RUNNING: Puma

 photo Alles.jpg

Een tijdje geleden schreef ik al over de nieuwe PUMA collectie. PUMA lanceert dit voorjaar een nieuwe Running Collectie en gaat terug naar waar het ooit allemaal begon, sport. Voetbal en hardlopen, om precies te zijn. Want wist jij dat Usain Bolt al vanaf het begin van zijn (succesvolle) carrière gesponsord wordt door PUMA?  De gehele collectie is gebaseerd op The Nature of Performance, waarbij PUMA zich voor de ontwikkeling van de nieuwe producten heeft laten inspireren door oplossingen uit de natuur. Om zomaar een voorbeeld te noemen, de zool van de Mobium-schoenenlijn is gebaseerd op de poot van – hoe kan het ook anders – de PUMA. Maar dit is niet het enige innovatieve dat je in de hardloopcollectie van PUMA vindt.

 photo Schoen.jpg
PUMA Faas 300 v3 WN

De Faas 300 v3 WN is een all round hardloopschoen uit de PUMA Faas collectie. De schoen is een lichtwichtje wat ervoor zorgt dat iedere loper zich lichter voelt. De bovenkant van de schoen is minimalistisch, de schoen heeft geen overlappende naden, waardoor de schoen mooier aan de voet sluit. Het patroon dat op de schoen ligt heeft een hoogreflecterende behandeling ondergaan. Door deze behandeling is de schoen in iedere omstandigheid goed zichtbaar. Hoewel de dagen nu gelukkig steeds langer worden, kan een beetje reflectie nooit kwaad.

In de zool van de schoen zit FaasFoam, de middenzool bestaat uit één stuk. Het FaasFoam is een combinatie van schuim en rubber, dit is veerkrachtig en biedt extra comfort. Dit maakt de schoen ook zo lekker licht. De schoen heeft een verloop van 8mm van hiel tot teen (dit is iets minder dan de gemiddelde hardloopschoen, maar is meer dan bij een barefoot-achtige schoen). Wil jij liever een nog kleiner verloop? Kies dan voor de Faas 500 (4mm), wil je juist een groter verloop? Kies dan voor de Faas 600 (12mm).

Voor wie het zich trouwens afvraagt.. Faas betekent ‘Fast’ in het Jamaicaans..
 photo NightCat.jpg

PUMA Pure NightCat Jacket
Ook leuk is het NightCat jasje van PUMA, ik heb deze al eventjes in mijn bezit en draag hem graag als het buiten iets donkerder is. Zie je al die kleine witte streepjes? Die lichten op als er koplampen op je geschenen worden. Hartstikke handig. Wat ik vaak vervelend vindt aan dit soort jasjes is dat ik het er erg snel warm in krijg. Dat is met dit jasje minder snel het geval, op de rug zitten ‘lazercut’ gaten die ervoor zorgen dat de warmte goed afgevoerd kan worden.

 photo Tight-1.jpg

PUMA Pure ACTV Pants
De ACTV Pants heb ik ook getest. Aantrekken is wat lastig, maar als je hem eenmaal aanhebt… dan heb je ook wat. De technologie is gebaseerd op het sporttape principe, waarbij tape op de spieren wordt aangebracht om de spieren te ondersteunen. Als je de ACTV Pants van PUMA draagt hoef je geen sporttape meer te dragen, het patroon wat je normaal op je benen maakt met het tape, zit namelijk in de broek verwerkt. Hierdoor krijgen je spieren tijdens het rennen een micromassage, hierdoor kun je het maximale uit je spieren halen.

Maar de broek is niet alleen fijn om dit handige systeem dat er in verwerkt zit. Er zitten reflecterende delen op, de broek bevat mesh panels voor het ademen, er zitten zakken met ritsen in en er wordt gebruik gemaakt van PUMA’s dryCELL technologie, hierdoor wordt het vocht van de huid afgevoerd en voel je je als sporter langer droog en comfortabel.

 photo ScreenShot2014-03-18at163902.jpg

Enthousiast geworden? Kan ik me voorstellen! Je koopt de nieuwe hardloopcollectie van PUMA bij de filialen van Run2Day in Amsterdam en Utrecht. Koop je een item van de nieuwe collectie in de winkel voor 15 mei, dan mag je bij de kassa een flyer invullen, hiermee maak je kans op een meet & greet met niemand minder dan Usain Bolt himself! Wow!

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

  1. maart 22, 2014 / 12:06

    Oh dat jasje vind ik echt heel erg mooi! Zag hem laatst ook al voorbij komen op een foto die geflitst was. Heel hebberig werd ik daar van!

    • maart 31, 2014 / 15:47

      zegt:Leuk! Ik moest gelijk dkeenn aan de vragen die vroeger op CU2 stonden. :) Of vragen die je aan je nieuwe vriendje stelt. En leuk dat je me noemt bij je favoriete blogs!

  2. maart 22, 2014 / 12:08

    Mooie collectie! Zo kan men ook in stijl sporten.

  3. maart 22, 2014 / 12:20

    Leuk, precies in mijn favoriete hardloopkleuren: roze, zwart en paars :)! Is het trouwens echt alleen te koop in Amsterdam en Utrecht? Ik dacht dat er wel meer filialen waren.

  4. maart 22, 2014 / 12:31

    Die legging!! Heel handig!

  5. maart 22, 2014 / 12:45

    Mooie collectie! Dat jasje zou ik wel willen hebben!

  6. maart 22, 2014 / 14:07

    Wat een mooie collectie zeg! Ik draag echt nooit dingen van puma, binnenkort maar eens naar kijken!

  7. maart 22, 2014 / 14:07

    ik zoek nog een mooie hardloop broek!

  8. maart 22, 2014 / 14:16

    mooie collectie!

  9. maart 22, 2014 / 17:53

    Ik draag toch het liefste kleding van Adidas of Nike.

  10. maart 22, 2014 / 18:42

    Die broek lijkt me heel erg fijn. Die van mij begint een beetje af te zakken en dat is niet heel prettig tijdens het rennen. Deze zit geloof ik goed strak :)

  11. maart 22, 2014 / 22:08

    Ah, al ben ik zelf ontzettend van de leuk gekleurde leggings, deze klinkt wel heel erg fijn! Vaarwel compressie kousen die altijd in de was zitten!

  12. maart 23, 2014 / 10:49

    Ah dat jasje vind ik zo gaaf! Word ie niet in Rotterdam verkocht? :( Of überhaupt ergens online? Dat jasje past namelijk perfect bij mijn schoenen, haha!

  13. maart 25, 2014 / 11:32

    Ik heb die schoenen gekregen maar vind ze te licht en alleen bij de hak ondersteunen ze een beetje. Die legging is idd heeeel lastig aan te trekken en voor nu ook echt te warm maar het idee is wel top!