SNAPSHOT DIARY: Brussels #2

 photo RecentlyUpdated111-1.jpg

Gisteren plaatste ik mijn eerste snapshot diary van Brussel, vandaag deel 2, oftewel dag 2. Dit was ook meteen de laatste dag, om 16.00u zaten we alweer in de auto richting huis. Ik overdreef dus écht niet toen ik zei dat het een bliksembezoekje was.

 photo RecentlyUpdated111-1.jpg

Gooooood morning, deze foto’s moeten omgedraaid zijn? Waarom is dat niet het geval? Anyways, kwart voor negen ik sta volledig gesloopt in de lift, heb niet zo lekker geslapen als gehoopt, mijn darmen en maag leidden een eigen leven vrijdagnacht.

Breakfast is goed te doen bij Motel One!
 photo RecentlyUpdated111-1.jpg

Omdat er niet heel veel meer in mijn lichaam zit omdat ik dus een date had met het toilet vannacht probeer ik goed te ontbijten maar erg veel krijg ik helaas niet weg..

 photo RecentlyUpdated111-1.jpg

Ik heb mijn crèmespoeling vergeten mee te nemen en dat heb ik geweten, mijn haar is een drama, lijkt wel stro en zooooveel klitten. Natuurlijk heb ik ook geen borstel bij me.

Ik ben de laatste in de lobby, dat gebeurt me niet vaak.
 photo RecentlyUpdated111-1.jpg

We doen een stadstoer door Brussel, ik ben er nog nooit geweest dus ben heel erg benieuwd naar de stad. Deze kathedraal vind ik wel wat weg hebben van de Notre Dame.

En het stadhuis heeft wel wat weg van het stadhuis in Antwerpen, toch?

 photo RecentlyUpdated111-1.jpg

Het regent in Brussel…

En Manneken Pis plast uit een bierflesje op deze muurschildering.

 photo RecentlyUpdated111-1.jpg

Natuurlijk moesten we ook de ‘echte’ Manneken Pis bewonderen.

En ook zijn vriendin Janneken Pis die ergens anders haar behoefte doet.

 photo RecentlyUpdated111-1.jpg

We drinken koffie bij Le Roi Des Belges, mijn koffie is geen aanrader, maar hé een cappuccino drinken is buiten Italië altijd een gok.

 photo RecentlyUpdated111-1.jpg

Het meest enthousiast werd ik van Kure, een super gave departmentstore met heel veel Scandinavisch design, de winkel zit op de Rue Antoine Dansaert, deze straat zit sowieso vol met hebberigmakende winkels van Maje en Sandro tot Marc by Marc Jacobs. Mijn financiële situatie liet het helaas niet toe om met mijn creditcard te wapperen.

 photo RecentlyUpdated111-1.jpg

Na ons korte shopavontuur is het tijd om te lunchen en dat doen we maarliefst twee keer. We beginnen met een pompoensoepje bij Delicatessen op de Sint-Katelijnestraat, erg lekker!

Daarna gingen we door naar Noordzee, een vishandel waar je buiten aan stamtafels de lekkerste snacks eet.

 photo RecentlyUpdated111-1.jpg

Ik deelde samen met Claire, we hadden allebei trek in garnalenkroketjes en kibbeling. Hoe je dat oplost? Delen. Soms kan ik dat dus wél ;-).

 photo RecentlyUpdated111-1.jpg

Na de lunch wandelden we terug richting de Grote Markt, door de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen (waar heel veel thee en chocoladewinkeltjes zitten!). Het was inmiddels al na drieën en het werd tijd om naar huis te gaan.

 photo RecentlyUpdated111-1.jpg

Nog even een paar cheesy groepsfoto’s!
 photo RecentlyUpdated111-1.jpg

En dan is het toch echt tijd om richting Nederland te rijden. Brussel uitkomen is nog wel een dingetje, het is onwijs druk vanwege een Europese top die op dat moment plaats vindt. Daarnaast is rijden in Brussel sowieso al een uitdaging omdat het niet allemaal even logisch is hoe de straten lopen.

Eenmaal op de snelweg breekt de hel los, gelukkig zitten we droog in de auto.

 photo RecentlyUpdated111-1.jpg

Op station Breda scoor ik sojaboontjes, ik heb alweer trek!

En dan zijn we weer terug in Den Haag, oh oh Den Haag!

Ik vond Brussel een super leuke stad. Het is geen Parijs, maar het ligt slechts een half uurtje onder Antwerpen dus Brussel kun je ook prima één dagje doen, met Parijs gaat dat net iets lastiger. Motel One is nú al mijn favoriete hotelketen, als ik binnenkort een keer naar Berlijn ga boek ik zeker weten DAAR mijn kamer. Comfort, luxe, design en dan die prijs. Love it. Jullie onwijs bedankt voor alle goede tips, ik heb helaas vrijwel niets kunnen doen omdat het gewoon echt veel te kort was. Maar ik ga zeker snel een keer terug en dan weet ik waar ik mijn tips vandaan moet halen! Merci bien!

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

  1. september 3, 2014 / 12:03

    Oeh, die kleur blauw van die stoelen van Motel One <3. En ik denk dat je ook in Italië slechte cappuccino's kunt treffen hoor ;-) (De slechtste pizza die ik ooit at, was -net als de beste- in Italië..)

    Jammer dat het zo regende in Brussel. Prachtige stad vind ik het :)

  2. september 3, 2014 / 12:08

    Leuk! Ik woonde vroeger dicht bij Brussel dus ik ken de stad wel een beetje :-)

  3. september 3, 2014 / 12:18

    Nu ik zelf in Brussel woon kan ik je aanraden om terug te komen en de andere kanten van Brussel te zien. Je hebt nu alleen het centrum gezien, en het centrum is in Brussel echt van de toeristen!

  4. september 3, 2014 / 12:22

    Ah ja, Brussel is zo’n onwijs leuke stad! Ben er vorig jaar geweest en hoewel het maar een 1,5 uur rijden is heb je echt het gevoel dat je op vakantie bent, heerlijk!

  5. september 3, 2014 / 12:41

    Jammer dat je je niet helemaal fit voelde, maar volgens mij is het wel een mooie stad! Leuk artikel :)

  6. september 3, 2014 / 12:57

    Leuk, Brussel! In mijn herinnering vond ik het die ene keer dat ik er was niet heel spannend, maar hoor steeds betere verhalen erover.

  7. september 3, 2014 / 13:01

    Lijkt mij een mooie stad, die kathedraal lijkt inderdaad erg op die van Notre Dam. Brussel staat nu ook op mijn wishlist!

  8. september 3, 2014 / 13:15

    De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen lijken me leuk om eens te bezoeken. En ja als je niets had gezegd zou ik gedacht hebben dat het de Notre Dame is!

  9. Christel
    september 3, 2014 / 13:43

    Wat een heerlijke foto’s weer! Ben toevallig afgelopen zomer ook 2 dagen in Brussel geweest, nu al heimwee naar al die fantastische chocoladewinkeltjes!

  10. september 3, 2014 / 14:01

    Ik ben een aantal jaar geleden in Brussel geweest en vond er toen niet veel aan, maar misschien moet ik het toch nog maar eens een kans geven.. Motel One ziet er heel gaaf uit, daar zou ik ook weleens willen overnachten!

  11. september 3, 2014 / 14:02

    Oh ja, 20 dingen bij je die je niet gebruikt, maar je conditioner en borstel vergeten. Herkenbaar. Brussel in één dag. Ga ik zeker overwegen. Alhoewel, nee. Ik wil ook naar dat hotel!

  12. september 3, 2014 / 14:04

    Wat een super leuke foto’s alweer! X

  13. september 3, 2014 / 14:13

    Leuke snapshotdiary! Brussel lijkt me echt heel leuk!

  14. september 3, 2014 / 14:22

    Wat een leuke diary. Brussel lijkt me een erg mooie stad!

  15. september 3, 2014 / 15:41

    Ziet eruit als een leuk tripje en Motel One ga ik even onthouden!

  16. september 3, 2014 / 15:56

    Super leuk dat je zo veel aandacht besteed aan Brussel! Die garnalenkroketjes zien er super lekker uit!

  17. september 3, 2014 / 16:57

    Ziet er gezellig uit! Rijden in brussel is inderdaad een uitdaging. Ik was de chauffeur van ons vriendinnen weekend heb regelmatig met natte handjes aan t stuur gezeten whaaaa

  18. Floor
    september 3, 2014 / 17:36

    Leuk! Ik ben er nog nooit geweest… Misschien ooit ;) Annemerel, waar komt de jeans vandaan die je draagt? Ik vind hem persoonlijk heel tof!!

  19. september 3, 2014 / 17:51

    Brussel staat zeker nog op mijn wishlist om een keer te bekijken :D en fijn dat het motel zo goed beviel, daar ga ik zeker eens naar kijken.

  20. september 3, 2014 / 18:29

    Brussel lijkt me wel een leuke stad om een keertje naar toe te gaan! :)

  21. Suuz
    september 3, 2014 / 21:36

    Ziet er super uit! Gauw weer een dagje Brussel plannen :-)

  22. september 4, 2014 / 00:01

    Door jouw foto’s krijg ik helemaal zin om weer naar Brussel/België te gaan.
    Leuk dat je vrouwke pis ook nog hebt gevonden!

  23. september 5, 2014 / 14:36

    An, waar is die leuke witte trui van in je eerste foto’s van deze diary?