

    Heel benieuwd naar je raceverslag! Ik heb gisteren de Dam tot Dam gelopen, ook echt genieten!

  22. september 22, 2014 / 17:23

    Wat grappig, ik kom oorspronkelijk uit Etten-Leur, naast Roosendaal. En tja: die facturen kun je wel maken, maar ze moeten ook nog betaald worden natuurlijk! (I feel you)

  23. september 22, 2014 / 21:01

    Leuke week

  24. Suuz
    september 22, 2014 / 22:09

    Oooh wat een zalig weekje weer! goed bezig annemerel!!! love your diarys! succes bij de dutchcowboys! erg leuk! geweldig een nieuwe uitdaging!

  25. september 23, 2014 / 00:58

    Ik ben heel benieuwd naar je recept voor sushi in a bowl! (:

  26. september 23, 2014 / 08:45

    Zo leuk dat je voor DutchCowboys schrijft! Ik heb al heel wat artikels van je gelezen!

  27. Lies
    september 23, 2014 / 15:12

    Klinkt als een lekkere week, alleen jammer van die migraine

  28. september 23, 2014 / 18:13

    Gezellig dat DutchCowboys ook een (fysieke) redactie heeft! Je moet ons toch echt nog een keer inlichten over je huidige werksituatie (als je dat nodig vindt), haha, ben wel benieuwd :) Klinkt als een leuke week, en all-you-can-eat-sushi, LEKKERRR! In je vierde alinea staat trouwens ‘boodschappen maken’, moet ‘doen’ zijn neem ik aan.

  29. september 23, 2014 / 19:30

    Ah, wat leuk! Ik werk met de heren van Red Banana, ken je dan ook wel ;) Gaaf kantoor zo midden op de markt hè?

  30. september 24, 2014 / 21:22

    Macarons <3

  31. Fleur Suijkerbuijk
    oktober 4, 2014 / 04:17

    Roosendaal!! Wat leuk. Daar kom ik vandaan haha. Al woon ik nu even in Kuala Lumpur. Maar Roosendaal is oke.. Niet zoals A’dam natuurlijk. Enjoy :-) En de sushi in een bowl ziet er verrukkelijk uit. Dit moet ik gaan proberen!!! Liefs Fleur