CITY: Brussels

 photo Desktop32-1.jpg

Vandaag ga ik samen met Cherrypicker naar Brussel om een nachtje te slapen in het nieuwe Motel One hotel en om Brussel te ontdekken. Hoewel Brussel maar twee uurtjes rijden is vanaf Den Haag, ben ik er nog nooit geweest. Of, nu lieg ik, want als ik met de Thalys naar Parijs ga dan kom ik altijd door Brussel, maar ik heb er nog nooit voet aan wal gezet, laten we het dan zo maar zeggen.

Het Motel One hotel in Brussel is alweer de 50ste vestiging van het Duitse budget designhotelketen Motel One, het is de eerste locatie in de BeNeLux. Het hotel telt 490 kamers en ligt aan de Rue Royale in het centrum van Brussel. Het motto van Motel One spreekt me heel erg aan, “Great Design for little money”. Ik ben een sucker voor mooi ingerichte hotels, maar mijn portemonnee laat het niet toe om een duur hotel te boeken, Motel One zou dus dé oplossing voor dat probleem zijn.

We krijgen vandaag eerst een rondleiding door het hotel en we dineren bij restaurant Belga Queen. Voor morgen is het volledige programma nog open, we hebben van 10.00u tot 16.00u om Brussel zelf te ontdekken. Nu weten jullie vast wel dat ik het redelijk druk heb gehad de afgelopen weken (wie heeft het überhaupt niet druk tegenwoordig?) en ik eh… heb me dus niet echt goed voorbereid. Maar uit ervaring weet ik dat jullie de beste tipgevers zijn, dus GEEF met tips. Koffiebarretjes, cocktailbars, winkels (interieur of kleding), een museum dat ik echt niet gemist mag hebben (ben niet echt heel erg museum-minded, maar misschien is er in Brussel wel iets waar mijn hart wel sneller van gaat kloppen?).

Het lijkt mij heel leuk om een Brussel-hotspot artikeltje te kunnen maken, maar eh, dan moet ik dus eerst die hotspots wel weten! Gouden tips krijgen eeuwige roem in het hotspotartikel ;-).

Liefs,
Annemerel

Delen:

52 Reacties

  1. augustus 29, 2014 / 12:04

    Veel plezier! Ik ben helaas nog nooit in Brussel geweest dus tips zitten er niet in, sorry!

  2. Sarah
    augustus 29, 2014 / 12:10

    Bij Royal Brasserie Brussel kan je heel lekker eten (de tonijn raad ik aan :)). Het is op de Vlaamsesteenweg. Leuke buurt, ook gezellig om cocktails te drinken of gewoon iets te drinken!

  3. augustus 29, 2014 / 12:11

    Leuk, veel plezier! Ik ben 1x in brussel geweest en dat is heel lang geleden. Dus voor tips ben je bij mij ook niet aan het goede adres..

    Ik weet wel dat die 100% gidsen een app hebben waar veel tips op staan. Dus mocht je last minute nog een hotspot zoeken, gebruik die app ;)

  4. augustus 29, 2014 / 12:12

    Europese parlements gebouw zit in Brussel! Moet super leuk zijn om te kijken ik was helaas ziek bij dat reisje met uni

  5. Hjördis
    augustus 29, 2014 / 12:13

    Sushi-restaurant Makisu en Japans restaurant Umamido kan ik zeker aanraden. Voor dé Belgische chocolade moet je zeker eens een bezoekje brengen aan Frédéric Blondeel op de Baksteenkaai.
    Wandel zeker door de kleine straatjes en laat je gevoel spreken. De Grote Markt, het Stadhuis, Manneke Pis en het Atomium zijn dingen waar zowat elke toerist in Brussel naartoe gaat.

    • Elisa
      augustus 29, 2014 / 18:49

      Oh ja Makisu <3 beste sushi van Brussel (en ook nog eens de goedkoopste geloof ik) maar dat zit wel wat buiten het centrum, hangt er dus was vanaf wat je verdere plannen zijn. Als je de duurdere boetiekjes van de Louizalaan gaat verkennen, dan ben je in de buurt.

      Wat ik het mooiste deel van Brussel vind is de buurt rond het koninklijk paleis, de pleinen daar in de buurt, aan die kunstberg/albertina. Dat is ook allemaal op wandelafstand van de grote markt en manneke pis. Het mooiste park om te gaan lopen is dan weer rond de vijver in het Ter Kameren bos, maar dat is net buiten het centrum. Het Warandepark is ook leuk en dat ligt in het centum (tegenover het koninklijk paleis).
      De grote zavel is ook wel leuk om eens te zien.

      De leukste cafeetjes vind je wat mij betreft in de buurt van Sint Goriks (buurt tegenover de Beurs; nie de kant van de grote markt enz want daar is alles extreem toeristisch, duur en ongezellig). Als je daar wat rondloopt kom je vanzelf leuke dingen tegen. Er zijn in die buurt ook wat leuke vintage winkels. Misschien even googelen want ik weet de namen niet vanbuiten.

      Mijn favoriete restaurant is Cercle des Voyageurs, in een zijstraat van manneke pis. Daar hebben ze ook hele goede cocktails, een leuke sfeer en leuke inrichting (allemaal reiskoffers en kaarten etc). Ik vind vooral hun voorgerechten heerlijk, wat verfijnder dan de hoofdgerechten (ik ben ook niet zo'n grote eter), dus ik vraag bijna altijd 2 voorgerechten ipv een hoofdgerecht ;) en dat vinden ze prima!

      Op zich ligt alles heel dicht bij elkaar in Brussel en alles binnen de vijfhoek is te voet te doen.

  6. augustus 29, 2014 / 12:13

    Oh wat leuk zeg! Ik wil misschien nog naar Brussel als “babymoon” met mijn vriend binnenkort dus ik kan wel wat tips gebruiken :D!

  7. augustus 29, 2014 / 12:30

    Veel plezier in Brussel! Ben er helaas nog nooit geweest dus ik kan je niks aanbevelen.

  8. Yael
    augustus 29, 2014 / 12:31

    Brussel is echt 1 van mijn favoriete steden.
    Typisch Belgische gerechten proeven bij het Kelderke op de Grote Markt of bij Skievelat in de Zavelbuurt. Biertjes proeven bij Delirium (enige café met zoveel verschillende biertjes). Voor een cocktail en of drankje doen; Tavernier in Elsene, upcoming wijk met veel jongeren. Wandelen door de marollen.

    Kan nog wel een uur doorgaan ;-). Manneke Pis kan je overslaan, deceptie van de eeuw.

    Heel veel plezier

  9. augustus 29, 2014 / 12:40

    Oh, leuk! Brussel.. ben er een keer geweest, maar dat was met school en toen hebben we dat Europese gebeuren bekeken.. daar ben je vast niet naar op zoek ;).

    Wat ik wel altijd superhandig vind zijn de (gratis!) stadsgidsen van http://www.youropi.com, gebruik ze altijd bij een citytrip!

    Ben ook benieuwd naar Motel One, volgend jaar weekendje weg naar Berlijn en daar zitten er blijkbaar meerdere..

    Enjoy your trip!

  10. Lies
    augustus 29, 2014 / 12:43

    Typisch en lekker Brussels kan je eten in Den Tallurelekker! Ga rondlopen in de Zavelwijk of de Marollenwijk, daar vind je leuke winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes.

  11. liesbeth
    augustus 29, 2014 / 12:45

    Franse mode: Comptoirs des Cotonniers, Antoine Dansaertstraat 14 of Avenue Louise 76

    Cosmetica: Senteurs d’Ailleurs, Stefaniaplein 1 A en COSMETICARY, Rue A. Ortsstraat 11B

    En via deze link vind je nog véél meer tips :http://belmodo.tv/shops/nationaal/brussel/?page=1

    Niet echt budgetvriendelijk, maar wel heel mooie adresjes!

  12. Sofie
    augustus 29, 2014 / 12:47

    Eten bij publico of divino is een aanrader, ook de greenwich voor echte Belgische kost valt goed mee.
    En een terrasje doen aan de Sint-Gorikshallen (of op de oude Graanmarkt) is ook een aanrader.
    Voor het mooiste uitzicht over de stad moet je op parking 58 zijn (dichtbij de Anspachlaan) je neemt de lift tot helemaal boven en hebt een fantastisch uitzicht over de stad. Elke zaterdag in de zomer wordt er van 15u tot middernacht een rooftopparty op georganiseerd. (les jardins suspendus)
    Op de dansaertstraat en er rond zitten heel wat (erg dure) leuke winkels en op de nieuwstraat vind je de typische winkels zoals zara en h&m. Op de Louisalaan vind je dan weer de winkels zoals sandro en maje.
    Een leuke en gezonde lunchketen is exki, je vindt er in Brussel centrum om de 3 straten wel één. Mijn favoriet is deze recht tegen over de beurs als het mooi weer is of aan de Grasmarkt als het regent (de bovenverdieping is erg mooi).
    Geniet ervan!

    • Elisa
      augustus 29, 2014 / 18:57

      Oh ja exki is leuk. Of Le pain quotidien! Maar dan moet je naar die aan begraafplaats Elsene komen, daar zijn ze superlief (op andere plaatsen soms wat minder) en het is ook nog eens een superleuke buurt! ;-) en als je daar dan bent, cocktails drinken bij El Cafe (met de blauwe stoelen en tafels), happy hour van 19 tot 21u geloof ik: 2 cocktails voor de prijs van 1. En binnen is et er heel gezellig met zeteltjes enzo, en ze draaien er ’s avonds leuke muziek

  13. Jana
    augustus 29, 2014 / 12:50

    Hier mijn tips voor centrum Brussel:

    Bars/cafeetjes:
    Scott’s bar (aan het einde van Koningsgalerij op rue de l’ecuyer), hippe bar die niet echt toeristen trekt maar eerder studenten en zakenlui.
    Floris Bar & Delirium Café, redelijk toeristisch maar wel uitgebreide selectie aan bieren. Zijn gelegen in rue des bouchers, een gezellig klein straatje met heel veel restaurantjes (echt gericht op toeristen).
    Zebra bar aan Sint-Goriksplein voor een leuk terrasje.
    Coaster in Rijke Klarenstraat is een cocktailbar, wel pas open vanaf 20u ’s avonds.

    Bezienswaardigheden:
    Kunstberg
    Sint-Goedelekathedraal op St Goedele plein
    Muntplein (hier komt de Nieuwstraat op uit, de grote winkelstraat)
    Koningsgalerij (met luxewinkels)
    Grote Markt
    Manneke Pis (beetje overrated, wel leuk om eens gezien te hebben)

    Eten
    Beste frituur in Brussel vind ik (een Belg ;) ) frituur Tabora die achter de Beurs zit.
    Op het Sint-Katelijneplein (of zoals de locals het zeggen, place Sint-Cat) vind je allemaal restaurantjes, iets minder toeristisch gericht.
    Divino is een goede Italiaan met super prijs-kwaliteit, maar is natuurlijk niet echt Belgisch.
    Ellis Gourmet Burger op Sint-Katelijneplein voor hamburgers.
    Amadeo voor all-you-can-eat ribbetjes.

  14. Puck
    augustus 29, 2014 / 12:59

    Hoi!
    Brussel vind ik echt een hele leuke stad! Met overal de lekkerste bonbons en volgensmij zit er zelfs een laduree (sorrysorry), ik heb het adres geprobeerd op te zoeken, maar dat kon ik helaas niet vinden! Hopelijk vind je het alsnog :))

    Mijn tip; op de bovenste verdieping van het muziekinstrumentenmuseum (afgekort mim) is een restaurant met uitzicht op heel Brussel! Het museum zelf vind ik zelf niet zo heel erg aantrekkelijk, maar voor het restaurant hoef je geen entree te betalen.

    Adres:
    Hofberg 2
    B-1000 Brussel

    Liefs en heel veel plezier!

  15. Katrien
    augustus 29, 2014 / 13:08

    Mr. Ego, in een zijstraatje tussen de beurs en de grote markt, heel fijne juwelen. Er is ook een Brandy & Melville. En bij het centraal-station moet je zeker eens de kunstberg op voor een mooi zicht van Brussel. En vergeet zeker geen wafel te eten!

  16. augustus 29, 2014 / 13:11

    Istanbul I can tell you, zou er zelfs een boek over kunnen schrijven.
    Brussel helaas, ooit een keer geweest…heb geen tips.

    Have fun you!

  17. augustus 29, 2014 / 13:20

    Belga Queen is sowieso dik ok! Vergeet niet naar toilet te gaan ;-)

    Op de Zavel “moet” je Wittamer bezocht hebben, een beroemde patissier. In de buurt vind je ook enkele chocolatiers.

    Museum Magritte is een aanrader, ook voor niet-museum-mensen. Bekijk dan ook even de buitenkant van het Muziekinstrumentenmuseum, een pareltje en een mooi zicht over Brussel.

    Een insidertip: bezoek de tiende verdieping van Parking 58. 360 graden uitzicht over Brussel.

    Dansaertstraat en omliggende is dé modebuurt.

    Lekker eten: Chez Henri (Belgische keuken), I Latini (Italiaans), de Vismet (vis), Toukoul (Ethiopisch).

    Veel plezier!

    Nans (uit België)

    • Stephanie
      augustus 29, 2014 / 13:31

      Haha super, ik wou ook het toilet in de Belga Queen vermelden! :D

  18. augustus 29, 2014 / 13:22

    Op het vlak van eten of drinken heb ik niet direct tips; maar winkelen kan je heel goed in de wijken rond de Zavel, Louisalaan en Dansaertlaan. Mocht je van plan zijn om te gaan hardlopen, loop dan zeker eens door het Jubelpark! Veel plezier in Brussel! Ik sliep trouwens in Salzburg in een Motel One hotel en dat beviel mij heel goed.

  19. Stephanie
    augustus 29, 2014 / 13:29

    Als ik in Brussel ben loop ik altijd even door de koninginnengalerij en sta te watertanden voor de etalages daar (je zal wel begrijpen waarom :D )
    Op het einde van de koninginnengalerij heb je Bistro Arcadi, een aanrader.
    Verder de grote markt bezoeken en manneke pis (ok, het beeldje is overroepen maar toch moet je het gezien hebben.)
    Nadat je manneke pis hebt gevonden kan je ook op zoek naar Janneke pis, vlakbij het delirium cafe (HET cafe om een (Belgisch) biertje te nuttigen, ze hebben er 100den soorten bier!).
    Zin in ribbekes, of zeg maar, heel veel ribbekes, ga dan naar de Amadeus (ook 2 vestigingen in Antwerpen).
    En als laatste nog een goed pak frietjes met Belgisch mayonaise en een Brusselse wafel (of een Luikse :D )
    Geniet er in ieder geval van.
    En oh ja, zelf nog maar 1 keer in de Belga Queen gaan eten, maar was er top! Ook het gebouw, een oude bank, is super. Enjoy!!!

  20. augustus 29, 2014 / 13:35

    Een paar jaar geleden ben ik een halve dag in Brussel geweest voor een voetbalwedstrijd met mijn familie. Ik herinner me er niet heel veel van, maar weet wel nog dat we gingen lunchen bij Exki. Dat was prima, maar ik gok dat er wel betere adresjes zijn.. ;)

  21. Marie
    augustus 29, 2014 / 13:37

    een superleuke, originele Italiaan op het Muntplein: Ricotta&Parmesan. Je kiest uit verschillende soorten pasta, daarna je vlees, je groenten en je saus. Echt heel fijn en lekker!

    Niet te missen: Mamma Roma, de origineelste pizzeria ooit. Je kiest verschillende hele gekke smaken, ze snijden ze in stukjes voor je af. lekkerder heb je je pizza nog niet gegeten, beloofd :)

  22. Sofie
    augustus 29, 2014 / 13:42

    Uiteraard mag je Lush in Brussel niet vergeten!

  23. Inge
    augustus 29, 2014 / 13:48

    Have fun Annemerel!

  24. Karlijn
    augustus 29, 2014 / 13:53

    De wijk Elsene is een must see! Trendy wijk waar meer hippere winkeltjes te vinden zijn dan in het centrum van Brussel. Bijvoorbeeld de winkel ‘& Other Stories’ en de Thai http://www.2emeelement.be.

    Enjoy!

  25. Steffi
    augustus 29, 2014 / 13:53

    Mijn tips voor brussel is als eerste de bakkerij wittamer met de allerlekerste taartjes (zijn ook de hofleverancier). Voor macarons moet je bij pierre ledent zijn aan de grote markt.

    Daarnaast voor te winkelen is mijn favo winkelstraat Rue Antoine Dansaert met bobbi brown, marc by marc jacobs, .. En zeker ook is binnen gaan bij essentiel, mooi Belgisch kledingmerk!
    Als je liever wilt wegdroomen bij winkels zoals chanel, dior, burberry is het in de Louizalaan dat je moet zijn.

  26. augustus 29, 2014 / 13:54

    Wij zijn vorig jaar naar Brussel geweest, vanaf het grote plein waar het gemeente huis zit moet je lopen naar Manneke Pis daar zit de make-up studio en eten..dan moet je even de cheesecake factory opzoeken, ik zat daar en werd overspoeld door een ik ben gelukkig gevoel en daarnaast was het eten erg goed!

  27. augustus 29, 2014 / 14:03

    Ookal woon ik maar 20 min van Brussel, toch verkies ik zelf Antwerpen ^^
    Alsnog veel plezier gewenst!

    • Nieke
      augustus 29, 2014 / 19:14

      Ah, toch iemand met een gelijkaardige mening.

  28. Brenda
    augustus 29, 2014 / 14:27

    Als Belgische kom ik amper in Brussel…verder dan de Louizalaan gaat mijn kennis dan ook niet!

  29. Tine
    augustus 29, 2014 / 14:31

    Hoi,

    Eten in L’Equipe (pizza de luxe)!
    Boekensnuisteren bij Sterling Books!
    And other stories winkel in de Guldenvlieslaan!

    X, T.

  30. Suzanne
    augustus 29, 2014 / 14:37

    De Europese wijk zou ik overslaan, daar zijn alleen maar kantoren. Vanaf het Musee des Beaux Arts heb je mooi uitzicht over de stad.

  31. augustus 29, 2014 / 14:40

    Toevallig drie weken geleden nog een weekendje naar Brussel geweest! Wij vonden van de toeristische hotspots de St. Hubertusgalerij erg mooi.

    Van de receptioniste in ons hotel kregen we de tip om voor een hapje eten en lekkere drankjes naar de cafeetjes rondom de St. Bonifaasstraat te gaan. Van deze tip hebben wij goed gebruik gemaakt; hele leuke (eet)cafeetjes met goeie prijzen en lekker eten, en niet zo toeristisch!

    Verder wilden we naar de rommelmarkt op het Vossenplein: dat was een flinke tegenvaller, maar het wijkje eromheen was SUPERleuk! Schattige straatjes met leuke winkeltjes, vooral de Vossenstraat.

    Veel plezier in Brussel!

  32. augustus 29, 2014 / 15:22

    Helaas heb ik geen tips. Wil er zelf ook nog graag heen, dus ik wacht rustig af op een nieuwe post met jouw hotspots. Veel plezier trouwens!

  33. augustus 29, 2014 / 16:13

    Misschien al te laat, maar ik wilde toch even een berichtje achter laten. Tips voor Brussel: manneke pis, vrouwke pis (ja ook die bestaat!) Parlementsgebouw en Atomium (vooral met lekker weer heb je daar een leuk uitzicht en het museum erbij is best de moeite waard! )
    Ik weet niet of je van stripfiguren houd? Er is een route waarmee je langs gevels en beelden komt van belangrijke Belgische stripfiguren. Erg leuk om te zien!
    Veel plezier en ben benieuwd hoe het hotel bevalt. Ik wil namelijk best nog eens terug naar Brussel!

  34. Mieke
    augustus 29, 2014 / 16:48

    Waarom..waarom vertellen mensen ‘dat ze geen tips hebben over Brussel’ als de vraag is ‘wie heeft er tips over Brussel?’
    Schrijf dan gewoon niks als reactie zeg. Pfffft.

  35. Nieke
    augustus 29, 2014 / 19:13

    Goh, wat zijn veel mensen positief over Brussel? Verbaasd me echt. Ik moet duidelijk die tips hier opschrijven want ookal woon ik op 15km van Bxl, mij vind je altijd in A’pen of Leuven.
    Mijn tip: neem de trein naar A’pen. Maar die telt zeker niet?

    • stephanie
      augustus 30, 2014 / 08:13

      Mij zie je uiteindelijk ook meer in Leuven of Antwerpen hoor! :-)

  36. augustus 29, 2014 / 20:53

    Ik ken Brussel niet zo goed, maar ik weet wel een restaurantje dat zeker de moeite is: Hemgie’s, net buiten de Prinsengalerij. De burgers en de slaatjes zijn er heerlijk!

  37. Ellen
    augustus 29, 2014 / 22:20

    Ik woon heel erg dicht bij Brussel, dus ik heb wel wat enige tips!
    Eerst en vooral: een vriendin van me, Laura, bundelde de beste blogs met Brusselse tips samen in deze post: http://laurapaulinek.blogspot.be/2014/05/brussel-blogt_15.html?m=1

    Daarnaast moet je zeker langsgaan op de Parking 58, op het eerste zicht en grauwe parking, maar je moet de lift nemen tot het dak. Hierop heb je een prachtig zicht over Brussel en is ook bik veel locals een favoriet!

    Or Coffee bar is erg dicht bij de beurs, in de hippe wijk rond Saint-Catherine. Een gezellige koffiebar zoals wij het graag hebben :-) Een andere koffiebar dicht bij het Koninklijk Paleis is My Little Cup. Het adres is me even ontgaan, maar ik raad deze sowieso aan! Alleen al voor hun helderblauwe kopjes. Bij Or kan je trouwens ook heerlijk lunchen. Voor sneakers (aangezien jij daar toch fan van bent): Fresh Kicks, buurt Grote Markt, is een aanrader. Maar ook de heerlijke boetieks in de Antoine Dansaertstraat (denk aan Sandro, must-visit is KURE – een heerlijke winkel met verschillende merken, maar ook Bobbi Brown). De &Other Stories is ook aan te raden, dat is met de metro richting Naamsepoort/Louiza.

    De Marollen vind ik heerlijk om door te kuieren met superleuke antiekwinkels. Wil je je slag slaan, ga dan zondagmorgen naar het Vossenplein en hoor in een van de typische cafés de echte Brusselaars Brussels spreken. Over Brussels gesproken, Theater Toone (buurt Grote Markt) is een oud poppentheater in een klein steegje waar ze ook een café openhouden. De poppen hangen tentoongesteld en er zijn ook geregeld voorstellingen.

    De buurt rond de grote markt is ook weer aan het opkomen wegens toffe winkeltje. Denk bv. Aan de Sessun store – de enige in Belgie en wat kleine winkels mrt mooie merken zoals Just In Case in prachtige panden.

    Ziezo! Voorlopig denk ik hier aan. Zeker een van de twee koffiebars bezoeken, die zijn echt leuk!

  38. augustus 30, 2014 / 00:33

    Chocolaterie Zaabär, zit aan de 125 Chaussee de Charleroi in Brussel.
    Beste van heel europa met hele toffe workshops!!

  39. augustus 30, 2014 / 12:37

    superhandig al die tips!

  40. Elvira
    augustus 30, 2014 / 13:17

    Veel plezier ik kijk uit naar je verslag!

  41. augustus 30, 2014 / 15:46

    Ik ben afgelopen zomer in Brussel geweest, maar het is niet mijn stad. Wel hebben ze er veel fijne, goedkope musea en andere bezienswaardigheden. Mini Europe is erg leuk, maar ligt wel wat verder van het centrum. Het Paleis is ook de moeite waard.

  42. augustus 30, 2014 / 22:47

    Ik ga over twee weken dus lees even alle tips mee!